همه چیز درباره رتبه دامنه ( Domain Rating)
عناوین مطالب
Toggleاگر به سایت Ahrefs، برای بررسی و آنالیز سایت خود مراجعه کرده باشید، حتما به کلمه DR برخورد کرده اید. آیا می دانید دقیقا کار رتبه بندی دامنه چیست و چرا از آن استفاده شده است؟ طبق گفته Ahrefs، رتبه بندی دامنه یکی از شاخص ها و متریک های مهمی بوده که بر اساس آن می توانید گزارش مهمی را ببینید. شاید الان کلمه Dr را با DA اشتباه در نظر بگیرید، پس توصیه ما به شما مطالعه تاثیرات دامین آتوریتی در سئو است.
افرادی که به این سایت مراجعه کرده باشند، می دانند که DR سایت آن ها گاهی زیاد و گاهی نیز کم می شود که خود ahrefs هم اعلام کرده، بنا به تغییرات در گوگل، این امر اتفاق می افتد.
اگر علاقه مند هستید که به صورت خلاصه اطلاعاتی خوبی درمورد رتبه بندی دامنه کسب کنید، در ابتدا به پادکست زیر گوش دهید.
پادکست
رتبه بندی دامنه (Domain Rating) چیست؟
رتبه بندی دامنه یکی از شاخص های مهم و در اولویت Ahrefs می باشد که با هدف بررسی سایز و کیفیت بک لینک هایی که برای سایت ها ساخته می شوند، روی کار آمده است. نکته مهمی که باید بدانید این است که اندازه dr، از صفر تا صد محاسبه می شود.
آیا domain rating و رتبه ahrefs، با هم در ارتباط هستند؟
بله در حقیقت، آن ها مانند یکدیگر هستند. Ahrefs Rank با توجه به مقادیر DR “خام” خود، به کلیه وب سایت های موجود در پایگاه داده، سفارش می دهد. بنابراین شما می توانید AR را به عنوان یک DR بسیار کوچک تر و جزئی تر در نظر بگیرید.
اگر به سایت imgur.com، ted.com و hp.com مراجعه کرده باشید، دارای DR با عدد 91 می باشند. اما به طور واضح می دانیم که پروفایل بک لینک های آن ها کاملا متفاوت بوده و دارای لینک های قوی و ضعیف متعددی نیز می باشند.
به مثال های زیر بر اساس AR توجه کنید که با وجود یکسان بودن dr آن ها ولی AR متفاوتی نیز دارند:
Ahrefs Rank= 307: imgur.com
Ahrefs Rank =308 :ted.com
Ahrefs Rank =309 : hp.com
همانطور که مشاهده کردید، تفاوت پروفایل های ted و imgur با ted و hp کاملا متفاوت بوده است، اما با استفاده از Ahrefs Rank نمی توانید تمامی آن ها را مشاهده نمایید.این کار تنها با استفاده از قدرت لینک سازی امکان پذیر است که نشان دهد، چه مقدار از یکدیگر متمایز تر هستند.
مقاله مرتبط: آموزش استفاده از ابزار ahref
چطور رتبه بندی دامنه محاسبه می شود؟
به صورت ساده، براساس فرمولی که در ادامه آن را معرفی می کنیم، می توانید DR یک سایت را بدست آورید:
ابتدا نگاه کنید که چه تعداد دامنه واحد و البته فالو دارید که به شما لینک داده شده است. حال مقادیر DR دامنه های مرتبط را در نظر بگیرید. دوباره حساب کنید که هر یک از آن وب سایت ها، به چند دامنه منحصر به فرد لینک شده اند.
برای محاسبه نمره DR “خام”، مقداری جادوی ریاضی و کدگذاری باید اعمال شود و سپس آن نمره را در مقیاس 0-100 ترسیم نمایید. شاید پیش خودتان بگویید که این کارها چه قدر وقت گیر و البته بی معنی هستند؛ بنابراین، بهتر است که از روش علمی و دقیق تری استفاده نمایید.
نکته : اگر سایت شما از یک دامنه با تعداد لینک های متعددی، لینک دریافت نماید، این کار باعث بهبود و گرفتن رتبه دامنه نخواهد شد و این امر باعث می شود که dr juice کمتری به سایت مقصد انتقال داده شود. حال اگر سایتی دارای لینک نوفالو باشد، تاثیری در گرفتن رتبه از آن دامنه نخواهد داشت.
اگر سایتی را دیدید که دارای DR زیادی است، بدین معنی بوده که اولا از سایت های متعددی لینک دریافت نموده است و ثانیا: تمامی آن لینک ها از نوع فالو بوده اند.تمامی توضیحاتی که در بالا داده شده است، برای این بوده که بدانید DR چطور محاسبه می شود و جای هیچ شک و شبه ای را بر جای نگذارد.
در اینجا به دو سوال که عموما برای همه پیش می آید، می خواهیم پاسخ دهیم:
سوال 1: با وجودی که من لینک های خارجی را از دست نداده ام اما DR من کاهش یافته است، چر؟
جواب سوال 1: علت این اتفاق این بوده است که دیگر سایت ها، لینک های بیشتری را کسب کرده اند. اگر سایت های دیگر، دارای تعداد بیشتری از شما لینک داشته باشند، چون مقیاس همه از صفر تا صد بوده است، پس، نمیتوان Dr آن ها را از 100 به 101 افزایش داد. در این حالت است که رتبه سایت نیز کاهش می یابد، بدون آنکه آن سایت، لینکی را از دست داده باشد. برای داشتن سئو خارجی و لینک های بهتر باید به آموزش سئو بپردازید.
سوال 2: چرا رقیب من با وجود داشتن لینک از سایت های معتبر، دارای DR بیشتری نسبت به من است؟
جواب سوال 2: داشتن لینک از سایت هایی با دامنه بالا ملاکی برای گرفتن رتبه دامنه به حساب نمی آید، چرا که ابتدا بررسی می شود که آن سایت با دامنه بالا به چند سایت هدف لینک داده شده است که در این صورت با کاهش رتبه مواجه خواهد شد و اگر از سایتی که دارای رتبه و دامنه پایینی است، لینک دریافت کرده باشید، قطعا رتبه بندی دامنه شما بهتر خواهد شد.
حال که با مفاهیم اصلی DR آشنا شدید و می دانید که چطور می توان آن را محاسبه نمود، اما شاید این سوال برای شما مطرح شود که چه متریک های دیگری در برای گرفتن DR نیاز است؟
اول از همه ، بیایید تمام وب سایت های موجود در پایگاه داده Ahrefs را توسط DR آنها ترسیم کنیم ، تا بتوانید درک سطح رقابت در هر DR bucket را بدست آورید:
در تصویر زیر می توانید آنالیز و تحلیل Ahrefs را از دیتابیس خود ببینید که بعد از تصویر هم، بر اساس هر امتیاز DR، تعداد دامنه های ثبت شده را مشاهده خواهید کرد:
حال ارزش و مقدار عددی هر رتبه بندی دامنه به شرح زیر است:
- DR 0–5: 146,455,043 domains
- DR 6–10: 10,322,431 domains
- DR 11–15: 5,171,577 domains
- DR 16–20: 3,085,066 domains
- DR 21–25: 2,499,437 domains
- DR 26–30: 2,493,952 domains
- DR 31–35: 1,377,630 domains
- DR 36–40: 861,493 domains
- DR 41–45: 494,599 domains
- DR 46–50: 313,324 domains
- DR 51–55: 268,988 domains
- DR 56–60: 152,985 domains
- DR 61–65: 93,021 domains
- DR 66–70: 64,713 domains
- DR 71–75: 64,898 domains
- DR 76–80: 21,209 domains
- DR 81–85: 7,368 domains
- DR 86–90: 3,175 domains
- DR 91–95: 967 domains
- DR 96–100: 22 domains
یکی دیگر از سوالاتی که مدام پرسیده می شود این است که با چه تعداد ref domain، می توان drxx را کسب نمود؟ همان طور که در بالا به آن اشاره شد، رتبه بندی دامنه براساس تعداد دامنه های واحد مشخص نمی شود، اما در ادامه می توانید میانگین ref.domain ها را مشاهده کنید:
- DR 0–5: 1d.ref.domains
- DR 6–10: 30 d.ref.domains
- DR 11–15: 44 d.ref.domains
- DR 16–20: 57 d.ref.domains
- DR 21–25: 85 d.ref.domains
- DR 26–30: 137 d.ref.domains
- DR 31–35: 547 d.ref.domains
- DR 36–40: 314 d.ref.domains
- DR 41–45: 263 d.ref.domains
- DR 46–50: 352 d.ref.domains
- DR 51–55: 444 d.ref.domains
- DR 56–60: 708 d.ref.domains
- DR 61–65: 956 d.ref.domains
- DR 66–70: 1,374 d.ref.domains
- DR 71–75: 2,789 d.ref.domains
- DR 76–80: 6,761 d.ref.domains
- DR 81–85: 16,425 d.ref.domains
- DR 86–90: 36,811 d.ref.domains
- DR 91–95: 637,650 d.ref.domains
- DR 96–100: 8,891,919 d.ref.domains
مواردی که در بالا مطرح شد، تقریبا خام هستند و در شرایط مختلف و با آپدیت های گوگل و Ahrefs نیز تغییر می کنند.
کدام مقدار از DR، بد یا به صورت اسپم در نظر گرفته شود؟
برای پاسخگویی به این سوال، نمی توان جواب واضح و روشنی را داد و نظر کارشناسان سئو هم در این باره کاملا متفاوت بوده است.
بعضی از آن ها گفته اند که مطابق الگوریتم پنگوئن، گاهی اوقات می توان از لینک های بد هم استفاده کرد و پنگوئن همیشه تمامی لینک های بد و اسپم را جریمه نمی کند، اما در جایی دیگر، کارشناسانی اعلام کرده اند که باید پروفایل بک لینک خود را چک کنید تا بتوانید به یک رتبه بندی قابل قبولی دست یابید. همانطور که می دانید، سایت ahrefs، یک آژانس بهینه سازی موتورهای جستجو نمی باشد و تجربه کافی درباره ساخت لینک های اسپم نیز ندارد. بنابراین، به طور کامل و واضح نمی تواند درباره چنین لینک هایی نیز اظهار نظر نماید. اما در ادامه یکسری سوالاتی مطرح می شود که می توانید مشاهده کنید:
- آیا باید از دریافت لینک هایی که دارای DR30 هستند، آزرده باشم؟
- آیا باید تمامی لینک هایی را که از DR20 دریافت کرده ام را disawov کنم؟
- کدام رنج و محدوده ای از DR، بیانگر سایت های اسپم است؟
برای پاسخ به چنین سوالاتی باید بگوییم که رتبه بندی دامنه یک مقیاس اندازه گیری برای کمیت و کیفیت سایت ها نبوده است.شما تنها با استناد به سایت های اسپم و یا سایت هایی که دارای Dr خوبی نیستند، نمی توانید نظر قطعی را بدهید.
منظور از مطلب بالا این است که اگر سایت شما جدید باشد و برای آن لینک سازی کرده باشید و DR آن 3 شده باشد، دلیل بر اسپم بودن سایت و داشتن لینک های بد و مخرب نیست، بدست آوردن DR، به پارامترهای مختلفی نیز وابسته بوده است.
باز، اگر سایتی را مشاهده کردید که دارای بک لینک های متعددی است، اما دارای رتبه بندی دامنه پایینی بوده، بدین دلیل است که از لینک های ضعیفی برای گرفتن رتبه استفاده نموده است.
اگر بخواهید به صورت دستی به ارزیابی لینک ها بپردازید، باید به سوالات زیر پاسخ دهید:
- کیفیت لینک های این صفحه چقدر است؟
- آیا این لینک ها طبیعی هستند یا ساختگی؟
- چه مقدار کاربر، بر روی این لینک ها کلیک می کنند؟
- آیا انکر تکست به کار رفته، درست بوده و دارای لینک مورد نظر است؟
- و خیلی سوالات دیگر.
آیا دامین ریتینگ به زیر دامنه (subdomain) انتقال داده می شود؟
ابتدا به نمره DR در سایت های wordpress.org و codex.wordpress.org نگاهی بیاندازیم، همانطور که مشاهده می کنید، هر دو دارای DR98 هستند؛ در صورتیکه در wordpress.com و discover.wordpress.com دارای دو رتبه دامنه متفاوت با نمره هایی چون DR98 و DR73 می باشند. به نظر شما علت این اتفاق چه می تواند باشد؟
خوب، برای اینکه به این سوال پاسخ دهیم، باید بدانید که ما دارای خدمات دامنه ریشه هستیم که در این موارد، به هیچ عنوان رتبه دامنه به زیر دامنه انتقال داده نمی شود.
ما دارای یکسری سایت هستیم که کار آن ها خدمات رساندن به دیگر سایت ها مانند web2 یا سایت هایی که کار ساخت سایت را برای افراد متفاوت با اهداف کاملا متفاوت ایجاد می کنند، هستیم. در این حالت است که نباید رتبه دامنه به زیر دامنه انتقال داده شود و عموما ارزش سایت مادر در بالاترین رتبه حفظ می شود.
همانطور که متوجه شدید، wordpress.org یک دامنه مادر و واقعی است ولی کار wordpress.com کاملا متفاوت بوده و با هدف ساخت سایت برای دیگر مشاغل بوجود آمده است.
در ادامه می خواهیم شما را با خدمات دامنه های ریشه یا همان web2 آشنا کنیم، به نمونه های زیر توجه فرمایید:
wordpress.com
typepad.com
squarespace.com
blogspot.com
tumblr.com
webs.com
hubpages.com
Wikispaces.com
یکی از تفاوتهای محسوس بین Ahrefs DR و Moz DA، این است که آنها با زیر دامنه سایتهای فوق الذکر به روشی که ما رفتار می کنیم رفتار نمی کنند.
آیا Ahrefs از Domain Rating برای اولویت بندی خزیدن در وب استفاده می کند؟
بله ، رتبه بندی دامنه یکی از عواملی است که ما به خزنده خود تغذیه می کنیم. این به ما کمک می کند تا تصمیم بگیریم چند صفحه از یک وب سایت مشخص را جستجو کنیم (تا چه اندازه “عمیق” هستیم).
وب یک مکان مرتب و منظم، ساختار یافته و منطقی نیست، بلکه تاریک، تند و زننده است. تعداد زیادی وب سایت زشت وجود دارد که دارای میلیون ها صفحه بوده اند که برخی از آن ها به اشتباه و برخی دیگر به طور هدفمند ایجاد و ساخته شده اند. داشتن این نوع اکتشافی در محل، به ما این امکان را می دهد که منابع را برای خزیدن همه ناخواسته ها هدر ندهیم.
من در این مرحله شرط می بندم که شما تعجب می شوید که بفهمید گوگل در این زمینه چیزی را در خزنده وب خود اجرا کرده باشد. ما فکر می کنیم که این امر ممکن است واقعاً درست باشد. اما فراموش نکنیم که Google منابع عظیمی دارد ، بنابراین آنها می توانند تا آنجا که می خواهند آمارهای اکتشافی خود را سست کنند.
حتی در Ahrefs هم اکتشافات DR فقط برای سایتهای اسپم، وب سایت های عظیم تجارت الکترونیکی، سایت های ویکی و و انجمن های بزرگ نیز قابل اجرا است. به خاطر زیاد بودن وب سایت ها، عموما بودجه برای سایت هایی که دارای صفحات خوب هستند نیز کنار گذاشته می شود.
آیا گوگل چیزی مانند Domain Rating در الگوریتم های خود دارد؟
اگر به اظهارات رسمی جان مولر توجه داشته باشیم، ایشون ادعا کرده اند که چیزی به نام نمره اعتبار وب سایت، در الگوریتم های خود ندارند. آنها در انجمن های آموزشی سئو، فقط برای صفحات واقعی، اعتبار را محاسبه می کنند و کاری به اعتبار کل دامنه نیز ندارند.
با این حال، با بررسی هایی که Ahrefs، انجام داده است به این نتیجه رسیده که اعتبار سایت ها به عنوان یک فاکتور مهم در داشتن رتبه به حساب نمی آید. اجازه بدهید این مطلب را بیشتر باز کنیم:
اگر شما دارای صفحه orphan باشید که درون آن از هیچ لینک داخلی تشکیل نشده باشد، قطعا به خاطر داشتن اعتبار دامنه بالا، باعث نمی شود که رتبه آن صفحه هم در نتایج جستجو افزایشی باشد.
در حقیقت، شخصی به نام Kyle Roof ، برای اینکه از صحت این ادعا مطمئن شود، دسته ای از صفحات orphan(برهنه) را در سایت های مختلف با DR های متفاوتی ایجاد کرد و مطمئن شد که هیچ کدام از آن ها در نتایج گوگل به خاطر داشتن اعتبار بالای دامنه ، هیچ جایگاه و رتبه ای را کسب نکرده اند. پس به صورت کلی نتیجه میگیریم که Domain Rating تاثیری در گرفتن رتبه در نتایج گوگل نخواهد داشت.
شاید این سوال برای شما هم پیش آید که چطور وب سایت هایی با DR بالا، در نتایج جستجو نسبت به وب سایت هایی با DR پایین، دارای رتبه و جایگاه بهتری هستند؟ در جواب این سوال باید بگوییم که هر چه تعداد لینک های داخلی آن صفحه بیشتر باشد و به ربات های گوگل اجازه دهیم که وارد صفحات بیشتر از سایت ما شوند، امکان گرفتن رتبه در serp نیز بیشتر خواهد شد. با بررسی هایی که سایت Ahrefs درباره internal link ها انجام داده است، می خواهیم بدانیم که چند درصد از لینک های موجود در صفحه اول، دارای لینک های داخلی با کیفیت نیز هستند.
عموم این سایت ها که دارای رتبه یک تا ده بوده اند دارای چنین لینک هایی می باشند:
1- از صفحه اصلی خود دارای لینک داخلی بوده اند.
2- از یک تا 10 صفحه مرتبط با موضوع خود، دارای لینک داخلی بوده اند.
همانطور که در نمودار بالا مشاهده می کنید، صفحاتی که دارای رتبه های بالا هستند نیز از لینک های internal قوی تر و دارای جایگاه بالاتر نیز نشات گرفته اند.
برای نتیجه گیری آخر، بهتر است که این سوال را مطرح کنیم، آیا سایتی با دامنه پایین می تواند از سایتی که دارای دامنه و اعتبار بالایی است، نتیجه بهتری را بدست آورد؟
جواب سوال ما بله است.
- شما در صورتی می توانید به این نتیجه برسید که دارای بک لینک های با کیفیت تر و قوی تری نسبت به آن صفحه از سایت با دامنه بالا باشید.
- دارای لینک های داخلی بیشتری نسبت به آن صفحه از دامنه بالا باشید.
- دارای محتوای بهتر و کاربر پسند تر نیز باشید و هدف را بهتر به کاربر ارسال نمایید.
امیدوارم از مقاله رتبه دامنه (Domain Rating) استفاده کافی را برده باشید. لطفا نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من چند وقتی هست جواب همه سوالاتم در مورد سئو رو از سایت شما پیدا می کنم . بسیار مطالب مفید و سایت خوبی دارید . باتشکر
سپاس از شما. تلاش ما ارائه بهترین و بروز ترین مقالات سئو برای شماست.