8 دلیل افزایش بانس ریت (نرخ پرش) در سایت
عناوین مطالب
Toggleاگر به یک رستوران مدرن رفته باشید که با غذاهای متنوع و لاکچری آن آشنا نباشید، می دانید که باید در ابتدا به بررسی آن غذاها بپردازید و بدون دانستن نوع غذا، چیزی را سفارش ندهید و اگر غذاها مورد علاقه شما نبودند، تصمیم بگیرید که بمانید یا خارج شوید. این مثال، شبیه کاربرانی است که به سایت شما رجوع می کنند و باید در ابتدا ببینند که آیا باید در سایت شما باقی بمانند یا خیر.
بانس یا همان پرش، زمانی رخ می دهد که یک صفحه در طول یک session ثبت شده باشد. یک کاربر اگر نتواند با آن صفحه ارتباط برقرار کند، بعد از ورود به آن صفحه، آن را ترک خواهد کرد. افزایش بالای نرخ پرش، یک موضوعی است که اکثر اوقات درباره آن سو تفاهم پیش می آید. اکثر مردم، فکر می کنند که اگر bounce rate یک سایت بالا باشد، یعنی آن سایت دارای عملکرد ضعیف بوده است.
به هیچ عنوان بانس ریت یک سایت را با dwell time ،یکی در نظر نگیرید. همچنین توجه داشته باشید که کلیک های طولانی تر خیلی بهتر از کلیک های کوتاه بوده است، با این حال در هر دو، بانس اتفاق می افتد. همه کاربران با توجه به جستجوهای خود، وارد یک صفحه ای می شوند و مطالعه می کنند و سپس از آن خارج می شوند. پس نتیجه می گیریم که در این حالت هم بانس اتفاق افتاده است و فقط مدت زمان ماندگاری در این صفحه بیشتر بوده است.
نرخ پرش، یک موضوع مهمی است که باید درباره آن اطلاعات درستی داشته باشید و فکر نکنید که داشتن بانس، یک متریک بسیار ضعیف برای هر سایتی است و اندازه آن، متناسب با نوع سایت کاملا متفاوت است. برای آنکه مدت زمان ماندگاری در صفحه را افزایش دهیم و از پرش های خود بکاهیم، بهتر است که با 8 فاکتور که عامل ایجاد نرخ پرش بالا است، آشنا شویم:
1- بارگذاری کند (slow loading)
اکثر مردم به سایت هایی رجوع می کنند که دارای سرعت لود بالایی داشته باشند؛ چرا که ان ها زمان کافی برای صبر کردن سایت هایی با سرعت پایین را ندارند و بلافاصله از آن خارج می شوند. اگر می خواهید بازدید و ترافیک سایت شما افزایش یابد، حتما به سرعت سایت و بارگذاری عکس نیز توجه ویژه ای داشته باشید. برای آنکه بدانید سرعت سایتتان بالا است یا خیر می توانید به page speed insight که یکی از ابزارهای قدرتمند در حوزه سرعت سایت است، مراجعه نمایید. یکی از مهمترین فاکتورهای گرفتن رتبه توسط گوگل، داشتن سرعت سایت است که می توانید برای آشنایی بیشتر فاکتورهای گوگل به مقاله 200 فاکتور سئو مراجعه نمایید.
2- توصیفات گمراه کننده (Misleading Descriptions)
اکثر نرخ بانس، زمانی اتفاق می افتد که کاربران به اشتباه وارد صفحه ای می شوند که ربطی به جستجوی آن ها نداشته است. مثلا به صفحه تبلیغات وارد می شوند یا عنوان و توضیحاتی که کاربر را به سمت آن صفحه هدایت کند، اشتباه و گیج کننده است؛ همه این کارها نه تنها باعث افزایش نرخ پرش می شود، بلکه می تواند pogo sticking هم برای آن سایت ایجاد کند. این فاکتور هم یکی دیگه از فاکتورهای منفی برای از دست دادن رتبه سایت به حساب می آید. یکی از عامل هایی که باعث می شود، کاربر سایت شما را انتخاب کند، نوشتن snippet است که به صورت تبلیغ و مجزا از دیگران نوشته است و با این کار، کاربر به سمت آن سایت جذب شده است. اگر سهوا، کاربر را به صفحه دلخواه هدایت نکنید، مهمترین فاکتور برای بازدید از سایت را از دست داده اید.
این مقاله را مطالعه کنید: پوگو استیکینگ : آیا پوگو استیکینگ همان بانس ریت است؟
3- محتوای با کیفیت پایین (Low-Quality Content)
اگر در جذب کاربر و هدایت آن به صفحه خود، موفق عمل کرده باشید، حالا باید محتوایی به او نشان دهید که دارای ارزش بالایی باشد و کاربر، عمل پرش را انجام ندهد؛ حال اگر آن محتوا، دارای ارزش کمی باشد و کاربر را مجاب به ادامه خواندن و ماندن در آن سایت نکند، شانس خود را برای بازدید مجدد آن کاربر از دست داده اید و یک بانس ریت نیز اتفاق افتاده است. برای داشتن یک محتوای جذاب باید اصولی که در ادامه آمده است را جدی بگیرید:
- بهینه سازی هدینگ ها با کلمات کلیدی
- بهبود لینک های داخلی
- نگاه داشتن عبارات کوتاه
- استفاده از call to action مناسب
- ایجاد محتوا برای موضوعات پر سرچ
4- خطای 404 (Error 404)
یکی از عمده ترین روش ها که باعث بالا بردن نرخ پرش در یک سایت می شود، داشتن صفحات خالی یا صفحاتی است که دارای خطا می باشند و این چنین صفحات، کابوس یک UX به حساب می آید. اگر صفحه ای که کاربر بعد از جذب عنوان و توضیحات، به آن وارد شده باشد، دارای خطای 404 باشد، دیگر کاربر به آن سایت سر نخواهد زد و همین عمل بانس را افزایش می دهد. یکی از روش هایی که می توان فهمید، سایت شما دارای چنین صفحاتی است یا خیر، استفاده از screaming Frog بوده است. در این نرم افزار، تمامی مشکلات سایت، خطاها، لینک های شکسته و غیره پیدا می شود.
5- داشتن لینک مخرب از سایت دیگر
یکی دیگر از عوامل افزایش نرخ پرش، می توان رفتن به لینکی باشد که به اشتباه در انکر تکست یا عکسی گذاشته شده است. اگر بک لینک اشتباه یا مخربی دارید، باید در ابتدا از طریق سرچ کنسول یا نرم افزاری که در بالا به آن اشاره کرده ایم، مراجعه کنید و بعد از Disavow کردن آن لینک، ارزش سایت خود را بیشتر از گذشته نمایید و لینک های با کیفیت و دارای ارزش، به آن وارد نمایید. با از بین بردن چنین لینک هایی، نرخ پرش نیز کمتر خواهد شد.
این مقاله را مطالعه کنید: بهترین راه های کاهش بانس ریت با افزایش کانورژن
6- موبایل فرندلی بودن (Mobile Friendly)
یکی از عامل هایی که باعث می شود، نرخ پرش افزایش یابد، دوستانه نبودن سایت برای موبایل است. ممکن است صفحاتی از سایت، دارای محتواهای نزدیک به هم باشند، متن خیلی ریز باشد یا صفحه خیلی بزرگ باشد و تمامی این مشکلات فقط برای موبایل باشد و سایت رسما برای دسکتاپ طراحی شده است. امروزه، عموم مردم از موبایل برای برطرف کردن مشکلات خود استفاده می کنند، اگر سایت شما برای موبایل و تبلت آماده نشده باشد، نه تنها رتبه ای در گوگل بدست نمی آورید، بلکه اکر کاربری هم وارد سایت شود، نرخ پرش را افزایش خواهد داد.
7- داشتن فرم نامناسب
یکی دیگر از راه های افزایش bounce rate، داشتن فرم های طولانی و خسته کننده است و گاهی اوقات آن فرم ها دارای مطالب بی ربط با موضوعی است که کاربر برای پر کردن، وارد آن صفحه شده است، پس همین فرم بد می تواند نرخ پرش را افزایش دهد.
8- نداشتن فراخوان عمل
همانطور که می دانید، داشتن فراخوان عمل می تواند کاربر را مجاب کند که به صفحات دیگر سایت وارد شود و فعالیت های دیگری را انجام دهد. اگر دارای محصول یا خدماتی هستید، می توانید لینک محصول یا خدمات خود را به صورت انکر تکست یا عکس در آن محتوا بگذارید و کاربران را به آن صفحات هدف هدایت کنید.
امیدوارم این مقاله توانسته باشد، به 8 دلیل از مهمترین علل افزایش بانس ریت کمکی کرده باشد. اگر می خواهید بانس شما کاهش یابد، مقاله راه های کاهش بانس ریت را مطالعه کنید.
4 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی جامع بود ممنونم از سایت خوبتون
سلام. خوشحالیم براتون مفید بوده
سلام. ممنون از مطلب مفیدتون. یه سری از صفحه های من بانس ریت بالایی دارن و من فکر میکنم از تعداد عکس هاس صفحه هست. نمیتونم تعدادشون رو کمتر کنم و با وجود اینکه سایز همشون رو خیلی کم کردک باز سرعت پایینه. چی کار می تونم بکنم؟
سلام وقتتون بخیر. نازنین عزیز می تونین از حالت lazy load استفاده کنین تا تمام عکس ها یک جا با هم دانلود نشن و صفحتون سریع تر بالا بیاد.