در این قسمت از آموزش سرچ کنسول جدید گوگل به گزارش logos در این ابزار قدرتمند و کاربردی میپردازیم. یکی از مواردی که هر برندی را معرفی میکند و نماد آن است، لوگوی آن مجموعه می باشد. شما با مشاهده لوگوی هر برندی می توانید اطلاعات زیادی درباره آن برند متوجه بشید. شاید دلیلی که باعث شد گوگل بخش گزاشات logos در سرچ کنسول را اضافه کند، همین عامل باشد. رنگ های به کار رفته در لوگو بسیار مهم هستند. شما از روی رنگ لوگوی برند ها می توانید خیلی چیزها را بفهمید. مثلا اگر دقت کرده باشید اکثر رستوران ها از لوگوهایی با رنگ نارنجی استفاده می کنند. زیرا که رنگ نارنجی انسان ها را گرسنه می کند و رنگ جذابی برای غذا ها می باشد. و یا اکثر بانک ها و سایت های مالی از رنگ آبی استفاده می کنند به دلیل اینکه این رنگ اطمینان و آسایش خاطر را به بینندگان القا می کند.
خب بریم سراغ اصل مطلب: آموزش گزارشات logos در سرچ کنسول گوگل
شاید براتون جالب باشه تا بدانید گوگل هم به تازگی متوجه اهمیت لوگو در سایت ها شده و این قسمت را به سرچ کنسول جدید اضافه کرده است. همه کاربرانی که در گوگل برای رسیدن به مطلب خاصی جست و جو انجام میدهند یک هدف مشترک دارند. این هدف مشترک چیزی نیست جز دسترسی سریع و راحت به مطلبی که به دنبال آن هستند. داده های ساختار یافته این کمک را به ما می کنند تا بتوانیم این کار را برای کاربران سایتمان انجام دهیم. قبل از اینکه بخواهم توضیح بیشتری بدهم باید برایتان توضیح دهم که داده های ساختار یافته دقیقا چه هستند؟
داده های ساختار یافته (structured Data) چیست؟
داده های ساختار یافته یا همان structured Data کد هایی هستند که ما از آن ها استفاده می کنیم تا بتوانیم اطلاعاتی که کاربران به دنبال آن هستند را به آسانی در اختیارشان قرار دهیم. این اطلاعات ساختار یافته انواع مختلفی دارند. مثلا FAQ یا همان سوالات متداول یکی از انواع structured Data هستند. برای اینکه بهتر متوجه شوید به تصویر پایین توجه کنید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید ما در صفحه آموزش سرچ کنسول از استارکچر دیتا FAQ اسفاده کردیم. این به کاربران کمک می کند تا بتوانند پاسخ سوالات اولیه خود درباره این آموزش را به راحتی و به سرعت بیابند.
حالا شاید براتون سوال پیش بیاد که این اطلاعات به چه دردی می خورند؟ این اطلاعات هم به درد گوگل میخورند و هم به درد کاربران سایت و هم خودمان! به درد کاربران سایتمان میخورند از جهتی که به راحتی و سرعت به یکسری اطلاعات کلیدی دسترسی پیدا میکنند. به درد گوگل میخورند زیرا که این اطلاعات در قالب کدهایی قرار می گیرند که مطالب صفحه برای گوگل قابل فهم تر می شوند. و اما به درد صاحبان سایت می خورند زیرا که لینکشان در نتایج جست و جو گر بزرگتر دیده می شود و همین عامل باعث بافزایش کلیک بر روی لینک آن صفحه می شود.
چگونه از داده های ساختار یافته (Structured Data) در سایتمان استفاده کنیم؟
همانطور که در آموزش گزارش Breadcrumbs خدمتتان گفتم می توانید این کد ها را از سایت schema.org دریافت کنید. هنگامی که وارد این وبسایت می شوید می توانید کد استاکچرد دیتای مورد نظر خود را پیدا کنید و آن را در سایتتان استفاده کنید.
بررسی خطاهای گزارشات logos در سرچ کنسول و رفع آن ها
اگر از لوگو در وبسایتتان استفلده می کنید می توانید گزارش خطا و هشدار های آن را در گوگل سرچ کنسول ببینید. برای مشاهده این گزارشات در سرچ کنسول، در منوی سمت چپ بر روی گزینه Logos کلیک کنید.
پس از اینکه بر روی این گزینه کلیک کردید، گزارشی برای شما نشان داده ی شود. اگر لوگو های موجود در وبسایت شما مانند وب سایت ویکی دمی هیچ مشکلی نداشته باشند، تصویر زیر به شما نشان داده می شود.
نحوه استفاده از گزارش logos
وقتی وارد این گزارش در سرچ کنسول می شوید صفحه گزارش خلاصه و صفحه جزئیات را می بینید.
گزارش خلاصه نموداری از میزان خطاها و هشدار ها را به شما نمایش می دهد در بازه های زمانی. در پایین این نمودار شما می توانید انواع خطاها را ببینید. این خطاها به ترتیب اهمیت و تعداد صفحاتی که تحت تاثیر قرار داده اند به شما نمایش داده می شود پیشنهاد گوگل هم این است که شما هم به همین ترتیب رفع خطا و باگ گیری کنید.
در بهترین حالت شما هیچ خطایی در سایتتان ندارید و همه صفحات در دسته Valid قرار می گیرند.
اگر لوگو های مورد استفاده در سایتان دچار خطا بودند و در دسته Error قرار گرفته بودند باید آن ها را برطرف کنید. (در ادامه نحوه رفع خطاهای logos را به شما آموزش می دهیم).
اما اگر در این گزارش دارای هشدار بودید و یکسری از صفحات سایتتان در دسته Warning قرار گرفتند جای نگرانی نیست. این عامل باعث نمی شود که گوگل لوگو های شما را نمایش ندهد. اما باید آن ها را برطرف کنید زیرا در ساختار داده های خود دچار اشکال هستید.
مراحل رفع خطاهای گزارشات logos در سرچ کنسول
- بر روی هرکدام از خطا ها که کلیک کنید مواردی که دارای آن خطا هستند را به شما نمایش می دهد.(توجه داشته باشید که حداکثر 1000 آیتم را به شما نشان می دهد).
- ابتدا خطاهایی که در همه صفحات یکسان هستند را مورد بررسی قرار دهید.
- آن خطا را تست کنید و مطمعن شوید در نتایج جست و جوی گوگل هم دارای اشکال و خطا هستند.
- پس از تست کردن به صفحه گزارشات برگردید و بر روی گزینه Vlidate fix کلیک کنید. شما با این کار پروسه اعتبار سنجی اشکالات را شروع می کنید. همانطور که در فصل نهم آموزش گزارشات Mobile usability در سرچ کنسول خدمتتان گفتیم این پروسه زمان بر هست و مدتی طول می کشد.
- اگر مشکلات حل شوند خطاهای نمودار شما صفر می شود.
- بعد از عیب یابی خطاها به سراغ هشدار ها بروید.
لیست خطاهای موجود در گزارشات Logos
خطای Invalid URL in property
URL در Property نامعتبر می باشد.
خطای Missing property
Property مورد نیار در دسترس نیست.
خطای Missing value in property
این Property فاقد مقدار می باشد.
خطای Invalid value in property
این Property مقدار معتبری ندارد.
خطای Invalid string length in property
مفدار داده موجود در فیلد بسیار طولانی و یا بسیار کوتاه است.
خطای Invalid object type for property
نوع داده شده در Property نامعتبر است.
خطای Invalid value type for property
نوع مقدار داده شده در این Property نامعتبر است.
خطای Unrecognized property
Property قابل شناسایی نیست.
خطای Duplicate property
Property منحصر به فرد نمی باشد.
خطای Either or should be specified
یک Property نیاز می باشد اما شما 3 Propperty مشخص نموده اید.
خطای Value in property must be positive
مقدار این Property باید مثبت باشد.
خطای Invalid integer in property
مقدار داده صحیح نامعتبر می باشد.
خطای Number out of range for property
مقدار Property از حد مشخص شده بیشتر است.
خطای Unknown error
خطا و ارور نامشخص.
صفحه گزارش Logos در سرچ کنسول
در این گزارش، خطاها بر اساس شدتشان علامت گذاری می شوند. هر مورد فقط یکبار نمایش داده می شود. اگر موردی، هم دارای هشدار باشد و هم خطا، در دسته Error قرار می گیرد.
به طور کلی سه وضعیت برای موارد و آیتم ها در گزارش وجود دارد.
Error
اگر داده ساختار یافته ای دارای ارور باشد گوگل آن را به عنوان یک Structured Data در نظر نمیگیرد و نمایش داده نمی شود. هر آیتم که در این دسته قرار بگیرد دارای یک یا چند خطا و ایراد می باشد.
Warning
اگر آیتمی دارای ایراد جزئی باشد در این دسته قرار می گیرد. موارد موجود در این دسته در نتایج جست و جوی گوگل نشان داده می شود ولی در قسمتی از مقدار های خود دارای اشکال هستند که برای کاربر یا گوگل غیر قابل فهم است.
Compelet
این مورد نشان دهنده این است که داده های ساختار یافته سایت شما هیچ مورد و اشکالی ندارند و به درستی استفاده شده اند.