کامل ترین چک لیست سئو 2022
عناوین مطالب
Toggleما اینجاییم که بهتون یه چک لیست خیلی خوب از سئو ارائه بدیم تا بدونید که اصلا کدوم فاکتور های سئو اهمیت بیشتری داره. راستی هر سوالی که شما داشتین فقط کافیه توی بخش نظرات ارسال کنید تا پاسخ کامل سوالتون رو واستون ارسال کنیم.
یکی از مواردی که طی فرایند یادگیری سئو می تونه خیلی بهتون کمک کنه اینه که بدونید چه فاکتور هایی توی هر بخش از سئو اثر گذاری بالایی داره و قتی یک کاری انجام میدین باید یادتون باشه که مراقب رعایت چه مواردی باشید. اگه تازه وارد دنیای سئو می شین که توصیه میکنم ابتدا برید آموزش جامه سئو را مطالعه کنید چون کلی ویدیو آموزشی رایگان اونجا واستون گذاشتیم و بعد مجدد بیاید سراغ این مقاله چک لیست سئو.
تفاوت این چک لیست با سایر مقالات چک لیست چیست؟(SEO checklist)
مهم ترین تفاوت این مقاله با سایر مقالات این است که این چک لیست بصورت عملی و تجربی بر روی پروژه های سئو ویکی دمی و همین مقاله پیاده سازی شده و می شود. با ما همراه باشید چراکه این کامل ترین چک لیست سئو در بین سایر مقالات است!
پس اگر دوست دارید که سئو سایتتان قوی شود این چک لیست مخصوص شماست و بدون شک عاشق آن خواهید شد!
من در این مقاله این موارد را بررسی خواهم نمود:
- چک لیست اولیه سئو
- چک لیست جستجو کلمات کلیدی
- چک لیست سئو داخلی
- چک لیست سئو تکنیکال
- چک لیست سئو محتوا
- چک لیست لینک سازی.
- چند ترفند پیشرفته سئو
- مثال های عملی
- بررسی نتیجه این چک لیست ها
چگونه از چک لیست سئو استفاده کنیم؟
تمام مواردی که در این مقاله قصد دارم به شما بگویم را بر روی یکی از پروژه های سئو ویکی دمی که مربوط به یک فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی بود به نام مو تن رو پیاده سازی کردم و نتایج را در ادامه برای شما خواهم گفت. سعی کردم مثال هایی که در این مقاله برایتان میزنم واقعی و شامل پروژه های مختلف باشد تا تنوع در سایت ها را شامل شود.
من از ابتدا وقتی پروژه سئو این سایت را تحویل گرفتم تقریبا سایت تازه تاسیس شده بود و هنوز صفحه بندی های سایت انجام نشده بودند و محصولات وارد سایت نشده بودند. با رعایت همین چک لیست ها روی این پروژه تونستم با کمک تیمی که ایجاد کرده بودم این خروجی ها را به دست بیارم:
چک لیست ابتدایی سئو
ایم موارد برای کسانی است که به تازگی یا سایت راه اندازی کرده اند و یا می خواهند وارد شروع دنیای سئو بشن پس اگه شما خیلی وقته درگیر سئو هستین به احتمال خیلی زیاد تمام این موارد ذکر شده در چک لیست این بخش رو دارید پس می تونید نا دیده بگیرید.
1. نصب و وراه اندازی سرچ کنسول
چند ویژگی مهم سرچ کنسول که در ابزار های دیگر نیست عبارتند از:
- بررسی اینکه کدام کلمه کلیدی بیشترین ورودی را به ما میدهد
- مشخص کردن sitemap برای گوگل
- برطرف کردن ارور های سایت
- دریافت پیام از تیم پشتیبانی گوگل
- و…
تذکر مهم: اگر قصد دارید سئو سایتتان را شروع کنید، راه اندازی سرچ کنسول گوگل اولین قدم شروع بهینه سازی سایت شماست. بدون این ابزار اصلا نمی تونید که یک استراتژی درست و مناسب از سایت داشته باشید.
2.نصب وبمستر بینگ (Bing Webmaster Tools)
بعد از نصب سرچ کنسول گوگل، سعی کنید وبمستر بینگ را هم نصب کنید.
آیا صرف کردن زمان برای وبمستر بینگ ارزش دارد؟ بله! درست است که میزان جستجو در بینگ بسیار کمتر از گوگل است! اما زمانی که شما همه ی این موارد را بررسی میکنید و سایتتان را برای هر دو سئو میکنید قدرت بیشتری دارید.
نکته ی دوم اینکه، بینگ ابزار خوبی برای جستجو کلمه کلیدی در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید از آن برای پیدا کردن کلمات کلیدی مختلف استفاده نمایید.
3.نصب گوگل آنالیتیکس (Google analytics)
سومین ابزاری که برای سئو سایت نیاز است گوگل آنالیتیکس می باشد. نصب گوگل آنالیتیکس می تواند به شما اطلاعات بسیار خوبی در مورد رفتار مخاطبانتان دهد.
چند ویژگی گوگل آنالیتیکس:
- بررسی اینکه چه تعداد کاربر از گوگل وارد سایت ما شده اند
- بررسی اینکه کدام صفحات سایت ما بیشترین ورودی را دارند
- بررسی میزان رشد ترافیک سایت در زمان های مختلف
- بررسی تعداد ورودی به سایت از موتور های جستجو دیگر
- بررسی میزان bounce rate، بازدید از صفحات، مدت زمان ماندن کاربران در سایت و…
یک ترفند سئو: شما میتوانید با اتصال سرچ کنسول گوگل به گوگل آنالیتیکس اطلاعات کامل تری در مورد وضعیت سئو سایتتان مشاهده نمایید.
همچنین اگه شما هنوز دارید از نسخه یونیورسال آنالیتیکس استفاده می کنید و می خواید درباره نسخه جدید اطلاعات بیشتری داشته باشید می تونید مقاله تفاوت یونیورسال و ga4 را مطالعه کنید.
در نهایت حتما سرچ کنسول رو به آنالیتیکس وصل کنید که اطلاعات سرچ کنسول رو بتونید توی آنالیتیکس برررسی کنید این کار خیلی می تونه بهتون کمک کنه. اگه نمی دونید که چجوری این کارو انجام بدین حتما مقاله اتصال سرچ کنسول به آنالیتیکس را مطالعه کنید.
4.نصب افزونه یوآست (Yoast Seo) و رنک مث مخصوص (وردپرس)
یوآست سئو بهترین و پرطرفدارترین افزونه ی دنیاست. در صورتی که سایت وردپرسی دارید افزونه Yoast Seo را حتماً نصب کنید.
با استفاده از افزونه یوآست شما میتوانید براحتی سئو داخلی سایت وردپرسی خودتان را انجام دهید.
همچنین Yoast میتواند به شما در ساخت Robots.txt و sitemaps هم کمک کند.
تمام کارهایی که این کارها در پلاگین دیگه ای به نام رنک مث هم قابله انجامه و حتی کارهای بیشتری واستون میتونه انجام بده. ما یه مقاله حامع هم راجب آموزش رنک مث واستون نوشتیم که با مطالعه اون روی این پلاگین مسبط میشین.
فقط شما اگه از هر کدوم از این پلاگین ها دارید استفاده می کنید نیازی نیست تغییرش بدین و با همون پلاگین ادامه بدین.
خب چک لیست مقدماتی تموم شد. توی ادامه کارهای بیشتری بهتون میگم که با رعایت اونا احتمالا بتونید رتبه های بالاتری به دست بیارید.
seo checklist – تحقیق کلمه کلیدی
پایه ای ترین کار برای انجام بهینه سازی سایت (SEO) جستجو یا انتخاب کلمه کلیدی (Keyword Research) است. به همین دلیل بسیار مهم است که شما تحقیق کلمه کلیدی را به درستی انجام دهید. در این چک لیست من قصد دارم به شما مطالبی را در مورد نحوه پیدا کردن کلمه کلیدی یاد دهم. فقط قبلش بدونید این کار از قدم های اول استراتژی سئو محسوب میشه و همچنین یکی از مهمترین و اصلی ترین کارهایی است که باید انجام بدین. اگه کلمات کلیدی اشتباهی انتخاب کنید به راحتی ماه ها از رسیدن به نتیجه عقب می مونید و حتی ممکنه اعتبار سایتتون رو هم زیر سوال ببرید.
1. کلمات کلیدی طولانی را با استفاده از سرچ گوگل پیدا کنید
با استفاده از پیشنهادات گوگل شما می توانید کلمات کلیدی بلند (Long Tail Keywords) را به راحتی پیدا کنید.
نحوه کار به این شکل است:
ابتدا عبارتی که قصد دارید سئو کنید را جستجو نمایید:
بعد از جستجو، دکمه اینتر “Enter” را نزنید! مواردی که در زیر به شما پیشنهاد داده میشود موضوعاتی است که توسط کاربران بیشتر جستجو می شوند. این کلمات بسیار زیاد مهم هستند زیرا شما میتوانید تمام این موارد را در صفحه ای که قصد سئو آن را دارید پیاده سازی نمایید.
من می خوام یک مقاله بنویسم در حوزه مراقبت از پوست. حالا همونو توی گوگل سرچ میکنم تا علاوه بر مشاهده سایت های رقیب و دیدن تایتل و دسکریپشن اونا، پایین صفحه پیشنهادات گوگل رو هم برای این کلمه ببینم. الان برای این کلمه گوگل این موارد رو به من پیشنهاد داده:
پس اینجا من تا حدودی می تونم با انواع سرچ های مردم آشنا بشم حالا اگه رو هر کدوم از اونا کلیک کنید و باز به همین بخش بیاید میتونید باز کلمات جدید تری پیدا کنید و این کارو هی ادامه بدین تا به کلی کلمه جدید برسید.
یه راه حل دیگه ای هم هست توی همین موضوع اینکه شما وقتی یه کلمه رو توی سرچ گوگل تایپ می کنید گوگل در لحظه خودش بهتون یه سری پیشنهادات میده.
مثلا من الان توی سرچ گوگل میزنم مراقبت از پوست و روی دکمه فاصله کیبوردم کلیک می کنم و منتظر میشم ببینم گوگل به من چه پیشنهاد هایی میده.
خب ببینید چقدر راحت می تونیم به کلی کلمه مهم دست پیدا کنیم. ولی خب این کار خیلی زمان بره و همش باید به صورت دستی انجام بشه. پس به عنوان مکلل این کار شما می تونید از ابزار های تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.
یک ترفند: برای جستجوی کلمات کلیدی، شما میتوانید از ابزار keywordtool.io استفاده کنید تا بتوانید تعداد کلمات کلیدی بیشتری را پیدا نمایید. در نسخه پولی این ابزار شما میتوانید میزان جستجو را هم بصورت نسبی مشاهده کنید.
2. کلمات کلیدی مهم را از google keyword planner پیدا کنید
ابزار google keyword planner یکی از ابزار های خوب گوگل است که با هدف پیشنهاد کلمه کلیدی برای افرادی که قصد دارند تبلیغات گوگل یا همان Google Adwords پیاده سازی کنند ساخته شده است!
استفاده از این ابزار می تواند به شما در پیدا کردن میزان جستجو کلمات کلیدی مختلف بسیار کمک کننده باشد.
مهمترین موضوع اینه که این ابزار هم مال خوده گوگه و به صورت مستقیم دسترسی داره به سرچ کاربران و هم خیلی اطلاعات زیادی میده و هم رایگانه.
3. در شبکه های اجتماعی جستجو کنید
جستجو در شبکه های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام، تلگرام و … می تواند به شما در پیدا کردن کلمات کلیدی مختلف کمک کند، زیرا افراد سوالات خودشان را در این شبکه ها میپرسند و میتواند به شما سرنخ های مختلفی دهد.
4. استفاده از ابزار KWFinder برای تحقیق کلمه کلیدی
ابزار KWFinder میتواند در مورد هر کلمه کلیدی به شما اطلاعات نسبتا مفیدی بدهد. این ابزار بخش هایی بصورت رایگان دارد و بخش هایی هم بصورت premium یا همان پولی دارد! در نسخه رایگان شما میتوانید تنها ۱۰ کلمه را در هر روز جستجو نمایید.
بعضی از ویژگی های kwfinder عبارتند از:
- نمایش تعداد جستجو
- نمایش میزان سختی کلمه کلیدی
- نمایش میزان سرمایه برای تبلیغ
- میزان محبوبیت بین کاربران
- و…
البته مواردی که در این ابزار نشان داده میشوند بصورت نسبی هستند و ممکن است درست نباشند.
ابزار های مختلف دیگه ای هم هستند اما نیازی نیست که شما برای پیدا کردن یک موضوع برید سراغ همه ابزار ها چون خیلی ازتون زمان و انرژی می گیره. بهتری از یک یا نهایت ۲ روش استفاده کنید.
این از چک لیست کلمات کلیدیمون. حالا می خوایم در بخش چک لیست سئو وارد یکی از مهمترین مباحث یعنی سئو داخلی بشیم که اینجا سعی می کنیم چند مورد از مهمترین فاکتور هارو بهتون توضیح بدیم.
چک لیست سئو داخلی ( on-page checklist)
خب از اینجای مقاله وقت این رسیده که با چک لیست سئو داخلی آشنا شوید. این موارد بر اساس تجربه من و بسیاری از سئو کار های دیگر گفته شده و در اختیار شما قرار خواهد گرفت. به امید اینکه سطح دانش کشور رو در زمینه ی سئو افزایش دهیم. حتماً از شما درخواست دارم که نظراتتون رو در مورد این موارد در کامنت ارسال کنید.
1. استفاده از کلمه کلیدی در URL
استفاده کردن از کلمه کلیدی در آدرس صفحه (URL) میتواند به ربات های گوگل بفهماند که موضوع سایت شما درمورد چیست. این ربات ها تک تک کلمات شما را بررسی می کنند و در این کلمات بدنبال درک موضوع هستند. فهماندن موضوع صفحه به ربات های گوگل یکی از مهم ترین موارد در سئو است.
بطور مثال من در این مقاله قصد دارم صفحه ی من در کلمه کلیدی “چک لیست سئو” بالا بیاید، آدرسی که برای این صفحه انتخاب کرده ام:
https://wikidemy.ir/seo-checklist است.
2. آدرس صفحات را کوتاه در نظر بگیرید
آدرس صفحات را تا آنجایی که میشود کوتاه در نظر بگیرید.
دلیل این کار چیست؟
بررسی های انجام شده برروی ۱میلیون نتیجه گوگل نشان داده که وضعیت سایت هایی که آدرس صفحاتشان کوتاه است در نتایج بهتر از سایر سایت ها هستند.
4. استفاده از کلمه کلیدی در اول عنوان صفحه (Title)
این که از کلمه کلیدی باید در عنوان استفاده شود یک چیز مشخص است که همه ی سئوکار ها این را میدانند.
اما اینکه کلمه کلیدی را در کجای عنوان استفاده کنیم یکی از مهم ترین موارد است!
استفاده از کلمه کلیدی در اول عنوان صفحه میتواند به افزایش رتبه ی آن صفحه بسیار کمک کند.
بطور مثال من در سایت مو تن رو کلمه ی رژ لب را اول عنوان قرار دادم، نتیجه این شد که رتبه صفحه در اول نتایج قرار گرفت:
5. از کلمات احساسی در عنوان استفاده کنید
بعضی از کلمات باعث بوجود آمدن حس بهتری در کاربران می شوند. بطور مثال استفاده از کلمه ی بهترین در کاربران این احساس را میدهد که این مقاله بهترین است و یا مهم ترین و … از کلمات زیر شما میتوانید برای مقالاتتان استفاده نمایید:
- استفاده از سال ها (2019،1398 و…)
- استفاده از کلمات “بهترین، مهمترین و …”
- عبارت “چک لیست”
6. کلمه کلیدی را در ۱۵۰ کلمه اول بکار ببرید
حتماً سعی کنید که کلمه کلیدی هر صفحه را در بین ۱۵۰ کلمه ی اول بنویسید. زیرا گوگل به ۱۵۰ کلمه ی اول نوشته شما با دقت بیشتری توجه می کند. همانطور که شما زمانی که قصد خواندن مقاله ای را دارید، به مقدمه ی مقاله توجه بیشتری دارید تا ببینید که موضوع نوشته در مورد چیست.
مانند همین مقاله که من عبارت “چک لیست سئو” را در اول عبارت بکار بردم.
7. از کلمه کلیدی در تگ های هدینگ H1،H2،H3 استفاده کنید
مطمئن شوید که کلمه کلیدی شما در تگ های هدینگ (H1,H2,H3) استفاده شده است. بعنوان مثال من در مو تن رو از کلمه کلیدی در تگ های H2 استفاده کرده ام:
با توجه به اینکه زیر عنوان های هر صفحه مهم ترین بخش های آن هستند، گوگل در این عبارات بدنبال کلمه کلیدی اصلی شما میگردد، زمانی که کلمه کلیدی را در این تگ ها بکار میبرید گوگل مطمئن میشود که صفحه ی شما در مورد این کلمه صحبت میکند.
استفاده از کلمه کلیدی در تگ های هدینگ ممکن است در اول بهینه سازی شما تاثیر زیادی نداشته باشد، اما زمانی که رقابت در جستجو زیاد میشود یک تغییر کوچک باعث میشود که رتبه ی شما جابجا شود.
8. عکس ها را بهینه سازی کنید
عکس ها بسیار زیاد در محتوا تاثیر دارند. در حقیقت گوگل کمی در درک تصاویر مشکل دارد، بهمین دلیل نیاز است که شما گوگل را در تشخیص محتوای عکس هایتان راهنمایی کنید.
این مقاله در حال آپدیت هست..
3 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود، موفق باشید
بسیار عالی بود
ولی آموزش برحسب سرفصل تا انتها ادامه نداشت.
با سلام
ممنون از نظرتون. بله این مقاله در حال آپدیت شدن هستش و بزودی تمام سرفصل ها در سایت قرار خواهد گرفت.