امتیاز اسپم اسکور (Spam Score) چیست و برای چه استفاده می شود؟
عناوین مطالب
Toggleتعدادی از عوامل وجود دارد که می تواند وب سایت شما و رتبه بندی جستجوی آن را به خطر بیندازد. یکی از مهمترین نگرانی هایی که هر حرفه ای باید به آن توجه کند این است که آیا وب سایت آنها با “بک لینک های ناخواسته” پر شده است یا خیر. صرفا داشتن تعداد زیادی بک لینک راهی برای موفقیت در ایجاد استراتژی SEO نیست. به معنای بهتر، تعداد زیادی بک لینک می تواند عواقب ناامید کننده ای برای سایت شما داشته باشد و اسپم اسکور (Spam Score) سایت شما را بالا ببرد.
- جریمه های گوگل
- ضرر در رتبه بندی موتور جستجو
- Deexexing در موارد شدید
برای کاهش این نتایج، باید در مورد چگونگی مشاهده سایت خود توسط الگوریتم های جستجو، مطلع شوید و برای رفع هرگونه نگرانی اقدام کنید. خوشبختانه، یک معیار امتیازدهی مفید وجود دارد که به عنوان “امتیاز اسپم اسکور” شناخته می شود.
این مقاله به شما کمک می کند تا این ابزار مفید را بهتر درک کنید.
مثلا: چگونه سایت شما را ارزیابی می کند؟ چگونگی استفاده از آن برای اطمینان از ایمنی رتبه بندی و چگونگی مقابله با نمره پایین Spam Score ؟ و غیره.
اگر علاقه مند هستید که به صورت خلاصه اطلاعاتی خوبی درمورد مقاله کسب کنید، در ابتدا به پادکست زیر گوش دهید.
پادکست
اسپم اسکور چیست؟
Spam Score معیاری است که توسط Moz در سال 2015 معرفی شده است. این برنامه توسط مدیر این شرکت، دکتر مت پیترز ایجاد شده است، که نشان می دهد: چگونه یک دامنه فرعی spammy توسط Google قابل درک است.
بر اساس آنچه که MOZ اعلام کرده است، این پارامتر به معیاری گفته می شود که با اندازه گرفتن فاکتورهایی که معمولا منجر به پنالتی شدن از سوی گوگل می شوند، درصد اسپمی بودن سایت را مشخص می کند. این ابزار برای تعیین Spam Score سایت، از ۲۷ فاکتور مختلف استفاده می کند.
وب سایت های زیادی هستند که وضعیت سایت را بررسی می کنند و بر حسب محتوا و قالب، بک لینک و … امتیازی را به سایت می دهند. خوب یا بد بودن این نمرات، نشانی از وضعیت سئو سایت است. یکی از کامل ترین و مهم ترین سایت ها در این زمینه Moz.com است که با نشان دادن سیگنال های رتبه گیری مانند قدرت دامین و قدرت صفحه، Spam Score و… شما را از وضعیت کلی وب سایت و اعتبار آن آگاه می سازد. در این میان فاکتور اسپم اسکور متاسفانه نسبت به دیگر مقیاس ها نادیده گرفته می شود که در این مقاله به تعریف این اصطلاح و آموزش های لازم در مورد آن می پردازیم.
یک تمایز بسیار مهم این است که از Spam Score در الگوریتم های Google استفاده نمی شود. این معیاری است که توسط Moz بررسی شده است. امتیاز حاصل شده عمدتا به عنوان یک سیگنال اضافه شده در تصمیم گیری بهتر درباره seo حائز اهمیت است.
اهمیت امتیاز Spam Score برای سئو
وقتی صحبت ازسئومی شود، این معیار را می توان از دو جنبه متفاوت بررسی کرد. Spam Score معمولا زمانی افزایش می یابد که دامنه سایت مشکل داشته باشد و یا لینکهای خارجی سایت، اسپم مخرب باشند. در صورتی که سایت منتخب شما، از لحاظ این فاکتور مقدار بالایی داشته باشد، به احتمال زیاد لینک گرفتن از آن ارزش زیادی برای شما نخواهد داشت. هرچند این مسئله یک قانون کلی نیست. چرا که بسیاری از سایت های برتر جهان، علی رغم اسپم اسکور بالایی که دارند، رتبه های برتر صفحه نتایج گوگل را به خود اختصاص داده است.
همانطور که گفته شد، هرچه که تعداد بک لینکهای اسپم یک سایت بیشتر باشد، شانس جریمه شدن سایت از سوی گوگل بیشتر می شود. وب سایت ها می توانند به راحتی با استفاده از ابزار MOZ این پارامتر را بررسی کرده و همچنین گزارش مفصلی درباره همین موارد دریافت کنند. در صورتی که یک سایت، بک لینک های بی ارزش با spam score پایین هم داشته باشد، نتیجه مخربی در سئو سایت ایجاد خواهد کرد.
