هدف جستجو (search intent) چیست؟ نحوه بهینه کردن سایت برای هدف جستجو
عناوین مطالب
Toggleهدف جستجو چیست؟ چطور محتوایمان را برای User Search Intent بهینه کنیم؟ آیا میدانید نیت کاربر یا هدف جستجو در سئو به چه معناست؟
آیا میدانید چرا مرغ از خیابان رد شد؟(Why did the chicken cross the road) شاید این سوال به ظاهر مضحک بیاید و حتی کسی هم جواب این سوال را نداند ولی اگر این سوال را در گوگل جستجو کنید به نتایج جالبی می رسید.
بعضی از سوالاتی که ما از موتورهای جستجو می پرسیم، به ظاهر مضحک و خنده دار هستند، اما گوگل و دیگر موتورهای جستجو به خاطر چیزی به نام هدف جستجو کاربر یا همان user search intent، تمامی تلاش خود را میکنند که با توجه به جستجوهای کاربران و فهمیدن عباراتی که دقیقا آن ها سرچ میکنند، نتایج مناسبی را ارائه دهند.
اگر شما متوجه قصد و نیت کاربران شوید و بفهمید که هدف آن ها از جستجو کردن چیست و یا با سرچ کردن به چه چیزی می رسند، در واقع، شما نیمی از راه را برای بررسی کلمات کلیدی یا همان keyword research ، طی کرده اید. البته کارهای بسیاری وجود دارد مانند اینکه با سه نوع از intent آشنا شوید و بررسی کنید که چه نوع محتوایی را برای هر یک از این اهداف و search intent، باید بنویسید و غیره. برای آشنایی با اهداف جستجوی کاربر و اینکه محتواها را چطور برای داشتن rank بهتر، بهینه نماییم تا کلمات کلیدی که ما برای ان ها محتوا نوشته ایم در لینک های اول گوگل باشند، لطفا این مقاله را تا انتها بخوانید.
هدف جستجو کاربر یا User Search Intent چیست؟
قصد و هدف از جستجو یا قصد از کلمات کلیدی، دلیلی است که چرا مردم جستجوی خاصی را انجام می دهند. اصلا چرا آن ها جستجو می کنند؟ از جستجو کردن عبارات خاص، می خواهند به چه هدفی برسند؟ آیا آن ها می خواهند بفهمند پاسخ هر سوال چیست یا می خواهند به سایت خاصی برسند؟
با گذشت سال ها، گوگل بیشتر از هر زمان دیگری، این قابلیت را پیدا کرده است که هدف کاربر از جستجو را بر اساس search هایی که در موتور جستجو انجام می شود را تشخیص دهد. در حال حاضر SERP گوگل تمامی تلاش خود را به کار گرفته است که بر اساس درک و فهمی که از عبارات کاربران بدست آورده است، نتایجی را به آن ها نمایش دهد و لزوما این نتایج منطبق با عین کلمات سرچ شده نمی باشد. این اتفاق به این دلیل می افتد که گوگل هر روز در حال آپدیت و به روزرسانی الگوریتم های خود می باشد و بهتر از هر زمان دیگری قصد جستجوی مردم را می داند.
جدیدا گوگل تمامی تلاش خود را به کار گرفته است صفحاتی که از نظر مفهومی با سرچ های کاربران مرتبط است را در جایگاه بالاتری از نتایج جستجو قرار دهد و اخیرا این کار را به خوبی انجام داده است.
اگر به ابتدای مقاله برگردیم و به تصویری که بر اساس جستجوی ما گذاشته شده است، دقت کنید، متوجه میشوید که گوگل برای راحتی کار کاربران، در ابتدای نتایج جستجو فیلم هایی را به آنها نمایش می دهد که از نظر مفهومی به عبارت جستجو شده بسیار نزدیک است.
بعد از آشنایی با نیت کاربران از جستجو، حالا نوبت به آن رسیده که درباره user intent در سئو نیز اطلاعاتی بدست آورید.
نحوه تعیین هدف جستجو کاربر
هدف جستجو یا Search Intent به هدفی که کاربر از جستجوی یک عبارت در موتور جستجو دارد اشاره میکند. درک هدف جستجو به شما کمک میکند تا محتوای وبسایت خود را به گونهای بهینهسازی کنید که نیازهای کاربران را به طور دقیقتر برآورده کند و در نتیجه تجربه کاربری (UX) بهتری را ارائه دهد.
روشهای مختلفی برای تعیین هدف جستجو کاربران وجود دارد که باعث می شود محتوای شما ابتدا مورد قبول موتورهای جستجو و سپس توسط کاربران تایید شود. در ادامه در مورد این موضوع بیشتر صحبت می کنیم:
1. تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی
اولین قدم برای تعیین هدف جستجو، تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی است که کاربران برای جستجوی عبارت مورد نظر خود استفاده میکنند. کلمات کلیدی میتوانند اطلاعات ارزشمندی در مورد نیازها، خواستهها و انگیزههای کاربران به شما ارائه دهند. برای تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی میتوانید از ابزارهای مختلفی مانند Google Keyword Planner، Ahrefs و SEMrush استفاده کنید.
2. بررسی نتایج جستجو
با بررسی نتایج جستجو برای عبارت مورد نظر، میتوانید ببینید که گوگل چه نوع محتوایی را برای آن عبارت مناسب میداند. همان قسمتی که به طور مستقیم، کوئری های پر سرچ و مرتبط کاربران را نشان می دهد. یعنی قسمت People Also Ask.
در ادامه بهتر است به نوع محتوا، عناوین و توضیحات متا در صفحه اول نتایج جستجو نیز توجه کنید. این اطلاعات میتوانند به شما کمک کنند تا بفهمید کاربران به دنبال چه نوع اطلاعاتی هستند و گوگل به کدام محتوا در آن موضوع رتبه ی بهتری داده است.
3. پرسونا سازی برای تشخیص هدف جستجو کاربر
با ایجاد پرسونا برای مخاطبان هدف خود، میتوانید درک بهتری از نیازها و خواستههای آنها به دست آورید. پرسونا به شما کمک میکند تا از دیدگاه کاربران به موضوع نگاه کنید و محتوای خود را به گونهای طراحی کنید که برای آنها جذاب و مفید باشد.
4. ابزارهای تحلیل وب
میتوانید از ابزارهای تحلیل وب مانند Google Analytics برای ردیابی رفتار کاربران در وبسایت خود استفاده کنید. این ابزارها میتوانند به شما نشان دهند که کاربران از کدام صفحات بازدید میکنند، چقدر زمان در هر صفحه صرف میکنند و از چه کلمات کلیدی برای جستجو در وبسایت شما استفاده میکنند.
آیا میدانید نیت کاربران در سئو به چه معناست؟
در جواب این سوال باید به شما بگویم که، اگر در نتایج جستجو بخواهید در رتبه های بالا قرار بگیرید، باید از محتوایی استفاده کنید که نه تنها بار علمی فوق العاده ای داشته باشد؛ بلکه باید به گونه ای باشد که در نتایج جستجوی گوگل بر اساس هدفی که کاربر به دنبال آن است، دیده شود
اگر محتواهایی که می نویسید، ویژگی های ذکر شده را ندارد، حتما باید تغییراتی را در آن ایجاد کنید، چرا که گوگل با آپدیت الگوریتم های خود، بیش از گذشته به مفاهیم عبارات جستجو شده اهمیت می دهد. حتی برای رسیدن به رتبه بالا در گوگل هم باید از این ترفند استفاده نمود، این نکته را هم فراموش نکنید که روزانه بیش از ۳.۵ میلیارد جستجو انجام می شود که اگر بتوانید محتوایی با کیفیت و کاربر پسند بنویسید که گوگل آن محتوا را بر اساس اهداف کاربران در نتایج جستجو، نشان دهد، در سریعترین زمان ممکن به جایگاه و درآمدی که مد نظرتان است برسید.
گوگل دقیقا می داند که شما چه می خواهید؛ پس طبق خواسته جستجوگران، مطالبی که به دنبال آن میگردند را در نتایج جستجو نشان میدهد. مهمترین و بهترین کاری که شما میتوانید برای گرفتن رتبه در گوگل انجام دهید، نوشتن محتوا طبق user search intent می باشد.
آیا با انواع اهداف جستجوی کاربران آشنایی دارید؟
اجازه دهید برای درک این سوال، مثالی برای شما بیاورم. فرض کنید که کلمه کلیدی مورد جستجوی شما “عینک آفتابی” باشد؛ بر اساس این کلمه کلیدی، موتورهای جستجو از مفسرهای گوناگونی برای درک بهتر این کلمه استفاده میکنند و اهدافی که در پشت این کلمه است می تواند مطالب زیر باشد:
- اطلاعاتی (informational): مثلا شما به دنبال معنی عینک آفتابی polarized می گردید.
- ناوبری (navigational): مثلا شما به دنبال برند یا مارکی از عینک آفتابی خاصی می گردید.
- معامله ای(transactional): مثلا شما به دنبال عینک آفتابی ارزان یا خرید عینک آفتابی هستید.
مطمئنا تا به الان شگفت زده شده اید که در پشت یک کلمه، چه مقدار معنی و هدف می تواند نهفته باشد. نکته جالبی که باید بدانید این است که بیش از ۸۰ درصد از جستجوهای کاربران به صورت informational و ۲۰ درصد مابقی بین اهداف دیگر تقسیم شده است.
آشنایی با هدف کاربر از جستجو به سال ۲۰۰۲ برمی گردد که توسط Andrei Broder برای اولین بار شناخته شده است. Search intent، دارای سه دسته بندی است که در بالا به آن اشاره کردیم و همین سه دسته بندی در راهنمای کیفی گوگل با کلماتی چون دانستن (know) ، انجام (Do) و برو(Go) شناخته شده است.
با وجودیکه با این سه دسته بندی آشنا شده اید، شاید از خودتان سوال بپرسید که چطور می توان تشخیص داد که هدف از عبارات مورد جستجو توسط کاربر چیست؟
یکی از ابزارهایی که میتوان با آن search intent کاربران را مشخص کرد، استفاده از سایت cognitiveseo می باشد. با استفاده از این ابزار می توانید انواع هدف هایی که کاربران به هنگام جستجو به دنبال آن هستند را پیدا کنید و این ابزار درباره کلمات کلیدی مهم و سختی آن کلمات و از همه مهمتر درباره جایگاه آن کلمه در نتایج جستجو، است و اطلاعاتی را به شما میدهد.
چرا و چطور میتوان هدف جستجوهای اطلاعاتی یا informational را بهینه کرد؟
جستجوهایی که بر پایه informational هستند، موضوعات بسیار گسترده ای را تحت پوشش خود قرار میدهند که توسط آن ها می توانید نتایج بسیار زیاد و مرتبطی را مشاهده نمایید. مثلا اگر عبارت “بهترین برندهای رژگونه” یا “مهمترین لیست لوازم آرایشی عروس کدام است” را سرچ کنید، می توانید به نتایج فوق العاده ای برسید. تصاویر زیر گویای سرچ های گفته شده می باشد که سایت ویکی دمی این عبارات را برای سایت مو تن رو بهینه نموده است.
همانطور که گفته شد، این نوع جستجو از سخت ترین نوع جستجوها است که باید هدف اصلی کاربر از این جستجو را درک کنید و سپس برای او محتوایی بنویسید. به نظر شما چه نکته ای برای بهینه سازی آن ها وجود دارد؟
عموما گوگل برای چنین عناوینی، راه حل های مخصوصی دارد مانند answer box ، استفاده از گراف یا ریچ اسنیپت ها و غیره که توسط آن ها میتوان این نوع جستجو را تشخیص داد. از مهمترین کلماتی که برای چنین جستجوهایی انجام میشود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- من چطور می توانم
- چه چیزی هست
- چطور
- مزایای آن چیست
- راهنما
- آموزش
- راهکارها
حال بعد از آشنایی با سوالات بالا، باید بتوانید برای هر یک از این سوالات، محتوایی با توجه به کلمه کلیدی خود بنویسید. چطور یک محتوا را برای انواع هدف های کاربران بهینه نماییم؟
دیدگاهتان را بنویسید