لندینگ پیج چیست؟ هر آنچه که باید در مورد صفحه های فرود بدانید
تا به حال به تبلیغات دیجیتال دقت کرده اید؟ همان هایی که در سایت ها می بینیم، به شکل اس ام اس یا ایمیل دریافت می کنیم، و تمام تلاش خود را برای جلب توجه ما با رنگ ها، ایموجی ها، و یا جملات هیجان انگیز مثل “تخفیف 70% درصدی!” می کنند. بدون شک، همه ما قبول داریم که بسیاری از آن ها به شدت اعصاب خردکن هستند، اما تعدادی از آن ها نیز ما را ترغیب به کلیک کردن روی لینک یا عکس خود می کنند. بعد از کلیک کردن، مستقیم به صفحه ای وارد می شویم که سعی خود را برای ترغیب ما به انجام کاری، مانند خرید محصول، استفاده از خدمات، و ثبت نام در سایت می کند. به این صفحات لندینگ پیج (Landing Page) یا صفحه فرود گفته می شود.
لندینگ پیج چیست؟
بر اساس دیجیتال مارکتینگ، لندینگ پیج یک صفحه مجزا در سایت است که بسته به اهداف تبلیغاتی و بازاریابی، ساخته می شود. این صفحه، به طور ویژه بر روی تبدیل کاربر وارد شده به مشتری بالقوه، تمرکز می کند. در واقع لندینگ پیج مانند ویترین مغازه عمل می کند. هدف از ویترین، جذب مشتری به محصولات و تشویق آن ها به ورود مغازه و خرید است.
صفحه لندینگ، یک هدف خاص را دنبال می کند و از این رو به آن صفحه هدف نیز گفته می شود. این هدف، دعوت کاربر به انجام یک عمل است که به آن Call to Action (CTA) گفته می شود. لندینگ پیج ها با عملکردی تبلیغاتی برای جذب مشتری، می توانند Conversion Rate (نرخ تبدیل کاربر به مشتری) را افزایش دهند.
ساخت این صفحه با چالش های فراوانی همراه است، چرا که لندینگ پیج ساخته شده باید بر اساس هدف مورد نظر طراحی و ساخته شود و انتظار کاربر را برآورده کند. همچنین، تمام هزینه هایی که صرف بنرهای تبلیغاتی و تلاش برای تشویق کاربر به کلیک روی لینک می باشد، در نهایت آن ها را به لندینگ پیج وارد می کند و در صورت طراحی ضعیف این لندینگ پیج، خسارت بالایی به هزینه های تبلیغات نیز وارد می شود.
بر اساس گوگل آنالیتیکس، لندینگ پیج دروازه ورود کاربر به سایت شما در زمان تبلیغات است. یک کاربر بعد از دیدن این صفحه یا آن را می بندد، و یا CTA آن را دنبال کرده و انجام می دهد. این CTA میتواند ورود به سایت شما، خرید محصول، ثبت ایمیل، ثبت شماره تلفن، و یا موارد مشابه باشد.
تفاوت لندینگ پیج با دیگر صفحات سایت
لندینگ پیج با دیگر صفحات سایت تفاوت دارد. در حالی که صفحات دیگر اهداف مختلف داشته و کاربر را به جست و جو در سایت تشویق می کنند، لندینگ پیج ها فقط یک هدف را دنبال می کنند. در واقع، همین تمرکز لندینگ پیج بر روی فقط یک هدف است که آن را به بهترین عامل برای افزایش Conversion Rate تبدیل می کند.
11 مورد از مهم ترین لندینگ پیج ها
از آن جایی که هر صفحه فرود بسته به هدفی خاص طراحی می شود، این صفحه می تواند انواع مختلفی داشته باشد که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
صفحه فرود Lead Generation
صفحات Lead Generation از موثرترین لندینگ پیچ ها هستند. هدف اصلی این نوع صفحه، به دست آوردن و ذخیره ایمیل و اطلاعات کاربر است. داشتن اطلاعات کاربر به شما اجازه میدهد تا بازاریابی بیشتری را روی کاربر خود انجام دهید. این صفحات معمولا بسیار ساده هستند و تمرکز اصلی بر روی تیتر صفحه است تا بتوانند با استفاده از آن کاربر را به وارد کردن اطلاعات (CTA) در ازای تخفیف روی محصول، دانلود یک فایل، و موارد مشابه، ترغیب کنند.
صفحه Splash
صفحه اسپلش یک صفحه موقت بوده که با طراحی گرافیکی بالا، پیش از ورود به صفحه سایت به کاربر نمایش داده می شود. این صفحه معمولا دارای لوگوی سایت است و از آن برای تعیین زبان، تعیین سن، تبلیغ، خوش آمدگویی، ورود به سایت، ساخت حساب کاربری و غیره استفاده می شود. این لندینگ پیج می تواند در صورت طراحی مناسب، تعامل کاربر با سایت شما را افزایش دهد.
صفحه فرود Click Through
این صفحات فرود در تجارت الکترونیک کاربرد دارند. در این صفحه، با تمرکز بر دادن اطلاعات درباره محصول، کاربر را ترغیب به خرید آن کرده و او را مستقیم به صفحه ی فروش یا ثبت نام منتقل می کنند که این کار نرخ نبدیل را افزایش می دهد. معمولا دعوت به عمل در این صفحات از طریق کلیک کردن روی یک گزینه مانند “برای ادامه خرید یا برای ثبت نام در دوره اینجا کلیک کنید” و انتقال آنها به درگاه پرداخت انجام می شود.
از صفحه فرود Click Through می توان برای توصیف یک محصول و ارائه جزئیات آن و متقاعد کردن بازدیدکنندگان و نزدیک تر کردن آن ها به فرآیند خرید استفاده کرد. نشان دادن ارزش و کیفیت محصول در این نوع لندینگ پیج، از اهمیت بالایی برخوردار است.
به عنوان مثال، تصویر یک لندینگ پیج Click Through از دوره گوگل آنالیتیکس ویکی دمی می باشد.
لندیگ پیج Get Started
این نوع صفحه نیز برای ترغیب کاربر به استفاده از محصول است با این تفاوت که برای محصولاتی مانند دوره های آنلاین استفاده می شود. در این لندینگ پیج نیز تمرکز بر روی معرفی محصول و مزایای استفاده از آن است که در پایین توضیحات آن باکسی با عنوان Get Started وجود داشته و کاربر را مستقیم به صفحه خدمات و یا ثبت نام در سایت منتقل می کند. این لندینگ پیج نیز نرخ تبدیل را افزایش میدهد.
لغو اشتراک یا Unsubscribe
بدون شک، هیچ سایتی تمایلی به لغو اشتراک کاربران خود ندارد، اما به هر حال این صفحه باید برای کاربر در نظر گرفته شود. در این صفحه فرود، دکمه ای وجود دارد که به کاربر اجازه می دهد یا کلیک روی آن اشتراک خود در سایت و اخبار آن را به پایان برساند. همچنین با یادآوری مزایای سایت و محصول سعی می کند تا کاربر را از این عمل منصرف کرده ودر صورت موفق نشدن، از کاربر می خواهد تا علت درخواست لغو اشتراک خود را بیان کند. هدف اصلی این صفحه جلب اعتماد کاربر با نشان دادن احترام به تصمیمات آن ها است.
تصویر زیر، یک لندینگ پیج unsubscribe از سایت Quora است.
صفحه فرم طولانی فروش
ممکن است توضیحات مختصر برای جذب کاربر و ترغیب او به خرید محصول کافی نباشد. هدف این صفحه طراحی و پاسخ دادن به تمامی سوالاتی است که کاربر ممکن است درباره محصول و خدمات سایت داشته، و با این خواندن این صفحه تمامی ابهامات و شک های خود درباره محصول را از دست بدهد.