امتیاز spam score بسیار مهم است زیرا دو اطلاعات مهم در اختیار شما قرار می دهد:
- چگونه می توان spam score زیر دامنه های وب سایت خود را شناخت.
- چگونه می توان زیر دامنه های لینک هایی را که به وب سایت شما اشاره دارند اسپم کرد و درک کرد.
پروفایل شما، نشان می دهد که صرفاً داشتن تعداد زیادی بک لینک بدون بررسی و تحقیق، در واقع می تواند بیشتر از فایده به سایت شما آسیب برساند.
علاوه بر همه این موارد، این امتیاز، چارچوبی محکم برای پی بردن به کیفیت و مشکلات هر صفحه را در اختیار شما قرار می دهد. به این ترتیب می توانید به راحتی از جریمه شدن توسط Google جلوگیری کنید.
اسپم اسکور بالای سایت شما، یا سایتی که در حال بررسی آن هستید، به این معنی نیست که سایت مورد نظر فعالیت اسپمی دارد. این تنها نشانه ای است که شما باید تحقیق و بررسی بیشتری بر روی کیفیت و ارتباطات معنایی سایت داشته باشید.
اگر اسپم اسکور سایت شما:
1-30 درصد باشد: عالیه و هیچ مشکلی نیست
30-60 درصد باشد: مناسب است ولی احتیاج به مراقبت دارد.
61-100 درصد: محدوده خطرناک. هرچه زودتر باید فکر چاره کنید.
Spam Score چگونه کار می کند؟
به طور کلی، درک عملکرد این پارامتر بسیار ساده است.
Spam Score، خود به جای صفحات کامل یا دامنه های اصلی، فقط در سطح زیر دامنه کار می کند. به گفته موز، دلیل این امر، این است که به نظر می رسد بیشتر لینک های اسپم اسکور، با سطح زیر دامنه مرتبط هستند.
این بدان معناست که، حتی اگر کسی امتیاز اسپم وب سایتش تا حدودی بالا باشد، این فقط در زیر دامنه های وی قابل استفاده است. و بدان معنا نیست که کل وب سایت آنها اسپم شده است.
امتیاز Spam Score فقط از طریق Link Explorer Moz قابل دسترسی است.
در مورد نحوه عملکرد آن، هر زیر دامنه دارای امتیاز Spam Score است و به ازای هر علامت اسپمی که پیدا می کند، یک عدد اضافه می شود.
این علامت های اسپم، در نهایت به طور جداگانه برای تولید یک امتیاز نهایی Spam Score ترکیب می شوند، که از 0 شروع می شود و در 17 به پایان می رسد. به طور کلی ، هرچه امتیاز Spam Score پایین تر باشد، بهتر است. با این حال این روند، همیشه اینگونه نیست.
برای اینکه امتیاز اسپم یک وب سایت را مشاهده کنید می توانید Exstension موز را روی مرورگر خود نصب کرده و باز کنید روش دیگر رفتن به قسمت Link Explorer در سایت موز و زیر بخش Link Research و کلیک کردن روی گزینه ی Spam score است.
مقاله مرتبط: چگونه از سایت ابزار Moz استفاده کنیم؟
همانطور که در ابتدا گفتیم این امتیاز داده شده به صورت قطع، اسپمی بودن سایت را تایید نمی کند، فاکتور های زیادی هستند که در این میان برای نسبت دادن یک عدد خاص به وب سایت بررسی می شوند. از قدرت دامین گرفته تا کیفیت محتوا. اگر این درصد برای یک وب سایت حتی در حد متوسط باشد نیز راه حل این نیست که این فاکتور ها را در سایت خود تغییر دهید. به طور کلی، اگر تا به حال جریمه نشده اید نیاز نیست نگران درصد این امتیاز تا 60 درصد باشید.
چند نکته جالب در مورد امتیاز Spam Score
با کمال تعجب، هر وب سایت در اینترنت حداقل یک علامت Spam Score دارد، بنابراین اگر سایت شما چند مورد هم داشته باشد ، جای نگرانی نیست. داشتن یک علامت به این معنی نیست که موتورهای جستجو به طور خودکار سایت شما را به عنوان Spam در نظر می گیرند. (در غیر این صورت هر صفحه در اینترنت به عنوان اسپم برچسب گذاری می شود). همچنین توجه به این نکته مهم است که این امتیاز فقط مربوط به زیر دامنه ها است. در صورت مشاهده امتیاز اسپمی از محل شروع، نباید بترسید.
با توجه به اینکه امتیاز Spam Score تجمعی است، تنها زمانی که تعداد علامت های اسپمی آنها افزایش می یابد، یک وب سایت شروع به تولید سیگنال های مشکل ساز می کند. به عبارت دیگر، هرچه یک زیر دامنه علامت های اسپمی بیشتری داشته باشد، این احتمال وجود دارد که به عنوان اسپم در نظر گرفته شود.
در گذشته شما تعداد خطاهایی که در سئو سایت داشته اید و منجر به بالا رفتن اسپم اسکورتان می شد را مشاهده می کردید. اما حالا درصدی از 0 تا 100 می بینید که به طور میانگین نشان می دهد سایت هایی با رفتار مشابه با سایت شما چند درصد احتمال جریمه شدن توسط گوگل دارند.
جدول بالا مربوط به Moz است، جایی که آنها داده ها را از نوامبر 2014 برای تقریباً 500،000 دامنه فرعی استخراج کرده اند. همانطور که Moz می گوید، جدول نشان می دهد که رابطه بین تعداد پرچم ها و درصد جریمه سایت ها به هم مرتبط هستند.
اینجاست که می بینیم این ابزار چقدر هوشمند است. Moz زمینه سازی، درک و همبستگی عوامل مختلف را با شواهدی از رتبه بندی خود Google انجام داده است.
این امتیاز، درصد سایت های مشابه با سایت شما که توسط گوگل جریمه شده اند را نشان می دهد. یعنی اگر اسپم اسکور شما 5 درصد است، احتمال جریمه شدن وبسایت شما توسط گوگل نیز در همان محدوده 5 درصد است.
ملاحظات هنگام مشاهده امتیاز Spam Score
از آنجا که برای امتیاز spam فقط زیر دامنه های درون صفحات مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد، ممکن است از خود بپرسید، زیر دامنه دقیقاً چیست؟
تصویر زیر می تواند به شما کمک کند تا درک بهتری از سه نوع دامنه مختلف داشته باشید:
یک URL که دارای هر سه نوع دامنه است. Spam Score سطح زیر دامنه یک سایت را ارزیابی می کند.
از آنجا که امتیازهای هرزنامه در نهایت در سطح زیر دامنه کار می کنند، باید توجه داشته باشید که صفحه ای با زیر دامنه پر خطر به معنای اسپم بودن کامل نیست. در همین راستا، یک زیر دامنه با ریسک کم نیز می تواند چندین صفحه ناخواسته داشته باشد. قبل از شروع نتیجه گیری از یک امتیاز، حائز اهمیت است که هم زیر دامنه ها و هم صفحات جداگانه را بررسی کنید.
اگر زیر دامنه شما دارای نمره 8 اسپم باشد، این تضمین نمی کند که سایت spam واقعی باشد، در حالی که داشتن نمره 2 اسپم لزوما به معنای خوب بودن سایت نیز نیست.
معایب امتیاز اسپم اسکور
در حالی که امتیاز Spam Score یک معیارعالی برای اندازه گیری Spam بودن یا نبودن لینک است، اما یک تصویر کامل ارائه نمی دهد. قابل توجه است:
- تعداد لینک های خارجی از صفحه لینک دهنده به صفحه شما
- دامنه سطح بالا وب سایت که به شما لینک دارد
- سایر امتیازات مانند MozTrust ، MozRank و…..
لازم به ذکر است که هیچ یک از معیارهای Moz در الگوریتم Google (از جمله Spam Score) استفاده نمی شود. Moz سعی کرده است آنچه را که اسپم نشان می دهد، صمیمانه معرفی کند، که برای سئو، به عنوان معیار مهمی عمل می کند، و می تواند به شما در تصمیم گیری بهتر و آگاهانه کمک کند.
از آن جایی که این امتیاز بیانگر احتمال جریمه شدن توسط گوگل است، بدون شک مستلزم اقدامات پیشگیرانه و برنامه ریزی شده برای جلوگیری از جریمه شدن است. مهم ترین کاربرد این امتیاز نشان دادن کیفیت بک لینک های یک وب سایت است. اگر درصد اسپم اسکور یک وب سایت بالاست به این معناست که باید از وب سایت هایی با قدرت زیاد بک لینک های با کیفیتی را بگیرد و بک لینک های مخرب قدیمی را Disavow کند.
راهی برای Moz وجود ندارد که متوجه شود شما لینکی را disavow کرده اید. گوگل این اطلاعات را در اختیار Moz قرار نمی دهد. متخصصین Moz تلاش می کنند تا حداقل ماهی یک بار spam score را بروزرسانی کنند.
سیگنال های امتیاز اسپم اسکور
هنگامی که Moz برای اولین بار معیار این امتیاز را ایجاد کرد، شروع به استفاده از مجموع 17 “علامت اسپم اسکور ” کرد تا نشان دهد spam یک سایت است. در طول سال ها ، آنها با استفاده از یادگیری ماشین و مجموعه داده های بزرگ دامنه های جریمه شده و یا ممنوع شده، در حال حاضر بر روی 27 عامل مختلف تکیه می کنند ، که اکنون آنها را سیگنال های امتیاز اسپم اسکور می نامند.
- MozTrust & MozRank
نمرات MozTrust و MozRank دو مورد از مهمترین معیارهای مورد استفاده Moz برای تعیین قابلیت اطمینان یک وب سایت هستند. اگر یک وب سایت در مقایسه با MozRank نمره MozTrust کمتری داشته باشد، احتمال Spam score بودن آن زیاد است. آنها از مقیاس نمره گذاری بین 1 تا 10 استفاده می کنند که نمره بالاتر احتمالا نشان دهنده سایت بهتری است. بهتر است که این امتیازات را با Moz’s Link Explorer بررسی کنید.
- سایت بزرگ با چند لینک
هر سایتی که صفحات زیادی داشته باشد، اما لینک های بسیار کمی در سراسر آن موجود باشد، نشان می دهد که محتوای آن صفحات هیچ ارزش واقعی ندارد. و به موتورهای جستجو اعلام می کند، این صفحات ارزش لینک دادن ندارند، و بنابراین Spam score محسوب می شود. به طور کل اکثر سایت های اسپم تعداد صفحات کمی دارند.
- تنوع پایین لینک
این علامت نشان می دهد که اکثر لینک های ورودی از دامنه های کم هستند. به عنوان مثال، اگر سایتی دارای 500 لینک ورودی باشد فقط 5 دامنه لینک دارد، به طور کلی تنوع لینک کم در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر، اگر این 500 لینک فقط از 5 سایت باشد، این علامت قابل استفاده است.
- نسبت پیوندهای dofollow و nofollow
اگرچه ممکن است به نظر مهم نرسد، اما باید به نسبت بین لینک های dofollow و nofollow توجه کنید. اگر تعداد لینک های dofollow ورودی یک سایت بسیار بیشتر از لینک های nofollow باشد، این نشان می دهد سایت به طور طبیعی آن لینک ها را کسب نمی کند.
- حداقل پیام های انکرتکست ویژه در لینک های ورودی
امروز، صرفاً ساختن کلمات کلیدی خاص به عنوان انکرتکست، برای رتبه بندی صفحه شما کار زیادی نخواهد کرد. برای اطمینان از بهینه بودن لینک های شما، نسبت متعادلی از انواع انکرتکست را پیشنهاد می کنیم. سایت هایی که از نظر ارگانیک به هم لینک می خورند، دارای لینک های زیادی با انکرتکست های ویژه و مشخص هستند.
سایت های اسپم اغلب از کلمات مخصوصی در انکرتکست های خروجی خود استفاده می کنند که روی کلمات اسپمی مانند داروها، محتوای +18 ، بازی و … قرار می گیرند، و به ازای هر کلیک درآمد دریافت می کنند.
- محتوای نکته ای
پس از انتشار الگوریتم BERT Google ، وب سایت ها باید بازی خود را در ارائه محتوای با کیفیت بالا ببرند. موتور جستجو اطمینان این اطمینان را حاصل می کند که به کاربران کمک می کند تا بهترین نتیجه را برای سوالات خود بدست آورند. علاوه بر این، با توجه به محتوای زیادی که این روزها وجود دارد، بازدید کنندگان همچنین به دنبال مطالب عمیق و قابل اعتماد هستند.
- نشانه گذاری سایت کوچک
نشانه گذاری سایت از مواردی مانند JavaScript ، CSS و Schema تشکیل شده است. هدف واقعی از نشانه گذاری سایت ، افزایش تجربه کاربر است. بنابراین ، سایت هایی که نشانه گذاری کمی مانند HTML اولیه ، ساختار ضعیف ، صفحه سنگین با قالب بندی کم و عناصر گرافیکی با کیفیت پایین دارند ، نشانه بارز اسپم هستند.
- تعداد لینک های داخلی
وب سایت هایی که دارای صفحات و محتوای ارزشمند زیادی هستند به احتمال زیاد دارای لینک های داخلی هستند. علاوه بر این، لینک های داخلی به کاربران کمک می کند تا مدت طولانی تری در وب سایت بمانند و این نشان دهنده تجربه معناداری برای کاربراست. سایت هایی که تعداد لینک های داخلی کمی دارند ممکن است به عنوان اسپم علامت گذاری شوند.
- لینک های خارجی
اغلب اوقات، سایت هایی که برای کاربر ساخته شده اند لینک های خارجی در منوهای خود ندارند. اگر لینک های خارجی زیادی در آن مناطق وجود داشته باشد، ممکن است اشتباه شود که این مکان ها، مکان هایی هستند که نشان دهنده تبلیغات می باشند.
- نداشتن اطلاعات تماس
سایت های معتبر، بدون توجه به نوع سایت ، همیشه اطلاعات تماس دارند. این می تواند در یک سرصفحه یا منو موجود باشد، و بازدیدکنندگان همیشه باید احساس کنند که می توانند با مدیر مکاتبه کنند. سایت های اسپم شماره تماس در اختیار مخاطبان نمی گذارند.
- تعداد صفحات کم
به طور کلی، سایت های دارای تعداد صفحات بسیار کم اسپم محسوب می شوند. لازم نیست صدها صفحه ایجاد کنید، اما اطمینان داشته باشید که هر صفحه با صفحه از محتوای با ارزش و معنادار پر شده است و از اهمیت برخوردار است.
- طول نام دامنه
زمانی بود که مردم کل کلمه کلیدی خود را داخل دامنه قرار می دادند. اگرچه مطمئناً انجام این کار اشکالی ندارد، اما استفاده از کلمات کلیدی طولانی توصیه نمی شود، و باعث طولانی شدن نام دامنه می شود. افراد نام دامنه کوتاه، ساده و سرراست می خواهند ، در غیر این صورت می توان از آن به عنوان اسپم نام برد. حداکثر محدودیت نویسه ها برای دامنه هایی که به عنوان نام ناخواسته در نظر گرفته می شوند، 63 کاراکتر است ، قطعاً نباید اسمی را انتخاب کنید که نزدیک به این تعداد باشد. طبق مطالعه Gaebler در سال 2009 ، گزارش شده است که از محبوب ترین وب سایت های رتبه بندی شده توسط الکسا ، متوسط طول نام دامنه حدود 10 حرف است ، در 50 وب سایت برتر 6 کاراکتر وجود دارد. این آمار می تواند به شما ایده دهد که در چه محدوده ای باقی بمانید. سایت های اسپم معمولا از حروف صامت و یا صدادار به صورت متوالی و بی معنی استفاده می کنند.
- نام دامنه با شماره
اگرچه ممکن است احساس منحصر به فرد و تا حدودی جالب باشد، اما نام دامنه ای که شامل اعداد باشد چیزی نیست که برای موتورهای جستجو مانند Google مورد توجه قرار گیرد. بهتر است از خطر اسپم شدن در امان بمانید و نام دامنه خود را به الفبای انگلیسی محدود کنید. - نام دامنه با استفاده از خط فاصله
نوشتن URL شما برای بازدید کنندگان نه تنها دشوارتر است، بلکه سایت های اسپم احتمالاً از چندین خط فاصله، زیاد استفاده می کنند. - دامنه سطح بالا (TLD) با دامنه های اسپم در ارتباط است
دامنه های سطح بالا که شهرت ایجاد سایت های اسپم را دارند می توانند، علامت قرمز ارسال کنند و ممکن است یک سایت اسپم را نشان دهند. - Google Font API
تصور می شود دامنه هایی که از قلم های خاص مانند Google Font API استفاده نمی کنند، مشابه سایت های اسپم هستند. - نبود Google Tag Manager
اغلب اوقات، سایت های اسپم تمایل ندارند که Google Tag Manager را در خود داشته باشند. این عمل هنگام راه اندازی یک وب سایت بسیار مهم است، زیرا ابزاری رایگان می باشد، که توسط Google ارائه می شود. و به شما در مدیریت برچسب های بازاریابی کمک می کند. این امر به ثبات و پایداری آینده سایت شما کمک می کند و امنیت و انعطاف پذیری سایت را بهبود می بخشد. تقریبا هیچ یک از سایتهای اسپمی، از گوگل تگ منیجر استفاده نمی کنند.
ویکی دمی پیشنهاد می کند که بهتر است برای افزایش اعتبارتان نزد گوگل، استفاده از این ابزار رایگان گوگل را فراموش نکنید. - فاقد Doubleclick
مشابه موارد فوق، سایت های فاقد برچسب تبلیغات Doubleclick تمایل دارند سایت های اسپم محسوب شوند. این روش Google برای مدیریت تبلیغات آنلاین است، زیرا به شما در کنترل زمان و مکان نمایش تبلیغات کمک می کند. - عدم وجود لینک در LinkedIn
سایت هایی که دارای لینک مرتبط با LinkedIn هستند، به هیچ وجه به اسپم مرتبط نیستند. بنابراین، از طرفی دیگر، سایت های فاقد صفحه LinkedIn احتمال بیشتری برای ارتباط با اسپم دارند. تقریبا هیچ سایت اسپمی به این شبکه اجتماعی لینک نمی دهد و فعالیتی ندارد. به همین خاطر عدم لینک دهی به آن یکی از فاکتورهای اسپم بودن در نظر گرفته شده است.
در کل جالب است بدانید علاوه بر اطلاعات تماسی که در سایت قرار می دهید، آدرس حساب کاربری لینکدین شرکت یا مجموعه، یکی دیگر از مواردی است که به کاهش اسپم اسکور سایت کمک می کند. لینکدین یکی از معتبرترین شبکه های اجتماعی است که داشتن حساب کاربری در آن به اعتبار شما می فزاید. - گواهی SSL
اگر سایتی HTTPS باشد، به این معنی است که دارای گواهینامه SSL است. این گواهینامه به پرونده های داده ای گفته می شود که به عنوان یک قفل در وب عمل می کنند، و به آنها امکان اتصال ایمن از سرور به یک مرورگر را می دهد. که برای مخفی نگه داشتن اطلاعات حساس استفاده می شود، و نشان دهنده یک وب سایت امن و ایمن است.
به طور کلی سایت های اسپم اهمیتی به امنیت کاربران نمی دهند، و به همین علت از پروتکل امن SSL بهره نمی برند. یعنی آدرس سایت ها با Http شروع می شوند. Https بودن آدرس سایت شما خود سیگنال قوی ای از اعتماد است.
سایت بدون گواهی SSL به بازدید کنندگان در مرورگر آنها هشدار می دهد.
اگر در حال حاضر از http استفاده می کنید، بهتر است از شرکت هاستینگ خود بخواهید گواهینامه SSL را برایتان فعال کند. در این حالت دامنه شما از http به https تغییر پیدا می کند. با استفاده از SSL ، کلیه اطلاعات رد و بدل شده بین کاربر و سرور، رمزگذاری می شود. در صورت فعال نبودن SSL ، کاربران سایت اخطاری دریافت می کنند که به معنای ناامن بودن وب سایت شما است. این گواهینامه نه تنها به بهبود سئو سایت کمک کرده بلکه مانع از افزایش درصد اسپم اسکور سایت می شود.
- استفاده از کلمات کلیدی متا
صفحات وب دارای برچسب های متا، کلمات کلیدی بیشتر از هر چیزی به اسپم گره خورده اند، بنابراین سایتی که تعداد زیادی از آنها را در اختیار دارد می تواند به عنوان اسپم مشخص شود.
صفحاتی که کلمات کلیدی را به صورت تگ در محتواهایشان تکرار می کنند، روشی قدیمی در سئوی سایت است که منسوخ شده و سیگنالی برای اسپم بودن صفحات است. - کلمات کلیدی متا خیلی طولانی یا خیلی کوتاه
اگر سایتی کلمات کلیدی متا را انتخاب کند، آنهایی که خیلی طولانی هستند یا خیلی کوتاه معمولاً با اسپم ارتباط دارند. یعنی صفحاتی که از کلمات کلیدی به صورت تگ و با طول بالا یا کوتاه استفاده می کنند نیز شامل اسپم می شوند. - توضیحات طولانی متا
در حالی که افزودن توضیحات متا برای سئو بهتر توصیه می شود، Google به طور کلی آنها را با 155-170 کلمه کاهش می دهد. سایت های اسپم با نوشتن توضیحات طولانی متا، این مسئله را مبهم و حذف می کنند.
ویکی دمی توصیه می کند توضیحات را محدود به 50-160 کلمه کنید.
در مجموع صفحاتی که توضیحات متای بسیار طولانی یا بسیار کوتاه دارند نیز یکی دیگر از عوامل بالا رفتن اسپم اسکور را شامل می شوند. - برچسب های غیر محلی rel = غیر قانونی
یک برچسب rel = canonical به موتورهای جستجو کمک می کند تا بدانند که URL مشخص شده نسخه اصلی صفحه است. سایت هایی که از یک برچسب rel = canonical غیر محلی با اشاره به یک URL خارجی استفاده می کنند، اغلب با spammy بودن مرتبط هستند. استفاده از non-local rel=canonical معمولا به اسپم بودن اشاره دارد. - Facebook Pixel
طبق تحقیقات Moz’s ، سایت هایی که دارای Facebook Pixel هستند، کدی که برای سنجش رفتار و عملکرد کاربر به وب سایتشان اضافه می شود، تقریباً هرگز اتفاقی و ناخواسته در نظر گرفته نمی شوند. و مربوط به وب سایت هایی است، که عنوان اسپمی بودن ندارند. معمولا هیچ سایت اسپمی از این ویژگی استفاده نمی کند. - کلمات موضوعی وب
سایت هایی که به عنوان اسپمی در نظر گرفته می شوند معمولاً با کلماتی پراکنده می شوند، که از نزدیک با موضوعات مربوط به اسپم وب مانند محتوای بزرگسالان ، سایتهای کازینو ، بازی و غیره مرتبط هستند. بهتر است از استفاده از این کلمات خاص خودداری کنید. - فقدان نماد مرورگر
وب سایت های با کیفیت بالا که به خوبی بهینه سازی شده اند، دارای نمادهای منفی هستند. نماد وب سایت کوچک در بالای برگه مرورگر شما قابل روئیت است. سایت های اسپم به ندرت از آنها استفاده می کنند.
Favicon سایت را می توان در برگه مرورگر یافت.
سایت های اسپم به ندرت از فاوآیکون استفاده می کنند، البته اغلب سایت های غیر اسپم نیز این مورد را فراموش می کنند.
فاوآیکون لوگویی است که در مرورگر به کاربر نمایش داده می شود. گرچه این فاکتور از نگاه بسیاری بی اهمیت به نظر می رسد، اما جالب است بدانید که عدم وجود آن یکی از دلایل افزایش اسپم اسکور سایت است. این لوگو معمولا همان لوگوی اصلی مجموعه است که در سایز کوچکتری در مرورگر نمایش داده می شود.
چگونه از امتیاز اسپمی استفاده کنیم؟
اکنون که به اینجا رسیده اید و به خوبی می دانید که امتیاز اسپمی چیست، این سوال باقی می ماند که شما با این امتیاز چه می کنید؟
- زیر دامنه Spammy
آیا می توان با استفاده از امتیاز اسپم، زیر دامنه خود Spammy را تشخیص دهید یا خیر. بله، در صورت وجود آن، باید بلافاصله نسبت به شناسایی و اصلاح سیگنال های Spammy اقدام کنید. داشتن یک زیر دامنه ناخواسته ممکن است سایت شما را از رتبه بندی مطلوب در موتورهای جستجو باز دارد.
- بک لینک با کیفیت
همچنین می توانید تعیین کنید که آیا بک لینک هایی که به وب سایت شما اشاره می کنند از کیفیت بالایی برخوردار هستند یا خیر. آماتورها در سئو بلافاصله تصور می کنند که داشتن بک لینک بیشتر، بهتر است، اما همانطور که گفته می شود “کیفیت، کیفیت را کم می کند.” شما باید اطمینان حاصل کنید که سایت های لینک دهنده به شما صفحات معتبری هستند که موتورهای جستجو آنها را قابل اعتماد می دانند.
خرید بک لینک و رپورتاژ، یکی از روشهای افزایش آگاهی از برند است. اما نکته قابل توجه این است که گوگل سایت هایی که برای دریافت لینک هزینه پرداخت می کنند و یا مزرعه لینک دارند، جریمه سنگینی در نظر می گیرد. به همین خاطر است که یکی از دلایل اسپم شدن سایت در گوگل، لینک سازی غیر طبیعی است. خرید بک لینک پروفایلی، PBN و … از جمله مواردی هستند که منجر به افزایش اسپم اسکور سایت می شوند.
- استفاده از ابزار Disavow
بعضی اوقات ، ممکن است هیچ کنترلی بر اینکه آیا یک سایت اسپم اسکور به شما لینک می دهد نداشته باشید. در برخی شرایط، این موضوع می تواند بر رتبه بندی شما تأثیر منفی بگذارد. برای کسانی که کنترل پیوندهای اسپم اسکور را ندارند، می توانید از Google’s Disavow Tool استفاده کنید.
این ابزار به Google می گوید از لینک های مشخص شده توسط شما صرف نظر کند ، این امر می تواند ازجریمه شدن سایت شما جلوگیری کند.
- سلب مسئولیت ابزار Disavow گوگل
در حالی که این یک ابزار بسیار مفید برای بهبود رتبه بندی شماست، ما توصیه نمی کنیم هر زمان و هر طور که بخواهید از آن استفاده کنید. گوگل پیشنهاد می کند فقط زمانی از این ابزار استفاده کنید که سایت شما تعداد زیادی بک لینک با کیفیت پایین داشته باشد، و شما مطمئن باشید که اینها باعث ایجاد مشکل می شوند. قبل از اینکه تصمیم بگیرید از Google Disavow Tool استفاده کنید، ابتدا سعی کنید لینک را با ارسال ایمیل به منبع حذف کنید. این عمل باید با احتیاط انجام شود، زیرا می توان آن را مخرب دانست و شهرت خوبی ندارد، اما همیشه روش هایی وجود دارد که بتوان آن را به طور دقیق و درست انجام داد.
- لینک های خارجی بیش از حد
یکی از راه هایی که بسیاری از وب سایت ها به دنبال گرفتن بک لینک هستند، عنوان کردن خود در فهرست ها است. در حالی که تعداد اندکی دایرکتوری قابل اعتماد وجود دارد، بسیاری از آنها مملو از لینک های خارجی زیادی هستند، که موتورهای جستجو احتمالاً آنها را بی ارزش می دانند. این نشانه خوبی نیست.
با این وجود وب سایت هایی مانند ویکی پدیا از صفحاتی که متشکل از لینکهای خارجی زیادی هستند اما خطر را نشان می دهند ، حذف می شوند ، زیرا هرلینک در ویکی پدیا هدف منحصر به فرد خود را دارد. لینک های خارجی در ویکی پدیا به عنوان یک سایت کاملاً اطلاعاتی با میلیون ها صفحه به خوبی تنظیم شده، ارزش واقعی را برای خوانندگان فراهم می کند.
به طور کلی ویکی دمی توصیه می کند، علاوه بر سایت های اطلاعاتی و نشریاتی که برای آنها سنگینی می کند، از سایت های پربار با بیش از 100 لینک خارجی در هر صفحه دوری کنید.
از ابزارهای مختلف مانند Ahrefs برای بررسی و اعتبار سایت مد نظرتان استفاده کنید. متن و لینکی که برای قراردادن در سایتهای دیگر انتخاب می کنید، نقش به سزایی در اثرگذاری لینک خارجی ایفا می کنند. اگر لینک سایتتان را در پروفایل یک سایت رها کنید، قطعا هیچ نتیجه مثبتی نخواهید گرفت!
- صفحات بارگذاری شده با کلمات کلیدی دقیقاً منطبق
زمانی بود که مردم صفحات خود را با کلمه کلیدی دقیقاً منطبق بهینه می کردند و بلافاصله نتیجه می گرفتند. با این حال ، آن روزها گذشته است. امروزه ، الگوریتم های Google به دقت بررسی می کنند که آیا محتوا مربوط به کلمات کلیدی مورد استفاده است یا خیر و یا مفید بودن آن را برای خواننده تعیین می کند.
- از TLD های خاص خودداری کنید
در حالی که ما اشاره کردیم که زیر دامنه ها جایی هستند که امتیازات اسپم در نظر گرفته می شوند، اما بررسی دامنه های سطح بالا می تواند به شما کمک کند تا ببینید آیا وب سایت شما به عنوان اسپم احتمالی دیده می شود.
هر وب سایتی که در ایالات متحده آمریکا مستقر باشد و دارای TLD خارجی باشد ، موتورهای جستجو به آن مشکوک می شود. این روزها با وجود گزینه های بسیار زیاد برای نام دامنه، انتخاب یک TLD منحصر به فرد و متفاوت از معمولی .com یا .net ممکن است جالب به نظر برسد. با این حال ، ما توصیه می کنیم آن را در حد استاندارد نگه دارید، زیرا این همان چیزی است که موثر است.
- استفاده از TLD های زیر خطرناک است:
هنگام خرید دامنه، علاوه بر نام دامنه، انتخاب های متعددی برای بخش پسوند دارید. دامنه هایی که پسوند .com ، .org ، .ir دارند، معتبر هستند و خیلی کم پیش می آید فعالیت اسپمی داشته باشند. بر اساس آنچه که MOZ اعلام کرده است، شانس افزایش اسپم اسکور سایت هایی با دامنه های زیر، بیشتر است:
⦁ .rest
⦁ .buzz
⦁ .gq
⦁ .tk
⦁ .fit
⦁ .cf
⦁ .top
⦁ .ml
⦁ .work
⦁ .ga
نتیجه
Spam Score یک مفهوم ساده و سرراست است، اما مفهومی است که ممکن است بسیاری از حرفه ای ها در استراتژی SEO خود گذاشته باشند. این جای تأسف دارد، زیرا حتی کوچکترین اتفاق ناگوار نیز می تواند در رتبه بندی کلی شما مشکل ایجاد کند. با دانش این مقاله، امیدواریم که بتوانید از Spam Scores بهتر استفاده کنید و استراتژی کلی SEO خود را بهبود ببخشید.
یکی از رایجترین سوالات افراد زمانی است که قصد انتشار رپروتاژ در سایتهای دیگر دارند این است که Spam Scoreچیست؟ گرچه این معیار رسما توسط گوگل تایید نشده و توسط ابزاری به نام MOZ تعیین می شود، اما بررسی آن ضرری هم ندارد. خوشبختانه روشهای مختلفی برای کاهش اسپم اسکور سایت وجود دارد که همگی در راستای بهبود تجربه کاربری و رعایت استانداردهای گوگل است.
اگر در زمینه کاهش امتیاز Spam Scores وب سایت خود یا لینک های ورودی به مشاوره نیاز دارید حتما با ویکی دمی تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید