آموزش بازاریابی محتوا (content marketing) | بازاریابی محتوا چیست؟
عناوین مطالب
Toggleدر این مقاله، قصد داریم آموزش بازاریابی محتوا و اهمیت موضوع content marketing را برای شما بیان کنیم. اگر استراتژی خاصی برای بازاریابی محتوای خود ندارید و نیاز به کمک دارید می توانید از بخش مشاوره سئو به صورت رایگان با ما در ارتباط باشید و یا هر سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید. در آموزش بازاریابی محتوا ، تمامی مفاهیم را به شما آموزش می دهیم و در پایان یاد می گیرید که چطور برای بهبود رتبه سایتتان ار این روش بازاریابی استفاده کنید.
حتما جمله معروف بیل گیتس را شنیدین که در وبلاگ شخصی اش نوشته “Content is king” و به یک جمله شعاری تبدیل شده.
بله درسته، جایگاه محتوا در دنیای کسب و کارهای امروز، آنقدر مهمه که عنوان پادشاه را به آن دادند. اگر در رابطه با تولید محتوا جستجو کنید، به هزاران مقاله، کتاب و بلاگ می رسین که جزئیاتی را شرح دادند. اما فقط یک قاعده کلی و مهم وجود داره، باید content ها حرفه ای و سطح بالا باشند تا برای کسب و کارها نتیجه داشته باشند.
در این آموزش بازاریابی محتوا، ما شما را راهنمایی می کنیم که چطور با استفاده از محتوا، برند خودتون را تبلیغ کنید، سرنخ های (Leads) با کیفیت بیشتری جذب کنین و با استفاده از بازاریابی محتوا یا همان content marketing تعاملات با کاربرانتان را افزایش بدین. اما ابتدا لازمه بدونین که بازاریابی محتوا چیست؟
بازاریابی محتوا چیست؟
برای شروع آموزش بازاریابی محتوا ابتدا باید بدانیم که اصلا بازاریابی محتوا چیست؟ اگر بخواهیم تعریف کلی از بازاریابی محتوا داشته باشیم، می تونیم بگیم این نوع بازاریابی، تکنیکی در رابطه با اطلاعات است. به عبارت دیگه، بازاریابی یک کسب و کار از طریق به اشتراک گذاشتن اطلاعات آموزشی، سرگرم کننده و … صورت می گیره و به رشد کاربران اون کسب و کار کمک می کنه.
این کمک می تونه در قالب یک تغییر در رفتار شخصی باشه، یا همین طور که آرزوی هر کسب و کاریه، منجر به یک تصمیم خرید بشه. البته منظورمون این نیست که مردم را مجبور به خرید کنیم، فقط باید آنها را در جهت حرکت در مسیر بهتر، راهنمایی کنیم (این مسیر بهتر می تونه خرید از شما باشه).
بازاریابی محتوا، به عنوان یک رویکرد استراتژیک بازاریابی هم تعریف میشه، رویکردی که روی تولید و انتشار محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار تمرکز داره تا بتونه کاربران خاصی را جذب خودش کنه و در نهایت انها را به مشتری های سودآور تبدیل کنه. البته موسسه بازاریابی محتوا (Content Marketing Institute) توصیف دقیق تری از این بازاریابی داره:
«هدف از بازاریابی محتوا، جذب و نگهداری مشتریان با استفاده از ایجاد محتوای ارزشمند و مر تبط، با هدف تغییر یا بهبود رفتار مصرف کننده است. این نوع بازاریابی یک فرآیند مداوم است که می تواند به بهترین شکل استراتژی بازاریابی کلی را یکپارچه کند. تمرکز بازاریابی محتوا بر روی مالکیت رسانه هاست نه اجاره آنها»
اگر تا به حال اصطلاح بازاریابی درونگرا (Inbound marketing) به گوشتون خورده باشه یا آشنایی با این بازاریابی دارین، به احتمال زیاد میدونین بازاریابی محتوا و درونگرا گاهی به جای هم استفاده می شن، اما برای اینکه هیچ ابهامی باقی نمونه، در ادامه تفاوتشون را توضیح میدم.
5 روش برای انواع بازاریابی محتوا
از آن جایی که محتوا، انواع گوناگونی دارد، بازاریابی محتوا نیز انواع مختلف دارد، پس روش های انجام آن نیز متفاوت است و در اینجا نمی شود همه را پوشش داد. هدف من این است که یک توضیح اجمالی راجع به روش های بازاریابی محتوا به شما بدهم تا فرصت هایی که برایتان وجود دارد را بشناسید. به زودی قرار است روزی 50 ایده برای کانتنت مارکتینگ به ذهنتان برسد.
اینجا 5 روش را توضیح دادم، برای اینکه کمک کند تا ذهنتان باز تر شود.
- اینفوگرافیک (infographics)
اینفوگرافیک ها، نمایشگران تصویری اطلاعات و داده ها هستند که به واسطه آن، درک اطلاعات پیچیده برای مخاطبان ساده می شود. معمولا تصاویر گرافیکی بلند و عمودی هستنتد که شامل نمودار، گراف، آمار و سایر اطلاعات هستند.
اینفوگرافیک ها می توانند موثر باشند، به شرطی که یکی از آن ها به قدری خوب باشد که در شبکه های اجتماعی دست به دست شود و در وب سایت ها برای سال ها باقی بماند. همچنین شما می توانید در سایت پینترست (Pinterest)، یک board درست کنید و با یک عنوان مناسب، اینفوگرافیک ها را به اشتراک بگذارید. که در واقع با این کار، به نوعی، بازاریابی محتوا انجام دادید که به جز گرفتن زمان، هزینه دیگری برایتان نخواهد داشت.
- صفحات وب (Webpages)
تفاوت یک صفحه وب معمولی با یک صفحه وبی که برای بازاریابی محتوا می باشد، چیست؟ خلاقیت در صفحات وب، یکی از راه هایی است که به تنهایی باعث می شود آن صفحه بارها و بارها بازدید بگیرد و توسط افراد مختلف به اشتراک گذاشته شود.
- پادکست (podcast)
یکی از روش های بازاریابی محتوا، پادکست است. پادکست شما را در یک جهان کاملا متفاوت نشان می دهد (در فضاهایی مانند iTunes و google play). یکی از مزایایی که پادکست دارد، این است که به وسیله آن شما اطلاعات مفید و رایگان را در اختیار مردم قرار می دهید که آنها این موضوع را بسیار دوست دارند. پادکست، می تواند به شما در جهات مختلف کمک کند، باعث فروش بیشتر محصولاتتان شود، باعث می شود در کسب و کار خود شناخته شوید و … .
- ویدئو یا فیلم (Videos)
فیلم ها و پادکست ها، روش های بازاریابی محتوا هستند که در واقعیت غیر قابل استفاده هستند. چرا؟ برای اینکه مردم فکر می کنند درست کردن آنها سخت و هزینه بر است. اما با توجه به هزینه های گزافی که برای تبلیغات می پردازید، هزینه درست کردن یک ویدئو آموزشی یا یک فایل صوتی با کیفیت بسیار نا چیز است. به این فکر کنید که چه ویدئویی می توانید تولید کنید که کسب و کار شما را بهبود دهد؟
- کتاب (Books)
همانند فیلم، مردم گاهی اوقات به فکر فروش کتاب های خود می افتند. اما بازاریابان باهوش، فقط به قصد فروش این کار را انجام نمی دهند، آنها به عنوان ابزار و روشی برای بازاریابی، آنها را می فروشند. در واقع بازاریابان به نوعی از آن کتاب برای معرفی خدمات و سرویس هایی که ارائه می دهند، استفاده می کنند. پس کتاب خود را منتشر کنید. حتی اگر مردم آن را نخوانند، هر بار که شما به عنوان “نویسنده کتاب X” معرفی می شوید، کلی با کلاس است و می توانید از آن به عنوان روشی برای بازاریابی محتوا استفاده کنید.
این ها فقط چندین مثال از روش های کانتنت مارکتینگ بود. می توانم مثال های دیگری از اپلیکیشن، کتاب های الکترونیکی، وبلاگ ها و غیره برایتان بزنم.
آموزش بازاریابی محتوا
شرکت های زیادی، خدمات بازاریابی محتوا را ارائه می دهند که اغلب با خدمات سئو نیز همراه است. اگر سرتان خیلی شلوغ است و نمی توانید کار بازاریابی محتوای شرکتتان را خود انجام دهید، استخدام یک شرکت متخصص در این حوزه می تواند انتخاب خوبی باشد. اما اگر می خواهید این کار را خودتان انجام دهید، بهترین راه برای شروع، وبلاگ نویسی است. ممکن است در ابتدا سخت به نظر بیاد، اما هر چه بیشتر این کار را انجام دهید، در آن مهارت بیشتری کسب می کنید.
در این قسمت به طور کامل در مورد آموزش بازاریابی محتوا صحبت میکنمی. پس با ما همراه باشید:
1. آموزش بازاریابی محتوا: وبلاگ نویسی (blogging)
وبلاگ نویسی (blogging)، اساس آموزش بازاریابی محتواست. اولین بار از مقالات و پست های وبلاگ برای بازاریابی محتوا استفاده شد. وبلاگ ها در دنیای کسب و کارها هم به اندازه جامعه در حالت کلی، رایج هستن. با استفاده از وبلاگ، مردم می تونن به اطلاعات با کیفیت به صورت رایگان، دسترسی داشته باشن. وقتی که یک مطلب آموزنده را از طریق وبلاگ به اشتراک میذارین، در واقع به عنوان فردی متخصص در یک کسب و کار شناخته می شین که نه تنها درهای دانش را به روی کاربران خود باز کردین، بلکه می تونین خواننده های بلاگتون را به خریداران احتمالی تبدیل کنین.
علاوه بر انتشار رایگان اطلاعات، اعتماد کاربران را به کسب و کار شما جلب می کنه، چون به هرحال شما دارین اطلاعات و نکات مهمی از کسب و کارتان را به صورت کاملا رایگان در اختیار انها قرار میدین.
2. آموزش بازاریابی محتوا: کتاب های الکترونیکی، ویدئو ها و ایمیل
بلاگ فقط یکی از راه های بازاریابی محتواست. با وجود اینکه پست ها و مقالات یک وبلاگ معمولا کوتاه هستن اما به سرعت و به طور کامل موضوعات مربوط به کسب و کار را پوشش میدن و رسانه های دیگه به عنوان ابزاری دقیق تر برای به اشتراک گذاری اطلاعات و تبدیل کاربران به مشتریان وارد عمل می شن.
به عنوان مثال ebook (کتاب های الکترونیکی) بهتون اجازه میده که حجم زیادی از اطلاعات مربوط به کسب و کارتون را به اشتراک بذارین. این رسانه ها بیشتر بر روی اون بخشی از کسب و کارتون تمرکز می کنن که همیشه سوالای زیادی ازشون پرسیده میشه و اونقدر طولانی هستن که برای هدایت کاربران به مسیر درست، یعنی به سمت شما مناسب باشن.
ویدئوها اغلب رسانه مناسبی برای جلب توجه کاربران و پرسوناهای خریدار هستن. از ویدئو ها به عنوان محتواهایی که به راحتی وایرال (انتشار با سرعت بالا شبیه به تکثیر ویروس) میشن استفاده کنین و از ترافیک ورودی و توجه به برندتون لذت ببرین.
بیشتر فعالیت ها در بازاریابی محتوا به منظور ایجاد راهی برای برقراری ارتباط با مخاطبان انجام می شود. عضویت کاربران در خبرنامه، پر کردن فرم دانلود ebook و یا ابزارهای دیگه به کسب و کارها کمک می کنه که به اطلاعات تماس کاربران دسترسی داشته باشن و در آینده از اونها استفاده کنن. برندها می تونن با استفاده از ایمیل های ثبت شده محتواهای بیشتری را با کاربران به اشتراک بذارن و در نهایت از طریق کمپین های ایمیلی اونها را به فروش نزدیک کنن.
مزایای Content Marketing چیست؟
شاید بیشتر از اینکه روش های انواع بازاریابی محتوا مهم باشد، اینکه بدانید چرا بازاریابی محتوا برای کسب و کار شما مهم است و مزایای بازاریابی محتوا چیست، اهمیت بیشتری داشته باشد. اول از همه باید 4 مرحله اصلی چرخه خرید را درک کنیم.
- آگاهی: قبل از آگاهی، ممکن است مشتری نیازهایی داشته باشد، اما ممکن است آگاه نباشد که برای آنها راه حلی وجود دارد.
- تحقیق: به محض اینکه مشتری آگاه شد که یک راه حل وجود دارد، تحقیق می کند برای اینکه خودش را به روز کند و چیزهای جدید یاد بگیرد. برای مثال فردی که قصد دارد ماشین بخرد، ممکن است سعی داشته باشد بفهمد که چه نوع ماشین هایی وجود دارد و کدام یک برای او مناسب تر است.
- توجه: در این مرحله، مشتری شروع به مقایسه ی محصولات مختلف، از فروشندگان مختلف می کند تا اطمینان حاصل کند که کالایی با کیفیت بالا و با قیمت مناسب می خرد.
- خرید: در نهایت، مشتری تصمیم خود را می گیرد و خرید را انجام می دهد.
روش های تبلیغات و بازاریابی سنتی برای دو مرحله آخر، بسیار عالی است. در بازاریابی محتوا، با افزایش آگاهی افراد و ارائه راه حل هایی که قبلا به آن توجه نکرده بودند، مشتری را ترغیب به خرید می کنند.
مثلا کمپانی معروف Forbes، از طریق روش های بازاریابی محتوا توانسته در 1 سال اخیر، 1,000% بیشتر رشد کند. مشتریان بالقوه آن ها، محتوای آن ها را پیدا کرده و به نظرشان ارزشمند آمده بنابراین بارها به آنها پیشنهاد همکاری شده است.
بازاریابی محتوا، مزایای زیادی دارد که یکی از آنها تاثیرات مثبتش بر سئو است. اصلا یکی از دلایل ایجاد مقاله آموزش بازاریابی محتوا، تاثیر آن بر سئو بود که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
1. تاثیرات مثبت بازاریابی محتوا بر سئو
برای اینکه بتونین سئو سایت خود را ارتقا بدین، کارهای زیادی می تونین انجام بدین. اما هیچ کاری به اندازه بازاریابی محتوا در سئو سایت شما تاثیر نداره. البته درک این تاثیر خیلی هم کار سختی نیست. محتوا همون اطلاعاته که خب در سئو خیلی مهمه چون گوگل همیشه سعی می کنه مناسب ترین اطلاعاتی که با جستجوی کاربران مطابقت داره را پیدا کنه و بهشون نمایش بده.
برای درک بیشتر، میتونید مقاله های الگوریتم های گوگل را مطالعه کنید تا به صورت دقیق با رفتار های گوگل آشنا بشید. با توجه به این توضیحات اگر محتواهای جدید تولید نمی کنین، خب فرصتی هم برای رتبه گرفتن و نمایش در گوگل ندارین. اگر آشنایی کاملی با سئو ندارید توصیه میکنیم که حتما مقاله آموزش سئو را مطالعه کنید.
Neil Patel (پژوهشگر بازاریابی) ارتباط بین سئو و بازاریابی محتوا را بهتر توضیح داده:
«سئو به محتوا نیاز دارد، بازاریابی محتوا هم همان محتواست. چیزی به عنوان سئو بدون محتوا وجود ندارد و همواره به محتوا، مقالات، کلمات کلیدی و … نیاز خواهد داشت. جمله ای که میخواهم به کار ببرم خیلی کلیشه است اما به درستی محتوا، پادشاه است»
وقتی که در موتورهای جستجو رتبه می گیرین، در واقع این رتبه را بر اساس کلمات کلیدی خاصی که در محتوا به کار بردین، گرفتین. برای اینکه فرصت های بیشتری برای رتبه بندی در گوگل داشته باشین، به تعداد کلمات بیشتری نیاز دارین و این یعنی به محتوای بیشتری هم نیاز دارین. به همین دلیل «تحقیق و آنالیز کلمات کلیدی» برای موفقیت در بازاریابی محتوا یک امر ضروریه.
یکی دیگه از فاکتورهای مهم سئو بک لینک است. وقتی که یک سایت، لینکی به سایت شما ایجاد می کنه، گوگل به شما به عنوان یک تولید کننده content با ارزش نگاه می کنه و این موضوع را در رتبه بندی لحاظ می کنه. خوب بهترین راه برای گرفتن بک لینک چیه؟ احتمالا خودتون جواب این سوال را می دونین، بله درسته! تولید محتوای با کیفیت جهت آموزش و سرگرمی که باعث بشه دیگران با یک لینک ازش استفاده کنن و اون را به اشتراک بذارن.
مورد آخری که در این بخش از مقاله آموزش بازاریابی محتوا باید بدونین، اینه که گوگل همیشه از وب سایت هایی که بطور مداوم به روزرسانی میشن استقبال می کنه بنابراین اگر بطور منظم در سایت تون محتوای جدید منتشر می کنین، احتمالا به رتبه بهتری هم می رسین.
بر عکس این موضوع هم روی رتبه سایت تون تاثیر داره، اگر تولید محتوا را متوقف کنین گوگل سایت شما را قدیمی فرض می کنه و در نتیجه محتواهاتون را به کاربران نمایش نمیده. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می کنم حتما مقاله الگوریتم freshness گوگل را بخوانید.
2. بازاریابی محتوا، کیفیت خدمات مشتریان را افزایش میده
اگر فکر می کنین که تولید محتوا فقط به جلب توجه کاربران محدود میشه کاملا در اشتباهین. یک استراتژی خوب بازاریابی محتوا برای مشتری های فعلی شما هم منابعی داره، مثل:
آموزش ها: منابع آموزشی به مشتری هاتون یاد میدن که چطور از خدمات یا محصولات شما استفاده کنن. هم چنین مقالات آموزشی در حوزه کسب و کار شما، می تواند اعتماد مشتریان را به شما جلب کند. برای مثال همین مقاله آموزش بازاریابی محتوا که در حال خواندش هستید.
سوالات متدوال: سوال هایی که زیاد پرسیده می شن محتواهای مهمی هستن چون می تونین سرفرصت جواب سوال ها را آماده کنین و زمانی که یک مشتری، همان سوال را داشت این جواب ها را برایش ارسال کنین. علاوه بر این، سوالات متداول می تونه ترافیک ارگانیک زیادی را به سایت شما بیاره.
به روز رسانی جامعه: زمانی که یک محتوا را به اشتراک میذارین، در واقع به محیط اطرافتون یک پیام ارسال می کنین و باعث می شین حس تشخیص آن جامعه بالاتر بره. در کنار ایجاد این حس به روشی معتبر در حال تبلیغ برای برندتون هم هستین.
3. کانتنت مارکتینگ در روابط عمومی
اینترنت، موانعی که کسب و کارها قبلا برای جذب مشتریان هدفشان داشتن را از میان برداشته. در گذشته نه چندان دور، تبلیغات تلویزیونی کار سخت و بسیار گرونی بود اما الان به راحتی میشه یک ویدئو در یوتیوب یا فیسبوک آپلود کرد و کاملا رایگان به میلیون ها نفر نمایش داد.
در مورد آگهی ها و اخبار هم به همین صورت، دیگه نیازی به آژانس های تبلیغاتی برای ارتباط برقرار کردن با مشتریان و طرفدارن کسب و کارتون ندارین. پست های وبلاگ جای روزنامه ها را گرفتن، Live فیسبوک، به جای کنفرانس های مطبوعاتی سنتی استفاده می شه. هر چیزی که برای روابط عمومی به آن نیاز دارین، درست همینجا کنار دست شماست و البته کاملا رایگانه!
4. content marketing یک استاندارد برای کسب و کار
اگر همه مزایای بازاریابی محتوا که تا اینجا به آن اشاره کردیم، نتونستن شما را قانع کنن که در کسب و کارتون ازش استفاده کنین، این حقیقت را در نظر داشته باشین که امروزه بازاریابی محتوا، برای ساخت یک برند کاملا ضروریه. به این موضوع که بازاریابی محتوا مزیت بزرگی برای شما در برابر رقباتون به حساب میاد قبلا اشاره کردیم و عدم به کارگیری این استراتژی، باعث تخریب کسب و کارتون می شه.
این روزها همه بازاریابان، از اطلاعات آنلاین استفاده می کنن و به زبان ساده بازاریابی محتوا، بازاریابی با استاندارد های روز دنیاست.
در ادامه آموزش بازاریابی مختوا، به بزرگترین اشتباهاتی که ممکنه به طور نا خواسته انجام دهید، اشاره می کنیم.
بازاریابی محتوا در مقایسه با بازاریابی درونگرا
تفاوت بین بازاریابی درونگرا و بازاریابی محتوا به این بستگی داره که کی داره در مورد این تفاوت می پرسه. بر اساس یک نظرسنجی در سایت HubSpot، نشان میدهد که بیشتر بازاریاب ها اعتقاد دارن بازاریابی محتوا زیر مجموعه بازاریابی دورنگراست. اگر بخواهیم دقیق تر توضیح بدیم، بازاریابی محتوا اشاره به مجموعه کارهایی مثل به اشتراک گذاشتن اطلاعات، مشاوره و سرگرمی در فرمت قابل استفاده داره و می تونه شامل این موارد باشه:
- پست های یک بلاگ
- ویدئوها
- پادکست ها
- بازاریابی شبکه های اجتماعی
- ایمیل ها
- وبینارها
- اینفوگرافیک ها
- کاریکاتورها
- آزمون ها
- فرم های ارزیابی
- اپلیکیشن ها
اما بازاریابی درونگرا، شامل استفاده از روش هایی شبیه به بازاریابی محتواست که برای ایجاد و افزایش سرنخ (لید) به کار میره و تمرکزش بیشتر روی فروش هست. بازاریابی درونگرا شامل تمام جنبه های دیجیتال مارکتینگ و فروش می شه. اینکه چطور این دو، اهداف بازاریابی خود را مشخص می کنن هم تفاوت دیگر بازاریابی درونگرا و بازاریابی محتواست. بازاریابی محتوا روی جامعه گسترده ای از کاربران هدف تمرکز داره در صورتی که در بازاریابی درونگرا، افرادی که خرید می کنند اهمیت دارند.
حال که مفهوم کانتنت مارکتینگ را دانستید و تفاوت آن با بازاریابی درونگرا را درک کردید، وقت آن رسیده که راجع به آموزش بازاریابی محتوا صحبت کنیم.
چرا آموزش بازاریابی محتوا اهمیت دارد؟
بعد از سوال «بازاریابی محتوا چیست؟»، به سوال «چرا آموزش بازاریابی محتوا اهمیت دارد؟» می رسیم. Josh Steimle (بنیان گذار شرکت MWI که در حوزه بازاریابی دیجیتال فعالیت می کند) در بلاگ مجله Forbes درباره بازاریابی محتوا، به این سوال پاسخ داده:
«…
قبل از هر چیز باید چهار مرحله چرخه خرید را درک کنین:
- آگاهی
- تحقیق
- مقایسه
- خرید
بازاریابی و تبلیغات سنتی در دو مرحله آخر عالی هستن اما همین جا قطع می شن. بازاریابی محتوا به دو مرحله اول از چرخه خرید اشاره داره، آگاهی کاربران را در مورد راه حل های موجود افزایش میده و به مصرف کننده ها استفاده از محصولاتی را آموزش میده که قبلا هیچوقت بهشون توجه نکرده بودن.
بازگشت سرمایه در بازاریابی محتوا، می تونه کاملا محسوس باشه. چون این محتواها خوراکی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی و کارهای مربوط به سئو (مثل لینک های داخلی و محتواهایی که در موتور جستجو نمایش داده می شن) هستن. در واقع در بسیاری از شرکت ها، حجم زیادی از فعالیت های سئو باید با تمرکز بر بازاریابی محتوا باشه.
..»
در بخش بعدی مقاله آموزش بازاریابی محتوا به مزایای کانتنت مارکتینگ و تاثیر آن بر سئو اشاره می کنیم.
بدترین اشتباهاتی که ممکنه در بازاریابی محتوا انجام بدین
موفقیت شما در بازاریابی محتوا می تونه باعث رشد و عدم موفقیت هم می تونه باعث شکست کسب و کار شما بشه. در ادامه به چند مورد از بدترین اشتباهاتی که ممکنه در بازاریابی محتوا دچارش بشین، اشاره می کنیم:
1. عدم شناخت کاربران ( پرسوناهای خریدار)
عدم شناخت پرسونای خریداران کسب و کارتون یکی از مهم ترین اشتباهاتیه که در بازاریابی محتوا باهاش مواجه می شین. اگه برای تحقیق و شناخت کاربران خود وقت نذارین، چطور می تونین محتوای خوبی تولید کنین که توجه اونها را جلب کنه؟
یکی از کارهایی که حتما باید انجام بدین اینه که فقط به دنبال شناخت مشتری هایی که از شما خرید می کنن نباشین، بلکه سعی کنین کسانی که محتوای شما را می خوانند هم بشناسین.
همه این خواننده ها قرار نیست به مشتری های شما تبدیل بشن، اگرچه محتواهای شما باید این را هم هدف قرار بدن. در بیشتر کمپین ها، به محتواها به چشم یک فرصت نگاه می کنند که با استفاده از آن میشه کاربران را آموزش داد و در بهترین حالت آنها را به سوی خرید هدایت کرد.
این سوال هادر مورد خواننده هایتان را از خود بپرسین:
- کاربران چه محدوده سنی دارن؟
- شغل این کاربران چیه؟
- وضعیت مالی اونها چطوره؟
- تحصیلاتشون در چه سطحیه؟
- علاقه مندی ها و تفریحاتشون چیه؟
- نقاط ضعفشون چیه؟
برای اطلاعات بیشتر، مقاله “پرسونا چیست” را در ویکی دمی بخوانید تا با نحوه تعریف آن بیشتر آشنا شوید.
2. عدم توانایی تولید محتوای با کیفیت
هدف اصلی بازاریابی محتوا، تولید اطلاعات با کیفیت برای کاربران و خواننده های محتواست. برای به روز نگه داشتن وب سایت و حفظ کاربران، مهمه که مرتب و بطور مداوم، محتوای جدید تولید و منتشر کنین. وقتی در یک بازه زمانی مطلب جدیدی منتشر نکنین، کاربران دیگه به سایت تون مراجعه نمی کنن. حتما هر از چندگاهی پست جدید بذارین اما قبلش از کیفیت کانتنت مطمئن بشین.
مثلا اگر هر هفته فقط یک محتوا می تونین پست کنین هیچ اشکالی نداره، نگران کمیت کار نباشین و بیشتر به کیفیت اون اهمیت بدین اما حتما با برنامه ریزی پیش برین. با بهم ریختگی کاربران، سرنخ ها و در نهایت مشتری هاتون را از دست میدین. همچنین با وجود الگوریتم های جستجوی گوگل که همیشه در حال تغییر و تکامل هستن، تولید محتوای با کیفیت تنها راه قابل اعتماد برای دیده شدن و گرفتن رتبه ست.
3. ویرایش نکردن محتوا
احتمالا اطراف شما هم آدمایی هستن که به غلط های گرامری و نوشتاری خیلی حساسن و به نظر این میتونه یکی از دردسرهای بزرگ هر تولید کننده محتوایی باشه. تا حالا چند بار برای خودتون پیش اومده که در حال خواندن مقاله یک شخص یا یک شرکت باشین که حتی تفاوت دو کلمه معمول را هم نمی دونن و آن را اشتباه نوشتن؟
اشتباهات کوچکی از این دست، باعث میشه کاربرانتان را از دست بدین. به خاطر همین، مهمه که قبل از انتشار مطالبتون، چندبار مرور و تصحیح شون کنین. می تونین از یک نفر دیگه هم بخواهید که مطلبتون را بخونه به هر حال کار از محکم کاری عیب نمیکنه.
4. عدم توانایی در استفاده مجدد محتوا
اگر شرکت شما مدتی هست که در حال تولید محتواست، پس احتمالا حجم زیادی از محتوا دارین که شامل موضوعات متنوعی می شه. بهترین کاری که با این همه محتوا می تونین انجام بدین، اینه که بارها و بارها ازشون استفاده کنین. در ادامه چند تا ایده تازه برای استفاده مجدد از محتواها بهتون پیشنهاد میدیم:
- اگر یک گزارش یا مقاله مفصل دارین، می تونین آن را به چند مقاله در وبلاگتون تقسیم کنین
- از محتوای صوتی و تصویری خود، وبلاگ های نوشتاری در بیارین
- با گسترش نکات مشخص در یکی از محتواهایی که قبلا تولید کردین، به یک ایده و محتوای جدید برسین
- محتواهای قدیمی که مورد علاقه مخاطبانتون بودن را با کاربران جدید خود، دوباره به اشتراک بذارین
یک راه خوب برای تبلیغ کتاب های الکترونیکی شما، میتونه انتخاب و معرفی آنها در وبلاگتون باشه، فقط فراخوان یا Call to action را فراموش نکنین که در انتهای پست قرار بدین و به کاربران بگین که از کجا می تونن این کتاب ها را دانلود کنن. اجازه ندین همه زحماتی که قبلا برای تولید محتوا کشیدین از بین برن، با تکرار مجدد از محتواها همچنان می تونین استفاده کنین.
5. فراموش کردن فراخوان عمل یا Call-to-action
در بحث آموزش بازاریابی محتوا ، فراخوان عمل یا به طور خلاصه (CTA)، اهمیت بالابی دارد. تعداد زیادی از کارشناسان بازاریابی، فراموش می کنن که به بخش های مختلف کانال های بازاریابی خود، Call to action یا فراخوان عمل اضافه کنن. برای هدایت کردن کاربران به قسمتهای مختلف یک سایت، هیچ راهی، بهتر از یک CTA (کال تو اکشن) واضح و مشخص نیست.
اگر در رابطه با خدمات یا محصولات خود به کاربرانتان چیزی نمی گین، خب آنها چطور بفهمن که شما چه چیزی را دارین به آنها پیشنهاد میدین؟ به خاطر همین، باید CTA هایی به محتواتون اضافه کنین که کاربران را به صفحات هدف راهنمایی کنن. هر قطعه از محتوا باید هدفمند و دارای یک CTA باشه، می تونه گرفتن یک نظر از کاربر، اطلاعات یا هر چیز دیگه ای باشه فرقی نمی کنه.
در چه جاهایی باید یک CTA داشته باشین:
- در وبلاگ
- در پیام های ایمیلی که ارسال می کنین
- در صفحه فیسبوک
- در تمامی صفحات وب سایت
- در کتاب های الکترونیکی و وبینارها
- در امضای پایین ایمیل
بر اساس یک نظر سنجی در Sirius Decisions، حدود 60 تا 70 درصد از محتواهای تولید شده در بازاریابی B2B بدون استفاده می مونن. چطور ممکنه یک مقاله صدها بار دیده و خونده بشه و مقاله ی دیگری در قفسه بمونه و خاک بخوره؟ واقعیت اینه که موفقیت محتواها یا منتشر نشدن آنها به عوامل مهمی بستگی دارن.
فقط به این دلیل که یک مطلب جذاب نوشتین، تضمینی برای موفقیت آن مطلب نیست. اگر محتوایی که تولید کردین در پیشبرد روند فروش موفق نباشه، به این معنی است که شما یک جای کار را اشتباه انجام دادین. برای اینکه بتونیم به شما کمک کنیم که یک استراتژی درست برای تولید محتوا داشته باشین، در ادامه مقاله آموزش بازاریابی محتوا ، به 4 اشتباهی اشاره می کنیم که فرصت های ارزشمند را از شما می گیره.
آموزش بازاریابی محتوا: اشتباهات کارلی استک در content marketing
کارلی استک (مدیر سابق بازاریابی) یکبار دچار این چهار اشتباه در بازاریابی محتوا شد، چهار اشتباهی که میتونه برای فرصت های ارزشمند هر کسب و کاری خطرناک باشه:
- استفاده از عناوین ناخوشایند
عنوان مطلب، اولین خط ارتباطی بین برند شما و مشتریان شماست. اگر به دنبال راهی برای تجزیه و تحلیل عناوین محتوایتان هستین کافیه نگاهی به عناوین قبلی وب سایت خود بیندازین و ببینین کدام عنوان ها توجه بیشتری را به خودشون جلب کردن. با شناسایی عناوینی که در گذشته عملکرد خوبی داشتن، به اطلاعاتی می رسین که می تونه برای نوشتن عناوین بعدی کمکتون کنه.
علاوه بر این، تجزیه و تحلیل شبکه های اجتماعی هم میتونه بهتون کمک کنه، عناوینی که مورد استقبال مخاطبان واقع شده را شناسایی کنین. شبکه های اجتماعی از نظر انتشار محتوا خیلی با ارزش هستن و میتونن مسیر جدیدی برای مخاطبان باشن که به محتوای شما برسن.
- عدم به اشتراک گذاری اجتماعی
بیشتر اوقات، وقتی در حال خواندن یک مقاله هستین و به نظرتون مقاله با ارزشیه، سعی می کنین دکمه اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی مربوط به مقاله را پیدا کنین تا یک محتوای ارزشمند را با دوستانتون به اشتراک بذارین… ولی اگه اون کلید را پیدا نکنین چه؟
حتما شما هم می خواهید که به اشتراک گذاشتن محتواهایتان، برای کاربران خیلی ساده و راحت باشه و اگر نتونین یک راه سریع و آسون به انها در صفحه نشون بدین، باید این خطر را که کاربر یک پنجره جدید باز کنه، لاگین کنه و در تایم لاینش گم بشه و درنتیجه شما و محتواتون را فراموش کنه، بپذیرین. کلیدهای اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی نه تنها باعث می شن کاربران تجربه کاربری بهتری داشته باشن، بلکه به برند شما کمک می کنن که در معرض دید افراد جدید قرار بگیره.
- ارتباط با گروه هدف اشتباه
بسیاری از کارشناسان محتوا فکر می کنن محتواشون باید برای همه خوشایند باشه. اونها می دونن که تولید محتوای جذاب، بطور مداوم میتونه کاربران را جذب و به مشتری تبدیل کنه و از اینکه حتی یکم نگرششون را تغییر بدن می ترسن. مشکل این تفکر و رویکرد اینه که امکان نداره بتونین به راحتی همه را خوشحال کنین و همه را جذب کنین. فقط باید درباره آنچه که میدونین، آنچه که می فهمید و آنچه که احساس می کنین بنویسین.
اگر در مورد همه چیز بنویسین، جذب مخاطب براتون دشوار میشه چون به جای اینکه محتوای شما روی نیازها و منافع یک گروه خاص تمرکز کنه بی دلیل در همه جا خواهد بود.
برای اینکه بتونین یک محتوای پر مایه و خوب تولید کنین، باید بدونین که چه چیزی باعث ایجاد انگیزه در خریداران برند شما میشه. اگر به رفتارهای مشتریان خود و اهداف تجاری و شخصی خودتون کاملا واقف باشین متوجه می شین که تولید و ارائه محتوا برای اونها بسیار آسون و لذت بخشه.
- فروش خود خواهانه
هیچ چیزی بدتر از ارتباط با آدمهایی که در یک مهمانی فقط می خواهند در مورد خودشون صحبت کنن نیست. آنها ساعت ها سر شما را درد میارن، در حالیکه تنها و با چشمان بی حالت یک گوشه ایستادین و با هر چیزی که میگن موافقت می کنین، حتی بهتون اجازه نمیدن یک کلمه هم حرف بزنین. اغلب اوقات با یک حس بد از این مکالمات دوری می کنین چون نمی تونین بفهمین چطور ممکنه یک آدم اینقدر از خود راضی باشه. خوب همین موضوع در مورد تولید محتوا هم صدق می کنه.
هیچکس دوست نداره گیر یک نویسنده خود شیفته بیفته و تا آخر مطالبش را بخونه بنابراین اصلا سعی نکنین محتوایی که فقط در مورد شما و شخص شماست تولید کنین. در عوض بر روی نیازهای کاربراتون تمرکز کنین و به وبلاگتون به عنوان یک فرصت برای ارائه مطالب ارزشمند نگاه کنین نه یک مرکز فروش. یکی از مهمترین چیزها در تولید محتوا که همیشه باید به یاد داشته باشین، اینه که این محتوا باید درباره نیازهای مخاطبان هدف باشه نه درباره خود شما.
با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله آموزش بازاریابی محتوا ، بهترین روش ها برای تمرین content marketing را برایتان بازگو کنیم.
بهترین روش ها برای تمرین بازاریابی محتوا
خوب الان تقریبا با بازاریابی محتوا و اهمیتی که در یک کمپین بازاریابی درونگرا داره آشنا هستین. اما به نظر خودتون، می تونین به درستی این کار را انجام بدین؟
همان طور که قبلا اشاره کردم، بیشتر کارشناسان با بازاریابی محتوا دچار چالش هستن، اما خوشبختانه میشه با تمرین کردن توانایی هایمان را افزایش بدیم و بتوانیم محتوای با کیفیت تولید کنیم.
- هر از گاهی وبلاگ نویسی کنین
به بیان ساده، وبلاگ نویسی سریعترین راه برای ایجاد بستری مناسب اشتراک گذاری و تبدیل برند شما به یک سیستم تولید محتوا ست. به این آمار توجه کنین: کسب و کارهایی که وبلاگ دارند، 55 درصد بازدیدکنندگان بیشتری نسبت به دیگر مشاغل دارن. وبلاگ نویسی، به رتبه و جایگاه شما در لیست نتایج موتورهای جستجو تا اندازه زیادی کمک می کنه که نتیجه آن، هدایت ترافیک بیشتر و مرتبط تر به سایت شماست.
هایدی کوهن (کارشناس بازاریابی) در جهت آموزش بازاریابی محتوا ، روش های زیر را برای وبلاگ نویسی پیشنهاد داده:
- به مخاطبانتون نمایی از پشت پرده شرکت ارائه بدین
حتی کسب و کارهای خسته کننده هم می تونن از قدرت مکالمه کارمندان خود برای جان دادن به محصولشون استفاده کنن. اعضای خاص تیمتون را که به محصول شما علاقه دارن، بدون توجه به موقعیت شغلیشان، پیدا کنین. اینها نقشی شبیه به مسیح برای زنده کردن محصول شما دارن.
- محتواهای خاص
اطلاعات منحصر به فردی به کاربراتون ارائه بدین که جای دیگه ای نمی تونن پیداش کنن. این کار برای این که مخاطبانتون محتواهای دیگه شما را هم بخونن خیلی مفیده. از طیف وسیع قالب های محتوا مثل چک لیست ها، فیلم ها، مقالات “چطور استفاده کنیم” و … بهره ببرید.
- مصاحبه ها
بیشتر شرکت های رسانه ای، از مصاحبه ها به عنوان هسته اصلی محتواهاشون استفاده می کنن. وب سایت های شخصی هم از این مصاحبه ها استفاده می کنن. مثلا جان استوارت کمدین معروف مصاحبه های آنلاینش را به عنوان محتوای منحصر بفرد در وب سایتش قرار میده … شما هم می تونین با افراد مهم در کسب و کارتون مصاحبه کنین، این افراد می تونن کارمندان یا کارشناسان خارج از سازمان شما باشن.
- پرسش و پاسخ
با پاسخ دادن به سوالاتی که برای مخاطبان یا همکارانتان در کسب و کار شما ایجاد شده، ارزش محتواهای خود را افزایش بدین … . دوباره میگم که این محتوا می تونه فیلم، متن یا محتوای صوتی مانند پادکست باشه.
- سکانس های حذف شده
از صنعت فیلم سازی می تونین درس مهمی بگیرین مثلا کمپانی ها معمولا دی وی دی های خود را با افزودن صحنه های ویژه و اضافه بسته بندی می کنن. بدون محتوای اضافه ای که مخاطبان را به سمت ایجاد ارتباط بهتر با برند شما راهنمایی کنه، هیچ تبلیغاتی نمیتونه موفق باشه.
- انتخاب محتوا
هدف از تولید محتوا، ارائه منابع مختلف به کاربران برای نشان دادن تخصص شما در یک کسب و کار خاصه. به جای اینکه فقط یک سری لینک تولید کنین، مطالبی تولید کنین که به مخاطبانتون در درک مسائل مربوط به کارتون کمک کنه.
- پس زمینه
نباید تصور کنین که مخاطبان، با زیر و بم همه موضوعات شما آشنا هستن. محتوایی ایجاد کنین که بهشون کمک کنین با موضوع آشنا بشن و مباحث پیشنهادی شما را درک کنن.
- به اشتراک گذاری محتوا از طریق شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی یکی از با ارزش ترین منابعی هستن که یک کسب و کار می تونه در اختیار داشته باشه. وب سایت هایی شبیه به فیسبوک، توییتر و لینکدین میلیون ها عضو دارن که شامل کاربران شما هم میشه و همینطور مشتریان بالقوه ای که منتظر اند تا کشف بشن، پس حتما محتواها را با آنها هم به اشتراک بذارین. این کار حتی میتونه به انها کمک کنه که به جواب سوال هایشان هم برسن….
برای تولید یک پست با کیفیت در وبلاگ، حتما وقت و تلاش زیادی باید صرف بشه، پس با به اشتراک گذاشتن این پست ها در شبکه های اجتماعی، کاری کنین که این پست ها بیشتر دیده و خوانده بشن و شما هم بتونین دید خود را از طریق بحث هایی که دنبال کننده هایتان مطرح می کنن، گسترش بدین.
کسب و کارهای B2B اغلب نمی دونن که چطور از شبکه های اجتماعی استفاده کنن، چون مطمئن نیستن که این شبکه ها، برای این نوع کسب و کار هم کارآیی داشته باشن. خوشبختانه این تصور با واقعیت خیلی فاصله داره.
- آموزش بازاریابی محتوا از طریق شبکه های اجتماعی برای کسب و کارهای B2B
می خواهیم 7 تا از بهترین کارهایی که یک کسب و کار B2B می تونه برای ترکیب شبکه های اجتماعی و بازاریابی محتوا انجام بده را بهتون معرفی کنیم. اگر به دنبال آموزش بازاریابی محتوا از طریق شبکه های اجتماعی هستید، این 7 مورد را مطالعه کنید.
- اهداف خود را تعریف کنین
قبل از شروع به برنامه ریزی تولید محتوا، کارشناسان بازاریابی در ابتدا باید هدف های بزرگی که برای یک فصل و یک سال تعریف شده را کاملا درک کنن. با درک این اهداف می تونن تعیین کنن چه پیامهایی باید ارسال بشه، کدوم محتوا برای پشتیبانی اون اهداف باید منتشر بشه و برای چه زمانی این محتواها باید آماده باشن…
- شبکه های مورد علاقه کاربرانتان را افزایش بدین
باید مشخص کنین کاربران هدف شما در کدام شبکه ها وقت می گذرانند و در چه جاهایی مکالمات مربوط به کسب و کار شما انجام میشه. برای شرکت های کوچکتر احتمالا اینستاگرام و پینترست بهترین شبکه ها هستن. برای شرکت های B2B ممکنه توییتر و لینکدین گزینه های بهتری باشن. به جای وقت هدر دادن در شبکه های اجتماعی که تاثیری روی کار شما ندارن، روی کانال های مناسب که بیشترین بازپرداخت را دارن تمرکز کنین…
- از تقویم تولید محتوا استفاده کنین
داشتن جایی که همه چیز از کمپین های بزرگ گرفته تا توییت ها و پست های وبلاگ، بین همکاران داخلی و شرکای خارجی برنامه ریزی و سازماندهی بشه بسیار کلیدی و مهمه. این جا یک تقویم تولید محتوا میتونه خیلی کارآمد باشه… بدون داشتن این تقویم برنامه ریزی، تولید محتوا در ادامه کار خیلی سخت تر از چیزیه که باید باشه.
- در مورد موضوعات محبوب کاربرانتان محتوا تولید و منتشر کنین
موضوعات به روز و پرطرفدار در مکالمات روزمره هم استفاده می شن، به اشتراک گذاشتن مطالب پیرامون این موضوعات باعث می شه برندها بیشتر دیده بشن و به اون برند کمک می کنه تا به عنوان یک منبع اطلاعاتی معروف بشه.
- محتواهایی که همیشه قابل استفاده هستن را فراموش نکنین
مباحث به روز خیلی مهمن اما تمرکز کردن روی مطالبی که کلا یک روز تا یک هفته جذاب هستن، میتونه ریسکی باشه. بعضی از محتواها می تونن در کانال های متفاوت بازنشر بشن و همچنان مدتها بعد از تاریخ انتشار اولیه شان ارزشمند باشن و engagement داشته باشن.
- اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنین تا بفهمین کدام محتواها بهتر هستن
درک اینکه کدام محتوا بهتره و کدوم یک خیلی کارآیی نداره، برای کسب موفقیت در استراتژی های بازاریابی شبکه های اجتماعی و محتوا خیلی مهمه. معیارهای اصلی و KPI هایی که بر اساس اهداف تیم، دپارتمان و سازمان تعریف شدن را ردیابی کرده و بسنجین و اقداماتتان را بر اساس انها تنظیم کنین.
- استراتژی های محتوا و شبکه اجتماعی را توسعه بدین
پس از بررسی داده ها و ارزیابی عملکرد محتوا در شبکه های اجتماعی، کارشناسان بازاریابی باید استراتژی اصلی را مورد بازبینی و ارزیابی مجدد قرار بدن و در کمپین های بعدی از این نتایج استفاده کنن. اگر چیزی در استراتژی اصلی کار نکرد و مشکل داشت، باید از اون درس بگیرین و مراقب باشین که همون اشتباهات را دوباره تکرار نکنین. مهمتر از همه اینکه با تغییرات و به روزرسانی ها در شبکه ها و کانال هایی که محتواها در اونها جریان دارن هماهنگ باشین.
- آموزش بازاریابی محتوا از طریق تولید محتوای ارزشمند
همان طور که قبلا عنوان کردیم، مشتریان احتمالی شما سوال ها و مشکلاتی در رابطه با کسب و کار شما دارن که باید در محتواهایتان به آنها توجه کنین. پس در آموزش بازاریابی محتوا باید به تولید محتوای محتوای ارزشمند توجه کنید. اگرچه یک راه برای دور کردن این مشتریان احتمالی و منصرف کردن آنها، میتونه خسته کردنشون با یک محتوای ضعیف باشه. به این آمارها توجه کنین:
61 درصد از مصرف کنندگان، نظرشون اینه که نسبت به شرکتهایی که محتواهای ویژه کاربران خود تولید می کنن، احساس بهتری دارن و همچنین بیشتر علاقه دارن از آنها خرید کنن. (منبع: Custom Content Council)
محتواهای جذاب یکی از سه دلیل اصلی مردم برای دنبال کردن برندها در شبکه های اجتماعی هستن. (منبع: Content+)
- ایجاد مزیت در تولید محتوای ارزشمندمحتوای شما باید ارزش واقعی داشته باشه، این ارزش می تونه شامل اطلاعات کاربردی، مشاوره کاربردی چگونگی استفاده و حتی سرگرمی باشه. باید چیزی در محتوا باشه که توجه خواننده را جلب کنه.مقالات و پست های «چگونگی استفاده…» معمولا برای مشتریان مفید و قابل استفاده هستن. چرا؟ خوب چون مردم دائما در جستجوی اطلاعات جدید هستن و مقالاتی که برای پاسخ به سوالات اونها نوشته شدن بسیار با ارزش هستن. نه تنها این مقالات تاثیر مثبتی بر روی افراد دارن، بلکه به افزایش اعتبار کسب و کار شما هم کمک می کنن. اگر موفق بشین به سوال هایی که خریدارانتان دارند پاسخ بدین، به احتمال زیاد در آینده دوباره برای گرفتن اطلاعات بشتر سراغ شما می ایند. پس هرچه بیشتر بتونین به مردم کمک کنین یا براشون فایده داشته باشین، نگاهشون به برند شما مطلوب تر خواهد بود و احتمال اینکه در مورد شما و برندتون به بقیه هم بگن بیشتره.
- در جستجوی نیازهای ضروری و فوری باشیننیازهای فوری خیلی مهمن چون باعث میشن مردم یه کاری (مثلا خرید) کنن. در واقع شما هم با محتواهاتون می خواهید همین فوریت را القا کنین. محتوایی برای مخاطبانتون تولید کنین که باعث بشه این نیاز را حس کنن. برای این کار باید به دنبال اطلاعات جدید و مرتبطی باشین که حساسیت برانگیز هستن و در عین حال ارزش هم ایجاد کنین. اگر فرصتی برای اونها دارین که در زمان خاصی محدود شده حتما در سریعترین زمان ممکن باهاشون به اشتراک بذارین. هر چیزی که باعث بشه مخاطبان شما اقدامی انجام بدن (take action) برای شما مفیده بخاطر اینکه اونها را متقاعد میکنه تا نسبت به محتواها و کال تو اکشن های بعدی همین حس را داشته باشن.
- کنجکاوی کاربران را برانگیزیدمخاطبان همیشه به دنبال اطلاعاتی هستن که باعث بشه زندگی شان آسون تر شه و راه حل هایی برای مشکلاتشان پیدا بشه، پس از این فرصت استفاده کنین. تلاش کنین سرخط هایی بنویسین که مردم نتونن اونها را ندید بگیرن. نه تنها هدفتان باید حل مشکلات کاربران باشه ،بلکه باید تمام تلاشتان را بکنید که یک راه برای علاقه مند نگه داشتن آنها پیدا کنین.پاسخ دادن به سوالاتی که دانش کافی در موردشون دارین خیلی راحته اما ارائه این اطلاعات و پاسخ ها در یک قالب جدید و خلاقانه است که میتونه موثر باشه. برای مردم خیلی مهمه که بدونن شما به عنوان یک متخصص در کسب و کارتون به چی فکر می کنین نه فقط اینکه در مورد چی حرف می زنین. کنجکاوی انها را برطرف کنین و باهاشون صادق باشین.بخاطر همین حس کنجکاویه که ترکیب برندسازی شخصی و بازاریابی محتوا میتونه خیلی موثر باشه. مردم نسبت به چهره هایی که پشت برندهای مورد علاقه اونا هستن، خیلی کنجکاون.
- به احساسات تلنگر بزنینمحتوایی که باعث برانگیخته شدن احساس کاربران بشه میتونه خیلی موثر باشه. احساسات، نقش یک محرک را در فرآیند خرید دارن، البته حواستون باشه که این کار باید بدون سوء استفاده از احساسات کاربران انجام بشه. یک محتوای خوب، احساسات شما را تحت تاثیر قرار میده در حالیکه همزمان از منطق شما برای ایجاد اعتماد و اعتبار استفاده می کنه. به هرحال لمس احساسات بهتون کمک می کنه یک محتوای قدرتمند تولید کنین و احتمال اینکه کاربران این محتوا را برای تایید گرفتن از دیگران به اشتراک بذارن افزایش میده.البته منظور ما از تلنگر زدن به احساسات این نیست که اشک آنها را دربیارین، این احساسات هر چیزی می تونن باشن. جف بولاس (کارشناس بازاریابی دیجیتال) یکی از تحقیقاتش در مورد استفاده از طنز در بازاریابی محتوا را در وبلاگش به اشتراک گذاشته که در ادامه می تونین آن را بخوانید:با توجه به تحقیقات Wharton اکثر مردم به دنبال مطالب سرگرم کننده و خنده دار هستن و مرتب این مطالب را با هم به اشتراک میذارن. استفاده از طنز و شوخی در بازاریابی محتوا میتونه بسیار موثر باشه. شرکت های بزرگ از این موضوع استفاده می کنن تا اسم کسب و کارشون همیشه سر زبون ها باشه. اونها میدونن که طنز میتونه کارهای زیر را انجام بده:
- میتونه توجه ها را به خودش جلب کنه و این توجه را حفظ کنه
- منجر به یک واکنش احساسی میشه، نه فقط از نظر مثبت بودن بلکه از نظر ارتباط با شما و برند شما
- نشون دهنده اینه که شما هم یکی از خودشون هستین
- شما در یادشون می مونین و به اشتراک گذاشته می شین و اگر این موضوع را در صفحات اجتماعی تون هم لحاظ کنین تعداد دنبال کننده هاتون افزایش پیدا می کنه.
- آموزش بازاریابی محتوا با تولید محتوای مشتری ساز
کسب و کارها متوجه شدن که با وجود یک استراتژی قوی در بازاریابی محتوا و تولید محتوای متناسب با نیازهای کاربران، می تونه باعث افزایش درخواست مشتریان و خرید بشن. در بازاریابی محتوا، کیفیت محتوا خیلی مهمه اگر محتوا جذاب و قابل توجه باشه نتیجه خیلی خوبی خواهد داشت اما محتوای ضعیف بدون اینکه بتونه حتی یک مشتری را جذب کنه یک چراغ منفی برای کسب و کار به حساب میاد.
به منظور تولید محتوای مسپشتری ساز د این بخش از مقاله آموزش بازاریابی محتوا، مراحل زیر را دنبال کنید:
- کاربرانتان را شناسایی کنینافرادی که میتونن مشتری شما باشن چه کسانی هستند؟در این مرحله هدف اینه محتوایی ارائه بدیم که کاربران هدف بتونن ازش استفاده کنن، محتواهایی که شبیه به مطالب بازاریابی معمول نیستن. برای این کار با پرسیدن این سوالات از خودتون شروع کنین:
- مشتریان ایده آل من چه کسانی هستن؟
- علایق و چالش های اونها چیه؟
- در چه جاهایی آنلاین می شن؟
- جمعیت شناسی اونها به چه شکلیه؟*جمعیت شناسی: طبقه بندی مردم از نظر سن، جنسیت، درآمد و …با تعریف سوالات به این صورت می تونین اطلاعاتی در رابطه با مشتریان احتمالی تون به دست بیارین و داشتن این اطلاعات باعث میشه تولید محتوا برای اونها ساده تر بشه.
- روی مشکلات کاربران تمرکز کنینتیم فروش شما احتمالا بهتر از هر کس دیگه ای مشکلات مشتریان شما را می دونن، شاید بهتر باشه در مورد این موضوع با انها مشورت کنین و بتونین با دید بهتر برای مشتریانتان برنامه ریزی کنین. برای اینکه بتونین مشتریان را به قیف های فروش هدایت کنین باید به زبان اونها مسلط باشین. چه چیزی در محصول یا خدمات شما آنها را جذب میکنه؟ چه مشکلی از اونها قراره حل بشه؟شناسایی مشکلات مشتریان برای موفقیت در بازاریابی بسیار مهمه، بخاطر اینکه توانایی متمایز کردن مشتری های واقعی از کاربران عادی را بهتون میده. باید مطمئن بشین که مشتریانی که در حال بازاریابی برای اونها هستین همون هایی هستن که کسب و کار شما می تونه راه حل های خوبی بهشون ارائه بده. چرا این موضوع انقدر مهمه؟ خوب بخاطر اینکه مشتریان راضی هیچوقت به اعتبار یک کسب و کار آسیب نمی زنن.
- راه حل ارائه بدینباید محتوایی تولید کنین که وقتی خودتون هم نیستین معرف کسب و کار شما باشه. باید منابع مستقلی معرفی کنین که به سرعت و سادگی می تونن به سوالات پاسخ بدن، برای این کار به محتوایی نیاز دارین که تصویری از راه حل های استراتژیک شما باشه و بتونه نقاط ضعف شما را بپوشونه.با ارائه دادن یک راه حل می تونین ارزش پیش بینی نشده ای را به کاربراتون منتقل کنین. این کار نه تنها مزیت رقابتی شما به حساب میاد بلکه بهتون کمک می کنه در جایگاه مناسبی قرار بگیرین.
- محتواها را در شبکه های اجتماعی پروموت کنین
تولید محتوا تنها بخشی از بازاریابی محتواست، در ادامه باید مطمئن بشین که ان محتوا به پرسوناهای خریدار شما می رسه. بهترین راه برای این کار تبلیغ محتوا در شبکه های اجتماعیه. کارشناسان بازاریابی محتوا در Moz پیشنهادهای زیر را برای این کار دادن:
کانال مناسب را انتخاب کنین
بعضی از محتواها برای فیسبوک مناسب هستن، بعضی برای توییتر و بعضی هم برای هر دو. شما باید مخاطبانتون را به خوبی بشناسین و بدونین کجاها دوست دارن چی ببینن. اگر نمی دونین، امتحان کنین تا متوجه بشین.
در زمان مناسب پست کنین
فیسبوک، توییتر، لینکدین و تقریبا همه شبکه های اجتماعی امکان تجزیه و تحلیل مطالب را بهتون میدن. اگر از ابزارهای مدیریت شبکه های اجتماعی مثل هوت سوت یا بافر استفاده کنید، می توانید به اطلاعات مربوط به روزها و ساعات پربازدید دسترسی داشته باشید. از این اطلاعات به نفع کسب و کارتون استفاده کنین.
از هشتگ ها (بادقت) استفاده کنین
هشتگ ها به راحتی قابل استفاده هستن و می تونن راهی برای جلب توجه کاربران جدید به مطالب شما باشن. هشتگ های مربوط به کسب و کارتان را شناسایی کنین و از آنها استفاده کنین. تولید کنندگان محتوا باید به روشنی رویکردشان را در انتشار ارزش های مربوط به محصولات و خدمات شما مشخص کنن. کمتر به سخنرانی در زمینه فروش فک کنین و بیشتر به دنبال آموزش دادن باشین.
یک تقویم تولید محتوا ایجاد کنین
یکی از مهمترین راه ها برای بازاریابی محتوا داشتن یک تقویم تولید محتواست که اغلب جدی گرفته نمی شه. این مقاله از Karisa Egan (مدیر هماهنگی بازاریابی IMPACT) بهتون کمک می کنه بتونین یک تقویم تولید محتوای ساده اما موثر برای تیم تون ایجاد کنین.
روش های تولید محتوای کاربر پسند
در این قسمت از آموزش بازاریابی محتوا می خواهیم روش های برای تولید محتوای کاربر پسند را به شما آموزش دهیم. وقتی که صحبت از تاثیرگذاری با بلاگ و بازاریابی محتواست، کیفیت و تناسب محتوا یک اصله. در واقع یک ارتباط مستقیم بین میزان انتشار محتوا در وبلاگ و میزان ترافیک ایجاد شده در سایت وجود داره. نظر پاملا وگان (مدیر بازاریابی درونگرا در هاب اسپات) در این مورد را در ادامه بخونین:
«شکی نیست که کیفیت محتوا در وبلاگ نویسی تجاری مهمه. با توجه به آمار به دست آمده، شرکت هایی که تولید محتوای وبلاگشان را از 3-5 وبلاگ در ماه به 6-8 وبلاگ در ماه در افزایش دادن به جذب سرنخ های(leads) دو برابر رسیدن.
علاوه بر کیفیت، محتوا باید تناسب هم داشته باشه. اگر به تاکید بیشتر گوگل بر کیفیت محتوا توجه کرده باشین این آمار خیلی هم جای تعجب نداره. کمیت و کیفیت باید همراه با هم افزایش پیدا کنن و این موضوع از سال 2013 به بعد اهمیتش بیشتر هم شده.»
درباره چه مسائلی باید در وبلاگتان بنویسید
بسیاری از کارشناسان بازاریابی و کسب و کارها با چالش تولید مداوم محتوا با ایده نو رو به رو هستن. این ایده ها از کجا باید نشات بگیرن؟
- به سوالات احتمالی پاسخ بدین – از شبکه های اجتماعی به عنوان یک Crowdsource استفاده کنین و فرصت های کسب و کارتون را بهتر بشناسین. سوال هایتان را بپرسین!
- درباره نظرات کاربران وبلاگ نویسی کنین – موضوعات الهام بخش میتونه درست کنار گوشتون باشه، نظرات کاربران را که شامل افکار، سوالات و چالش هاست دست کم نگیرین.
- داستان های رضایت مشتری – هیچ ابزار فروشی نمیتونه به اندازه معرفی افرادی که از محصول/خدمات شما رضایت داشتن کمک کنه.
- اخبار کسب و کار – مخاطبانتون را در جریان تغییرات و اخبار کسب و کارتان قرار بدین.
- هشدارهای گوگل – از google alerts در کسب و کارتان استفاده کنین تا بتونین در جریان مطالب و بحث های مربوط به کارتان قرار بگیرین.
- Engage در لینکدین – لینکدین یک پلتفرم برای کارشناسان و متخصصانه، بنابراین می تونین با اونها ارتباط داشته باشین و ایده های جدید بگیرین.
- نظارت بر توییتر – هشتگ های خاص مثلا #وبلاگ_نویسی را دنبال کنین و توییت های دیگران را بخونین و ازشون الهام بگیرین.
- نظارت بر فیسبوک – شبیه به توییتر
- واکنش به وبلاگ های دیگر – عادت کنین وبلاگ های دیگران در زمینه کاری مشابه کار خودتون را بخونین، هم محتواها را بخونین و هم نظرات زیر اونها.
- یوتیوب – محتواهای ویدئویی مربوط به کسب و کارتان را پیدا و بررسی کنین.
- Crowdsource از رسانه های اجتماعی – تو رسانه های مختلف اجتماعی سوال بپرسین، بازخوردهایی که به این سوالها میشه یک منبع بسیار با ارزشه.
- نظارت بر ایمیل ها و تماس های تلفنی – چک کنین چه نوع درخواست هایی از طریق این دو کانال دریافت می کنین، با کسانی که مسئول پاسخ گویی هستن و می تونن اطلاع داشته باشن در مورد سوالات، درخواست ها و گفتگوهایی که شکل می گیره صحبت کنین.
هرچند وقت یکبار باید پست جدید بذارین
وقتی پای آموزش بازاریابی محتوا به میان میاید، جواب این سوال خیلی ساده ست. تا جایی که امکان داره پست جدید بذارین. این کار، کار شماست و خودتون بهتر میدونین سه پست در هفته بهتره یا دو پست در روز. هر چه بیشتر برای وبلاگتون محتوا تولید کنین، سریعتر به نتیجه می رسین.
3 راه برای شناسایی ایده های تولید محتوا
شناسایی ایده هایی برای تولید محتوا، یکی از بخش های با اهمیت در آموزش بازاریابی محتوا است. یک فضای خالی حتی برای یک بلاگر حرفه ای هم میتونه کمی ترسناک باشه، گاهی اوقات نمی دونین درباره چی باید بنویسین. خوشبختانه روش های زیادی برای شناسایی ایده محتوا وجود داره و بدون نیاز به خلاقیت شخصی هم می تونین به ایده های جدید برسین:
1. یافتن کلمات کلیدی مناسب
شناسایی کلمات کلیدی یکی از بهترین راه ها برای پیدا کردن ایده و نوشتن محتواست. اما تمرکز بر روی کلمات کلیدی که همه برندها در حال رقابت بر روی اونها هستن ممکنه نتیجه خوبی نداشته باشه. به جای کلمات کلیدی میشه از عبارات کلیدی طولانی (Long-tail keywords) برای وب سایتتون استفاده کنین.
ابزارهای مخصوص کلمات کلیدی هاب اسپات و گوگل می تونه بهتون کمک کنه که با یک جستجوی ساده به نتایج جالب و مرتبط برسین. به عنوان مثال می تونین از این ابزار برای پیدا کردن عباراتی که در حوزه کسب و کار شما زیاد جستجو می شن استفاده کنین و برای این عبارات محتوا تولید کنین.
اگر وبلاگ شما مربوط به بازی (Game) و کنسول های بازی باشه، انتظارتون اینه که در این ابزارها به عبارات PS4 و XBOX One برسین. اما احتمالا تعجب می کنین اگر ببینین عباراتی مثل «اپلیکیشن های iPhone برای اجرای بازی» و یا «بازی های Boston MA» برای پیدا کردن مطالب مشابه استفاده میشن.
خوب این نتایج در آموزش بازاریابی محتوا چه معنی می تونه داشته باشه؟ بهتره تولید محتوایی را در اولویت قرار بدین که مربوط به این عبارات کلیدی تازه کشف شده باشن فقط توجه داشته باشین که کاملا به برندتون مربوط باشن.
2. پشتیبانی فروش
آن دسته از اعضای تیم که به طور مرتب با مشتری ها در ارتباط هستن منابع خوبی برای ایده های محتوا هستن. هفته ای یکبار همه اعضای تیم را جمع کنین و از انها موارد زیر را بخواهید:
- در صورتی که الگوی خاصی در نظرات یا سوالات مشتری ها وجود داره گزارش داده بشه
- چالش هایی که مشتریان و کاربران با اونها مواجه می شن گزارش داده بشه
- اگر کسی تمایل داره یا میتونه یک مطالعه موردی (Case Study) ارائه بده
علاوه بر این، یک صفحه آنلاین هم می تونین آماده کنین که اعضای تیم بتونن در لحظه سوالاتی که زیاد پرسیده می شن و ایده های محتوا را ثبت کنن. ممکنه در ابتدا کار سختی به نظر بیاد اما به شما کمک می کنه محتوا با اطلاعات مهم تولید کنین و ممکنه اعضای تیم پشتیبانی شما هم بتونن شروع به تولید محتوا برای سایت شرکت شما کنن.
3. بازبینی اطلاعات تاریخی
هرکسی که از نرم افزار هاب اسپات یا گوگل آنلتیکس استفاده می کنه میتونه به سرعت و به راحتی اطلاعات مربوط به محتواهای برتر شما را شناسایی و بازیابی کنه. گزارش عملکرد صفحات در هاب اسپات معیارهای مهمی از جمله داده های مربوط به عملکرد صفحات، نظرات، لینک های ورودی و بازدید صفحات را در اختیار شما قرار میده. این معیارها می تونن تصویر واضحی از چگونگی عملکرد یک پست خاص یا عناوین وبلاگ ارائه بده.
بازنویسی محتواهای موجود
یکی از مسائلی که اغلب در آموزش بازاریابی محتوا نادیده گرفته می شود، اهمیت به محتواهای موجود می باشد. بر اساس آمار موسسه بازاریابی محتوا، 64 درصد از کارشناسان بازاریابی کسب و کارهای B2B گزارش داده اند که برای تولید کافی محتوا دچار چالش شده اند. خبر خوب اینه که ما تونستیم برای این موضوع راه حل مناسبی پیدا کنیم.
بازنویسی محتوای موجود، ساده ترین و مقرون به صرفه ترین روش برای پر کردن وبلاگ و مجله شماست بدون اینکه از کیفیت منابع شما کم بشه. برای این کار کافیه راهی مناسب برای استفاده مجدد از محتواهاتون پیدا کنین و بتونین برای خودتون منابع جدید بسازین.
- بازبینی کتاب های الکترونیکی
برای اینکه بتونین از ایبوک های خود بهره بیشتری ببرین، انها را به چند پست در وبلاگتون تقسیم کنین. شکستن متن های طولانی و بلند بهتون این امکان را میده همچنان به تولید محتوا ادامه بدین در حالیکه فقط دارین نوع محتوا (یا رسانه) را عوض می کنین. ایبوک ها ممکنه برای بعضی از کاربراتون زیادی حجیم و جامع باشن، درک یک پست که بخشی از یک تصویر بزرگ را نشون میده، میتونه ساده تر باشه.
با توجه به کانالی که برای انتشار انتخاب می کنین ممکنه نیاز به تغییر قالب بندی داشته باشین اما نتیجه بسیار سودآوره.
- چندتا از پست ها را بهم وصل کنین
از کار کشیدن زیاد از مغزتون برای ایده های جدید دست بکشین و یه لطفی به خودتون بکنین: به آرشیو وبلاگ تون توجه کنین. خوب شما کلی ایبوک دارین که می تونین ازشون استفاده کنین، قبل از اینکه برین سراغ این کتاب ها، سری به تجزیه و تحلیل وبلاگ تون بزنین تا متوجه بشین کدوم پست ها بازدید بیشتری داشتن یا بیشتر از بقیه به اشتراک گذاشته شدن.
اینجا هدفمون اینه که پست هایی که وضعیت بهتری دارن شناسایی کنیم و وبلاگ های مربوط به اون پست های خاص که موضوعاتشون هماهنگه را هم پیدا کنیم. اگر در هر موضوع 3 تا 5 پست داشته باشین بیشتر راه را رفتین. اضافه کردن بخش های کوچیک جدید مثل یک آمار جدید، تغییر عنوان و یا تغییر چند جمله می تونه به لینک کردن این مقالات به هم کمک کنه.
از هر رویکردی می تونین برای این کار استفاده کنین فقط حواستون باشه که با ایجاد تغییرات، خوانایی مطالب از بین نره. لینک کردن پست ها به هم بلاگ تون را یک دست می کنه و در نهایت می تونین با اضافه کردن عناصر جدید گرافیکی کار را تموم کنین و حالا یک ایبوک جدید برای اشتراک گذاری با پرسوناهای خریدار دارین.
- افزایش محتواهای همیشه سبز
محتوای همیشه سبز (Evergreen Content) به محتوایی گفته می شه که با گذر زمان همچنان کاربردی و جذابه (محتوایی که در حال حاضر دارین میخونین یک نمونه از این نوع محتواست). این محتواها اطلاعات با کیفیت و بدون محدودیت زمانی به اشتراک میذارن. درست بر عکس محتوای روز (محتوای حساس به تاریخ و زمان)، محتوای همیشه سبز ارزش بلندمدتی برای کسب و کار شما ایجاد می کنه و این ظرفیت را داره که برای طولانی مدت نیازهای مشتریان را برطرف کنه.
در بحث آموزش بازایابی محتوا ، مهمه بدونید که همه محتواهایی که تولید میشه باید محتوای همیشه سبز باشه اما اگر از تولید محتواهای مربوط به موضوعات داغ روز دست بکشین و از تاریخ انقضای احتمالی اونها بترسین، کسب و کارتون در مقابل رقبا آسیب پذیر و ضعیف میشه.
با تغییراتی که هر روزه در کسب و کارها اتفاق می افته، شناخت مزایای محتوای همیشه سبز و استفاده از اون برای بازیافت خلاقانه بسیار مهمه. به جای اینکه این فرصت را از دست بدین، محتواها را به این شکل دوباره استفاده کنین: به روز رسانی های شبکه های اجتماعی، لینک به موضاعات وبلاگ، وبینارها و سوالات متداول. انتشار و بازاریابی محتوای همیشه سبز برای شما و کسب و کارتون نتایج زیادی داره و باعث افزایش رضایت مشتری میشه.
- برای جذب کاربران جدید هدف گذاری کنین
تعداد پرسوناهای خریدار نه تنها بازتاب کسب و کار شماست بلکه نشون دهنده سطح خدمات و محصول شما هم هست. در حالیکه بعضی از کسب و کارها فقط یک نوع پرسونای خریدار مشخص دارن، بقیه سعی می کنن به 3 یا 4 نوع متفاوت پرسونا برسن. ممکنه برای کسانی که در جستجوی خریداران بیشتری هستن تولید محتوا برای همه نوع کاربر کمی چالش برانگیز باشه. به همین دلیل بعضی از مطالب شما می تونه توجه نیمی از این پرسونا ها را جذب کنه و احتمالا باقی انها را نمی تونه تحت تاثیر قرار بده.
اینجاست که بازیابی محتوا اهمیت خودش را نشان میده. ممکنه یک کتاب الکترونیکی منتشر کرده باشین که توجه نه تمام مخاطبانتان بلکه تعداد زیادی از آنها را به خودش جلب کرده باشه. به جای اینکه اون دسته از کاربرانی که جذب نشدن را فراموش کنین مطالبتون را طوری تغییر بدین و بازیابی کنین که برای مشتریانی که دفعه اول دیدن و خوششون نیومده مناسب تر باشه. به خاطر داشته باشین که با دستیابی به همه مشتریان بالقوه، ROI کسب و کار شما به طور موثر افزایش پیدا می کنه.
امیدواریم این مقاله راجع به آموزش بازاریابی محتوا یا آموزش کانتنت مارکتینگ (content marketing) برایتان مفید بوده باشد. اگر سوالی راجع به این آموزش داشتید، حتما در بخش نظرات برایمان بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید