متخصص سئو کیست؟ کارشناس سئو چه وظایفی دارد؟
عناوین مطالب
Toggleکارشناس سئو کیست؟ یک متخصص سئو باید چه اطلاعاتی داشته باشد؟ چطور میتوان فهمید یک نفر اطلاعات خوبی در سئو دارد و یک کارشناس سئوی حرفهای است؟ خودمان چطور به یک کارشناس سئوی متخصص تبدیل شویم؟
آیا می خواهید بدانید که چطور ترافیک سایت شما افزایش می یابد و اینکه چطور با افزایش رتبه و جایگاه برای کلمات کلیدی، میتوانید فروش و درآمد خود را بیشتر نمایید؟ برای دریافت پاسخی واضح ، باید با سئو و کارشناس سئو آشنا شوید.
داشتن تخصص سئو، نه تنها یک امتیاز به حساب نمی آید، بلکه مهارتی است که هرکسی بسته به علاقه خود می تواند آموزش هایی درباره بهینه سازی سایت ببیند. شرکت در دوره های آموزش سئو برای اشخاصی که خود آموز نیستند و یا نیاز دارند که با تکنیک های جدید روز آشنا شوند، بزرگترین مزیت به حساب می آید.
سئوکار به شخصی گفته می شود که به صورت فریلنسر یا به صورت استخدامی، در شرکتی کار می کند و هدف او افزایش rank سایت در موتورهای جستجو می باشد. در این مطلب، هر چیزی که به یک سئوکار مرتبط می شود را به شما آموزش میدهیم.
کارشناس سئو کیست؟
یک متخصص سئو، کسی است که مسئولیت بهینه کردن سایت برای موتورهای جستجو را با هدف افزایش و بهبود جایگاه در نتایج جستجوی گوگل یا همان SERP دارا می باشد.
به صورت کلی، منظور از سئو یا Search Engine Optimization، فرایندی است که برای دیده شدن یک سایت در موتورهای جستجو روی کار آمده است تا از آن طریق بتواند ترافیک ارگانیک بیشتری را در موتورهای جستجو جذب نماید. اما کار یک سئوکار، داشتن مهارتی است که بتواند سایت را به بهترین نحو ممکن رشد و بهینه کند و جایگاه سایت را در موتورهای جستجو افزایش دهد. به متخصص سئو، کارشناس سئو، سئو حرفه ای یا SEO professional، متخصص بازاریابی سئو یا مشاور سئو هم می گویند. برای یادگیری مهارت سئو نیاز نیست که به دانشگاه بروید و مدرک آن را کسب کنید، شما میتوانید با خواندن مقالات زیر، آشنایی نسبی با بهینه سازی موتورهای جستجو بدست آورید و یا حتی میتوانید با گذراندن دوره خصوصی به نتیجه مطلوب دست یابید.
آموزش سئو : دوره آموزش جامع سئو
آموزش سئو برای مبتدی ها (مفاهیم سئو مبتدی)
عنوان سئو چیست؟ طول عنوان سئو در وردپرس
چگونه کارشناس سئو شویم؟
حالا که متوجه شدید کارشناس سئو کیست و چه وظایفی دارد، ممکن است بسیاری به شروع این تخصص و کسب تجربه در آن علاقمند شده باشند. تبدیل به یک متخصص و کارشناس در حوزه سئو و بهینه سازی سایت مانند تمام مشاغل دیگر نیاز به گذراندن یک کورسها و اطلاعات مشخص دارد.
در مورد اینکه چگونه سئوکار شویم و در این راه باید چه مواردی را بیاموزیم، به طور کامل و تخصصی یک مقاله نوشتهایم که بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر آن را مطالعه کنید.
سئو از بخشهای مختلفی تشکیل شده که هر کدام چالشهای خاص خود را دارد. برای اینکه در نهایت به یک متخصص سئو حرفهای و کاربلد تبدیل شوید، باید تمام اطلاعات لازم در همه حوزهها را بیاموزید.
ویژگی های کارشناس سئو چیست؟
یک کارشناس سئو (Search Engine Optimization Specialist) یا بهینهساز موتور جستجو، فردی متخصص و ماهر در زمینه سئو است که به وبسایتها کمک میکند تا در نتایج جستجوی موتورهای جستجو، بهویژه گوگل، به رتبههای بالاتر دست پیدا کنند.
کارشناسان سئو باید از دانش و مهارتهای متعددی برخوردار باشند تا بتوانند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند. برخی از مهمترین ویژگیهای یک کارشناس سئو عبارتند از:
- کارشناس سئو باید دانش عمیقی از نحوه عملکرد موتورهای جستجو و الگوریتمهای رتبهبندی آنها داشته باشد. این دانش به او کمک میکند تا بفهمد چه عواملی بر رتبهبندی وبسایتها در نتایج جستجو تاثیر میگذارند و چگونه میتوان با بهینهسازی وبسایت، این رتبهبندی را ارتقا داد.
- کارشناس سئو باید از مهارتهای فنی لازم برای انجام وظایف خود، مانند بهینهسازی کد HTML، CSS و JavaScript، آشنایی با CMS (سیستم مدیریت محتوا) و ابزارهای تحلیلی وب برخوردار باشد.
- محتوای وبسایت، یکی از مهمترین عوامل در رتبهبندی موتورهای جستجو است. کارشناس سئو باید بتواند محتوای باکیفیت، مفید و جذاب برای وبسایت تولید کند که مورد توجه کاربران و موتورهای جستجو قرار بگیرد.
- کارشناس سئو باید مهارتهای تحقیق و تحلیل قوی داشته باشد تا بتواند کلمات کلیدی مرتبط با وبسایت را شناسایی کند، رقبای خود را آنالیز کند و بهترین استراتژی سئو را برای وبسایت خود تدوین کند.
- سئو، یک فرآیند پویا و دائماً در حال تغییر است. کارشناس سئو باید خلاق و نوآور باشد تا بتواند با آخرین الگوریتمها و تغییرات موتورهای جستجو همگام شده و بهترین راهحلها را برای ارتقای رتبه وبسایت خود ارائه دهد.
میدانید تفاوت متخصص سئو senior و medior چیست؟ این مقاله را مطالعه کنید.
آیا متخصص سئو باید برنامه نویس باشد؟
در صنعت دیجیتال مارکتینگ و به ویژه در زمینه بهینه سازی موتورهای جستجو(سئو)، یکی از بحثهای مهم و مبهمی که وجود دارد این است که آیا یک متخصص سئو باید دارای توانایی برنامه نویسی باشد یا خیر. این موضوع بسته به نظرات مختلف متخصصین در حوزههای مختلف از صنعت دیجیتال ممکن است مختلف باشد.
برخی معتقدند که داشتن دانش برنامه نویسی به تخطی از توانمندیهای یک متخصص سئو است و میتواند به بهبود عملکرد سئو کمک کند، در حالی که دیگران فکر میکنند که تمرکز بر تواناییهای تحلیلی و استراتژیک و نقشهریزی وبسایت از اهمیت بیشتری برخوردار است.
به هر حال، مهم ترین نکته این است که یک متخصص سئو باید دارای دانش عمیقی در زمینه الگوریتمهای جستجو، محتوا نویسی، بک لینک و تحلیل دادهها باشد و باید بتواند این دانش را به درستی به کار بگیرد.
مهمترین مهارتهای یک سئوکار چه می تواند باشد؟
یک سئوکار حرفه ای باید مهارت های زیر را داشته باشد مانند:
افزایش رتبه و ترافیک سایت
یکی از مهمترین و واضح ترین مزایا برای کارشناس سئو شدن، افزایش رتبه و ترافیک در موتورهای جستجو می باشد. اگر شما دانش کافی برای بهینه کردن سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل را دارید، مطمئنا می توانید به یک درآمد عالی در حوزه آنلاین دست یابید.
داشتن وابستگی کم به شرکت های خدمات سئویی
شاید این جمله برای خیلی از شرکت های خدمات سئو خوشایند نباشد، اما این یک واقعیت است. اگر شما دارای مهارت کافی در حوزه سئو باشید، می توانید در خانه، به راه اندازی یک کسب و کار پر درآمد بپردازید، بدون آنکه هزینه اضافی به شرکت های خدمات سئویی پرداخت نمایید.
تصمیم گیری بهتر برای استخدام سئوکار
اگر خود شما مهارت و دانش کافی در حوزه سئو داشته باشید، خیلی راحت تر می توانید به مجموعه خود مشاوره دهید یا نیروی متخصص در این حوزه را استخدام نمایید. یکی از ویژگی هایی که در پکیج های سئویی گنجانده می شود، مشاوره دادن می باشد.
کاهش هزینه ها
اگر شما یک وبلاگر یا کارآفرین هستید، داشتن تخصص سئو می تواند در کاهش هزینه ها به شما کمک نماید و حتی میتوانید به عنوان یک مشاور در این زمینه هم فعالیت نمایید.
به مدیران بازاریابی توصیه می شود
اگر شما یک مدیر بازاریابی هستید یا در حوزه بازاریابی آنلاین فعالیت می کنید، می توانید با کسب مهارت سئو نسبت به دیگر همکاران خود، در صدر باشید و پیشنهاد و مشاوره حرفه ای برای بهتر کردن و بهینه سازی سایت به شرکت ارائه دهید.
هیچ کسب و کار آنلاینی بدون سئو زنده نمی ماند.
داشتن سئو برای تمامی کسانی که دارای وب سایت هستند، یک امری ضروری است؛ چرا که نداشتن آن، باعث می شود آن سایت در نتایج جستجو به کاربران نشان داده نشود و همچنین درآمدی که مدنظر آن بیزینس بوده است را دریافت نکند.
شرح وظایف یک سئوکار چیست؟
یک متخصص سئو معمولا در آژانس های خدماتی سئویی، آژانس های بازاریابی دیجیتال یا به عنوان یک فریلنسر، فعالیت هایی را انجام میدهند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
- یک متخصص سئو حرفه ای باید درباره انواع تکنیک های سئویی اطلاع داشته باشد و آن ها را در جایگاه درست به کار گیرد.
- داشتن تخصص تکنیکالی و فنی برای بررسی کردن زیر ساخت یک سایت، یکی از مهمترین وظایف یک سئو کار به حساب می آید.
- بهبود زیرساخت یک سایت به همراه افزایش قابلیت استفاده از آن
- آنالیز و بررسی بهینه سازی عملکرد یک سایت به همراه انجام SEO Audits
- اجرای تحقیق کلمات کلیدی و پیدا کردن کلمات کلیدی هدف
- بهینه کردن صفحات برای سئو داخلی (on-page seo)
- بهبود معماری لینک های داخلی سایت
- بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو و کاربران
- اجرای کمپین لینک سازی جهت بهبود profile link
- مانیتور کردن رتبه و جایگاه سایت در موتورهای جستجو
- آگاه بودن از تغییرات در فاکتورهای رتبه بندی سئو و توسعه آن در سئو
- آشنا بودن به گزارش گیری و تفسیر آن در گوگل آنالیتیکس و دیگر ابزارها
- داشتن دانش کافی درباره ابزارهای سئو مانند گوگل وبمستر، semrush، Ahref و…
- داشتن دانش کافی درباره CMS های معروف مانند وردپرس
- آگاهی داشتن درباره زبان برنامه نویسی مانند HTML
- آشنا بودن به ابزارهای دیجیتال مارکتینگ و اجرا کردن کمپین گوگل ادوردز
یک شخص برای متخصص شدن در سئو به چه مهارت هایی نیاز دارد؟
برای اینکه سئوکار حرفه ای شوید، شما نیاز دارید که دامنه وسیعی از مهارت هایی که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم را داشته باشید مانند مهارت گزارش دادن، توسعه سایت و حتی مشاوره دادن به بیزینس ها.
از مهمترین و دقیق ترین مهارت های یک کارشناس سئو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مهارت خواندن و نوشتن به زبان انگلیسی
- مهارت فنی سئو
- مهارت سئوی داخلی
- مهارت لینک سازی یا همان Link Building
- مهارت گزارش دادن و بررسی کردن سایت
- مهارت نوشتاری به صورت بهینه سازی
- مهارت ارائه و ارتباط برقرار کردن
- مهارت برنامه نویسی
- مهارت تحقیق کردن
- و مهارت دیجیتال مارکتینگ
امیدوارم این مقاله توانسته باشد، به سوالات شما دوستان درباره یک سئوکار حرفه ای شدن، پاسخ داده باشد. لطفا در صورت داشتن مشاوره سئو و یا اطلاع از تعرفه بهینه سازی سایت با شماره ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸ تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید