مهمترین ابزارهای آنالیز رقبا در سئو در 2020
عناوین مطالب
Toggleیکی از مهمترین اقداماتی که در همان مراحل اولیه سئوی یک سایت انجام می شود، آنالیز و تحلیل رقباست که بستری را برای موفقیت کسب و کار شما در دنیای دیجیتال فراهم می کند. فرقی نمی کند که در چه زمینه ای فعالیت می کنید و کسب و کار شما چیست، شما باید قبل از اینکه استراتژی برای خود انتخاب کنید، تمامی رقبای موفق و فعال در حوزه کسب و کار تان را به طور کامل تجزیه و تحلیل کنید.
با این کار شما از تمامی فعالیت های رقبای خود مطلع می شوید، راهکارهای بهتر و جدیدتری را انتخاب می کنید و در نتیجه می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن و با هزینه ای مقرون به صرفه در صدر جدول رقابت قرار بگیرید. به جرات می توان گفت شما نمیتوانید کسب و کاری را پیدا کنید که از آنالیز رقبا چشم پوشی کرده باشد و توانسته باشد در مدت زمان طولانی در بازار رقبا دوام بیاورد.
یادتان نرود برای اینکه در صدر جدول رقابت قرار بگیرید نیازی نیست که توانایی و مهارت خارق العاده ای داشته باشید!!! فقط کافی است درباره تکنیک ها و روش های مورد استفاده توسط رقیبان تان اطلاعاتی را به دست آورید و تلاش کنید تا کمی قوی تر از آن ها عمل کنید. به طور کلی، مزیت های آنالیز رقبا و خوتان عبارتند از:
- یادگیری مهارت های جدید
- ایجاد مشتریان وفادار
- حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید
- شناسایی فرصت ها و استفاده از آن ها برای رسیدن به قله موفقیت
- ایجاد دید بهتر و کلی تر نسبت به مسیر پیش رو و رقبا
- تحلیل دقیق و جامع از بازار رقابت
- پیدا کردن نقاط قوت و تقویت آن ها
- پیدا کردن نقاط ضعف و بهبود آن ها
با ویکی دمی همراه باشید تا در این مقاله برای شما بهترین ابزارهای تحلیل سایت رقبا را به طور کامل برای شما عزیزان توضیح دهیم. با این ابزارها شما می توانید خیلی راحت استراتژی رقیبان خود را بفهمید و بر اساس آن استراتژی خود را مشخص نمایید؛ در نتیجه در یک چشم به هم زدن از تمامی آن ها پیشی بگیرید و بالاترین جایگاه را در بازار رقابت کسب و کارتان به دست آورید.
1- سایت Ahrefs
این سایت یکی از قوی ترین ابزارهای آنالیز رقبا به ویژه در زمینه بک لینک است. شما به راحتی با این ابزار می توانید تمامی بک لینک های سایت رقیب رو چک کنید و ببینید در چه سایت هایی و با چه انکرتکستی لینک سازی کرده است. البته کاربردهای فوق العاده دیگری نیز دارد که در ادامه تک تک آن ها را برای تان توضیح می دهیم.
- تحلیل رقیبان (Competitive Analysis): شما با ahrefs می توانید ببینید که رقیبانتان با چه کلمات کلیدی در نتایج جست و جو رتبه گرفته اند و میزان بازدید از سایت شان چقدر است. در واقع، شما متوجه می شوید آن ها از طریق چه کلماتی و چه صفحاتی ترافیک ارگانیک (organic traffic) را به سایت خود می آورند. همچنین این ابزار به شما کمک می کند تا تمامی بک لینک های سایت رقیبان تان را استخراج کنید و استراتژی لینک سازی آن ها را پیدا کنید. حتی می توانید بفهمید که رقیبانتان چه تبلیغاتی را خریداری کرده اند و چه نتیجه ای را به دست آورده اند. نکته قابل توجه این است که شما می توانید بررسی کنید که رقیبان تان با چه کیوردهایی رتبه گرفته اند ولی شما نگرفته اید!
- تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research): در ahrefs می توانید اطلاعات مفیدی مانند میزان سرچ دقیق، میزان سختی، درصد کلیک ها، نسبت کلیک به سرچ، درصد کلیک های تبلیغاتی و نرخ بازگشت را درباره یک کلمه کلیدی به دست آورید. علوه بر این، ahrefs لیستی از کلمات کلیدی مشابه و پر سرچ با کلمه کلیدی مورد نظرتان را برای شما فراهم می کند و به شما می گوید سایت های برتر چه جایگاهی در این کلمات دارند.
- جست و جوی بک لینک (backlink research): همانطور که گفته شد با ابزار ahrefs می توانید تمامی بک لینک های سایت رقیب را استخراج کنید و ببینید در چه سایت هایی، با چه کلماتی، برای چه صفحاتی و چه تعدادی لینک سازی کرده اند. حتی نوع لینک ها (فالو و نوفالو بودن) و کیفیت آن ها را نیز می توانید تشخیص دهید.
- بررسی محتوا (content research): شما می توانید کلمه کلیدی مورد نظر خود را در این ابزار بزنید تا لیست بهترین مقالات و محتواهای مرتبط با آن کلمه را به شما نشان دهد. در نتیجه می توانید محتواهایی منحصر به فرد و جامع تر نسبت به سایرین بنویسید.
- بررسی رتبه (rank tracking): ابزار ahrefs به شما کمک می کند تا بتوانید رتبه خود را در بازه های زمانی مختلف و بر روی موبایل و دسکتاپ ببینید و عملکرد تان را با سایر رقیبان از طریق نمودار مقایسه کنید.
- نظارت وب (web mnitoring): در صورتی که رقیبان تان بک لینکی ساختند ahrefs سریع این موضوع را از طریق ایمیل به شما اطلاع می دهد. حتی شما می توانید تنظیم کنید که به ازای چه کلمات کلیدی به شما اطلاع رسانی کند.
2- سایت Moz
این سایت یکی دیگر معروف ترین ابزارهای تحلیل رقباست که ویژگی ها و قابلیت های بیشماری را در اختیار کاربران خود قرار می دهد که کاربردی ترین آن ها چک کردن اعتبار دامنه (domain authority) و اعتبار صفحه (page authority) رقیبان تان است. این دو فاکتور بین صفر تا صد است و براساس تعداد لینک ها و کیفیت آن ها محاسبه می شود. شما با ورود به این سایت می توانید رقیبانتان را از هر نظری بررسی کنید و اطلاعات خوبی را به دست آورید. مهمترین قابلیت های ماز عبارتند از:
- کاوشگر لینک (link explorer): برای تجزیه وتحلیل بک لینک های رقیبان تان می توانید از ماز استفاده کنید. با استفاده از این قابلیت شما میتوانید اطلاعاتی مانند دامین اتوریتی، پیج اتوریتی، تعداد کل لینک ها، میزان کیفیت آن ها و همچنین تعداد دامنه هایی که به سایت مورد نظر لینک داده اند را به دست آورید.
- fresh web explore: به کمک این قابلیت ماز شما میتوانید فرصت های لینک سازی که برای سایت شما فراهم بوده و تاکنون ندیده اید را پیدا کنید. در واقع، ماز به شما لیست سایت هایی که از سایت یا برند شما اسم آورده اند ولی لینکی از سمت آن ها به شما داده نشده است را پیدا می کند. در نتیجه شما می توانید در این سایت ها در صورتی که دامین اتوریتی بالایی دارند لینک سازی کنید.
- کاوشگر کلمه کلیدی (keyword explorer): شما می توانید کلمات کلیدی که در حوزه کسب و کارتان توسط کاربران بیش تر سرچ می شود را به کمک ماز پیدا کنید و تمرکز اصلی خو را بر روی آن ها بگذارید. فقط کافی است کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید و اطلاعاتی مانند میزان جستجوی ماهانه، میزان سختی، میزان نرخ کلیک ارگانیک و میزان اولویت آن را دریافت کنید. علاوه بر این، ماز لیستی از کلمات مرتبط با کلمه مورد نظرتان را به شما پیشنهاد می دهد.
- کاوش توسط سایت (Explore By Site): اگر شما به تازگی سایت خود را طراحی کرده اید و می خواهید آن را سئو کنید ولی نمیدانید چه کلمات کلیدی را انتخاب کنید می توانید از ماز کمک بگیرید. در این بخش با وارد کردن آدرس سایت رقیبان تان، میبینید که آن ها بر روی چه کلماتی کار کرده اند و در نتیجه لیستی از کلمات کلیدی با ارزش پیدا می کنید.
- کروال وب سایت (site crawl): در این بخش از سایت ماز میتوانید ارورهای کروالی را که سایت شما دارد، لینک های شکسته، متا دیتای ضعیف، محتواهای تکراری و … را شناسایی کنید.
- بررسی کننده رتبه (rank checker): در صورتی که می خواهید وضعیت رتبه کلمات کلیدی خود را چک کنید و ببنید در چه کلماتی بهبود رتبه و در چه کلماتی افت رتبه داشتید، می توانید از این بخش ماز استفاده کنید.
شما می توانید برای استفاده راحت از این ابزار، افزونه آن را بر روی مرورگر خود نصب کنید.
3- سایت SEMrush
با استفاده از SEMrush می توانید هم سایت خود و هم رقیب را تجزیه و تحلیل کنید. مهمترین امکاناتی که این ابزار برای شما فراهم کرده است عبارتند از:
- می توانید سایت خود را به طور کامل تجزیه و تحلیل کنید و ببنید در چه کلماتی بهبود رتبه و در چه کلماتی افت رتبه داشته اید. علاوه بر این می توانید بررسی کنید که میزان ترافیک سایت شما چقدر است و چه میزان از آن به صورت ارگانیک و چه میزانی از طریق تبلیغتی است که بابت آن هزینه پرداخت کرده اید.
- این ابزار به شما کمک میکند تا ببینید رقیبان شما ترافیک خود را از چه کلماتی به دست آورده اند و چگونه ترافیک سایت شان را افزایش داده اند. شما نیز می توانید از این کلمات استفاده کنید و ترافیک سایت تان را به طور چشمگیری بهبود دهید.
- لیستی از کلماتی را که مرتبط با کلمه کلیدی شماست نمایش می دهد و شما می توانید از این کلمات برای افزایش ترافیک سایت تان استفاده کنید.
- نظارت و بررسی اینکه در چه سایت هایی از سایت و برند شما اسمی آورده شده و دیدگاه آن ها نسبت به شما چیست؟
- شما می توانید سئوی سایت خود را با SEMrush بهبود دهید زیرا این ابزار صفحات سایت شما را بررسی می کند و به شما می گوید که چه کارهایی انجام دهید تا سئوی سایت را بهبود دهید. علاوه بر این تمامی مشکلات و خطاهایی را که سایت شما دارد شناسایی می کند.
- استخراج تمامی بک لینک ها
- بررسی رتبه سایت تان و مقایسه عملکرد حال با گذشته
4- سایت Woorank
این ابزار به صورت تقریبا رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد و امکانات عالی را ارائه کرده است. وارد Woorank شوید، url مورد نظر خود را بزنید و اطلاعات زیر را کسب کنید:
- عنوان، متا دیسکریپشن، لیست هدینگ ها، تگ alt تصاویر، لینک های داخلی، محتوایی که بیشتر توسط کاربر دیده شده و زبان سایت مورد نظر
- کلیه ریدایرکت های 301، وجود فایل robots.txt، سایت مپ سایت و اعتبار آن، پارامترهای url (url parameters)، تگ hreflang، لینک های شکسته و صفحات ایندکس شده سایت
- نسخه موبایل وب سایت و مانند ریسپانسیو بودن سایت یعنی اگر کاربران از طریق موبایل وارد سایت شما شدند آیا می توانند به راحتی از آن استفاده کنند.
- استراکچر دیتاهای موجود در سایت
- وضعیت امنیتی یک سایت مانند فعال بودن ssl
- عملکرد وب سایت مانند فشرده سازی فایل های موجود در سایت یا فعال بودن کش مرورگر
- تکنولوژی های به کار رفته در سایت مانند استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس یا زبان برنامه نویسی سایت
- طول کاراکتر url، فاویکون سایت و وجود صفحه 404 در سایت
- اطلاعات دامنه مانند عمر دامنه و ورژن های مختلف سایت
- بک لینک های سایت
- میزان ترافیک سایت، رتبه ترافیک سایت در ایران و سایر کشور ها، و کشور بازدیدکنندگان سایت
- نتایج جست و جوی محلی سایت
- معرفی تمامی شبکه های محلی که وب سایت مورد نظر در آن ها فعال است
5- ابزار Screaming Frog
برای تجزیه وتحلیل سئوی داخلی یک سایت می توانید از این ابزار استفاده کنید و مزیتی که دارد این است که می تواند به سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس وصل شود. Screaming Frog امکانات زیر را در اختیار کاربران خود قرار می دهد:
- بررسی تمامی صفحات موجود در یک سایت
- بررسی تمامی تگ های موجود در یک صفحه مانند تایتل، کنونیکال، دیسکریپشن، کیورد و هدینگ ها
- نمایش صفحاتی که محتوای کمتر از 300 کلمه دارند
- بررسی تگ alt تصاویر
- نمایش انواع ارورهای سری 5xx، 4xx و 3xx
- تعیین صفحات ریدایرکت شده
- نمایش استراکچر دیتاهای موجود
- تشخیص محتواهای تکراری و نمایش آن ها
- فراهم کردن تصویر ویژوال از سایت مپ
6- ابزار Alexa
این ابزار میزان ترافیک ورودی به وب سایت های مختلف را بررسی می کند و براساس آن به هرکدام از این سایت ها رتبه ای را اختصاص می دهد. این رتبه در واقع میزان محبوبیت یک سایت نزد کاربران را نشان می دهد و به آن رتبه الکسا می گویند. این رتبه مهمترین ویژگی است که این ابزار در اختیار کاربران قرار می دهد. ویژگی ها و امکانات دیگری که Alexa فراهم کرده است که برخی از آن ها عبارتند از:
- میزان بازدید از صفحات، نرخ پرش (bounce rate) و زمان سپری شده در سایت توسط کاربران
- اطلاعاتی درباره بازدیدکنندگان سایت هم از نظر ویژگی های فردی و هم از نظر ویژگی های جغرافیایی
- نمایش لیست کلمات کلیدی که ترافیک ارگانیک به سایت آورده اند
- بک لینک های موجود در یک سایت
- نمایش سایت های معروف و مرتبط
- امکان مقایسه با سایت های موجود در حوزه مورد نظر
- اطلاعات کلی درباره سایت
شما می توانید برای استفاده راحت از این ابزار، افزونه آن را بر روی مرورگر خود نصب کنید.
کدام ابزار در تحلیل رقبا کاربرد بیشتری دارد؟
نمی توان به طور قطعی مشخص کرد که کدام ابزار کاربرد بیش تری دارد. هر کدام از این ابزارهای آنالیز رقبا در سئو عملکرد خاص خودش را دارد و ویژگی دارد که موجب تمایز و برتری آن نسبت به سایر ابزارها شده است. در نتیجه باید ببنید در هر ابزار از کدام امکانات بهتر می توانید استفاده کنید که در بخش های قبلی امکانات مهم هر ابزار توضیح داده شد.
نتیجه گیری
در این مقاله، تلاش کردیم تمامی ابزارهای مفید برای تجزیه و تحلیل رقبا را به شما آموزش بدهیم. امیدوارم از خواندن آن لذت برده باشید. به کمک این ابزارها شما می توانید سایت رقیب خود را از تمامی جوانب آنالیز کنید و براساس آن بهترین استراتژی سیو را برای سایت خود انتخاب کنید.
شاید در یک نگاه کار با تمامی این ابزارهای آنالیز رقبا در سئو سخت باشد اما در صورتی که تسلط کامل بر آن ها داشته باشید می توانید خیلی راحت از رقبای خود پیشی بگیرید. در صورتی که هر گونه سوالی در این باره داشتید می توانید از مشاوران سئو ویکی دمی بپرسید.
ویکی دمی می تواند بدون اینکه شما خودان را درگیر کنید خیلی سریع و به صورت حرفه ای سایت شما و رقیبان تان را آنالیز کند و متناسب با آن جدیدترین تکنیک های سئو را پیشنهاد دهد. با ویکی دمی قله موفقیت کسب وکار خود را فتح کنید.
دیدگاهتان را بنویسید