Dwell time چیست و آیا مدت زمان حضور کاربر در سایت تاثیری در سئو دارد؟
عناوین مطالب
Toggleواقعیت این است که dwell time، از جمله فاکتورهای نسبتا مهمی بوده که عموما معنی آن با دیگر فاکتورها و متریک های مهم گوگل مانند بانس ریت (bounce rate)، مدت ماندگاری در صفحه (time on page) نیز اشتباه گرفته می شود و بیشتر اوقات به جای یکدیگر استفاده می شوند. متاسفانه فاکتور مدت زمان حضور کاربر در سایت (dwell time)، برای بسیاری از سئوکاران نامفهوم بوده و از آن به درستی استفاده نمی کنند که ما در این مقاله قصد داریم، توضیحاتی درباره اینکه dwell time چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟ و از همه مهمتر تفاوت آن با نرخ پرش و مدت ماندگاری آن در صفحه چیست، حتی چه راه هایی برای افزایش مدت زمان ماندگاری در سایت است، بدهیم، پس با ما همراه باشید.
در این مطلب می خوانید:
Dwell time همان میانگین مدت ماندگاری کاربران در سایت نیست
مدت زمان حضور کاربر همان session duration نیست
Dwell time همان نرخ کلیک یا ctr نیست
آیا dwell time یکی از سیگنال های رتبه دهی است؟
Dwell time چیست؟
Dwell time یا همان مدت زمان حضور کاربر در سایت، به مدت زمانی گفته می شود که کاربر کلمه ای را در گوگل جستجو کرده و با انتخاب یکی از لینک ها وارد سایت مورد نظر می شود، به این مدتی که کاربر لینک را انتخاب کرده تا زمانیکه مجدد به همان نتایج جستجو (SERP) بازگردد، dwell time گفته می شود. البته بعضی از کاربران ممکن است چند ثانیه در صفحه مذکور باقی بمانند و بنا به هر دلیلی از آن خارج شوند، اگر به هنگام خروج وارد نتایج جستجو که از اول در آن بوده اند، وارد شوند، عمل dwell time اتفاق افتاده ولی اما اگر صفحه را کامل ببندند، بدون اینکه هیچ فعالیتی در آن صفحه داشته باشند، عمل بانس ریت یا نرخ پرش اتفاق افتاده است.
اجازه بدید، با یک مثال این عبارت را برای شما توضیح بدهیم:
فرض کنید، شما می خواهید “راههای کاهش بانس ریت” را برای سایت خود پیدا کنید. ابتدا این عبارت را در باکس جستجوی گوگل می نویسید مانند تصویر زیر:
و بعد از اینتر زدن، نتایجی متناسب با سوال خود مشاهده خواهید کرد که با توجه به توضیحات هر سایت و قرار گرفتن در ۵ لینک اول، یکی را انتخاب می کنید.
حال بعد از کلیک کردن وارد آن صفحه می شوید، اگر آن صفحه پاسخگوی شما بود، مدتی را در آن صفحه می گذرانید و سپس به صفحه نتایج باز می گردید که در این حالت مدت زمان حضور در سایت برای شما محاسبه می گردد و اگر سایت مورد نظر برای شما مناسب نبود، بدون اینکه فعالیتی در سایت داشته باشید، آن را می بندید که عمل بانس ریت را انجام داده اید، در واقع این یک فاکتور منفی برای سایت مذکور در نظر گرفته می شود و اگر دیگر کاربران هم این عمل را تکرار نمایند، گوگل این سایت را به لینک های پایین تر انتقال می دهد.
Dwell time همان بانس ریت نیست
نرخ پرش یا bounce rate به درصدی از کاربران که صفحه ای از سایت را دیده باشند، بدون اینکه هیچ فعالیتی مانند انتخاب لینک های داخلی و.. انجام دهند و سایت را بلافاصله ترک نمایند، گفته می شود. به نظر شما چه کسانی سایت را بانس می کنند؟ اما مطمئنا هیچگاه به صفحه نتایج جستجو باز نمی گردند یا سایت را نمی بندند یا بلافاصله وارد سایت دیگر می شوند. برای اینکه بیشتر با این مفهوم آشنا شوید و راههای کاهش آن را بیابید، مقاله بهترین راههای کاهش بانس ریت با افزایش کانورژن را به شما توصیه می کنیم.
Dwell time همان میانگین مدت ماندگاری کاربران در سایت نیست
average time on page به مدت زمانی که کاربران در صفحه یا صفحاتی از سایت شما حضور داشته باشند و بدون اینکه آن صفحه را ترک نماید، گفته می شود، البته کاربران ممکن است از طریق شبکه های اجتماعی یا از طریق ایمیل یا دیگر سایت ها به سمت سایت شما وارد شده باشند. شاید از نظر معنایی، هرسه تعریف شبیه به هم باشند و شما را به شک و شبهه بیاندازند اما دقت کنید که dwell time برگشت به صفحه نتایج جستجو یا همان serp است.
اما بانس ریت (فاکتور منفی در سئو) و میانگین مدت ماندگاری کاربران در سایت، بستن کل سایت است و هیچگاه به نتایج جستجو باز نمی گردند.
مدت زمان حضور کاربر همان session duration نیست
آیا منظور از dwell time همان مدت زمان نشست است؟ جواب خیراست.
session duration، یک معیار اندازه گیری بوده که کاربر باید مدت زمانی را در سایت بگذراند. حال اگر session کاربری با جستجو آغاز نشده باشد، مطمئنا پایانی هم نخواهد داشت و هیچگاه به صفحه نتایج هم باز نخواهد گشت.
به صورت کلی، session مانند یک ظرفی بوده که دارای گنجایش مشخصی مانند ۳۰ دقیقه می باشد، حال اگر کاربری فعالیت خاصی در یک سایت مانند کلیک بر روی لینک ها، رفتن به رویدادها، خرید محصول و… انجام ندهد، نشست خاصی هم اتفاق نیفتاده است و عمر این ظرف بعد از ۳۰ دقیقه به پایان می رسد.
Dwell time همان نرخ کلیک یا ctr نیست
منظور از ctr همان درصدی است که کاربران بر روی لینکی از سایت که در نتایج جستجو به هنگام جستجوی ارگانیک ظاهر می شود و توسط تعداد زیادی کاربر هم دیده شده است، کلیک می نمایند. شاید این عبارت هم با مدت زمان حضور کاربر در سایت هم اشتباه گرفته شود که همان طور گفته شد، هر دوی این دو واژه کاملا دارای معانی متفاوتی هستند. Dwell time فقط به اتفاقاتی که بعد از کلیک کردن نگاه می کند نه به اینکه چه تعداد کاربران، بر روی لینک دیده شده در گوگل کلیک نمایند. برای آشنایی بیشتر با نرخ کلیک یا ctr میتوانید مقاله مربوط به آن را بخوانید.
در صورتی که نمیدایند چطور می توانید زمان حضور کاربر را در سایت افزایش دهید و یا نرخ کلیک خود را افزایش دهید، می توانید کار را به ویکی دمی بسپرید که برای آشنایی بیشتر با هزینه انجام سئو به شماره ۰۹۱۲۲۸۹۰۹۲۴۸ پیغام دهید.
آیا dwell time یکی از سیگنال های رتبه دهی است؟
این سوال یکی از سوالاتی است که به صورت قطعی نمی توان به آن پاسخ داد و بسیاری از سئوکاران درباره این که دوال تایم به عنوان یک فاکتور مهم در رتبه بندی به حساب می آید، دارای شبه می باشند. در سال ۲۰۱۷، Nick frost سرپرست google brain، در کنفرانسی اعلام کرد که ” گوگل در حال ادغام یادگیری ماشین است ( فرایندی که گوگل بتواند ارتباط بین جستجو و بهترین صفحه بعد از جستجو را پیدا کند). بنابراین این مدل یادگیری برای زمانی است که که کاربر روی صفحه ای کلیک می کند و سپس در آن صفحه باقی می ماند تا زمانی که به صفحه قبل برگردد “
با جمله بالا می توان فهمید که dwell time یکی از فاکتورهای مهم برای رتبه دهی در سایت می باشد که گوگل تمامی تلاش خود را برای یادگیری آن به کار برده است. در جای دیگر Cyrus Sheoard اعلام کرده که هیچ شخصی از گوگل درباره اینکه مدت زمان حضور کاربر در سایت و نرخ پرش، ۲ فاکتور مهم در رتبه بندی (ranking) هستند، بیانه ای صادر نکرده است. با وجود اینکه google brain در حال تحقیق روی پروژه هوش مصنوعی است اما هنوز به صورت قطعی درباره اینکه dwell time یکی از ranking factor ها است، چیزی اعلام نشده است.
با این حال نباید صحبت های frost ، درباره مدت زمان حضور کاربر در سایت نادیده بگیرید چرا که dwell time به کیفیت و وابستگی محتوای صفحه کاملا بستگی دارد. این جمله در واقع بیانگر این است که موتورهای جستجو بسته به یک متریک خاص،الگوریتم خود را تغییر می دهند. باز هنوز، نمی توان به این سوال پاسخ قطعی داد، امابه نظر من، dwell time را می توان به عنوان یک فاکتور مهم رتبه بندی بر اساس رفتارهای کاربران در نظر گرفت. اما سوالی که مطرح می شود این است که چطور می توان dwell time را افزایش داد؟؟
دیدگاهتان را بنویسید