متای توضیحات مشخص نشده است (رفع خطاهای پلاگین yoast)
عناوین مطالب
Toggleاگر با افزونه یوآست کار کرده باشید، حتما تا به حال با این خطا مواجه شده اید: “متای توضیحات مشخص نشده است. موتورهای جستجو، قسمتی از متن را به جای آن نشان خواهند داد.” برای اینکه بدانیم این خطا به چه معناست و چرا یواست این ارور را به شما نمایش می دهد، در ادامه بررسی خواهیم کرد.
معرفی افزونه یواست
افزونه یواست، که به پلاگین yoast seo معروف است، به دلیل کمک به بهبود سئو سایت، بر روی سایت های وردپرسی نصب می شود. به کمک این افزونه شما می توانید سئو داخلی (on page seo) سایتتان را بهبود دهید. همچنین این افزونه، قابلیت های دیگر دارد که عبارت است از: ریدایرکت یا تغییر مسیر صفحات سایت، اضافه کردن تگ کنونیکال، ساخت سایت مپ و … .
خب همان طور که گفتیم، این افزونه به سئو سایت کمک می کند، و یکی از فاکتورهای سئو، نوشتن تایتل و دیسکریپشن (meta description) مناسب می باشد. اگر شما، برای صفحه یا پستی که ایجاد کردید، متای توضیحات مشخص نکنید، گوگل با توجه به سرچ کاربر، قسمتی از متن صفحه را بیرون می کشد و در صفحه نتایج جستجو یا همان (SERPs) نمایش می دهد. اگر گوگل این کار را انجام می دهد، پس چرا لازم است که ما متای توضیحات را مشخص کنیم و اصلا چرا به عنوان یک پیغام خطا نمایش داده می شود؟
برای اینکه بیشتر با توضیحات متا آشنا شوید، در اینجا به طور خلاصه توضیح می دهیم که اصلا توضیحات متا چیست و چرا در سئو اهمیت دارد.
برای مطالعه بیشتر مقاله راهکارها و تکنیک های سئو را مطالعه نمایید.
توضیحات متا چیست؟
توضیحات متا یا همان متا دسکریپشن (meta description)، یک تگ html است که در کدهای html سایت به شکل زیر نمایش داده می شود.
<meta name=”description” content=”.توضیحات متا معمولا بین 1 یا دو جمله می باشد”/>
هدف اصلی از درج توضیحات متا این است که، کسی که در گوگل سرچ می کند را متقاعد کنید که بر روی لینک شما کلیک کند. به عبارت دیگر، متا دسکریپشن به دلیل افزایش نرخ کلیک، در موتورهای جستجو وجود دارد.
موتورهای جستجو، ادعا می کنند که متا دسکریپشن، به تنهایی، در رتبه سایت تاثیر ندارد، چرا که اصلا از آن، در الگوریتم های رتبه بندی خود استفاده نمی کنند. اما یک خاصیت غیر مستقیم دارد. گوگل از (CTR) یا همان نرخ کلیک می فهمد که آیا سایت شما برای این عبارتی که جستجو شده، نتیجه ی مناسبی هست یا خیر. بنابراین، اگر افراد بیشتری روی نتایج شما کلیک کنند، گوگل شما را به عنوان یک نتیجه ی خوب و مناسب در نظر می گیرد و رتبه سایت شما را بهبود می دهد. این دلیلی است که بهینه کردن متا دیسکریپشن بسیار اهمیت دارد، همان طور که بهینه کردن تایتل آن صفحه بسیار مهم است.
خطا: متای توضیحات مشخص نشده است، چگونه آن را رفع کنیم؟
حال که با مفهوم توضیحات متا و اهمیت آن در سئو آشنا شدید، می دانید که چرا یواست به شما این خطا را نمایش می دهد: متای توضیحات مشخص نشده است، قسمتی از متن را به جای آن نشان خواهند داد. برای اینکه این خطا رفع شود، شما باید متا دسکریپشن مناسب در قسمت توضیحات متای پلاگین یوآست وارد نمایید. اما برای این کار، ابتدا باید بدانید که ویژگی های یک متا دسکریپشن خوب، چیست.
ویژگی های یک متا دسکریپشن (meta description) خوب:
اگر شما ویژگی های یک متا دیسکریپشن خوب را بشناسید، آن وقت از دست خطا های یوآست در امان خواهید بود. در اینجا به چند مورد از مهم ترین آنها اشاره کرده ایم:
- طول متا دسکریپشن تا 155 کاراکتر باشد
طول مناسب برای متا دسکریپشن، در حقیقت وجود خارجی ندارد، و کاملا به پیامی که می خواهید به کاربران بدهید، بستگی دارد. شما می توانید پیام خود را به مخاطب برسانید و در عین حال آن را مختصر و مفید بیان کنید.
گوگل با هر آپدیت ممکن است این طول را تغییر دهد. اما این روزها، اکثرا طول متا دسکریپشن را تا 155 کاراکتر می بینید که در شرایط استثنا تا 300 کاراکتر نیز مشاهده شده است. حداقل سعی کنید در 155 کاراکتر اول، اطلاعات ضروری و مهم را در توضیحات متای خود بیاورید. اگرچه ممکن است گوگل کمتر از این مقدار را نیز نمایش دهد، برای مثال، همان طور که در عکس بالا میبینید، توضیحات متایی که برای دوره آموزش گوگل آنالیتیکس وارد کردیم، حدود 158 کاراکتر است ولی گوگل فقط 144 کاراکتر آن را نمایش داده و در ادامه علامت “…” گذاشته است.
- اضافه کردن call-to-action یا فراخوان
اضافه کردن call-to-action در توضیحات متا، بسیار تاثیرگذار است. عباراتی مانند بیشتر بخوانید، همین الان سفارش بده، به طور رایگان استفاده کن، تخفیف بگیر و … فراخوان هایی هستند که می توانند در جلب مشتری موثر باشند.
- به کار بردن کلمه کلیدی اصلی
اگر کلمه کلیدی اصلی با بخشی از متن در توضیحات متا مطابقت داشته باشد، گوگل تمایل بیشتری دارد که از متا دسکریپشن شما استفاده کند و آن کلمه را در نتایج جستجو برجسته (bold) کند. این کار باعث می شود که لینک شما حتی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
- احتمال نشان دادن مشخصات محصول
اگر شما یک فروشگاه اینترنتی دارید و از ریچ اسنیپت برای نشان دادن ویژگی های محصول خود به گوگل استفاده می کنید، امکان دارد گوگل آنها را در متای توضیحات شما نمایش دهد. اطلاعاتی درباره تولید کننده، SKU، قیمت و سایر مشخصات. اگر کسی که لینک شما را در سرپ ببیند و به دنبال یک محصول با مشخصات محصول شما باشد، دیگر لارم نیست که آنها ار متقاعد کنید. چرا که بودن اطلاعاتی مانند قیمت، می تواند باعث کلیک شود.
- مطابقت داشتن با محتوای صفحه
اگر شما بخواهید مخاطبان را گول بزنید و به آنها وعده ای بدهید، در سایتتان وجود نداشته باشد، گوگل کاملا متوجه می شود. حتی ممکن است با این کار شامل پنالتی گوگل نیز بشوید. اما جدای آن ، متا دسکریپشنی که ربطی به محتوای شما نداشته باشد، می تواند باعث افزایش بانس ریت (bounce rate) شود. بنابراین بهتر است که توضیحات متا با محتوای صفحه مطابقت داشته باشد.
- منحصر به فرد باشد
اگر توضیحات متا، درست همانند سایر صفحات باشد، تجربه کاربری در گوگل، مختل خواهد شد. حتی اگر تایتل صفحات هم متفاوت باشد، تمام صفحات یکسان در نظر گرفته می شوند چرا که متای توضیحات همه آنها یکی است. اگر شما از روی قصد می خواهید که یک متا دسکریپشن تکراری داشته باشد، بهتر است کلاً آن را خالی بگذارید. گوگل بخشی از متن را که کلمه کلیدی در آن باشد را انتخاب کرده و نمایش می دهد.
این تمام ویژگی های یک متا دسکریپشن خوب بود، اگر می خواهید این پیغام خطا “متای توضیحات مشخص نشده است، موتورهای جستجو، قسمتی از متن را به جای آن نشان خواهند داد.” را توسط یواست نبینید، باید این ویژگی ها را رعایت کنید.
در بخش های بعدی، سایر خطاهای مربوط به پلاگین یواست را بررسی خواهیم کرد.
برای مطالعه بیشتر مقاله خدمات سئو را مطالعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید