سئو کلاه سیاه چیست؟ تکنیکهای Black Hat SEO 2024
عناوین مطالب
Toggleسئو کلاه سیاه چیست؟ روشها و تکنیکهای سئو کلاه سیاه شامل چه مواردی است؟ چطور میتوان از Black Hat SEO استفاده کرد؟
سئو کلاه سیاه شامل تکنیک های پرخطری است که همگی بر خلاف قوانین گوگل هستند و معمولاً بر رشد سریع وب سایت در نتایج گوگل تمرکز دارند و میزان رضایت کاربران در آنها اهمیتی ندارد.
در گذشته تکنیک های سئو کلاه سیاه تاثیرات خوبی در روند رتبه گرفتن وب سایت ها داشتند و به نوعی با فریب دادن موتورهای جستجو سعی می کردند موقعیت خوبی در نتایج به دست بیاورند.
تا اینکه الگوریتم های گوگل به روز شدند و هوشمندتر از گذشته توانستند این روش ها را شناسایی کنند و وب سایت هایی که از این تکنیک ها برای دیده شدن در لیست نتایج جستجو استفاده کرده بودند را جریمه کنند. از آنجایی که گوگل علاقه ای ندارد خود و کاربرانش را فریب دهد، اقدامات پیشرفته ای انجام داده تا نتایج جستجو را تا جای ممکن پاک و دقیق نگه دارد.
سئو کلاه سیاه چیست؟
سئو کلاه سیاه یا Black-Hat SEO دقیقا نقطه مقابل سئو کلاه سفید بوده و سعی می کند تا با دور زدن گوگل و الگوریتم های آن، در زمان کوتاه به رتبه مورد نظر خود برسد. این روش بسیار سریع تر از کلاه سفید نتیجه می دهد و می تواند به سرعت تمام رتبه بندی های SERP را جا به جا کرده و به هم بریزد.
سوال این است که پس جرا نباید تمام مدت از سئو کلاه سیاه استفاده کرد؟ استفاده از این تکنیک خطرناک است، چرا که در صورت شناسایی توسط گوگل، به پنالتی گوگل دچار شده و آسیبی جدی به سایت و رتبه آن وارد می شود که جبران آن آسان نمی باشد. گاهی حتی ممکن است که سایت شما به طور کامل از ایندکس گوگل حذف شده تمام زحمات شما به باد برود.
امروزه بسیاری از تکنیک های Black-Hat SEO توسط گوگل شناسایی شده و مدت کوتاهی پس از استفاده جریمه می شوند، اما افراد زیادی همچنان از آن ها استفاده کرده و یا به دنبال روش های جدیدی برای دور زدن قوانین گوگل هستند.
تکنیک های سئو کلاه سیاه
سئوکارانی که از روش های سئو کلاه سیاه برای سئو سایت استفاده می کنند، تکنیک های مختلفی را به کار می برند، چرا که الگوریتم های گوگل به طور مرتب آپدیت شده و باهوش تر می شوند تا بتوانند این روش ها را شناسایی و از آن ها جلوگیری کنند. لیست زیر چند نمونه از تکنیک هایی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. پیشنهاد ما به شما این است که به دنبال استفاده سئو کلاه سیاه نباشید تا از خشم گوگل در امان بمانید.
- مخفی کردن لینک و نوشته (Hidden Text or Links)
- استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی (Keyword Stuffing)
- استفاده از ریدایرکت های مخفیانه (Sneaky Redirects)
- استفاده از تکنیک Cloaking
- استفاده PBN
- خرید بک لینک
- استفاده از مزرعه های لینک (Link Farms)
- سوء استفاده از Rich Snippet Markup
- ساخت صفحه، زیردامنه و… با محتوای تکراری (ِDuplicate)
ما در زیر اصلی ترین تکنیک های سئو کلاه سیاه که هرگز نباید از آنها استفاده کنید را به شما توضیح میدهیم. این تکنیک های به شدت خطرناک هستند پس لطفا روی هیچ سایتی آنها را تست نکنید.
در حالت کلی بهینه سازی یک وب سایت تاثیر مطلوبی در رتبه گرفتن سایت دارد اما زیاده روی در آن باعث می شود که تاثیر معکوسی داشته و باعث از بین رفتن جایگاه وب سایت در گوگل شود. در ادامه مثال هایی از این زیاده روی ها که در واقع روش هایی از سئو کلاه سیاه هستند را بررسی می کنیم:
1. مخفی کردن لینک و نوشته(Hidden Text or Links)
یکی از تکنیک های سئو بلک هت، مخفی کردن لینک و نوشته(Hidden Text or Links) است. به این معنی که شما لینک سازی خود را انجام می دهید اما با استفاده از پلاگین ها، ابزارها و یا کدهای خاصی آن ها را مخفی می کنید تا موتورهای جستجو نتوانند آن را بیابند. این کار را می توان با استفاده از روش های زیر انجام داد:
- یکی کردن رنگ متن با رنگ پس زمینه آن
- کوچک کردن فونت لینک
- قرار دادن لینک های خاص در تصاویر درج شده داخل بدنه محتوا
گاهی اوقات افزایش محتوای صفحه باعث بهبود جایگاه وب سایت در گوگل می شود اما ممکن است افزودن محتوا برای کاربران مناسب و جذاب نباشد. یکی از راهها برای حل این مشکل این است که محتوای افزوده شده از دید کاربران پنهان شود و تنها گوگل به آنها دسترسی داشته باشد اما این روش یکی از تکنیک های سئو کلاه سیاه است که نباید استفاده شود. در واقع زمانی که محتوای تولید شده ار دید کاربر پنهان باشد قوانین گوگل نقض شده است.
توجه داشته باشید که الگوریتم های گوگل می توانند تمام محتوای پنهان و غیرپنهان صفحه شما را بررسی کنند. استفاده از فونت با اندازه صفر، استفاده از رنگ مشابه پیش زمینه برای فونت محتوا و مخفی کردن متن زیر یک تصویر، مواردی از روش های پنهان کردن محتوا در صفحات وب سایت است که نباید از آنها استفاده کنید. البته مخفی کردن همیشه یک فاکتور منفی در سئو نیست به عنوان مثال منوهای بازشونده شامل متونی هستند که در نگاه اول نباید توسط کاربر دیده شوند و البته گوگل تفاوت این دو نوع محتوا را کاملاً تشخیص می دهد.
2. استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی (Keyword Stuffing)
این ترفند حدودا 10 سال قبل آنقدر انجام شد و به حقوق کاربران تجاوز کرد و آن را زیر پا گذاشت که برنامه نویسان گوگل را دست به کار کرد. الگوریتم مرغ مگسخوار و همچنین الگوریتم رنک برین طراحی شد و این مشکل را برطرف کرد. در واقع می توان گفت این حفره بزرگ گوگل را پر کرد.
3. استفاده از ریدایرکت های مخفیانه (Sneaky Redirects)
برای اطلاع از این مطلب ابتدا باید بدانید که ریدایرکت چیست و سپس در مورد کاربرد آن در سئو کلاه سیاه صحبت کنیم. ریدایرکت صفحات به صورت مجزا می تواند تاثیرات موثر و عالی ای بر روی سایت بگذارد. اما اما از روزی که برای سئو کلاه سیاه استفاده شود. چه می شود؟
زمانی که ریدایرکت انجام می شود، تمام اطلاعات، ارزش، رتبه و موارد مربوط به آن صفحه به صفحه جدید می رسد. حالا در سئو کلاه سیاه چطور از این مورد استفاده می کنند؟ سئو سیاه کاران برای اینکه رتبه یک صفحه بی ارزش را در گوگل بالا ببرند، یک صفحه قوی و آتوریتی بالا را به آن صفحه بی ارزش منتقل می کنند.
4. استفاده از تکنیک Cloaking
و اما مورد چهارم یعنی Cloaking چیست. تکنیک Cloaking یکی از روشهای سئو کلاه سیاه است و به معنای نمایش محتوای متفاوت برای موتورهای جستجو و کاربران است. این روش به طور مخفیانه محتوای متفاوتی را به موتورهای جستجو نشان میدهد تا رتبهبندی وبسایت در نتایج جستجوی آنها را بهبود دهد، در حالی که به کاربران محتوای دیگری را نشان میدهد.
مثالی از Cloaking این است که یک وبسایت ممکن است محتوایی پر از کلمات کلیدی و بهینه شده برای موتورهای جستجو را به موتورهای جستجو نشان دهد، اما به کاربران محتوای دیگری را نمایش دهد که ممکن است کمتر بهینه شده یا حتی غیرمرتبط با کلمات کلیدی باشد.
استفاده از تکنیک Cloaking میتواند به موجب مجازاتهای سختی از جمله محرومیت از نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو شود و ممکن است به طور قابلملاحظهای به رتبهبندی وبسایت شما آسیب بزند.
5. استفاده PBN
تا به حال اسم PBN به گوشتان خورده است؟ PBN یکی از زیر دسته های ساخت بک لینک است و می تواند تا حد زیادی هم باعث رتبه گرفتن و قدرتمند شدن سایت شما شود. اما امان از روزی که گوگل بفهمد.
PBN به این صورت است که شما چندین و چند سایت جداگانه را به صورت کاملا مجزا بالا می آورید و هیچکس جز خودتان نمی داند که تمام این سایت ها دست شماست. این روند ادامه دار می شود تا اینکه تمام آن سایت ها قدرت بگیرند. حالا نوبت لینک خارجی است. از تمام آن سایت ها به سایت اصلی لینک فالو می دهید و این کار ارزش سئویی سایت شما را عجیب بالا می برد.
چه بهتر اگر سایت هایی که بالا می آورید در زمینه مرتبط باشند اما طبیعی. برای مثال سایت اصلی شما یک سایت “تعمیرات لوازم خانگی” باشد و سایت هایی که بالا می آورید در زمینه “آموزش تعمیر لوازم خانگی” فعالیت کنند.
6. بهینه سازی بیش از حد متن جایگزین تصاویر یا alt description
تکنیک های بهینه سازی های بی رویه با بهینه سازی بیش از حد متن جایگزین یا alt ادامه می یابد. برای اینکه بتوانید تصویر خاصی را برای گوگل توصیف کنید باید از متن جایگزین استفاده کنید و بخاطر داشته باشید که این متن جایگزین برای گوگل اهمیت زیادی دارد. گوگل این متن را ایندکس می کند و وقتی کاربری موضوع مرتبط با این متن را جستجو می کند تصویر موردنظر به او نمایش داده می شود. اگر بجای نوشتن یک متن متناسب از بمباران کلمات کلیدی استفاده کنید حتی با اینکه در ظاهر دیده نمی شوند اما تاثیر مخربی در سایت شما خواهند داشت و ممکن است گوگل سایت شما را جریمه کند.
به بیان ساده تر افزودن تصویر به یک محتوا باعث می شود که محتوای موردنظر به راحتی قابل درک باشد و این تصاویر برای معرفی به گوگل نیاز به متن جایگزین دارند. بهتر است از این متن به درستی استفاده -و نه سوء استفاده- کنید!
7. انکرتکست های تبلیغاتی در صفحات داخلی
انکرتکست هایی که به صفحات داخلی وب سایت شما لینک می شوند نباید فقط جنبه تبلیغاتی داشته باشند و هدف از ایجاد آنها نباید صرفاً سئو و گرفتن رتبه باشد. استفاده از انکرتکست های حاوی کلمات کلیدی برای لینک های داخلی به وضوح نشان دهنده بهینه سازی بیش از حد است و دقیقا شبیه به این است که به جای یک چهره خوشرو فقط یک لبخند کاملاً مصنوعی داشته باشید.
واقعیت این است که به کارگیری تکنیک های سئوی کلاه سیاه می تواند در کوتاه مدت وضعیت سئو یک وب سایت را بهبود بخشد اما پس از گذشت مدتی معمولاً این وب سایت ها ریزش ناگهانی دارند. با دقت به دو نمودار زیر و مقایسه آنها با هم می توانید نتیجه استفاده از این تکنیک ها را ببینید:
نمودار بالا وضعیت رتبه وب سایتی که بر روی رضایت کاربران تمرکز کرده است را نشان می دهد که چطور توانسته به مرور جایگاه خوبی در نتایج جستجو کسب کند. اما نمودار زیر سقوط ناگهانی یک وب سایت را نشان می دهد که علیرغم اینکه در مدت کوتاهی جایگاه خوبی داشته به دلیل لینک سازی داخلی با استفاده از کلمات کلیدی جایگاه خود را از دست داده است:
8. استفاده از کلمات کلیدی نامرتبط
استفاده از کلمات کلیدی پرکاربرد که در گوگل جستجو می شوند اما به کسب وکار موردنظر شما مرتبط نیستند در واقع یکی از ترفندهای سئوی کلاه سیاه است. این تکنیک هم در گذشته تاثیر خوبی در سئوی سایت ها داشته اما در حال حاضر گوگل می تواند آنها را شناسایی کند و وب سایت را جریمه کند. علاوه بر جریمه از طرف گوگل، استفاده از کلمات کلیدی بی ربط باعث تجربه کاربری ناخوشایندی می شود و کاربران بلافاصله پس از ورود سایت شما را ترک می کنند و این کار نرخ ریزش یا bounce rate سایت شما را افزایش می دهد که خود این فاکتور باعث کاهش رتبه سایت می شود.
Michael Panuthos یکی از کارشناسان معروف سئو در این رابطه می گوید: «گاهی اوقات کارشناس سئو وب سایت شما اشتیاق زیادی برای آوردن شما به صفحه اول نتایج گوگل دارد و به این دلیل ارتباط کلمات کلیدی مورد استفاده به کسب و کار شما را نادیده می گیرد. اگر این کارشناس جایگاه موردنظر را برای شما به دست بیاورد به احتمال زیاد ترافیک زیادی دریافت نمی کنید و تعداد بازدیدکنندگان سایت شما کاهش پیدا می کند. استفاده از کلمات کلیدی مرتبط، بسیار مهم است.»
9. لینک سازی بیش از حد
صفحات درجه اول سایت مانند درباره ما، تماس با ما که در منو و فوتر سایت شما تکرار می شوند به خودی خود ترافیک بالایی دارند و نیازی به لینک دهی در محتوای سایت ندارند. ایجاد لینک به این صفحات بی فایده است و بهتر است برای محتواهایی لینک ایجاد شود که دسترسی به آنها دشوارتر است و یا اینکه در منوی سایت درج نشده اند.
10. بهینه سازی بیش از حد تگ های هدینگ
عناوین یا تیتر محتوا که با استفاده از تگ های H1 در صفحات وب پیاده سازی می شوند مهم ترین بخش آن صفحه هستند و به همین دلیل معمولا فونت های بزرگتری هم نسبت به بقیه محتوا دارند. گوگل با استفاده از این تگ ها موضوع کلی سایت را شناسایی می کند اما مشکل زمانی رخ می دهد که سعی شود با استفاده از چند تگ H1 گوگل را فریب داد. استفاده بیش از حد از یک عبارت کلیدی با استفاده از هدینگ ها یکی از تکنیک هایی است که می تواند بر سئو سایت تاثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال در محتوای زیر از عبارت کلیدی Plumber بیش از اندازه در عناوین تکرار استفاده و به بیان دیگر سوء استفاده شده است.
تکنیک های سئو کلاه سیاه در تولید محتوا
تا اینجای مقاله متوجه شدید که سئو کلاه سیاه چیست و چه راه هایی برای این روش وجود دارد. البته به شخصه توصیه می کنم از این روش برای رتبه گرفتن استفاده نکنید. چرا که سئو کلاه سیاه اگر توسط الگوریتم های گوگل شناسایی شود، می تواند نتایج بسیاری بدی داشته باشد. در برخی موارد حتی سایت به کلی پنالتی شده و روند سختی برای رفع پنالتی خواهد داشت.
در ادامه برخی از تکنیک های مرسوم برای سئوی کلاه سیاه را به شما معرفی خواهیم کرد که در تولید محتوا مورد استفاده قرار می گیرد:
1. محتوای کپی شده
محتواهی کپی شده محتواهایی هستند که در بیش از یک وب سایت دیده می شوند یا اینکه از یک آدرس خاص دزدیده شده اند. این کار برای موتورهای جستجو هزینه زیادی ایجاد می کنند، آنها باید بتوانند از بین مطالب کپی نسخه اصلی را پیدا کنند و اطلاعات صحیح و واقعی را در لیست نتایج به کابران نشان دهند به دلیل اینکه نمایش محتواهای تکراری برای کاربران ارزشی ایجاد نمی کند.
در گذشته استفاده از محتواهای تکراری آسیبی به وب سایت شما وارد نمی کرد اما امروزه استفاده از این روش باعث می شود که وب سایت در یک چشم به هم زدن جایگاه خود در لیست نتایج را از دست بدهد، علاوه بر این وب سایت شما در خطر جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا قرار می گیرد.
2. تولید اتوماتیک محتوا
محتواهای اتوماتیک محتواهایی هستند که با استفاده از ابزارها و برنامه های نرم افزاری تولید می شوند و بدون اینکه تلاشی برای تولید آن شده باشد در وب سایت منتشر می شوند. این نوع محتوا برای جذب توجه مخاطب تولید نمی شوند، موضوع و فرمت خاصی ندارند، معمولاً فاقد عکس و تیتر هستند و استانداردهای نوشتاری مانند رعایت فاصله های موردنیاز را ندارند.
البته ممکن است تصور کنید ایده تولید اتوماتیک محتوا در کوتاه مدت مفید است زیرا بدون هیچ وقت و تلاشی می توان صاحب یک وب سایت با محتوای زیاد شد، اما از دست دادن رتبه و بدتر از آن قرار گرفتن در لیست سیاه گوگل می تواند نتیجه استفاده از این تکنیک باشد. ابزارهای زیادی برای تولید این نوع محتوا وجود دارد اما بهتر است قبل از استفاده از آنها به عواقب این کار فکر کنید.
3. تکنیک Bait and Switch
تکنیک جلب توجه کاربر و تغییر یکی از روش های زیرکانه سئوی کلاه سیاه بود که طرفداران زیادی داشت. در این روش از محتواهای جذاب و باارزش برای گرفتن رتبه استفاده می شود بعد از مدتی محتوا تغییر می کند و محصولات یا سفارشات موردنظر در آنها قرار می گیرد. در نتیجه وقتی کاربران با جستجوی یک موضوع وارد وب سایت می شوند به محتوای کاملاً متفاوتی می رسند.
این تکنیک یکی از روش های محبوب بعضی از کارشناسان سئو در گذشته بوده است اما درحال حاضر استفاده از این تکنیک ممنوع است و در بعضی کشورها ممکن است پیگرد قانونی هم داشته باشد. به عنوان مثال در سال 2011، سایت گروپان که یک وب سایت تخفیف گروهی است از این تکنیک استفاده کرد و به دلیل استفاده از تبلیغات گمراه کننده متهم شد.
همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید این شرکت از عبارت کلیدی incline village snow play area استفاده کرده بود، اما زمانی که روی لینک کلیک می کردید به صفحه زیر هدایت می شدید:
در ادامه مورد دیگری که از این تکنیک استفاده شده است را بررسی می کنیم:
همانطور که در تصویر بالا مشخص است وب سایت Bitcoinspot.nl بر اساس عبارت کلیدی download game یا دانلود بازی رتبه گرفته است و جایگاه مناسبی در لیست نتایج دارد اما واضح است که محتوای وب سایت بعد از مدتی تغییر کرده و در حال حاضر یک وب سایت فروش بیت کوین است و وب سایت هدف فاقد محتوای مرتبط با عبارت کلیدی جستجو شده است.
4. اسپین کردن یک محتوا
یکی از راه های فرار از تولید محتوا می تواند استفاده از ربات هایی باشد که برای بازنویسی اتوماتیک محتواهای دیگران به کار برده می شوند تا محتوای موردنظر توسط الگوریتم های گوگل به عنوان محتوای کپی شده شناسایی نشود. روش کار این ربات ها به راحتی قابل پیگیری است، به عنوان مثال در یک محتوا همه کلمه های «مثال» شناسایی شده و با «نمونه» جایگزین می شوند.
استفاده از این ربات ها برای تغییر محتوا به راحتی توسط گوگل شناسایی می شود، اما اگر متن کپی شده ظاهر کاملاً متفاوتی داشته باشد چطور؟
به این تکنیک تغییر ظاهری محتوا، اسپین کردن محتوا گفته می شود یعنی تفاوتی در معنا و مفهوم محتوا ایجاد نمی شود و تنها ظاهر محتوا تغییر می کند. اما به دلیل اینکه محتوای تولید شده مفهوم جدید یا ارزشی برای کاربر ایجاد نمی کند گوگل آنها را شناسایی کرده و رتبه وب سایت موردنظر را کاهش می دهد.
5. سرقت محتوا
سرقت محتوا علاوه بر اینکه خلاف قوانین گوگل است در کشورهایی مانند آمریکا شامل قوانین کپی رایت می شود و منع قانونی دارد. این تکنیک شبیه به محتوای تکراری است با این تفاوت که هر بخش از محتوا مربوط به یک وب سایت است و در مجموع به نظر محتوای کاملاً جدید می آید. پیشرفت الگوریتم های گوگل به قدری است که حتی تکراری بودن جمله ها هم تشخیص داده می شود بنابراین بهتر است این روش سئوی کلاه سیاه را هم فراموش کنید و محتوای باارزشی که همزمان می تواند رضایت کاربران و گوگل را جلب کند تولید کنید.
6. پنهان کاری یا Cloaking
با استفاده از این تکنیک محتوایی که به کاربر نمایش داده می شود متفاوت از محتوایی است که توسط بات های گوگل ایندکس شده است. پنهان کاری قوانین گوگل را نقض می کند و در صورت شناسایی، وب سایت موردنظر توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه می شود. دلیل این جریمه این است که وب سایت، سعی در فریب الگوریتم های گوگل داشته است.
7. محتوای اسپم
اگر صفحاتی در یک وب سایت بدون اجازه کاربر محتوای اسپم به آنها نمایش دهند یا با استفاده از ویدئوها، انیمیشن ها و فایل های صوتی کاربر را مجبور به کلیک کردن کنند به عنوان بدافزار شناسایی می شوند که با محتوای دروغین سعی در فریب کاربران دارند. این نوع فعالیت ها نه تنها برخلاف قوانین گوگل هستند بلکه منع قانونی هم دارند. برای اینکه هدف این سایت های اسپم قرار نگیرید بهتر است از آنتی ویروس استفاده کنید و از کلیک بر روی تبلیغاتی که خیلی بهتر از آن هستند که واقعی باشند جلوگیری کنید.
8. عناوین جذاب نامرتبط یا Clickbait
Clickbait یک تیتر جذاب و چشم نواز است که هدف از نوشتن آن فقط و فقط گرفتن کلیک است و عنوان با محتوایی که بعد از کلیک با آن مواجه می شوید کاملاً تفاوت دارد. احتمالاً برای شما هم پیش آمده که لینک هایی با عناوین «باور نکردنی …»، «اخبار مهم در مورد…» یا «صد درصد رایگان…» را در اینترنت دیده باشید. این تکنیک در مدت کوتاهی نرخ کلیک را افزایش می دهد اما به دلیل اینکه کاربران بلافاصله بعد از کلیک وب سایت را ترک می کنند باعث کاهش CTR وب سایت شده و در طولانی مدت باعث سقوط رتبه می شود.
در مثال زیر می توانید یک نمونه از Clickbait را مشاهده کنید، در این تکنیک از کلمه «رایگان» استفاده شده است و در تیتر، عنوان شده است که “آیپد رایگان” ارائه می شود اما با کلیک و خواندن متن متوجه می شوید که رایگان است اما به 25 امیتاز نیاز دارد، یعنی اینکه رایگان نیست!
چگونه سئو کلاه سیاه را به گوگل گزارش دهیم؟
استفاده از تکنیک های درست و کاربردی برای رتبه گرفتن و به دست آوردن ترافیک ارگانیک ممکن است کار دشواری باشد اما بهترین کاری است که می توان برای ارتقاء یک وب سایت در جستجوی گوگل انجام داد. توجه داشته باشید که تکنیک های این مقاله روش های رایج سئوی کلاه سیاه هستند که در راهنمای گوگل به اجتناب و دوری از آنها توصیه شده است و استفاده از آنها باعث شناسایی توسط الگوریتم های گوگل و جریمه شدن وب سایت می شود. بنابراین همراه ویکی دمی باشید تا این روش ها را بشناسید و مراقب باشید که تکنیک هایی که در مقاله امروز معرفی شده است را اصلاً به کار نبرید.
سئو کلاه سیاه یکی از سه روش اصلی سئو می باشد: سفید، خاکستری و سیاه. تکنیک های سفید و خاکستری در مقاله های دیگر ویکی دمی معرفی شده اند که در صورت تمایل می توانید قبل از خواندن این مقاله راهنمای جامع سئو کلاه خاکستری را مطالعه کنید.
ادامه دارد…
دیدگاهتان را بنویسید