الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست؟ و در سئو چه تاثیری دارد؟ | HUMMINGBIRD ALGORITHM GOOGLE

با سلام خدمت همراهان همیشگی ویکی دمی. در این سری از آموزش سئو قصد داریم در مورد الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل صحبت کنیم. مرغ مگس خوار زمانی که معرفی شد بسیاری از نتایج جستجو را تحت تاثیر خودش قرار داد و باعث شد شکل جدیدی از جستجوها و نمایشها در دنیای موتورهای جستجو پدید آید. اگر از علاقهمندان به الگوریتم های گوگل هستید، مقاله الگوریتم مرغ مگس خوار را تا انتها بخوانید تا با یکی از مهمترین آنها آشنا شوید. البته اگر فکر می کنید که اطلاعات کافی در این زمینه دارید، حتما به انتهای مقاله بروید و آزمون تستی که برای سنجش بیشتر شما گذاشته شده است را پاسخ دهید.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل (HUMMINGBIRD ALGORITHM GOOGLE) چیست؟
هدف اصلی آن، بهینهسازی جستجوی کاربران است. بر خلاف الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن که در ابتدا به عنوان افزونه (add-ons) به الگوریتم های موجود در گوگل اضافه شدند، مرغ مگس خوار از ابتدا به عنوان یک الگوریتم اصلی برای بهینهسازی جستجوی کاربران تعریف و عرضه شده است.

تمرکز اصلی آن بر روی عبارات است و این امکان را به گوگل میدهد که بتواند عبارات جستجو شده را به طور کامل تجزیه و تحلیل کند و سرعت دسترسی کاربران به نتایج را افزایش دهد. با توجه به این تعریف متوجه میشویم که گوگل نام مناسبی برای آن انتخاب کرده است.
دلیل نامگزاری الگوریتم مرغ مگس خوار توسط گوگل
مرغ مگس خوار پرندهای است کوچک و باهوش که دو ویژگی دقت و سرعت را در کنار یکدیگر دارد. الگوریتم گوگل نیز سعی میکند با درک دقیق مفهوم عبارت جستجو شدهدر کمترین زمان و بیشترین سرعت، همان نتایجی را به کاربر نمایش دهد که کاربر به دنبال آنها میباشد.

چگونه الگوریتم مرغ مگس خوار جستجوی گوگل را تغییر داد ؟
از پاییز سال 2013، تاثیر خود را بر روی نتایج میلیاردها جستجو گذاشته و برای کاربران، صفحهی نتایج شخصیتر و صمیمیتری از جستجو را فراهم کرده است. البته نباید فراموش کنیم که پاسخدهی گوگل در میکرو ثانیه به سوالات متنی در نتیجه تغییرات گستردهای در طول 20 سال این موتور جستجو است، اما امروزه نتایج، دیگر بر اساس کلمات کلیدی خاص مشخص نمیشوند و کل عبارت مورد توجه قرار میگیرد.
مرغ مگس خوار جستجویی که ما انجام دادهایم را درک میکند و معنای آن را در نتایجی که به کاربران نمایش میدهد لحاظ میکند.
برای اینکه بتوانید کاملا اهمیت به روزرسانی مرغ مگس خوار را درک کنید، با ما همراه شوید تا به شما نشان دهیم که جستجو قبل از این به روزرسانی در گوگل به چه شکلی بوده و این الگوریتم برای چه کاری طراحی شده و چرا واقعا زندگی ما را تغییر داده است. معرفی الگوریتم پنگوئن و فرار از جریمه آن
جستجو قبل از الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل به چه شکل بود ؟
در تابستان 2013، اصول SEO کم و بیش شبیه به همان چیزی بود که امروزه از آن استفاده میکنیم. ما در آن زمان هم در عصر «محتوای عالی» زندگی میکردیم و به حمایت لینکها (خرید لینک و یا ساخت لینک) در وبسایتمان نیاز داشتیم و هدف ما همیشه، توانایی پاسخ دادن به سوالاتی بود که برای مردم اهمیت داشت. اگرچه حتی یک سال بعد از عرضه الگوریتم مرغ مگس خوار ، نتایج جستجو بسیار متفاوت بود.

یک سال قبل از انتشار این الگوریتم، نتایج جستجو به شما دقیقا همان چیزی را میدادند که درخواست کرده بودید، مثلا برای جستجوی تک کلمهای “Games” و برای رشته طولانیتر “شهردار بورلینگام در کانزاس کیست؟” و یا حتی یک کلمه اختصار معروف مثل “NBA”، این کار به شکل catch انجام میشد.
نتایج اغلب موارد کاملا دقیق بود، البته پاسخ عمیق و مفهومی با منابع کافی در مورد جستجو به کاربر ارائه نمیشد. توانایی تجزیه و تحلیل درخواستها هنوز یک چالش برای گوگل بود مخصوصا زمانی که گوگل باید تفاوت دو درخواست شبیه به هم با معنای متفاوت را تشخیص میداد.
به عنوان مثال موزیک و تاتر می توانند گزینه های خوبی برای اثبات این موضوع باشند. اگر الان در گوگل درباره “The Globe” جستجو کنیم، اطلاعاتی در رابطه با تئاتر معروف Globe که مربوط به شکسپیر است به دست میآوریم. اگر این جستجو در سال 2010 انجام میشد، به احتمال زیاد اطلاعاتی در رابطه با کروی بودن “Globe” زمین و یا اطلاعاتی در رابطه با سازمان Global Learning and Observation to Benefit the Environment به شما داده میشد.
حالا در نظر بگیرید کسی که جستجو میکند، علاقه ای به بازیگران نداشته باشد و چیزی که با وارد کردن کلمه Globe در جستجوی آن است یک ترانه از سال 1991 به همین نام است. امروز بهراحتی میتوانیم درخواستهای جستجوی خود را در گوگل طوری تنظیم کنیم که گوگل بتواند پاسخ دقیق سوالها را بازیابی کرده و نمایش دهد. فقط درنظر داشته باشید که در هر صورت نباید سوالهای اشتباه، شبیه به «ماشین حضرت مسیح چیست؟» بپرسید چون حتما جواب اشتباهی میگیرید.
برای درک کامل این الگوریتم، باید با ویژگیهای اصلی گوگل که تاثیر زیادی بر روی جستجو دارند و الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل در جستجو از آنها کمک میگیرد آشنا شویم که یکی از ویژگیهای اصلی گوگل، «گراف دانش و جستجوی معنایی» است.
گراف دانش (Knowledge Graph) در سال 2012 منتشر شد.
ایده اصلی آن به شکلی بود که به عنوان مثال، وقتی شما جمله «اقامتگاه پاریس هیلتون» را جستجو کردید، اطلاعات مربوط به آن متن را آماده کند.
قبل از گراف دانش ممکن بود که شما اطلاعاتی مربوط به «هتل هیلتون» کنار «رود سن» را به جای نتایج مربوط به «خانم پاریس هیلتون» وارث هتلهای هیلتون دریافت کنید. در واقع گوگل با استفاده از گراف دانش میتواند اطلاعات دیگری که ممکن است مربوط به جستجوی یک کاربر باشد را در اختیارش قرار دهد.
جستجوی معنایی (Semantic Search) جستجویی کاملا متفاوت از کلمات کلیدی و چیزی فراتر از آن است.
گوگل در جستجوی معنایی روی کلماتی که نوشته میشوند تمرکز نمیکند و در واقع معنا و مفاهیم نوشتههاست که اهمیت دارد.
تاثیر الگوریتم مرغ مگس خوار بر روی سئو سایت
بر خلاف الگوریتم های پنگوئن و پاندا که ماهیت ضد اسپم داشتند الگوریتم مرغ مگس خوار افزونهای میباشد که به تجزیه و تحلیل عبارتهایی که کاربران جستجو میکنند میپردازد. پس برای اینکه مورد جریمه این الگوریتم قرار نگیرید و سئو سایت خود را بهبود ببخشید باید به تولید محتوای مرتبط با عبارتهای جستجو شده توسط کاربران بپردازید.
در صورتی که کاربران به هنگام جستجوی عبارتهای بلند، از وب سایت شما بازدید کنند و به هدف شان برسند، شما مورد تایید الگوریتم مرغ مگس خوار قرار خواهید گرفت.
هدف از به روز رسانی الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست ؟

مرغ مگس خوار باعث پیشرفت زیادی در تکنولوژی جستجوی گوگل شد و حدود 90 درصد از جستجوها در سراسر جهان را تحت تاثیر خود قرار داد، که تمرکز آن بر روی سه جزء اصلی زیر است:
- جستجوی محاورهای (Conversational Search)
با استفاده از پردازش زبان طبیعی (روشی در هوش مصنوعی)، مرغ مگس خوار می تواند نتایج مناسب بر اساس هر دو نوع کلمات کلیدی کوتاه (head) و طولانی (long-tail) که شامل عبارات و جملات میشود را بازیابی کند و ویژگی معناشناسی به این آن کمک میکند تا به کاربران اجازه دهد با اطمینان موضوعات کلی و جزئی مورد علاقه خود و همه چیزی که به آن موضوع مربوط است را جستجو کنند.
- جستجوی انسانی (Human Search)
اگر در روزهای اولیه اینترنت از یک موتور جستجو استفاده کرده باشید حتما به خاطر دارید که جستجوی موضوعات و موارد خاصی که دانش کافی از آن نداشتید چه کار سختی بود. الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل این مشکل را با تمرکز بر روی کلمات هم معنی و موضوعات مرتبط به هم حل کرده است.
برای روشن تر شدن موضوع تصور کنید که شخصی عبارت «رئیس جمهور انگلستان» را جستجو می کند. البته انگلستان رئیس جمهور ندارد و در سیستم پادشاهی انگلستان نخست وزیر ریاست دولت را به عهده دارد. اگر در گذشته این عبارت جستجو میشد، گوگل به احتمال زیاد جواب درستی برای این جستجو نداشت اما امروزه این الگوریتم به کاربر کمک میکند آنچه را که نمیداند و جستجو میکند، بفهمد و به نتایج درستی که مدنظرش است برسد.
- جستجوی صوتی (Voice Search)
با ایجاد این الگوریتم، جستجوی مکالمهای تغییرات بزرگی در سئو ایجاد کرد و این تغییرات باعث پیشرفت گوگل در زمینه درک زبان طبیعی و جستجوی صوتی شد. در جستجوی صوتی با بیان عبارت مورد نظر، در واقع مرغ مگس خوار را برای پیدا کردن پاسخ احضار می کنید. به طور کلی تنها کلمات کلیدی برای سنجش قصد کاربر از جستجو کافی نیست در نتیجه مرغ مگس خوار به همراه گراف دانش و معناشناسی گوگل میتواند نتایج بهتری را در هم در جستجوی نوشتاری و هم جستجوی صوتی برای کابران آماده کند و کار را برای آنها راحت تر کند. الگوریتم پاندا (Google Panda) چیست؟
بهینه سازی جستجوی محلی
با استفاده از جستجوی معنایی و پردازش زبان طبیعی که کنار هم نشان دهنده تفکر و تمایلات یک انسان است، موتور جستجو میتواند درخواستها را تجزیه و تحلیل کند و آنچه که کاربران به دنبال آن هستند را پیدا کند. با وجود این ویژگیها دیگر استفاده از کلمات کلیدی و پاراگرافهای توضیحی که کسب و کارها در سایتهایشان تعریف میکنند اهمیت بسیار کمتری دارد. به عبارت دیگر روش های غلط اسپم کردن صفحات با کلمات کلیدی و نامهای تجاری جعلی بسیار ضعیف شده است و حتی شاید منجر به گوگل پنالتی شوند، اگرچه هنوز هم از آنها استفاده میشود.
سخن آخر
این الگوریتم برای شما یک فرصت است! زیرا به کیفیت محتواهایی که تولید میشود و ارزش این محتواها برای کاربران توجه ویژهای دارد. پس اگر سئو سایت برای شما مهم است در تولید محتواهای سایتتان و تعریف کلمات کلیدی دقت کنید و توجه داشته باشید که الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل سایتهایی که شامل کلمات کلیدی بیفایده و محتوای بیکیفیت هستند را هدف جریمه خود قرار میدهد.
اگر محتوای سایت شما مطابق با اهداف جستجوهای گوگل باشد، رنک سایت به صورت ارگانیک و لوکال ارتقاء مییابد. در نتیجه برطرف کردن نیاز کابران و پاسخ درست به سوالات یا اهداف آنها از جستجو باید برای شما در اولویت باشد تا Hummingbird Algorithm Google کمک کند که سایت شما دیده شود.
امیدوارم از این مقاله ویکی دمی لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد. در انتها اگر نظر یا پرسشی دارید حتما با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید