تفاوت صفحات doorway، orphan و dead end
عناوین مطالب
Toggleزمانی که یک سایتی را برای شروع کسب و کار خود ایجاد میکنید، بهتر است که مانند خانه خود به آن بها دهید.صفحه اصلی یا همان صفحه خانه، نقش در ورودی و صفحات داخلی مانند اتاق های خانه و درهای ورودی هر اتاق یک راهی برای رفتن به اتاق دیگر است. تنها فرقی که خانه با سایت دارد این است که کاربران تنها از در ورودی وارد خانه نمی شوند بلکه از صفحاتی که دارای آدرس می باشد و توسط ربات ها ایندکس شده است، قابلیت ورود دارد. بنا به مطالب ذکر شده، بسیار مهم است که تمامی صفحات حداقل یک لینک داخلی یا CTA برای ورود به صفحات دیگر داشته باشند؛ با این تعاریف، صفحه ای به نام بن بست یا dead end page ایجاد نخواهد شد و کاربران به هنگام ورود، می دانند که باید چه کاری را انجام دهند یا از کدام مسیر خارج شوند. اگر سایت شما دارای منو یا لینک های داخلی نیستو کاربر باید برای برگشت به خانه یا دیدن صفحات داخلی از دکمه back استفاده نماید. همیشه یادتان باشد، اگر دارای سایتی هستید، از ایجاد صفحاتی مانند orphan page و dead end page اجتناب کنید. شاید الان این سوال برای شما پیش آید که این صفحات چیستند و چه تفاوتی می توانند با یکدیگر داشته باشند؟ آیا doorway page هم مانند این صفحات است؟ در ادامه مقاله درباره آن ها و تاثیراتی که امکان دارد بر روی سایت بگذارند و بیشتر صحبت خواهیم کرد.
منظور از صفحات بن بست یا dead end page چیست؟
چرا صفحات بن بست برای سایت مضر هستند؟
منظور از صفحات یتیم (pageorphan ) چیست؟
چرا صفحات یتیم برای سایت مضر هستند؟
صفحات doorway چه مشکلاتی را بوجود می آورند؟
تفاوت صفحات درگاه، بن بست و یتیم چیست؟
منظور از صفحات بن بست یا dead end page چیست؟
منظور از صفحه بن بست این است که کاربر به هنگام ورود به صفحه ای از سایت، نداند که باید چه کاری را انجام دهد یا باید به کجا برود، چرا که این صفحه فاقد هر نوع لینک داخلی، هدر یا فوتر است؛ قطعا چنین کاربری، یا صفحه را به کلی می بندد یا اینکه با زدن دکمه برگشت (back) از آنجا خارج می شود.
مثلا فکر کنید، شما یک فروشگاه اینترنتی دارید که مشتریان شما بعد از انتقال کالا به سبد خرید، تمایل به ثبت کردن آن کالاها را دارند، حال در آن صفحه دکمه ای برای ثبت موجود نیست،
به نظر شما مشتریان چه کاری را انجام می دهند؟
درست است سبد خود را رها کرده و دیگر به سایت شما بر نمی گردند. اگر صفحه ای زیاد خروجی داشته باشد یا به اصطلاح بانس شده باشد، امکان کاهش رتبه برای آن سایت ایجاد خواهد شد.در صورت کاهش بانس ریت می توانید مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.
مثال هایی از dead end pages
در این بخش قصد داریم تعدادی از مثال هایی که در سایت خود یا دیگران به وضوح دیده اید را برای شما بازگو نماییم که نمونه ای از آنها به شرح زیر است:
صفحات 404
لینک های شکسته خیلی راحت می توانند ایجاد شوند، با وجودی که شما فکر میکنید، تمام صفحات سایت دارای لینک های داخلی و باارزش هستند و مشکلی در سایت وجود ندارد. علت ایجاد چنین لینک هایی، حذف تعدادی لینک از مقالاتی است که به نظر قدیمی می باشند اما صفحات آن لینک ها هنوز پابرجا بوده است؛ و یا حذف شدن تعدادی از مقالات قدیمی، بدون حذف لینک هایی که به آنها اشاره شده است. در این حالت است که با کلیک کردن بر چنین صفحاتی، با صفحه ای به نام 404 یا not found مواجه می شوید. این صفحات اگر شخصی سازی و بهینه نشده باشند، کاربران نمی دانند که بعد از ورود به این صفحه باید به کجا بروند.
بهترین صفحات 404، آنهایی هستند که کاربر را به صفحه مقصد راهنمایی نمایند و در آن ها از لینک هایی استفاده شود که کاربران راحت تر به دیگر صفحات دسترسی داشته باشند.
صفحه نتایج جستجو
اگر در سایت خود، باکس جستجو برای موضوعات مختلف دارید، باید از صفحه نتایج جستجو (search results) اطمینان داشته باشید. فرض کنید کاربر شما، موضوعی را در سایت جستجو می کند که در صفحه نتایج جستجو نوشته شده است، “نتیجه ای یافت نشد.” در این حالت است که باید آدرس موضوعاتی که به جستجوی کاربر نزدیک است را در آن صفحه به نمایش درآورید، اگر فقط همان جمله نتیجه ای یافت نشد، در آن صفحه باشد و صفحات دیگری را معرفی نکرده باشید، این صفحه می تواند نمونه ای از صفحه بن بست باشد.
صفحات نویسنده
داشتن صفحات نویسنده به کاربر کمک می کند که پیش زمینه نویسندگانی که در آن سایت فعالیت می کنند را بدانند تا در صورت تمایل بتوانند در موضوعات مختلف از آن ها مشورت بگیرند. حال فرض کنید وارد صفحه یکی از نویسندگان شده اید که به نوشته های او دسترسی ندارید یا نمی دانید بعد از خواندن مطالب، باید چه کار کنید. حتما در ایجاد چنین صفحات مهمی که می تواند در رشد سایت و افزایش رتبه به شما کمک نماید، دقت بیشتری نمایید.
چرا صفحات بن بست برای سایت مضر هستند؟
همانطور که در بالا به آن اشاره شد، تمامی صفحات یک سایت باید دارای لینک داخلی، منو، فوتر و غیره باشند که کاربر بعد از ورود به آن صفحات بتواند راحت تر صفحات دیگر سایت را بررسی نماید. البته در حال حاضر، ایجاد این نوع صفحات تقریبا غیر ممکن است، چرا که تمامی سایت ها از قالب های آماده برای سایت خود استفاده می کنند و تمامی راه هایی که امکان ایجاد این نوع از صفحات باشند را بسته اند. اگر سایت خود را به شرکت های طراحی سایت داده اید تا برای شما طراحی نمایند، حتما تمامی صفحات ایجاد شده را مجددا چک نمایید. وجود صفحات بن بست، باعث کاهش اعتبار سایت و رتبه آن می شود. حتما در طراحی و پیاده سازی سایت دقت داشته باشید.
[irp posts=”6287″ name=”تکنیک های سئو کلاه سیاه”]منظور از صفحات یتیم (pageorphan ) چیست؟
صفحات orphan، به صفحاتی گفته می شود که هیچ لینک ورودی یا خروجی ندارند و تنها با دانستن آدرس آن صفحه می توان وارد صفحه سایت شد. برای آشنایی بیشتر با orphan page، مقاله orphan page: چطور آن ها را شناسایی کنیم و چه مشکلی برای سئو ایجاد می کنند؟ را مطالعه نمایید.
چرا صفحات یتیم برای سایت مضر هستند؟
اگر از دید سئویی به این موضوع نگاه کنید، متوجه میشوید که اگر آن صفحه دارای مطالب با ارزشی باشد و بتواند مخاطبان زیادی را به سایت جذب نماید، به خاطر در دسترس نبودن آن صفحه، شانس ورودی و ترافیک بیشتر به سایت را از دست می دهد.
مردم فکر میکنند که orphan page مانند صفحات doorway امکان دیده شدن در نتایج جستجو را دارد. doorway page ها، به صورت ناخواسته ایجاد میشوند ولی به صورت عمدی تلاش می کنند که rank سایت را برای آن کلمه کلیدی افزایش دهند. اگر موتورهای جستجو متوجه شوند که رفتار صفحات یتیم مانند صفحات درگاه است، قطعا آن صفحه و سایت را جریمه می کنند. باز هنوز نتیجه قطعی در مورد این نوع صفحات گرفته نشده است. بهترین کار این است که در ایجاد صفحات وب، دقت عمل بیشتری داشته باشید.
منظور از صفحات درگاه چیست؟
صفحات doorway، صفحات HTML هستند که برای کلمات کلیدی خاص یا عباراتی که می خواهند رتبه سایت با آنها افزایش یابد، ایجاد می شوند. صفحات درگاه تنها برای موتورهای جستجو و خزنده ها ایجادشده و توسط آن ها قابلیت رویت دارند. از مهمترین اهداف این صفحات، فریب دادن موتورهای جستجو می باشد تا بتوانند rank سایت را افزایش دهند. به هر حال این صفحات پایدار نیستند و فقط برای اهداف خاص ایجاد می شوند.
صفحات doorway چه مشکلاتی را بوجود می آورند؟
صفحه doorway، یکی از روش های کلاه سیاه در سئو می باشد که برای سریعتر رسیدن به مقصد از آن استفاده می شود.
همانطور که می دانید فلسفه سئو و بهینه سازی، بسیار ساده و راحت است اما با استفاده از سئو، مقداری دیرتر به نتیجه ای که مد نظر است، خواهید رسید؛ به همین دلیل است که از صفحات درگاه برای سریعتر رسیدن به هدف استفاده می کنند.
این نکته را هم به یاد داشته باشید که موتورهای جستجو و خزنده های آن ها، مدام در حال آپدیت و بروزرسانی هستند و اگر از وجود چنین صفحاتی مطلع شوند، نه تنها آن صفحات را نادیده نمی گیرند، بلکه جریمه هم خواهند کرد. صفحات درگاه را spammy seo می گویند که می توانند در سریعترین زمان ممکن، به نتیجه برسند اما در صورت دیده شدن توسط خزنده ها، جریمه شده و کاهش اعتبار سایت را به همراه می آورند که می تواند تاثیر منفی نیز بر روی سایت بگذارند.
[irp posts=”4499″ name=”قیمت سئو : تعرفه سئو به همراه انجام بهینه سازی سئو”]تفاوت صفحات درگاه، بن بست و یتیم
همانطور که در بالا توضیح دادیم، صفحات درگاه قابلیت جستجو شدن در سایت را ندارند و برای موتورهای جستجو، به منظور افزایش رتبه سایت ایجاد می شوند که فاقد هر نوع لینک ورودی یا خروجی هستند و مانند صفحات فرود، خاص طراحی می شوند.
صفحات یتیم (orphan pages)، صفحاتی هستند که در اثر اشتباه یک کارشناس سئو ایجاد شده اند، مثلا لینک هایی که به یک صفحه ای از سایت انتقال داده می شده است را بنا به قدیمی بودن آن مطلب و غیره پاک کرده اند، بدون آنکه صفحه را از بین ببرند. البته بعضی از شرکت های طراحی سایت برای حفظ دیتای خود، چنین تغییراتی را در قسمت فنی سایت ایجاد می کنند. این صفحات اگر قابل جستجو شدن مانند صفحات درگاه باشند و مانند آنها ساخته شوند حتما جریمه خواهند شد.
معمولا صفحات بن بست، به ندرت ایجاد میشوند، چرا که تمامی سایت ها دارای صفحات استانداردی بوده و صفحه ای را نمی توان پیدا کرد که هدر و فوتر نداشته باشد.
امیدوارم این مقاله توانسته باشد، به تعدادی از سوالات شما عزیزان پاسخ دهد. لطفا نظرات خود را در دیدگاه برای بهتر شدن مقالات ارسال نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید