جستجو برای:
سبد خرید 0
  • ویکی دمی
  • خدمات سئو
  • سئو تضمینی
  • هزینه سئو
  • آموزش سئو
  • طراحی سایت
  • خرید بک لینک
  • مقالات
    • آموزش های جامع
    • لیست تمام مقالات
  • تماس با ما

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ثبت نام

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

  • ویکی دمی
  • خدمات سئو
  • سئو تضمینی
  • هزینه سئو
  • آموزش سئو
  • طراحی سایت
  • خرید بک لینک
  • مقالات
    • آموزش های جامع
    • لیست تمام مقالات
  • تماس با ما
ورود | ثبت نام
ویکی دمیسئوسئو تکنیکالمتا دیسکریپشن چیست؟ 7 اشتباه رایج در نوشتن توضیحات متا

متا دیسکریپشن چیست؟ 7 اشتباه رایج در نوشتن توضیحات متا

30 اردیبهشت 1401
ارسال شده توسط ایمان قادری
سئو، سئو تکنیکال، سئو و تولید محتوا
7 اشتباه رایج در نوشتن متا دیسکریپشن توضیحات متا

عناوین مطالب

Toggle
  • متا دیسکریپشن چیست؟
  • دلیل استفاده از متا دیسکریپشن چیست؟
  • توضیحات متا چه تاثیری بر سئو دارد؟
  • 5 راه برای سئوی متا دیسکریپشن
    • 1. از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید
    • 2. متا دیسکریپشن را مختصر و مفید بنویسید
    • 3. متا دیسکریپشن را جذاب و ترغیب‌ کننده بنویسید
    • 4. از علائم نگارشی و ایموجی‌ ها به طور صحیح استفاده کنید
    • 5. عملکرد متا دیسکریپشن خود را رصد کنید
  • نکات کاربردی و مهم در نوشتن متا دیسکریپشن
  • توضیحات متا هر چند وقت یکبار بازنویسی می شود؟
    • آیا هنوز باید نگران نوشتن توضیحات متا باشیم؟

در این مقاله در مورد این صحبت می کنیم که متا دیسکریپشن چیست، چه تاثیری در سئو صفحه می گذارد و در نهایت در مورد رایج ترین اشتباهات در نوشتن متا دیسکریپشن (meta description ) را برای شما خواهیم گفت؛ اما قبل از آن توضیحاتی در مورد کاربرد متا دیسکریپشن و نکاتی که در نوشتن آن اهمیت دارد را برای شما خواننده عزیز شرح می دهیم.

https://wikidemy.ir/wp-content/uploads/2022/10/متا-دسکریپشن.mp4

 

متا دیسکریپشن چیست؟

یکی از ویژگی های اچ تی ام ال ( HTML ) است، که به کاربر اجازه می دهد بطور خلاصه، توضیحاتی را درباره وب سایت مورد نظر مشاهده کند. این ویژگی، زیر عنوان نتایج موتورهای جستجو است و به صورت خلاصه نمایش داده می شود. موتور جستجو برای نمایش دادن متا دیسکریپشن محدودیت 160 تا 320 کاراکتری قرار داده است، یعنی اگر شما برای سایت خود، متا دیسکریپشن قرار نداده باشید، گوگل بصورت خودکار، 160 کاراکتر اولین پاراگراف را که در سایت خود قرار داده اید، نمایش می دهد و یا اگر توضیحات متا دیسکریپشن شما طولانی باشد، گوگل باز هم همان 160 تا 320 کاراکتر را نشان می دهد.

متا دیسکریپشن چیست؟

حتما مطالعه کنید: آموزش سئو از مقدماتی تا پیشرفته

دلیل استفاده از متا دیسکریپشن چیست؟

همانطور که می دانید، گوگل در سالهای اخیر برای رتبه بندی تغییرات اساسی ای ایجاد کرده و مبنای بسیاری از این تغییرات نیز این است که تجربه کاربران زنده واقعی در اولویت است. به همین دلیل(و البته با توجه به آمار عجیبی که در ادامه به آن ها می پردازیم) شاید تصور کنید متا دیسکریپشن آنقدرها هم مهم نیست؛ اما اشتباهتان همینجاست!

دلیل استفاده از متا دیسکریپشن چیست؟

همین الان یک مورد را امتحان کنید:

اگر سایت دارید یا مسئولیت مدیریت یا سئوی یک سایت بر عهده شماست، بروید و یکی از مقاله هایتان را در گوگل سرچ کنید و به متا دیسکریپشن آن نگاه کنید. آیا همان چیزی است که شما در بخش متا دیسکریپشن پستتان نوشته اید؟ در اکثر مواقع خیر؛ این طور نیست!

پس چرا می گوییم این فاکتور در رتبه تاثیر گذار است؟

گوگل به صورت خودکار بخشی از محتوای نوشته شده را به عنوان متا دیسکریپشن در نظر گرفته و به کاربر نشان می دهد؛ به این ترتیب کاربر به صورت خلاصه می تواند متوجه شود که محتوای شما در مورد چیست.

پس شما باید روی محتوایتان کار کنید. یعنی چه؟

انقدر محتوای خود را کامل، جامع، جذاب و مفید بنویسید که اگر گوگل هر قسمت از آن را به عنوان متا دیسکریپشن در نظر گرفت، کاربر بتواند به طور خلاصه متوجه موضوع اصلی محتوا شود.

دقیقا همین مورد است که اهمیت دارد!

توضیحات متا چه تاثیری بر سئو دارد؟

برخلاف تصور رایج، متا دیسکریپشن به طور مستقیم بر رتبه‌ بندی وب‌سایت شما در نتایج جستجو تاثیر نمی‌ گذارد. گوگل به طور رسمی این موضوع را تایید کرده است.

با این حال، متا دیسکریپشن نقش مهمی در افزایش نرخ کلیک (CTR) ایفا می‌کند. CTR به درصدی از کاربران گفته می‌شود که بعد از دیدن یک صفحه در نتایج جستجو، روی آن کلیک می‌کنند.

افزایش CTR می‌تواند تاثیر مثبتی بر سئو شما داشته باشد. چرا که گوگل از نرخ کلیک به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی استفاده می‌کند. به عبارت دیگر، صفحاتی که CTR بالایی دارند، به احتمال زیاد در رتبه‌های بالاتر نتایج جستجو قرار می‌گیرند.

5 راه برای سئوی متا دیسکریپشن

این همه صحبت کردیم تا بگوییم متا دیسکریپشن چیست و چرا اهمیت دارد. حالا باید در مورد این صحبت کنیم که چطور می توان این بخش مهم از سایت را در دنیای دیجیتال برای موتورهای جستجو بهینه کنیم.

همانطور که قبلاً گفته شد، متا دیسکریپشن نقش مهمی در افزایش نرخ کلیک (CTR) و بهبود سئو ایفا می‌کند. با نوشتن متا دیسکریپشن‌های جذاب و مرتبط، می‌توانید کاربران را به کلیک روی وب‌سایت خود ترغیب کرده و از ترافیک ارگانیک بیشتری بهره‌ مند شوید.

در اینجا 5 راهکار برای بهینه‌ سازی متا دیسکریپشن ارائه می‌شود:

1. از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید

از کلمات کلیدی که کاربران در جستجوی آنها هستند، در متا دیسکریپشن خود استفاده کنید. بهتر است کلمات کلیدی را در ابتدای متا دیسکریپشن خود قرار دهید. همینطور از تراکم کلمات کلیدی به طور طبیعی و غیر مصنوعی استفاده کنید.

2. متا دیسکریپشن را مختصر و مفید بنویسید

حداکثر طول مجاز برای متا دیسکریپشن حدود 160 کاراکتر است؛ بنابراین بهتر است برای نوشتن توضیحاتی که بهینه شده باشند، از جملات کوتاه و گویا استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که از به کار بردن اصطلاحات تخصصی و پیچیده خودداری کنید.

بهترین کار این است که به عناوین نوشته خود دقت کنید و ببینید دقیقا در مورد چه موضوعاتی توضیح داده اید. گاهی اوقات خود من یادم می رود که در متن از چه موضوعاتی صحبت کرده ام!

3. متا دیسکریپشن را جذاب و ترغیب‌ کننده بنویسید

شما باید هر فاکتوری که در سرپ نوشته می شود را به چشم یک عامل دیده شدن نگاه کنید؛ بهترین کار هم این است که هر کدام را به عنوان Call To Action در نظر بگیرید(سرپ مانند ویترین فروشگاه است؛ ویترین زیبا برای شما مشتری های بیشتری می آورد!)؛ پس از عناوین و افعال جذاب استفاده کنید. به کاربران بگویید که با کلیک روی وب‌سایت شما چه چیزی به دست خواهند آورد. از فراخوان به اقدام (CTA) استفاده کنید.

4. از علائم نگارشی و ایموجی‌ ها به طور صحیح استفاده کنید

برای نوشتن متا دیسکریپشن می توانید از علائم نگارشی مانند نقطه، ویرگول و علامت تعجب به طور صحیح استفاده کنید. به این ترتیب حس انسانی تری به صفحه خودتان می دهید و کاربر می تواند با آن ارتباط برقرار کند. برای این کار حتی می توانید از ایموجی‌ ها به طور خلاقانه و مرتبط با محتوای صفحه استفاده کنید.

5. عملکرد متا دیسکریپشن خود را رصد کنید

با استفاده از ابزارهای آنالیز وب مانند Google Analytics، CTR متا دیسکریپشن خود را رصد کنید تا بتوانید در صورت نیاز، متا دیسکریپشن خود را بهینه‌ سازی کنید.

نکات کاربردی و مهم در نوشتن متا دیسکریپشن

اولین نکته ای که برای نوشتن یک متا دیسکریپشن، باید بدانید این است که به هیچ عنوان از متن محتوای داخل سایتتان برای نوشتن متا دیسکریپشن استفاده نکنید. بهتر است برای توضیحات متا دیسکریپشن یک محتوا ویژه و خاص تولید کنید (با رعایت تمام نکات نگارشی). با این کار، می توانید کاربران بیشتری را جذب وب سایتتان کنید و تعداد بازدید و ترافیک، وب سایتتان را افزایش دهید، که قطعا به سئو سایت کمک به سزایی می کند.

نکات کاربردی و مهم در نوشتن متا دیسکریپشن

دومین نکته مهم، نوشتن دیسکریپشن، برای جذب کاربران است. اگر شما این توضیحات را فقط برای موتور های جستجو نوشته اید، کاملا در اشتباه هستید؛ چرا که منجر به از دست دادن برخی از کاربرانتان می شود. اهمیت دادن به کاربر، یکی از راه هاییست که به جذب آن کمک می کند. بهترین کار برای نوشتن توضیحات متا دیسکریپشن، رعایت اعتدال بین کاربر و موتور های جستجو می باشد. این کار به گوگل نشان می دهد، که وب سایت شما برای کاربران جایگاه خاصی در نظر گرفته است و هنگام رتبه بندی سایتتان از این موضوع چشم پوشی نخواهد کرد. نکته ای که گفته شد، برای سئوکاران بسیار حائز اهمیت می باشد. به همین دلیل، اکثر آنها در وب سایت های خود، کاربران را در اولویت قرار می دهند و برای جذب آنها توضیحات متا دیسکریپشن را می نویسند؛ اما از موتور های جستجو نیز غافل نمی شوند.

سومین نکته، آنالیز متا دیسکریپشن سایت های رقیب می باشد. برای اینکه بتوانید یک متا دیسکریپشن منحصر به فرد برای وب سایتتان بنویسید، بهتر است که وب سایت های رقبایتان را بررسی و آنالیز کنید. دیسکریپشن منحصر به فرد، کاربران را جذب وب سایت شما می کند؛ چرا که با بقیه سایت ها متفاوت است.

توضیحات متا هر چند وقت یکبار بازنویسی می شود؟

اگر چه توضیحات متا (meta description) به عنوان یکی از فاکتورهای مهم گوگل به حساب نمی آید، اما یکی از مواردی بوده که باعث می شود کاربر بر روی آن لینک، کلیک نماید که همین امر، به جذب lead و بازدید از سایت، کمک شایانی می کند. با تمام این تفاسیر، اگر دقت کرده باشید، گوگل برای نمایش توضیحات متا، به هیچ عنوان از قطعات کد برای نمایش استفاده نمی کند و در واقع بخشی از محتوای متن را به صورت متنی نمایش می دهد.

اگر وقت خود را برای توضیحات متای جذاب و البته فریبنده به کار گیرید، می تواند خیلی آزار دهنده باشد و حتی باعث افزایش بانس ریت صفحه هم شود. برای فهم بهتر، ahrefs، توضیحات متای سخت کدگذاری شده را با قطعه واقعی دسکتاپ گوگل برای 20000 کلمه کلیدی مقایسه کرده است؛ که به صورت کلی به یک واقعیت جذاب رسیده است و اعلام کرده که 25.02٪ از صفحات دارای رتبه برتر، توضیحات متا (Meta Description) ندارند.

مقالات مرتبط: تگ های مهم در سئو

مطمئنا این یک آمار دیوانه کننده است که سایت هایی که با رتبه بالا، دارای توضیحات متا نباشند ؟؟؟

قطعا با اطلاع از این که رتبه های برتر، بدون توضیحات متا بوده اند، شگفت زده شدید. یک آمار جالبی که در اینجا وجود دارد این است که 62.78% از زمان، گوگل به بازنویسی meta description نیز می پردازد و این کار را عموما برای نتایجی که بسیار مهم و پرسرچ باشد، انجام می دهد.

در حدود 37% از توضیحات، فقط به صورت hardcode نمایش داده می شود. آمار جالب تری که شاید برای شما هم جذاب باشد این است که، آمارتوضیحات متا برای کلمات کلیدی کوتاه در حدود 59.65% بوده، در صورتی که برای کلمات کلیدی long-tail و طولانی، در حدود 65.62% است.

مقالات مرتبط: متا تایتل چیست؟

در حقیقت، میانگین  نتایج صفحه اول، برای صدها کلمه کلیدی رتبه بندی می شود و استفاده از توصیفات hardcode معمولا برای کلماتی که اصلی و head  نیز هستند به کار می رود. به عنوان مثال، اگر کلمه کلیدی هدف ما برای این پست “ابزار کلمات کلیدی یوتیوب” باشد، قطعا توضیحات متایی مانند همان keyword را ایجاد می کنیم. در نتیجه، Google، توضیحات رمزگذاری شده ما را در نتایج ، برای کلمه کلیدی هدف نشان می دهد .

اما برای کلمات کلیدی long-tail دیگر از توضیحات متای ما استفاده نمی کند و خودش، قطعه ای را نمایش می دهد مانند تصویر زیر:

 این اتفاق برای این افتاده است که توضیحات متای ما با جستجوی long-tail، کمی بی ربط بوده است. پس، گوگل بنا به این شرایط، از محتواهایی که مرتبط با سرچ کاربر است و البته در نوشته ما هم وجود دارد، استفاده می کند. اما ، آنچه  که ما کشف کردیم، بیشتر باعث تعجب و حیرت شده است. اگرچه Google، متا توضیحات را برای کلمات کلیدی طولانی بازنویسی می کند، اما این فقط با یک حاشیه خیلی کم است.

حدس ما این است که هرچه گوگل، در درک مقصود از جستجو، بهتر شود، متعاقباً مرتبط ترین قطعه جستجو را ارائه  می دهد و همین امر، باعث افزایش شکاف خواهد شد.

گوگل عموما، توضیحات متایی را که کوتاه هستند را دوست ندارد کوتاه تر نماید. و معمولا برای توضیحاتی که خیلی بلند هستند، به کم کردن و کوتاه کردن توضیحات می پردازد.

آیا هنوز باید نگران نوشتن توضیحات متا باشیم؟

بله باید هنوز نگران بود. باید توضیحات متای مرتبط با کلمه کلیدی هدف برای گرفتن کلیک و بازدید بیشتر، نوشته شود، حتی اگر قرار باشد فقط 37% از آن توضیحات در نتایج گوگل به نمایش درآیند.

گفته شده است که اگر یک سایت بزرگ و دارای تعداد صفحات بیشماری دارید، بهتر است که صفحات را  مطابق زیر اولویت بندی نمایید:

  • صفحاتی که دارای بازدید ارگانیک هستند.
  • صفحاتی که در گوگل دارای رتبه هستند.
  • صفحاتی که احتمال دارد در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود(برای شبکه های اجتماعی از توضیحات og استفاده می شود.)

امیدوارم این مقاله از ویکی دمی توانسته باشد، در اهمیت نوشتن متا دیسکریپشن به شما کمکی کرده باشد. برای آنالیز سایت خود یا مشاوره سئو می توانید با شماره 09128909248 مراجعه کنید..

Rate this post
قبلی TF-IDF چیست و چطور فراوانی وزنی کلمه کلیدی، برای سئو استفاده می شود؟
بعدی ایندکس گوگل چیست؟ 4 راهکار برای افزایش سرعت ایندکس
جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • آموزش های جامع
  • آموزش وردپرس
  • آنالیتیکس
  • ابزارهای سئو
  • استراتژی
  • الگوریتم های گوگل
  • اموزش فنی وردپرس
  • بازاریابی
  • جستجوی گوگل
  • خدمات محلی
  • خطاهای سرچ کنسول
  • خطاهای وردپرس
  • دیجیتال مارکتنیگ
  • سئو
  • سئو تکنیکال
  • سئو خارجی
  • سئو داخلی
  • سئو کلاه سفید
  • سئو کلاه سیاه
  • سئو و تولید محتوا
  • سرچ کنسول
  • طراحی سایت
  • گوگل ادز
  • مقالات
  • نصب وردپرس
  • هوش مصنوعی
  • Popular
  • Recent
  • Comments
پشتیبانی
ویکی دمی | ۱۳ سال تجربه تخصصی در سئو

ما در ویکی دمی در کنار بیش از یک دهه تجربه تخصصی در سئو، با اشتیاق فراوان همیشه در حال تلاشیم تا وب سایت های شما بالاتر از تمامی رقیب هایتان قرار بگیرد و با رشد چند صد درصدی مخاطبان خود بتوانید در شرایط امروزی که فشار بسیاری بر دوش صاحبان کسب و کار است، مسیر رشد و پیشرفت را برای شما هموارتر کنیم و در این مسیر همراه شما باشیم.
ویکی دمی با بیشتر از ۱۰۰ پروژه موفق در حوزه سئو صفر تا صد نیاز شما را برطرف می سازد.

دسترسی سریع
  • وبلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
راه های ارتباطی

برای ارتباط با کارشناسان ویکی دمی میتوانید از راه های ارتباطی زیر استفاده نمایید.

  • ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸
  • wikidemy.ir@gmail.com
  • پشتیبانی تلگرام: ۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸
Instagram Linkedin
لینک های مفید
  • خدمات سئو
  • خدمات طراحی سایت
  • دوره ها
  • آموزش سئو
این وب سایت متعلق به ویکی دمی میباشد و تمامی حقوق آن محفوظ میباشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://wikidemy.ir/?p=8049
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.
سوالات متداول
دیگران از ما پرسیده اند
ساعات کاری مجموعه ویکی دمی چیست؟

ما از ساعت 9 صبح الی 7 بعد از ظهر آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستیم. 

آیا امکان صحبت حضوری در این مجموعه وجود دارد؟

بله شما می توانید با شماره 09128909248 تماس بگیرید تا برای شما یک قرار حضوری ست کنیم. 

خدمات ویکی دمی

مشاوره سئو و تدوین راه سئو یکی از اصلی ترین خدمات ویکی دمی میباشد

نقشه ویکی دمی
ویکی دمی

ویکی دمی آکادمی سئو،وردپرس،دیجیتال مارکتینگ

ارتباط با ویکی دمی

به دلیل محدودیت های اینترنت میتوانید از طریق پیامک یا در ساعات اداری با شماره تلفن  09128909248 تماس حاصل فرمایید.

همچنین می توانید از طریق ایمیل wikidemy.ir@gmail.com​ با ما در ارتباط باشید.

تهران، مترو صادقیه، خیابان ولیعصر، خیابان طاهریان، ساختمان دماوند، پلاک 37.1، طبقه سوم، واحد 11

شماره تماس

۰۹۱۲۸۹۰۹۲۴۸

ایمیل

wikidemy.ir@gmail.com​