هفت ویژگی مهم گوگل آنالیتیکس که باعث افزایش عملکرد می شود.
عناوین مطالب
Toggleگوگل آنالیتیکس برای ردیابی و تجزیه و تحلیل عملکرد وب سایت استفاده می شود. با این حال، برخی از ویژگی های گوگل آنالیتیکس هستند که کمتر به آنها پرداخته شده است ولی باعث بهبود و افزایش عملکرد وب سایت نیز می شوتد. گوگل آنالیتیکس، یک محصول تجزیه و تحلیل وب از طرف گوگل است که به بسیاری از بازاریاب های دیجیتال و دارندگان وب سایت در تعیین عملکرد وب سایت خود کمک شایانی کرده است. تقریباً 29 میلیون وب سایت، از آن به عنوان ابزاری برای تجزیه و تحلیل استفاده می کنند. بسیاری از ویژگی های Google Analytics، فقط برای تعدادی از بازاریابان دیجیتال، شناخته شده است. بسیاری از افراد با توجه به این ابزار،به بررسی بازدید صفحه در طی یک دوره زمانی می پردازند و بیشترین صفحات مورد بازدید و یا خروج از صفحات را مورد بررسی قرار می دهند. عموم بازاریابان به این ویژگی های کوتاه اکتفا می کنند و از دیگر ویژگی های گوگل آنالیتیکس، غافل شده اند. ما در این مقاله، سعی کرده ایم که با توجه به هفت ویژگی مهم که معمولا نادیده گرفته می شود و حتی باعث افزایش عملکرد سایت نیز می شود، صحبت نماییم. تا انتهای مقاله، همراه ویکی دمی باشید.
7 ویژگی مهم گوگل آنالیتیکس
در این بخش به معرفی هفت ویژگی مهم گوگل آنالیتیکس که به افزایش عملکرد سایت کمک می کند، می پردازیم ؛عموما دیجیتال مارکترهای کمی هستند که با آن آشنایی دارند.
1.custom alert
برای مشاهده این ویژگی مهم، ابتدا باید وارد گزارش خود شوید و از منوی کشویی، گزینه customization را انتخاب نمایید. بعد از تکمیل تنظیمات، در صورتی که تغییراتی در ترافیک سایت یا رفتار کاربران مرتبط با سایت شما انجام شود، از طریق ایمیل، هشدارهایی ارسال می شود. این ویژگی، می تواند به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه باشد. برای یک مبتدی که کنجکاو است که بداند میزان بازدید یا نرخ تبدیل خود چه مقدار است و چطور می تواند آن را فزایش دهد، بهترین راه استفاده از این ویژگی است. یکی دیگر از وظایف مهم هشدار سفارشی، این است که به صورت خودکار از روند داده های خود مطلع شوید. این ویژگی، می تواند ردیابی و اطلاع رسانی در زمان واقعی در مورد وقایع موجود در وب سایت شما باشد، فرقی هم نمی کند که مثبت باشد یا منفی. در اینجا مزیت این است که شما می توانید هر پیشرفت منفی را قبل از آشکار شدن رفع کنید. برای تنظیم هشدار سفارشی خود می توانید تصویر زیر را دنبال کنید.
2. گروه بندی کانال ها (Channel grouping)
گروه بندی کانال ها که یکی دیگر از ویژگی های مهم آنالیتیکس است، بهترین روش برای مدیریت منابع ترافیک است. این ویژگی، در گزارش تجزیه و تحلیل شما به طور پیش فرض وجود دارد و منبع مشترک ترافیک شما را سازماندهی و گروه بندی می کند. به عنوان مثال ، شما یک کمپین تبلیغاتی در فیس بوک و اینستاگرام به عنوان تاکتیک های رسانه های اجتماعی برای رشد تجارت کوچک خود راه اندازی کرده اید، گروه بندی کانال ها به شما امکان مقایسه و تجزیه و تحلیل عملکرد هر یک از کانال های بازدید را می دهد. برای اینکه یک بازاریاب بخواهد کانال ترافیک خود را بیشتر نشان دهد، می تواند گروه های کانال های سفارشی را ایجاد نماید و آن را در گزارش خود اعمال کند. با این کار، تأثیر آن در نحوه نمایش داده های شما مشاهده می شود اما داده ها را تغییر نمی دهد. برای استفاده از گروه های گروه بندی شده در GA خود، وقتی وارد گزارش خود می شوید، این ویژگی در بخش ادمین، در قسمت چپ و در پایین قرار گرفته است.
3.جریان رفتاری (Behavior flow)
هنگامی که کاربران از وب سایت شما بازدید می کنند، برای دستیابی به خواسته خود که ممکن است کمک گرفتن از طریق محتوای شما باشد، از یک صفحه یا رویداد به صفحه دیگر می روند. این یک نمایش بصری است که به شما کمک می کند که بفهمید که تعامل مخاطبان با سایت شما چگونه بوده است و آیا از محتوای شما لذت برده اند یا برای آن ها بی معنی و بی مصرف بوده است. جریان رفتاری سایت شما به سادگی یک گره بوده که اتصالات به صفحات وب سایت و خروج آن را نمایش می دهد و این یکی از ویژگی های مهم برای بهبود عملکرد سایت است. آیا مخاطبان شما پس از مصرف مطالب خود، برای پیگیری بیشتر روی لینک دیگری کلیک می کنند؟ یا اینکه آنها، آن صفحه را بانس می کنند، چرا که راضی نبوده اند؟ این میزان نرخ گزاف گویی شما را افزایش می دهد و نشان می دهد که شما باید روی آن محتوای خاص کار کنید. در زیر یک تصویر از جریان رفتار را نشان میدهد.
4. ردیابی تجارت الکترونیک (Ecommerce tracking)
برای کسانی که می خواهند تجارت الکترونیکی راه اندازی کنند یا کسانی که در این زمینه هستند. پیگیری عملکرد وب سایت تجارت الکترونیکی، با ویژگی ردیابی تجارت الکترونیکی در GA امکان پذیر است. به عنوان یک تاجر که در Shopify یا BigCommerce فروش می کند، می خواهید بدانید که مشتریان پردرآمد شما از کجا آمده اند، چگونه با کالاهایی که در فروشگاه خود دارید تعامل دارند و کدام محصول بیشتر تبدیل می شود.
شاید برای شما هم جالب باشد که بخواهید اطلاعاتی درباره دیجیتال مارکتینگ بدانید، توصیه ویکی دمی به شما، مطالعه مقاله” دیجیتال مارکتینگ چیست و چه شاخه هایی دارد؟ “می باشد. با آگاهی از این موضوع، می توانید موقعیت مشتریانی را که باعث می شوند لبخند بزنند را به خاطر بیاورید ، وقتی تعداد فروش های خود را به یاد بیاورید، محصولاتی که آنها دوست دارند و مواردی را که باید اصلاح کنید تا از رقبای خود جلو تر باشید. در زیر نحوه تنظیم ردیابی تجارت الکترونیکی در GA آورده شده است:
- وارد گزارش خود در GA شوید.
- بر روی Admin در پایین سمت چپ کلیک کنید و در یک پنجره جدید قرار خواهید گرفت.
- روی تنظیمات تجارت الکترونیکی کلیک کنید.
- تجارت الکترونیکی را فعال کنید.
- گزارش تجارت الکترونیکی پیشرفته را فعال کنید و ذخیره کنید.
- مرحله آخر تنظیم، کد رهگیری است.
هنگامی که سایت تجارت الکترونیکی شما از طریق GA ردیابی می شود ، شما از معیارهای زیر در داشبورد خود مطلع خواهید شد. خریدهای بی نظیر ، درآمد ، مقدار ، نرخ تبدیل، درآمد متوسط سفارش و غیره.
5. Demographic (آمار جمعیتی)
برخی از بازاریاب های دیجیتال از اهمیت تجزیه و تحلیل اطلاعات جمعیتی کاربرانی که از وب سایت های آن ها بازدید می کنند، اطلاعی ندارند. سن ، جنسیت و گروه علاقه مخاطبان شما، معیارهای اصلی هستند که باید به آن ها توجه زیادی داشته باشید. می توانید از آنها برای تصمیم گیری استفاده کنید که می تواند عملکرد وب سایت شما را بهبود بخشد.
برای مثال ، شما یک وب سایت مشاغل کوچک در مورد لباس زنانه اداره میکنید و معیارهای جمعیتی شما نشان می دهد که 80٪ بازدید کنندگان شما در ماه گذشته مرد در دامنه سنی 18 تا 24 سال بوده اند. این یک پرچم قرمز است که مخاطب اشتباه را هدف قرار داده اید. یک مشاغل خط لباس زنانه، باید بازدید کننده بیشتری از زن داشته باشد. همچنین دامنه سنی 18 و 24 سال، بیشتر جوانان هستند که یا تحصیل می کنند یا بیکار هستند. از این رو پول زیادی برای خرج لباس نخواهند داشت. در زیر نحوه دستیابی به معیارهای جمعیتی در GA آورده شده است.
6. گزارش سرعت سایت ( Speed site report)
سرعت یکی از مهمترین عواملی است که گوگل هنگام رتبه بندی وب سایت، آن را مد نظر قرار می دهد. حتی با معرفی Accelerated Mobile Page ، AMP این امر بارزتر شده است. عدم توجه به سرعت سایت می تواند یکی از اشتباهات سئو در سایت به حساب آید. Google Analytics زمان بارگیری صفحات وب شما را ردیابی می کند.
هدف این بوده است که به شما، دلایلی را ارائه کند تا یاد بگیرید که چطور سرعت وب سایت خود را بهبود دهید. یک صفحه وب که به آرامی بارگیری می شود برای مخاطبان شما خاموش است. وقتی صفحات وب زیادی برای جلب توجه آنها وجود دارد، هیچ کس نمی خواهد مدت طولانی منتظر بماند تا یک صفحه بارگیری شود.
در صورت فروش آنلاین می تواند نرخ جستجوی وب سایت شما را افزایش دهد یا حتی هزینه فروش شما را نیز در پی داشته باشد. سرعت سایت شاخصی از یک سایت سالم است ، از این رو می توانید مقاله افزایش سرعت سایت وردپرس را مشاهده نمایید.
. UTM parameters
برای برخی از بازاریابان دیجیتال و مشاغل کوچک، کلمه UTM، اولین بار است که به گوش آن ها می خورد و حتی نمی دانند که برای چه کاری مناسب است. UTM به سادگی مخفف Urchin Tracking Modules است. آنها کدهایی هستند که در انتهای URL اضافه می شوند تا بازاریابان به راحتی بتوانند کمپین های تبلیغاتی خود را رصد نمایند.
به عنوان مثال ، اگر یک کمپین تبلیغاتی در اینستاگرام ، فیس بوک و LinkedIn اجرا کنید و فروش زیادی داشته باشید ، نمی دانید کدام یک از شبکه های اجتماعی، باعث فروش بیشتر شما شده است.
تنها راه شناخت، این است که پارامترهای کمپین را به URL های خود اضافه کنید که از طریق گوگل آنالیتیکس، ردیابی شوند.
هر کاربری که بر روی آدرس سایت شما کلیک می کند، پارامتری در آنالیتیکس به ثبت می رسد. با این کار می توانید بفهمید که کمپین شما درست اجرا شده است یا خیر و کدام یک از سوشال ها برای شما بهتر بوده است.
امیدوارم این ویژگی ها بتواند در بهتر رصد کردن سایت و مشتریان به شما کمکی نماید برای اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 09128909248 تماس حاصل نمایید یا دوره گوگل آنالیتیکس را به صورت رایگان در سایت ویکی دمی مشاهده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید