تولید محتوا چیست و چگونه می توان آن را یاد گرفت؟
عناوین مطالب
Toggleشاید شما هم این روزها خیلی شنیدهاید که “برای دیده شدن باید تولید محتوا کنید” اما آیا میدانید اصلا “تولید محتوا چیست؟” و یا “چطور میتوان تولید محتوا کرد؟“.
تولید محتوا زبان و روش برقراری ارتباط میان سایت ها و کاربران آن ها است. اگر یک سایت نتواند با کاربران خود هیچ ارتباطی برقرار کند، چگونه می خواهد اعتماد آن ها را جلب کرده و یا محصولی را به آن ها بفروشد؟ مگر حتی در زندگی روزمره نیز می توان بدون برقراری ارتباط زندگی کرد؟ اگر شما صاحب یک مغازه باشید و ویترین خود را به زیباترین و بهترین شکل ممکن نیز بچینید، باز هم نمی توانید بدون برقراری ارتباط با مشتری محصول خود را بفروشید. در دنیای دیجیتال نیز بدون محتوا نمی توانید تعاملی با کاربران خود داشته باشید.
حال اگر کسی از شما بپرسد تولید محتوا چیست، چه جوابی به او می دهید؟ به نظر شما تولید محتوا فقط نوشتن یک متن در مورد یک موضوع است؟
در این مقاله میخواهیم در طور تخصصی و کامل در مورد نحوه تولید محتوا و هر چیزی که در این مورد باید بدانید صحبت خواهیم کرد. پس در این قسمت از آموزش سئو، با ما همراه باشید.
تولید محتوا چیست؟
“محتوا پادشاه است”. این جمله اولین بار در سال 1996 توسط بیل گیتس بیان شد. او در مقاله ای که در مورد تولید محتوا نوشت ادعا کرد که محتوا پایه اصلی درآمد در عصر اینترنت خواهد بود. بدون شک این ادعا با مخالفت های شدیدی رو به رو شد، اما با گذشت زمان، شکل گیری هر چه بیشتر عصر دیجیتال، رشد بازاریابی اینترنتی، و به وجود آمدن الگوریتم های گوگل، صحت این نظریه افزایش یافت. اما چرا؟
تولید محتوا به معنای به وجود آوردن اطلاعات مختلف در مورد هر چیزی است که بتوانیم آن را در بسترهای متفاوت، مانند سایت، اینستاگرام، توییتر، فیسبوک، و موارد مشابه منتشر کرده و از آن برای برقراری ارتباط با کاربران خود استفاده کنیم. این محتوا می تواند شامل نوشتن یک پست یا مقاله، عکس یا ویدیو، و نمونه های دیگر محتوا باشد. تولید محتوا در حال حاضر از مهم ترین بخش های جدانشدنی استراتژی سئو و بازاریابی کسب و کارهای مختلف است. این مسئله، بسته به موضوع و نوع محتوا، نیاز کسب و کارها به تولیدکنندگان محتوا را افزایش می دهد.
دلیل اهمیت تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا فرآیند ایجاد محتوای جذاب و آموزنده برای مخاطبان است. دلایل متعددی برای اهمیت تولید محتوا وجود دارد:
- جذب مخاطب: محتوای جذاب و آموزنده می تواند مخاطبان را جذب وب سایت یا شبکه های اجتماعی شما کند.
- افزایش ترافیک: با جذب مخاطب، ترافیک وب سایت یا شبکه های اجتماعی شما نیز افزایش می یابد.
- برندسازی: با تولید محتوای باکیفیت، می توانید برند خود را به مخاطبان معرفی کنید و اعتبار آن را افزایش دهید.
- افزایش سهم بازار: با جذب مخاطبان بیشتر، سهم بازار شما از رقبا افزایش می یابد.
- افزایش فروش: با ارائه اطلاعات مفید و متقاعد کننده به مخاطبان، می توانید آنها را به مشتریان خود تبدیل کنید.
- افزایش رضایت مشتریان: با ارائه محتوای مفید و پاسخگویی به نیازهای مخاطبان، رضایت آنها را افزایش می دهید.
- ایجاد تعامل با مخاطبان: با تولید محتوای جذاب و تعاملی، می توانید با مخاطبان خود تعامل برقرار کنید و آنها را به مشارکت در محتوایتان ترغیب کنید.
- ارتقای سئو: موتورهای جستجو مانند گوگل به وب سایت هایی که محتوای باکیفیت و به روز دارند، رتبه بالاتری در نتایج جستجو می دهند.
- کسب و کار شما هر چه که باشد، احتیاج به روشی برای برقراری ارتباط با کاربران خود داربد. محتوا، پل ازتباط میان شما و کاربران است. برخی معتقدند که محتوا بیش از بازاریابی می تواند کاربر را تشویق به خرید محصول کند، چرا که می تواند آن ها را از محصول آگاه، ذهن را درگیر، به سوالات پاسخ، و به آن ها راهنمایی دهد.
- گوگل به محتوا علاقه دارد! پس هرچه محتوای شما ارتباط قوی تر و بهتری را با کاربران سایتتان به وجود آورد، تجربه بهتری از سایت را نیز به آن ها ارائه می دهد. تجربه کاربری مهم ترین عامل رتبه بندی سایت برای گوگل است و با بهبود آن، می توانید رتبه سایت خود را بالا ببرید.
- تولید محتوای با کیفیت آگاهی از برند شما را بالا برده و اعتماد به آن را افزایش می دهد. کاربرانی که به شما اعتماد کرده و تجربه خوبی را به دست می آورند، با دادن نظرات مثبت به دیگران از تجربه خود، باعث جذب کاربران جدید به سایت می شوند.
- تحقیقات نشان داده است که یک محتوای با کیفیت 6 برابر بیش تر از بازایابی دیجیتال به بهبود و بالا بردن نرخ تبدیل کمک می کند. آیا این دقیقا همان چیزی نیست که می خواهید؟
- بدون یک محتوای درست و با کیفیت، نمی توانید یک سئو درست داشته باشید. محتوا باعث جذب کاربران، افزایش ترافیک، بهبود نرخ تبدیل، و بالا بردن کیفیت تجربه کاربری می شود که تاثیر مستقیم بر سئو سایت و رتبه آن می گذارد.
نکاتی برای تولید محتوای با کیفیت
- موضوع محتوایتان را به طور دقیق مشخص کنید.
- برای مخاطبان خود محتوا تولید کنید.
- از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید.
- محتوایتان را به طور کامل و جامع بنویسید.
- از لحنی جذاب و خوانا استفاده کنید.
- محتوایتان را به طور منظم، به روز رسانی کنید.
- از تصاویر و ویدئو برای جذابتر کردن محتوایتان استفاده کنید.
- محتوایتان را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
با تولید محتوای باکیفیت و به روز می توانید از مزایای متعددی مانند جذب مخاطب، افزایش ترافیک، برندسازی و … بهره مند شوید.
انواع تولید محتوا چیست؟
محتوا را میتوانید در انواع مختلفی تولید کنید؛ اینکه کدام مدل را انتخاب کنید، کاملا بستگی به نوع کسب و کار و خواسته مخاطبان شما دارد. انواع مختلف تولید محتوا شامل موارد زیر است:
- محتوا متنی: مانند مقالات، وبلاگ ها، پست های شبکه های اجتماعی و …
- محتوا تصویری: مانند عکس ها، گرافیک ها و …
- محتوا ویدئویی: مانند فیلم ها، انیمیشن ها و …
- محتوا صوتی: مانند پادکست ها، کتاب های صوتی و …
شما باید با بررسی رقبا، آنالیز انواع مختلف کاربران ورودی به سایت، بازار هدف شما و هرچیزی که در این راستا بتواند به شما کمک کند، نوع محتوای مورد نیاز را تشخیص دهید.
وقتی اسم تولید محتوا می آید، اکثر آدم ها به یک متن طولانی فکر می کنند. درست است که محتوای متنی، مانند همین محتوایی که شما در حال خواندن آن هستید، نوعی از تولید محتوا است، اما انواع دیگری از تولید محتوا وجود دارند که از اهمیت بالایی برخوردار هستند. استفاده و تولید هر کدام از این محتواها می تواند بسته به بستر انتشار، هدف تولید آن، و پرسونای کاربر متفاوت باشد.
1. وبلاگها
وبلاگ ها رایج ترین نوع تولید محتوا هستند که نوشته ای کوتاه یا بلند را منتشر می کنند. این نوع محتوا برای کاربر راحت و به سادگی قابل هضم است، البته به شرطی که متن آن به این گونه نوشته شده باشد!
2. ویدیوها
بدون شک ویدیوها از محبوب ترین انواع تولید محتوا برای کاربران بوده و طرفداران زیادی را در بسترهایی مانند یوتیوب دارند. نقش این نوع تولید محتوا بسیار پررنگ است و می تواند به طور مستقیم بر اینگیجمنت (Engagement) تاثیر بگذارد. اگر این محتوا به درستی تولید شود، می تواند بسیار برای کاربران جذاب بوده و آگاهی از برند (Brand Awareness) را افزایش دهد.
3. پادکست ها
اختلاف نظر زیادی در مورد نقش و جذابیت پادکست ها وجود دارد، اما پادکست ها نیز دارای مخاطبان و طرفداران زیادی هستند. اکثر کسانی که به پادکست علاقه دارند، به حداقل 50% آن واقعا توجه کرده و گوش می دهند. به همین دلیل، تولید پادکستی مناسب می تواند توجه کاربران زیادی را به سمت شما جلب کند.
4. اینفوگرافیک (Infographic)
اینفوگرافیک ها از جذاب ترین انواع تولید محتوا هستند، چرا که علاوه بر داشتن متنی با اطلاعات مهم و کاربردی، از عکس های جذابی نیز بهره مند می باشند. اینفوگرافیک ها می توانند مقاله های طولانی را به شکل یک تصویر ارائه دهند.
چگونه یک محتوا خوب بنویسیم؟
الان به طور کامل متوجه شدید که تولید محتوا چیست و چرا در دیده شدن و کسب رتبههای برتر گوگل، نقش اساسی دارد. حالا باید بدانید که چطور میتوان یک محتوای عالی و جذاب تولید کرد. برای این کار بهترین کار این است که چک لیستی از موارد مهم و اساسی که باید رعایت کنید، تهیه کرده و طبق آن جلو روید.
فرقی نمی کند که این اولین محتوای شما است، یا صدمین آن. هنگامی که می خواهید نوشتن یک محتوا را شروع کنید، باید چندین نکته را در نظر بگیرید تا بتوانید آن را به شکل صحیح ارائه دهید.
محتوای خوب محتوایی است که جذاب، آموزنده و مفید باشد و بتواند نیازهای مخاطبان را برآورده کند.
1. اول، به آخر آن فکر کنید
گیج شدید؟ چرا باید اول از هر چیز به آخر محتوایی فکر کنید که هنوز حتی ننوشته اید؟ محتوای شما باید یک هدف مشخص و شفاف داشته باشد که تا آخر محتوا به خوبی آن را بیان کرده باشید. پس اول از هر چیز به این فکر کنید که هدف شما چیست و در آخر محتوا می خواهید به چه جیزی برسید. محتوایی که هدفی را دنبال نکند، هر چه قدر هم که فوق العاده نوشته شده باشد، هیچ ارزشی برای ارائه دادن ندارد.
2. در مورد موضوع خود خوب تحقیق کنید
ممکن است موضوع شما چیزی باشد که از آن اطلاعات زیادی دارید، اما خیلی وقت ها نیز ممکن است مجبور شوید در مورد موضوعی بنویسید که هیچی از آن نمی دانید. پس قبل از نوشتن، در مورد آن خوب تحقیق کرده و اطلاعات مهم و کلیدی آن را به دست بیاورید. محتوای شما باید تمام آن چه را کاربر لازم دارد بداند به او ارائه داده و تمام سوالات احتمالیش را پاسخ دهد.
3. کپی نکنید
حواستان باشد که تحقیق در مورد موضوع محتوا و خواندن نوشته های دیگران به این معنا نیست که می توانید متن آن ها را کپی کنید! علاوه بر این که نوشتن محتوایی کپی شما را به خشم گوگل و جریمه های آن دچار می کند، اگر کاربر تشخیص دهد که محتوای شما کپی است، تمام اعتمادی که می خواستید جلب کنید را از دست می دهید.
4. تحقیق کلمه کلیدی
هر محتوا یک کلمه کلیدی اصلی دارد که باید آن را در محتوای خود استفاده کنید. در گذشته، یک کلمه کلیدی را در متن گنجانده و اشباع می کردند. اما امروزه با وجود الگوریتم های رنک برین و مرغ مگس خوار، چنین کاری امکان پذیر نیست، چرا که انجام این کار کیفیت محتوای شما را پایین می آورد و باعث گرفتن نمره منفی از سمت گوگل می شود.
پیش از این که شروع به نوشتن محتوا کنید، با استفاده از ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی (keyword research)، کلمات کلیدی LSI و long tail خود را پیدا کرده و با استفاده از آن ها در متن خود، کیفیت آن را بالا ببرید و به سئو سایت خود نیز کمک کنید.
5. یک عنوان جذاب بنویسید
عنوان محتوای شما اولین چیزی است که کاربر با آن مواجه می شود. نوشتن یک عنوان قوی که کاربر را تشویق به خواندن ادامه متن کند بسیار اهمیت دارد، چرا که در غیر این صورت ممکن است پیش از خواندن بقیه متن، از صفحه شما خارج شود. می توانید از عباراتی مثل “باید بدانید”، “صفر تا صد”، “مهم ترین”، “بهترین”، و امثال آن استفاده نمایید. محتوای شما باید اطلاعات جدیدی را به کاربر ارائه دهد، پس سعی کنید این احساس را به کاربر القا کنید که با نخواندن آن محتوا، اطلاعات بسیار مهمی را از دست می دهد.
6. محتوا را با یک مقدمه جذاب شروع کنید
کاربری که جذب عنوان شما شده و تصمیم به خواندن ادامه متن می گیرد، به سراغ مقدمه آن می رود. بعد از عنوان، مقدمه مهم ترین نقش را در نگه داشتن کاربر در صفحه دارد. مقدمه متن باید چکیده ای از تمام محتوا بوده و کاملا به عنوان آن مرتبط باشد. برای مثال، اگر عنوان شما “راهنمای جامع خرید لپتاپ گیمینگ” است، باید در مقدمه آن به توضیح درباره لپتاپ گیمینگ و چالش های خرید آن بپردازید، چرا که به کاربر خود قول داده اید که با بیان این چالش ها، آن ها را برطرف می کنید تا آن کاربر بتواند پس از خواندن محتوا، با خیال راحت به سراغ خرید لپتاپ خود برود.
7. برای مخاطبان خود بنویسید
هر محتوایی که می نویسید مخاطبان خاص خود را دارد که باید محتوا را برای آن ها بنویسید. هیچ متنی نیست که برای همه آدم های دنیا نوشته شده باشد. برای مثال، اگر محتوایی درباره روتین مراقبتی پوست بنویسید، نمی توانید در آن به فکر کسانی باشید که می خواهند ناخنکار شوند! اگر تلاش کنید که در متن آن یک ناخنکار را نیز در نظر بگیرید، دیگر محتوای شما در مورد روتین پوستی نیست و از اصل ماجرا دور می شوید. درست مانند همان داستان فردی است که ده ماجرا را با هم تعریف می کند.
8. هدینگ ها
هدینگ ها در واقع همان عنوان هایی هستند که در ادامه عنوان اصلی محتوا خود در متن قرار می دهید. هدف و کاربرد هدینگ ها، دادن نظم به محتوا و آسان تر کردن خواندن آن برای کاربر است. هر هدینگ باید بیان کننده اطلاعات و متن زیر آن باشد تا کاربر بتواند با خواندن آن ها متن را اسکن کند. سعی کنید در صورت امکان، از کلمات کلیدی در هدینگ های خود استفاده نمایید. هدینگ ها را بولد کنید تا به چشم بیایند.
9. کیفیت مهم تر از کمیت است
در بستر محتوای متنی، بسته به موضوع محتوا، نوشتن متنی زیر 700 کلمه کار درستی به نظر نمی آید، چرا که معمولا نمی تواند تمام سوالات کاربران را پاسخ داده و نیازهای آن ها را پوشش دهد. از طرفی دیگر، برخی محتواهایی بیش از حد طولانی می نویسند، چرا که معتقدند محتوای طولانی تاثیر بهتری بر کاربر دارد.
در صورتی که طولانی کردن محتوا باعث گیج و خسته کردن کاربر و دادن اطلاعات بی ارزش و اضافی به او شود، کاری اشتباه است که با انجام آن به تجربه کاربر از سایت آسیب می زنید. همانطور که گفته شد، طول محتوا باید به اندازه ای باشد که تمام سوالات کاربر را پاسخ بدهد. پس کیفیت محتوا را فدای کمیت آن نکنید. یک محتوای کوتاه و با کیفیت بسیار با ارزش تر از یک محتوای طولانی اما بی کیفیت است.
10. کاربر را درگیر کنید
اگر از اول تا آخر محتوا فقط در مورد یک موضوع بنویسید و بنویسید و بنویسید، به احتمال زیاد حوصله کاربر را سر می برید. برای اجتناب از این کار، ذهن کاربر را با مطرح کردن چالش و سوال در متن درگیر کنید. این سوالات می توانند دقیقا همان هایی باشند که فکر می کنید در آن لحظه برای کاربر به وجود می آیند.
11. ادیت، ادیت، ادیت
بعد از آن که متن خود را نوشتید، آن را چند بار از اول تا آخر بخوانید و ادیت کنید. ممکن است چند کلمه یا فعل را پشت سر هم تکرار کرده و یا حتی کلمه ای را جا انداخته باشید. معمولا پیش می آید که نویسنده به علت زیاد خواندن متن خود، غلط های املایی آن را نبیند، پس از کسی بخواهید متن شما را خوانده و در مورد آن نظر دهد. اگر نیاز به ایجاد تغییراتی بود، آن ها را اعمال کنید تا متن شما کاملا آماده و بی نقص باشد.
12. محتوا را سئو کنید
بعد از اینکه محتوا را نوشتید، نوبت به سئو کردن آن می رسد. این مرحله از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است چرا که بدون آن، نمی توانید صفحه محتوا را در رتبه های بالای گوگل، و در نتیجه جلوی چشم کاربران قرار دهید و برای آن ترافیک بگیرید. محتوای سئو نشده نمی تواند نرخ تبدیل را نیز افزایش دهد. برای سئو کردن محتوای خود، کارهای زیر را انجام دهید.
12-1. به محتوای خود عکس اضافه کنید
وجود عکس در متن محتوا باعث جذابیت آن می شود. همچنین، زمانی که کاربر وسط یک متن طولانی با رسیدن به یک عکس جذاب به خود استراحت دهد، تمرکز او برای خواندن ادامه متن بالا می رود. این عکس ها باید مرتبط با محتوا باشند. برای مثال، نمی توانید وسط محتوای “مد و فشن” از عکس یک لپتاپ گیمینگ استفاده نمایید.
همچنین، باید سایز عکس را بهینه کنید. بهینه کردن عکس به معنای پایین آوردن حجم آن بدون کم کردن کیفیت است. اگر حجم عکس های محتوای شما خیلی بالا باشند، سرعت لود صفحه آن پایین می آید. این مسئله باعث آسیب زدن به تجربه کاربری و سئو شما می شود. می توانید عکس های خود را با ابزارهایی مانند Optimizilla بهینه کنید.
12-2. کلمات کلیدی را بررسی کنید
چگالی کلمات کلیدی به معنای نسبت کل تعداد کلمات متن به تعداد کلمات کلیدی است. اگر تعداد کلمات کلیدی در متن شما بیش از حد باشد، کیفیت آن پایین می آید. همچنین، از کلمات کلیدی long tail و LSI در متن خود استفاده کنید. این کلمات را در جای مناسب، مانند عنوان، استفاده نمایید و از جا دادن نامفهوم آن در متن خودداری کنید.
12-3. روانی متن
متن خود را چند دفعه برای خود و دبگران بخوانید تا از روان بودن و جذابیت آن مطمئن شوید. یک محتوای روان، ساده و قابل فهم است. داشتن این ویژگی در محتوا خواندن آن را برای کاربر ساده کرده و کیفیت تجربه او را بالا می برد.
12-4. لینک سازی داخلی
لینک سازی داخلی به معنای لینک دادن از یک صفحه سایت به صفحات دیگر آن است. این لینک به یک یا چند کلمه در متن داده می شود که به آن انکر تکست (Anchor Text) می گویند. این انکر تکست باید مرتبط با صفحه ای باشد که به آن وصل می شود تا کاربر بداند با کلیک روی آن به سراغ چه محتوایی می رود. همچنین، تمام لینک سازی های داخلی محتوا باید مرتبط با آن باشند. لینک سازی داخلی باعث افزایش عمق جست و جو کاربر در سایت و نرخ تبدیل می شود که از اهمیت بالایی در سئو برخوردار است.
12-5. CTA
CTA (Call to Action) یا دعوت به عمل، به منظور دعوت کاربر به انجام کاری، مانند کامنت و یا به اشتراک گذاشتن محتوا است. CTA نرخ تبدیل را نیز افزایش می دهد. یک CTA مناسب با محتوای خود را در متن آن تعریف کنید.
12-6. تایتل مناسب بنویسید
تایتل در واقع عنوان محتوایی است که در صفحه SERP به کاربر نشان داده می شود. این تایتل باید جذاب تر از رقبا بوده و کاربر را تشویق به کلیک روی آن کند تا به صفحه شما آمده و محتوای آن را بخواند. این تایتل بهتر است که حداکثر 60 کاراکتر بوده و می تواند با عنوان محتوا یکی باشد. تایتل باید با استفاده از کلمه کلیدی بیان کند که کاربر در صورت کلیک روی آن با چه محتوایی رو به رو می شود. در صورت کلیک کاربر روی تایتل و ورود به صفحه سایت، نرخ تبدیل افزایش می یابد.
هر تولید محتوا برای کجا مناسب است؟
انتخاب پلتفرم مناسب برای انتشار محتوا به نوع محتوا و مخاطبان شما بستگی دارد. در اینجا چند نمونه از پلتفرمهای محبوب برای انتشار انواع محتوا آورده شده است:
محتوا متنی:
- وبلاگ: برای انتشار مقالات و محتوای متنی بلند
- وب سایت: برای انتشار صفحات وب با محتوای متنی و تصویری
- شبکه های اجتماعی: مانند اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و لینکدین برای انتشار محتوای متنی کوتاه
- پلتفرم های پرسش و پاسخ: مانند Quora برای انتشار محتوای متنی در قالب پرسش و پاسخ
- کتاب های الکترونیکی: برای انتشار محتوای متنی به صورت کتاب
محتوا تصویری:
- شبکه های اجتماعی: مانند اینستاگرام، پینترست و یوتیوب برای انتشار عکس و ویدئو
- وب سایت: برای انتشار عکس و ویدئو در صفحات وب
- پلتفرم های اشتراک گذاری عکس و ویدئو: مانند آپارات و یوتیوب برای انتشار عکس و ویدئو
محتوا ویدئویی:
- یوتیوب: برای انتشار ویدئوهای بلند
- شبکه های اجتماعی: مانند اینستاگرام، تیک تاک و Vimeo برای انتشار ویدئوهای کوتاه
- وب سایت: برای انتشار ویدئو در صفحات وب
محتوا صوتی:
- پادکست: برای انتشار محتوای صوتی به صورت پادکست
- شبکه های اجتماعی: مانند SoundCloud برای انتشار محتوای صوتی کوتاه
- وب سایت: برای انتشار محتوای صوتی در صفحات وب
نکاتی برای انتخاب پلتفرم مناسب محتوا تولید شده
- مخاطبان خود را بشناسید: در چه پلتفرمهایی فعال هستند؟
- نوع محتوای خود را در نظر بگیرید: چه نوع محتوایی برای پلتفرم مورد نظر مناسب است؟
- اهداف خود را مشخص کنید: از انتشار محتوا در پلتفرم مورد نظر چه هدفی دارید؟
- بودجه خود را در نظر بگیرید: برخی از پلتفرمها برای انتشار محتوا نیاز به پرداخت هزینه دارند.
با انتخاب پلتفرم مناسب می توانید محتوای خود را به مخاطبان بیشتری برسانید و از مزایای آن بهره مند شوید. علاوه بر پلتفرمهای ذکر شده، پلتفرمهای تخصصی دیگری نیز برای انتشار انواع محتوا وجود دارند. با جستجو در اینترنت می توانید پلتفرمهای مناسب برای انتشار محتوای خود را پیدا کنید.
تولیدکننده محتوا چه کسی است؟
تولیدکننده محتوا (Content creator) فردی است که برای کسب و کارها در بسترهای مختلف، بسته به هدف و موضوع، یک متن، ویدیو، پادکست، ebook، لندینگ پیج، و … را تولید کرده و وظیفه ایده پردازی، ساخت، کپی رایتینگ، طراحی و دیزاین آن را بر عهده دارد. این محتوا باید با کاربران ارتباط برقرار کرده، مقصود اصلی از تولید آن را مورد هدف قرار داده، و باعث نتیجه دادن استراتژی آن شود.
این فرد باید پیش از شروع تولید محتوا بداند که دقیقا می خواهد چه چیزی را تعریف کرده و به چه هدفی برسد، در غیر این صورت ممکن است کاربر را کلافه و یا گیج کند. برای مثال، فردی را در نظر بگیرید که می خواهد داستانی را برای شما تعریف کند و خیلی هیجان زده آن را شروع می کند. سپس وسط آن هی داستان جدیدی را یادش می آید و از این موضوع به آن موضوع می پرد. در ابتدا ممکن است شنیدن این داستان های نصف و نیمه برای شما جالب باشد، اما بعد از گذشت مدتی کاملا گیج و کلافه می شوید و حاضر هستید حتی یک بلای آسمانی نازل شود تا فقط بتوانید از آن شرایط فرار کنید! اگر تولیدکننده محتوا نیز به همین شکل عمل کند، بدون شک کاربر را فراری می دهد. پس محتوای تولید شده باید به گونه ای باشد تمام اهداف آن را محقق کند، فرقی نمی کند که این اهداف فروش یک محصول باشند یا ارائه یک خدمت.
کلام آخر
تولید محتوا پل ارتباطی میان کسب و کارها و کاربران است که می تواند در بسترهای مختلف منتشر شود. محتوا باعث بالا بردن آگاهی کاربران از برند و جلب اعتماد آن ها است. با تولید محتوا و سئو آن می توان به رتبه ای مناسب در گوگل رسید و نرخ تبدیل را افزایش داد. با ما ویکی دمی همراه باشید تا با یادگیری تولید محتوا، به درآمد خوبی برسید. همین حالا شروع به نوشتن کنید!
8 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلیی به من تو نوشتن محتواهام کمک کرد ممنونم ازتون
سلام. خوشحالیم که براتون مفید بوده
سلام. محتوایی که می نویسیم لازمه حتما جمع بندی داشته باشه؟
سلام وقتتون بخیر. نه صرفا. هدف اصلی جمع بندی ارائه دادن یه خلاصه از محتواس و خیلی از کاربرها اول سراغ اون میرن تا ببینن قراره تو محتوا چی بخونن. گاهی محتوا داره اطلاعات در مورد پکیج یا موارد مشابه میده و در اون صورت میشه با دادن اطلاعات کافی محتوا رو بدون جمع بندی بست.
سلام. طول محتوا حداقل چه قدر می تونه باشه> بعضی محتواها رو نمیشه واقعا طولانی نوشت!
سلام. بله بعضی از مقاله ها رو واقعا میشه از حدی طولانی تر کرد و کیفیت رو هم حفظ کرد. ولی سعی کنید به طور کلی طول محتوا از 800 کلمه کمتر نشه.
سلام روزتون بخیر. میخواستم بدونم که مطالعه هم تو نوشتن محتوا تاثیر داره؟ میتونه کمکم کنه بهتر بنویسم؟
سلام دوست عزیز روزتون بخیر. بله می تونه تاثیر داشته باشه. مخصوصا اگر این مطالعه مرتبط باشه و بهتون کمک میکنه دیدگاه بازتری داشته باشین و با سبک های نوشتاری مختلفی آشنا بشین.