صفحه زیر، مثالی از لندینگ پیج فرم طولانی فروش است.
صفحه ارور 404
بدون شک ارور 404 صفحه زیبایی نیست و تاثیر مثبتی نیز ندارد، اما اگر قادر به رفع این ارور نیستید، می توانید با ایجاد تغییرات در این صفحه، از این ارور به نفع خود استفاده کنید. سعی کنید با دادن ظاهری مناسب به این صفحه از تاثیر منفی آن کم کرده و با اضافه کردن چند گزینه برای کاربر مانند انتقال به سایت، کاربر را ترغیب به چشم پوشی از این ارور نمایید.
صفحه درباره ما
این نوع صفحه از مهم ترین انواع لندینگ پیج می باشد. در این صفحه می توانید با دادن اطلاعات به کاربر درباره سایت و یا شرکت و آدرس آن، اعتماد او را جلب کنید. طراحی این صفحه و محتوای بصری آن می تواند پس از به دست آوردن اعتماد کاربر، منجربه ترغیب او به جست و جوی بیشتر در سایت شما شود.
لندینگ پیج Coming Soon
این صفحه زمانی استفاده می شود که شما قصد دارید در آینده ای نزدیک محصول و یا خدمات جدیدی را رونمایی کنید. در این صفحه باید با دادن اطلاعات کوتاه، مفید، و وسوسه انگیز کاربر را به انتظار برای محصول خود ترغیب کنید. همچنین می توانید به کاربر پیشنهاد داده که برای آگاهی از زمان رونمایی محصول، ایمیل و یا شماره تلفن خود را ثبت نماید.
صفحه قیمتگذاری
این صفحه برای دادن پیشنهادات به کاربر و رونمایی از تعرفه های مختلف محصول استفاده می شود. تمام تمرکز این صفحه باید روی مزایا محصول و قیمت آن باشد. در این صفحه به ازای هر تعرفه یک گزینه کلیک وجود دارد که کاربر را به صفحه پرداخت منتقل می کند. بدون شک، این صفحه از اهمیت بالایی برخوردار است.
صفحه تشکر
صفحه تشکر پس از تکمیل خرید به کاربر نشان داده می شود. در نگاه اول ممکن است که این صفحه بی اهمیت به نظر برسد، اما در اصل با تشکر از کاربر برای انجام خرید و نشان دادن احترام به او، باعث افزایش اعتماد کاربر به سایت خود می شوید.
چگونه یک لندینگ پیج خوب بسازیم؟
اگر به دنبال افزایش فروش و بالا بردن نرخ تبدیل سایت خود هستید، نیاز به یک لندینگ پیج قوی و موثر دارید. برای این که بتوانید چنین صفحه فرودی بسازید، باید به نکتههایی که درادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد توجه نمایید.
پیشنهاد خود را جذاب و واضح ارائه کنید
هر لندینگ پیج با ارائه کردن یک پیشنهاد سعی در جذب کاربر دارد. سعی کنید با استفاده از کلمات جذاب و بیان نقاط قوت محصول خود، کاربر را وسوسه کرده و او را به سمت تجربه احساسات مثبت سوق دهید.
از لینک خارجی در آن استفاده نکنید
هدف شما جذب کاربر و متمرکز کردن او بر روی محصول است. قرار دادن لینک خارجی در صفحه می تواند حواس کاربر را پرت کرده و حتی او را از صفحه شما خارج کند.
تبادل اطلاعات
صفحه فرود فقط برای دریافت اطلاعات کاربر نیست. نمی توانید بدون دادن هیچ اطلاعاتی از خود و یا اطلاعات ناکافی، کاربر را به عملی ترغیب نمایید. اطلاعات مناسب و مفیدی از خود را در صفحه لندینگ به کاربر ارائه دهید تا او را از محفوظ بودن اطلاعات خود مطمئن کرده و اعتماد کاربر را جلب کنید.
هدف خود را بدانید
هر لندینگ پیج یک هدف مهم و مشخص دارد و باید این هدف را پیش از ساخت صفحه فرود بدانید. سپس بسته به این هدف، شروع به ساخت لندینگ پیج خود با تمرکز بر آن کنید.
ساده سازی مرحله ثبت نام
اگر قصد شما ترغیب کاربر به ثبت نام در سایت است، سعی کنید تا جای ممکن تعداد مراحل ثبت نام را کم کرده و آن را ساده کنید. پیچیده بودن و طولانی بودن مراحل ثبت نام می تواند باعث سردرگمی و یا خستگی کاربر شده و او را از ادامه ثبت نام منصرف نماید.
از رنگ های درست استفاده کنید
رنگ ها تاثیر مستقیمی در جلب توجه کاربر به حرف های شما در لندینگ پیج دارند. سعی کنید با استفاده از رنگ های مناسب کاربر را به ماندن در آن صفحه ترغیب کنید. از رنگ های تند و جیغ بپرهیزید و تعداد رنگ های زیادی را استفاده نکنید.
ساده سازی لندینگ پیج
فراموش نکنید هدف لندینگ پیج شما چیست. برای بالا بردن تمرکز کاربر بر روی این هدف، از قرار دادن المان های اضافی در این صفحه خودداری نمایید.
بخش دعوت به عمل (CTA)
قبل از طراحی لندینگ پیج، تصمیم بگیرید که از کاربران می خواهید چه کاری را در صفحهی فرود شما انجام بدهند. مشخص کردن این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که ممکن است به اشتباه کاربر خود را به چندین کار مختلف دعوت کنید.
زمان را محدود کنید
از دیگر راه های بهینه سازی لندینگ پیج یا صفحه فرود، استفاده از تکنیک زمان محدود است. با محدود کردن زمان استفاده از پیشنهادات و تعرفه های خود و ایجاد حس از دست دادن موقعیت به کاربر، آن ها را وسوسه به استفاده از محصول و خدمات خود کنید.
لندینگ پیج خود را سئو کنید
با سئو کردن لندینگ پیج خود رتبه آن را در گوگل بهبود ببخشید، ترافیک ارگانیک آن را افزایش داده، و شانس بالا رفتن نرخ تبدیل خود را بیشتر کنید.
سخن پایانی
زمانی که یک کاربر برای اولین بار به یک سایت وارد می شود، هیچ اطلاعاتی از آن در دست ندارد. لندینگ پیج ها اطلاعات مفیدی را به کاربر پیش از ورود به سایت ارائه می دهند و می توانند فرصتی برای افزایش تعداد مخاطبان، نرخ کلیک، فروش و غیره باشند. لندینگ پیج ها باید به درستی طراحی شوند تا بتواند با خوب جلوه دادن سایت، ما را به اهداف مد نظرمان برسانند. با طراحی لندینگ پیج مناسب، کاربران خود را افزایش داده و نرخ تبدیل و فروش خود را بهبود ببخشید.
سوالات متداول
لندینگ پیج چیست؟
لندینگ پیج ها صفحات مچزا در وبسایت هستند که برای یک هدف مشخص طراحی می شوند. این هدف کاملا با کاربر مرتبط بوده و معمولا یک CTA یا دعوت به عمل است.
تفاوت لندینگ پیج با دیگر صفحات سایت چیست؟
هدف لندینگ پیج ترغیب کاربر به انجام یک CTA، مانند خرید از سایت، ثبت نام در دوره، ثبت ایمیل یا شماره تماس و موارد مشابه است، در حالی که هدف دیگر صفحات سایت معمولا ترغیب کاربر به جستجوی عمیق تر در سایت می باشد.
آیا تمامی لندینگ پیج ها یک هدف را دنبال می کنند؟
به طور کلی، معمولا هدف تمامی لندینگ پیج ها کلیک بر دکمه CTA و افزایش نرخ تبدیل است و بسته به نوع CTA با هم تفاوت دارند.
دیدگاهتان را بنویسید