Keyword stuffing (کیورد استافینگ) چیست؟ چطور میتوان از آن اجتناب کرد؟
عناوین مطالب
Toggleبا نگاهی به گذشته نه چندان دور، بسیاری از سئوکاران و کسانی که تمایل به افزایش رتبه سایت خود داشتند تنها با استفاده از keyword stuffing یا تکرار کلمات کلیدی در متن، رتبه خود را در نتایج جستجوی گوگل افزایش می دادند و در آن زمان، این روش یکی از بهترین فاکتورهای رتبه بندی به حساب می آمد.
استفاده از بمباران کلمات کلیدی، شاید به ظاهر باعث افزایش rank سایت در SERP گوگل میشود اما از نظر تجربه کاربری (UX) بسیار بد و وحشتناک است. با استفاده از این روش، هیچ کاربری حاضر نمیشد وارد چنین سایت و صفحه ای شود که به جای متن، از تکرار کلمات کلیدی استفاده کرده است.
به منظور افزایش user experience، تمامی موتورهای جستجو مانند گوگل از یک فیلتری برای کاهش کیورد استافینگ استفاده کردند. البته تعدادی از کارشناسان سئو اعتقاد دارند که استفاده از keyword stuffing در کوتاه مدت می تواند نتیجه دلخواه را به دارندگان آن سایت بدهد اما در درازمدت با جریمه گوگل مواجه خواهد شد. جریمه (penalty) گوگل نه تنها می تواند رتبه سایت را در نتایج جستجو کاهش دهد، بلکه می تواند آن صفحه را هم از ایندکس خود پاک نماید. به عبارت دیگر، تکنیک تکرار کلمات کلیدی، بزرگترین قمار برای کاهش رتبه و حذف آن می باشد. همانقدر استفاده نکردن از تکرار کلمات کلیدی می تواند مهم باشد که استفاده از کلمات هدف و LSI های آن هم دارای ارزش باشد.
کیورد استافینگ یا keyword stuffing چیست؟
Keyword stuffing، یکی از تکنیک های کلاه سیاه در بهینه سازی موتورهای جستجو میباشد که با هدف گرفتن رتبه و افزایش جایگاه در نتایج جستجو روی کار آمده است. منظور از کیورد استافینگ، تکرار کلمات به دفعات زیاد در یک عبارت می باشد که تصویر زیر گویای این جمله است. اگر چه تکرار کلمه کلیدی برای کسب و کارهای تجارت الکترونیکی بسیار موثر بوده است، اما این روزها استفاده از این روش به عنوان یکی از فاکتورهای گرفتن رتبه یه حساب نمی آید و استفاده کردن از آن باعث کاهش رتبه و دریافت پنالتی سنگین از سمت گوگل می باشد.
خلاصه ای از تاریخچه keyword stuffing
استراتژی بمباران کلمات کلیدی از سال 1990 تا 2000 بسیار رایج بوده است، بطوریکه در آن زمان، گوگل و دیگر موتورهای جستجو بر اساس تکرار کلمه کلیدی، نتایج را نشان می دادند. اما از مهمترین تکنیک های keyword stuffing که در آن زمان و حتی گاهی اوقات در زمان حال استفاده می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مسدود کردن پاراگراف هایی که اساساً لیستی از اصطلاحات جستجوی مختلف هستند. این متن های مسدود شده، نه منسجم و قابل خواندن هستند و نه هیچ کاربردی به جز بارگیری اصطلاحات جستجو در یک صفحه دارند و هدف از آن ها، افزایش تعداد بازدیدهای یک صفحه می باشد.
- استفاده مکرر از تکرار کلمات کلیدی در بخشی از محتوا. استفاده از این روش هم غیر طبیعی بوده و هم کاربر پسند نمی باشد.
- مخفی کردن کلمات کلیدی به صورتی که رنگ آن با متن محتوا یکی باشد.
بعد از آپدیت الگوریتم های گوگل، استفاده از این روش منسوخ شد و افرادی هم که از این روش استفاده می کردند، دچار پنالتی از طرف گوگل شدند. Google، به صورت تقریبی الگوریتم خود را 500 تا 600 بار تغییر میدهد و با تکنیک های کلاه سیاه نیز مبارزه می کند.
چرا استفاده از تکرار کلمات کلیدی، امروزه کاربردی ندارد؟
قبل از پاسخ به سوال بالا،به نظر شما چرا استفاده زیاد از کلمات هدف، می تواند بد باشد؟
به این علت :
“چون گوگل متوجه شد که نویسندگان محتواها فقط با هدف افزایش رتبه و جایگاه در گوگل، بدون در نظر گرفتن نظرات کاربران و اضافه کردن دانشی به آن ها محتوا می نویسند،پس استفاده از این روش را منسوخ اعلام کرد.”
این تکنیک در آن زمان کار میکرد … به هر حال، با آمدن الگوریتم مرغ مگس خوار همه چیز تغییر کرد
و الان:
گوگل به جای استفاده از تکرار کلمات کلیدی، از مفاهیم و قصدی که کاربر در هنگام جستجو دارد، نتایج را نشان میدهد، به عبارتی، هر چه محتوای سایت ها کاربر پسندتر باشد و intent search در آن رعایت شده باشد، از دید گوگل دارای ارزش بوده و در نتایج دارای رتبه بالاتری هستند.
برای مثال:
اگر شما عبارت “صفحه بن بست در سئو کدام است” را سرچ کنید، گوگل مقالاتی را که در باره dead end page و مثال هایی که مرتبط با آن جستجو هستند را نشان میدهد. مانند تصویر زیر
همانطور که در تصویر میبینید، مقاله ویکی دمی درباره تفاوت های orphan page ، dead end page و doorway page بیان شده که به علت به کار بردن این عبارت در محتوا و هم متا دیسکریپشن در لینک 2 نمایش داده شده است و البته سایت داده پردازان راستین هم که لینک یک است، مثالی از صفحات بن بست را معرفی کرده است.
چطور میتوان از بمباران کلمه کلیدی اجتناب کرد؟
در این بخش، میخواهیم راهکارها و تکنیک های keyword stuffing در سال 2020 را مرور نماییم:
1- استفاده از تراکم و چگالی کلمات کلیدی
شاید این سوال برای شما پیش آید که تراکم کلمات کلیدی یعنی تکرار آن کلمات در متن، این دیگه چه راهکاری است؟
همانطور که میدانید استفاده درست از تکرار کلمات کلیدی می تواند یکی از بهترین راه ها برای گرفتن رتبه در نتایج جستجو باشد. بسیاری از سئو کاران، درصد چگالی کلمات هدف را بین 1 تا 3 درصد اعلام کرده اند، یعنی اگر محتوای 100 کلمه ای داشته باشید و 10 بار کلمه هدف را در آن به کار برده باشید، چگالی شما 10 درصد میشود که عدد خوبی نیست. برای آشنایی بیشتر با تراکم کلمات کلیدی می توانید به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.
2- استفاده از LSI کلمات
LSI از عبارت Latent Semantic Indexing keywords گرفته شده است. منظور از این عبارت، استفاده از کلمات و عباراتی است که از نظر معنایی با کلمه هدف محتوا یکی باشند. شاید بپرسید که چطور می توانم کلمات معنایی را پیدا نمایم؟
پاسخ بسیار ساده است، فرض کنید کلمه کلیدی شما “لینک داخلی” است
اگر این عبارت را مانند تصویر بالا در گوگل سرچ کنید، شاهد نتایجی خواهید بود؛ اما برای پیدا کردن کلمات معنایی، باید صفحه را اسکرول به سمت پایین نمایید تا در انتهای صفحه (search related) را مشاهده نمایید. همانطور که در تصویر زیر میبیند، lsi “لینک داخلی” می تواند تشخیص لینک داخلی،لینک داخلی در سئو و… باشد.
3- استفاده از کلمات مترادف
یکی از بهترین راهکارهای سئویی برای اجتناب از استافینگ کلمات، استفاده از کلمات مترادف ( Synonyms) می باشد.
حالا چطور میتوان کلمات مترادف را پیدا نمود؟
فرض کنید، کلمه هدف شما ” Facebook advertising strategy ” باشد. چطور برای این عبارت می توان مترادف پیدا کرد؟
ابتدا این عبارت را در گوگل جستجو نمایید:
حالا با اسکرول و مشاهده نتایج در گوگل، متوجه می شوید که هر سایت درباره این عبارت از چه کلماتی استفاده کرده است.
شما هم می توانید کلماتی که گوگل آن ها را پررنگ کرده است، استفاده نمایید.
در این مقاله ، درباره keyword stuffing و راه هایی که می توان از آن اجتناب کرد، مطالبی ارائه شد. در صورت داشتن راهکارهای بهتر می توانید در انتهای این مقاله برای ما پیغام بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید