الگوریتم موبایل گدون (mobilegeddon)، آخرالزمان صفحاتی که موبایل فرندلی نبودند!
عناوین مطالب
Toggleنمی دانم چقدر فیلم باز هستید اما ممکن است تاکنون عبارت “آرماگدون” به معنی آخرالزمان را بارها شنیده باشید. حالا گوگل در سال 2015 الگوریتم موبایل گدون را معرفی کرد که به جرات می توان گفت آخرالزمانی برای صفحات موبایل فرندلی و غیر موبایل فرندلی بود.
در این جنگ تمام عیار و خبیثانه، صفحاتی که موبایل فرندلی نبودند به قعر رتبه ها سقوش کرده و در مقابل، از طرف الگوریتم های گوگل ارزش زیادی به صفحاتی که برای گوشی های موبایل بهینه شدند، داده شد.
در 21 آوریل سال 2015، الگوریتم های جستجوی گوگل برای سایت های موبایل فرندلی، اولویت بیشتری قائل شدند و در رتبه بندی به آنها امتیاز بیشتری تعلق گرفت. الگوریتم موبایل گدون (mobilegeddon)، سر آغازی بود برای ارزش دادن به سایت های mobile friendly. گوگل این راه را با الگوریتم mobile first index ادامه داد و به پایان رساند (در واقع این الگوریتم، جدید ترین آپدیت از الگوریتم موبایل گدون هست که هم اکنون وجود داد).
این الگوریتم گوگل را می توان از عجیب ترین و غیرقابل پیش بینی ترین الگوریتم در آن سال ها دانست. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد الگوریتم MobileGeddon بیشتر صحبت کنیم.
الگوریتم موبایل گدون چیست؟
21 آوریل 2015، اولین تاریخی است که نام الگوریتم موبایل گدون سر زبان ها افتاد. ممکن است این الگوریتم برای اکثر بیزینس ها شبیه به یک سورپرایز باشد ولی گوگل خیلی وقت است که از این الگوریتم برای رتبه بندی سایت ها در حالت موبایل استفاده می کند. در اوایل نوامبر 2014 بود که گوگل تصمیم گرفت موبایل فرندلی بودن را به عنوان یک فاکتور مهم در رتبه بندی سایت ها در نظر بگیرد و اجازه دهد که کاربران بدانند چه سایتی موبایل فرندلی و ریسپانسیو است و چه سایتی نیست.
الگوریتم MobileGeddon کاملا صفر و صدی عمل می کند. یعنی یا سایت شما موبایل فرندلی هست یا نیست؛ هیچ حد وسطی وجود ندارد. گوگل در صفحه معرفی الگوریتم های خود مانند حالت های قبل این الگوریتم را با عکس زیر توصیف کرد.
بیانیه گوگل برای آن نیز به شرح زیر است:
وقتی صحبت از جستجو در دستگاههای تلفن همراه میشود، کاربران باید مرتبطترین و به موقعترین نتایج را دریافت کنند، مهم نیست که اطلاعات در صفحات یک سایت موبایل فرندلی وجود داشته باشد یا اپلیکیشن های مرتبط.
آنها همچنین بیان کردند که استفاده از فاکتور موبایل فرندلی را گسترش خواهند داد و از آن به عنوان یک سیگنال در رتبه بندی استفاده خواهند کرد. به همین ترتیب، زمانیکه که شما چیزی را با موبایلتان در گوگل سرچ کنید، گوگل ابتدا سایت های موبایل فرندلی را به شما نمایش خواهد داد. برای آن دسته کسب و کار هایی که اپلیکیشن موبایل نیز دارند، اولویت بیشتری برای نمایش در لینک های بالاتر وجود دارد.
چرا الگوریتم موبایل گدون پدید آمد؟
هدف اصلی گوگل همیشه این است که مرتبط ترین محتوا را به چیزی که کاربران سرچ می کنند، نمایش دهد. به همین منظور، گوگل می خواهد مطمئن شوند که چیزی که کاربران به دنبال آن هستند را پیدا می کنند و هم چنین تجربه ی خوبی حین انجام این کار خواهند داشت. به طور متوسط، 88% ترافیک گوشی های هوشمند، از جستجوی محلی به دست می آید. به منظور بهبود تجربه کاربران از جستجو، گوگل می داند که باید نتایج را بر اساس جایی که کاربران هستند، ارتقا دهد و رتبه بندی کند.
توجه: الگوریتم موبایل گدون سرچ های دسکتاپ و تبلت را تحت تاثیر قرار نمی دهد و فقط مختص سرچ های موبایل است.
MobileGeddon: موبایل در اولویت است!
معرفی الگوریتم موبایل گدون یک آپدیت الگوریتمی حساب نمی شود؛ این آپدیت یک تغییر فرهنگی را رقم زد!
طبق روندی که از سال 2012 به بعد افتاد و استفاده از تلفن های همراه در سراسر جهان به حد غیر قابل باوری تغییر کرد، گوگل اعلام کرد که بهینه سازی صفحات سایت برای گوشی های موبایل در اولویت خواهد بود. به بیان دیگر، سایت هایی که صفحات خود را برای نمایش در موبایل بهینه کرده اند، قطعا رتبه بندی بهتری در صفحه نتایج جستجو دریافت خواهد کرد.
اگر به سرچ کنسول سایتتان دسترسی دارید می توانید مشاهده کنید که اکثر ترافیک ارگانیک را از گوشی های موبایل دریافت می کنید؛ تعداد افرادی که با تلفن همراه موضوعی را سرچ می کنند با اختلاف فاحشی نسبت به دستگاه های دیگر بیشتر است.
همین آمار کافیست تا شما را به بهینه سازی سایت برای موبایل سوق دهد. در این میان، اپلیکیشن هایی که برای سایت طراحی می شوند(خصوصا سایت های فروشگاهی) می تواند تاثیر بسیار خوبی در بالا آمدن سایت شما به رتبه های برتر داشته باشد.
چرا گوگل انقدر به تجربه کاربر با موتور جستجو اهمیت می دهد؟
شاید برای شما هم مانند بسیاری افراد دیگر سوال پیش آمده باشد که چرا گوگل تا این حد به تجربه کاربر با موتورهای جستجو و نحوه ارتباط آن ها اهمیت می دهد؟ این مورد 2 دلیل دارد. یک دلیل معنوی(!) و یک دلیل اقتصادی.
- زمانی که گوگل پایه گذاری شد، هدف این بود که تمام افراد جهان در هر جا که هستند، با هر رنگ پوست و هر زبانی، بتوانند به تمام اطلاعاتی که نیاز دارند، دسترسی کامل داشته باشند. برای مثال یک شخص در روستاهای دورافتاده آفریقا مانند کسی که در کاخ باکینگهام انگلستان زندگی می کند، بتواند مقاله های دانشگاه کمبریج را مطالعه کند. به این ترتیب گوگل هر سال سعی می کند به این هدف انسان دوستانه نزدیک شود.
- دومین دلیل هم کاملا اقتصادی است. تا به حال به این فکر کرده اید که شبکه های تلویزیونی چطور می توانند مخارج و بودجه خود را تامین کنند؟ بله! تبلیغات؛ خب گوگل هم همینطور است. گوگل باید در ابتدا بداند که افراد بسیار زیادی برای جواب گرفتن به سایتش سر می زنند و سپس روی گوگل ادز و ناهار مجانی کارکنان کمپانی حساب باز کند!
تغییراتی که از الگوریتم mobilegeddon گوگل حاصل شده
بعد از به وجود آمدن این الگوریتم، تغییراتی که پدید آمد از این قبیل بود:
- وب سایت های موبایل فرندلی بیشتر در نتایج جستجو
همان طور که قبلاً اشاره کردیم، هنگامی که چیزی را با گوشی در گوگل سرچ می کنید، ابتدا سایت های موبایل فرندلی را مشاهده می کنید. گوگل هر روز بیش از 3.5 میلیارد سرچ را روزانه بررسی می کند و 2.8 میلیار آن، توسط گوشی های هوشمند انجام می شود.
- نمایش اپلیکیشن های بیشتری که با نتایج جستجو مرتبط اند
قبل از این الگوریتم، اپلیکیش هایی که مرتبط با نتایج جستجو بودند ایندکس می شدند. این بدان معنا است که اگر یک کاربر اندروید با یکی از اپلیکیشن های دانلود شده خود وارد گوگل شود، هر سرچی که با محتوای آن اپلیکیشن مرتبط تر باشد ابتدا نمایش داده می شود، حتی بالا تر از سایت های موبایل فرندلی. این موضوع به تنهایی می تواند تجربه کابری از موبایل را بهبود دهد.
کسب و کار من چگونه تحت تاثیر قرار می گیرد؟
علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن رتبه سایت شما، راه های دیگری که بیزنس شما را تحت تاثیر قرار می دهد چیست؟
- الگوریتم هایی که می تواند وب سایت شما را از دسترس خارج کند
اگر شما شبیه به تعداد زیادی از کسب و کارها باشید، چه در سطح محلی و چه در سطح بین المللی، رقبای زیادی خواهید داشت. بنابراین اگر هیچ وجه تمایزی وجود نداشته باشد، ممکن است سایت شما غیر قابل کشف شود. حالا منظورمان از غیر قابل کشف چیست؟ خب، همان طور که می دانید با هر بار سرچ، سایت هایی که در صفحه اول گوگل هستند، حدود 80 تا 90% کلیلک ها را به ازای هر بار جستجو، از آن خود می کنند. گوگل ادز نیز چیزی حدود 10 تا 15% کلیک ها را می گیرد و کمتر از 5% کلیک ها به صفحه بعدی می رود. اگر رتبه بندی سایتتان در صفحه اول نباشد، کلیک های شما سقوط خواهد کرد.
- رقبای شما می توانند نسبت به کسب و کارتان اولویت پیدا کنند
اگر وب سایت شما در صفحه دوم یا سوم قرار بگیرد، فقط بر روی سایت شما تاثیر منفی نخواهد گذاشت بلکه شانس رقبایتان را افزایش می دهد تا نسبت به سایت شما در اولویت بیشتری قرار بگیرند. به طور مشخص این کار به کلیک های کمتر، تماس های کمتر و در نتیجه به تعماملات کمتر با کسب و کار شما ختم می شود.
چگونه سایتم را برای الگوریتم موبایل گدون بهینه کنم؟
- از ابزار تست موبایل فرندلی گوگل استفاده کنید
ابزار تست موبایل فرندلی گوگل به شما نشان می دهد که وبسایتتان در حالت موبایل چگونه است. شما می توانید این کار را روی هزاران وبسایت انجام دهید و ببینید که چه اتفاقی می افتد. ایراداتی که باید پیگیری کنید را نمایش می دهد و به شما راهنمایی می کند که چگونه آنها را بر طرف سازید.
- از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید
با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکیس، شما می توانید بفهمید که چه تعداد از بازدید کنندگان سایت شما از موبایل استفاده می کنند. شما می توانید درصد افرادی که با موبایل از سایت شما بازدید می کنند را ببینید. بدون یک سایت موبایل فرندلی، آنها همان نسخه دسکتاپ را در حالت موبایل می بینند که این واقعا یک تجربه کاربری بد را برای کاربران شما فراهم می آورد.
- ایجاد چک لیست از کارهایی که باید روی سایتتان انجام دهید
میراث الگوریتم Mobilegeddon
گوگل زمانی که الگوریتم MobileGeddon را معرفی کرد، می خواست همه به این موضوع ایمان بیاورند که این الگوریتم می تواند نتایج سرپ را از این رو به آن کند. بعدا با مطالعات کارشناسانی چون دکتر پیت مایرز و یا کالین گویدی مشخص شد که تاثیر آن آنقدر زیاد نیست که بتواند چهار ستون بدن شما را بلرزاند.
اما توانست با به راه انداختن موجی برای توجه به این الگوریتم، همه را مجبور کند طراحی سایت خود را مانند چیزی که گوگل می خواهد، جلو ببرند.
بنابراین می توان گفت موارد زیر نکاتی بود که الگوریتم موبایل گدون برای گوگل به ارمغان آورد:
- گوگل توانایی این را دارد تغییراتی را فراتر از ترافیک و رتبه بندی اعمال کرده و مردم را وادار کنند که نحوه طراحی سایت خود را برای تطبیق با بازار تغییر دهند.
- هر بهروزرسانی الگوریتمی، نباید گیج کننده باشد.
- بهترین استراتژی برای جلوگیری از شورش وبمسترها و کیانی که در بستر وب فعالیت می کنند، این است که زمان کافی برای آماده شدن با تغییر بزرگ و اصلاح سایت بر اساس آن را به آن ها بدهند.
تا به امروز این احتمالاً روانترین و موفقترین عرضهای بود که گوگل در مورد بهروزرسانیهای الگوریتم خود انجام داده است.
اطلاعاتی راجع به مسائلی که می تواند رتبه بندی سایت شما را تحت تاثیر قرار دهد جمع آوری کنید. می توانید از مقالات سئو سایت ویکی دمی کمک بگیرید. اگر برای شروع نیاز به کمک داشتید، می توانید از مشاوره رایگان سئو در ویکی دمی بهره ببرید و یا با شماره 09128909248 تماس حاصل نمایید.
2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی کاربردی بود
ممنون از شما دوست عزیز