آموزش سئو محتوا – اصول تولید محتوا بر اساس سئو
عناوین مطالب
Toggleاگر به طور نسبی، با دنیای اینترنت و موتورهای جستجو، آشنایی داشته باشید احتمالاً راجع به “آموزش سئو محتوا” یا “محتوای سئو شده” مطالبی خوانده اید. اما فرض ما بر این است که شما درباره سئو محتوا هیچ چیزی نمی دانید و می خواهیم از پایه این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم. احتمالا اگر درباره سئو شنیده باشید این سوال ها ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد
- سئو محتوا چگونه است؟
- چطور می توان محتوا را سئو کرد؟
- تفاوت محتوای سئو شده با محتوای ساده چیست؟
- تاثیر سئوی محتوا بر سایت چیست؟
سوالاتی که هرکسی ممکن است به نوعی به آن ها جواب بدهد و برخی درست می گویند و برخی هم که کم نیستند، تصور اشتباهی از سئو محتوا دارند. ما در آموزش سئو محتوا قرار است به این سوالات پاسخ بدهیم.
به جرات میتوان گفت مهمترین بخش سئو داخلی بخش محتوای سایت است. محتوا را به تنهایی نمی شود یک فاکتور سئو در نظر گرفت زیرا بسیاری از فاکتور ها تحت تاثیر محتوا می باشند و برای بهینه کردن آن استفاده می شوند. پس اگر بتوانید محتوای سئو شده و جذاب تولید کنید، بدون شک می توانید رشد قابل توجهی را شاهد باشید.
حتماً این جمله از Bill Gates را شنیده اید که “محتوا پادشاه است”. جالب است بدانید که بیل گیتس این صحبت را حتی قبل از پیدایش گوگل، بیان نمود و امروزه این موضوع واقعاً صحت پیدا کرده است؛ حال اگر محتوای شما سئو هم شود، دیگر شما هم چیزی برای ارائه به مخاطبان خودتان دارید و هم موتورهای جست و جو را از خودتان راضی نگه داشته اید.
چرا تولید محتوا در سئو مهم است؟
زمانی که شخصی نام سئو را می شنود و اگر ایده ای از SEO در ذهنش داشته باشد، اول از همه احتمالا یاد محتوای سایت می افتد. اتفاقا این اتفاق خیلی هم خوب است و این باعث می شود که ما به صورت خودآگاه و ناخودآگاه یادمان نرود که محتوا آن چیزی است که کاربر به خاطر آن به سراغ سایت ما می آید و همان چیزی هم هست که اولین فاکتور رتبه بندی گوگل می باشد. به این ترتیب بهترین کار این است که ابتدا بدانید تولید محتوا چیست و با پایه های این موضوع آشنا بشوید.
خیلی از کارهایی که ما در خدمات سئو انجام می دهیم بیشتر برای این است که سایتمان را به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو بشناسانیم. اما اصل آن چیزی که ارزش صفحه ما را مشخص می کند محتوای آن است. به هیچ عنوان نمی گویم که فاکتورهای دیگر تاثیری ندارند یا حتی تاثیر کمی دارند. اما محتوا پایه سئو شدن سایت است و بدون آن اصلا کارهای دیگر معنایی ندارند. حالا که می دانید محتوا در سئو چه اهمیتی دارد، بد نیست که در ادامه یک تعریف خوب از محتوای سئو شده ارائه دهیم.
محتوای سئو شده چیست؟
محتوای سئو شده محتوایی است که موتورهای جست و جو بدون مشکل قادر به خواندن آن هستند و می توانند رتبه های بالا را در نتایج جست و جو برای آن در نظر بگیرند. می دانم که این تعریف یک تعریف کلی است و نمی توان سئو محتوا و محتوای سئو شده را به راحتی تعریف کرد. اما در ادامه بیشتر از این ها توضیح خواهیم داد.
برای اینکه بدانید منظور از محتوای سئو شده چیست، این عبارت را به بخش های کوچکتر تقسیم می کنیم تا درکش برای شما آسان تر شود.
اما قبل از معرفی محتوای بهینه شده، به توضیح مختصری درباره معنی محتوا میپردازیم که نقل قولی از آقای Heidi Cohen (هایدی کوهن) میباشد:
“اطلاعات مفید و با کیفیت بالا، که داستانی را به شیوه ای مرتبط با زمینه با هدف ایجاد یک احساس یا تعامل منتقل می کند. محتوایی که به صورت زنده یا ناهمزمان ارائه می شود، می تواند با استفاده از قالب های مختلف از جمله متن، تصویر، ویدئو، صدا و یا غیره بیان شود.
همان طور که می دانید، سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می باشد. منظور از محتوا نیز، اطلاعاتی است که به صورت آنلاین بر روی وب هست و می تواند مورد استفاده افراد مختلف قرار بگیرد.
حال، منظور از آموزش سئو محتوا، یعنی بتوانیم محتوایی تولید کنیم که برای موتورهای جستجو مانند گوگل بهینه شده باشد. به عبارت دیگر، محتوای سئو شده، محتوایی است که هم با معیارهای موتور جست و جو سازگار است و هم اینکه مخاطب با خواندن آن به چیزی که می خواهد می رسد. برای تولید محتوای سئو شده این موارد را باید رعایت کنیم:
- پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب
- بهینه سازی سئو و رعایت نکات سئو محتوایی
- بررسی هدف جست و جوی کاربران
- تولید محتوا اول برای مخاطب بعد برای موتور جست و جو
چگونه سئو محتوا انجام بدهیم؟
روند و فرآیند ساخت يك محتوای مناسب برای سئو مي تواند به ترتيب مراحل زیر باشد:
- پیدا کردن كلمات كليدى
- بررسی كيفيت كلمات كليدى
- تعیین استراتژی هدف جستجو
- تعیین استراتژی محتوا
- تولید محتوا و سئو محتوا
در ادامه آموزش سئو محتوا به بررسی و چگونگی انجام هرکدام از این موارد می پردازیم.
1. پیدا کردن کلمات کلیدی
اولین مرحله در آموزش سئو محتوا، تحقیق کلمات کلیدی است. به این منظور، ابتدا يک لیست از كلمات كليدى بسازيد. برای اینکار، شما می توانید عباراتی را مرتبط با موضوعات مورد نظر خود در گوگل جستجو کنید. در انتهای هر جستجو، گوگل به شما نتایج مرتبط یا همان related search را نشان می دهد که می توانید آنها را نیز در لیست خود قرار دهید.
اما به یک نکته توجه داشته باشید، شما قرار است که یک بانک از کلمات کلیدی داشته باشید، بنابراین سعی کنید تا آنجایی که می شود، در مورد موضوعی که قصد نوشتن آن را دارید کلمه پیدا کنید. البته قرار نیست که بتوانید تمام کلمات کلیدی را یک جا پیدا کنید، بعضی از این کلمات به مرور پیدا می شوند، ولی تا آنجایی که می شود خودتان را جای کاربران قرار دهید و ببینید که چه سوالاتی را ممکن از گوگل بپرسند. همچنین برای این کار می توانید از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی هم استفاده کنید.
بعد از اینکه لیستی از کلمات کلیدی تهییه کردید، باید آن ها را بر حسب اینکه هدف جست و جوی مخاطب از آن ها چیست طبقه بندی کنید. مواردی که مخاطب به قصد آموزش به سراغشان می آید را برای تولید محتوای بلاگ استفاده کنید و کیووردهایی که معمولا مخاطب به قصد استفاده از خدمات یا محصولات به سراغشان می آید را هم، در صورتی که از آن خدمات بهره مند هستید، تبدیل به لندینگ پیج کنید.
2. بررسی كيفيت كلمات كليدى
به این زودی ها قرار نیست در آموزش سئو محتوا دست از سر کلمات کلیدی برداریم! به این خاطر که کلمه کلیدی پایه محتواست و به درستی انتخاب نشود، هرچقدر هم محتوا خوب باشد، ممکن است هیچوقت آن محتوا خوانده نشود. پس در انتخاب کلمات کلیدی حتما این موارد را رعایت کنید تا هم محتوای شما خوانده شود و هم سایت شما به سودآوری از طریق محتوا برسد.
میزان جستجو
میزان جستجو یا Search Volume، یکی از مواردی است که در بررسی کیفیت کلمات کلیدی موثر است و نشان می دهد که یک کلمه به طور میانگین چند بار در ماه، در گوگل سرچ می شود. با استفاده از ابزارهای Google Keyword Planner و KWfinder می توانید به سادگی میزان جست و جوی یک Query را بدست بیاورید. البته نیم نگاهی هم به درجه سختی کلمه کلیدی یا Keyword Difficulty هم داشته باشید که بدانید رقابت روی آن کلمه تا چه مقدار زیاد است.
اما مشکلی که اکثر افراد دارند این است که تنها به همین ابراز بسنده می کنند و دیگر تحقیق کلمات کلیدی را ادامه نمی دهند و همه تصميماتشان را بر اساس اينكه یک کلمه کلیدی چه میزان جستجو دارد، ميگيرند. این کار کاملاً اشتباه است!
برای اینکه اول از همه برای زبان فارسی نمی شود روی ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی حساب باز کرد، دوم اینکه گاهی یک کلمه میزان جست و جوی پایینی دارد اما سودآور است و همان تعداد کمی که آن را جست و جو می کنند، قصدشان از جست و جوی کوئری مورد نظر استفاده از خدمات یا خرید است. مثلا شاید میزان جست و جوی “مشاوره سئو” نسبت به “خدمات سئو” کمتر باشد، اما کسی که بداند اصلا مشاوره سئو وجود دارد و آن را جست و جو کند، احتمالا قصدی جدی دارد.
ترندها (trends)
برای اینکه میزان ترند بودن یک موضوع را بسنجید، می توانید از ابزار Google Trends استفاده كنيد تا ببينيد چقدر يك كلمه ى كليدى مرسوم است. در شرایط ايده آل، شما فقط كلماتی را مورد هدف قرار مي دهيد كه بيشتر مورد استفاده قرار ميگيرند، اما اين روش هميشه جواب نمي دهد.
همچنين توجه داشته باشيد كه Google Trends ابزاری است مكمل براى سنجش كيفيت كلمات كليدى. پس به صورت جدا نمیتوان فقط با گوگل ترند موفقیتی در جستجوی کلمات کلیدی به دست آورد.
این ابزار، در ایران اطلاعات خیلی دقیقی را به شما نشان نمی دهد، پس برای پیدا کردن کلمات مناسب برای نوشتن محتوای مناسب برای سئو، فقط به این ابزار اکتفا نکنید.
جذب و درگیر كردن كاربران
در سئو محتوا، میزانی که یک موضوع کاربران را جذب و درگیر می کند، بسیار اهمیت دارد. درست است که حجم جستجوى كلمات كليدى، يك عامل كيفى بزرگ است، اما تعامل كاربران، عاملى بسيار جامع تر و مهم تر در بررسی کیفیت می باشد. كافيست به گروه هاى اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و هر کجایی که کاربرانتان در آن ها آنلاین هستند بروید و ببینید که بیشتر افراد در مورد چه چیزی جستجو انجام می دهند و صحبت می کنند.
بطور مثال، شما ميخواهيد “سئو محتوا” را به عنوان كليدواژه انتخاب كنيد. از قبل مقرر كرده ايد كه حجم جستجوى نسبتاً خوبی هم دارد؛ اما ميخواهيد در كيفيت دادن به آن، بيشتر پيش برويد. کافی است عبارت كليدى را كپى كنيد و عملكرد آن را در هر وبسايتى كه خواستيد ببينيد. این کار به صورت زیر انجام می شود.
در باکس جستجوی گوگل، عبارت زیر را وارد نمایید:
” site:domain.com “keyword
با این کار، گوگل به شما تمام مطالبی را که در این سایت، در مورد آن “keyword” نوشته شده را نمایش می دهد. این کار را می توانید با هر سایتی انجام دهید، بطور مثال در مورد سایت ویکی دمی می توانید جستجو کنید:
آموزش سئو site:wikidemy.ir
با این جستجو تمام مطالبی را که ما در مورد محتوا قرار داده ایم را می توانید ببینید.
اگر تعداد مقالات موجود در فضای وب زیاد نبود، بررسی کنید که کاربران در شبکه های اجتماعی به دنبال چه مطالبی هستند.
سیگنال های شبکه اجتماعى
هر موضوعى ارزش به اشتراک گذاشته شدن را ندارد، اين عمل همچنان يك عامل كيفى مكمل محسوب ميشود. تنها كافيست به BuzzSumo سرى بزنيد و كلمه ى كليديتان را وارد كنيد و ببينيد كه تعداد پست ها در مورد کلمه کلیدی مورد نظرتان چقدر است.
البته که این مورد برای هر سایتی پیشنهاد نمی شود. بعضی از خدمات و کارهایی که ممکن است از طریق سایت سودآوری بسیاری داشته باشند اصلا در شبکه های اجتماعی هیچ نمود خاصی ندارند.
آناليز رقبا
آنالیز رقبا به این معنا نیست که شما قصد دارید استراتژی رقیب خودتان را کپی کنید. اما اگر کسی دارد کار درستی انجام می دهد ما نباید انجام بدهیم؟ با آنالیز رقبای رتبه بالای خودتان، به وضوح می بینید که رقبا روی چه کلماتی سرمایه گذاری کردند که نتیجه گرفتند و شما هم روی آن کلمات سرمایه گذاری می کنید.
یادتان باشد، آنالیز رقبا برای تقلید از رقبا نیست، برای این است که اصلا رقابتی شکل بگیرد و ما سعی کنیم کاری که آن ها انجام داده اند را بهتر انجام بدهیم.
3. تعیین استراتژی هدف جستجو (search intent)
برای نوشتن محتوای مناسب برای سئو، شما باید هدف کاربران از عباراتی که جستجو می کنند را بدانید. به طور مثال، اگر کاربری در گوگل سرچ کند، دستور پخت کیک هویج، قطعا قصد خرید کیک هویج یا حتی خرید دستور پخت آن را ندارد. او می خواهد شما نحوه پختن آن کیک را به او آموزش دهید. بنابراین، تعیین هدف جستجو در سئو محتوا، بسیار اهمیت دارد.
خبر خوب اين است كه رسيدن به هدف جستجو، امرى ساده است. تنها كار لازم، اناليز رتبه كلمات كليدى مد نظرتان است. اگر بيشتر نتايج، پستهاى وبلاگ بودند، می فهمید كه لازم است شما هم پست وبلاگى بسازيد. اگر بيشتر نتايج صفحات فروش محصولند، پس عاقلانه تر است كه شما هم از اين صفحات داشته باشيد. البته که باید این موضوع را هم در نظر بگیرید که مطالب مورد نظر مرتبط با خدمات شما باشند و همچنین در رابطه با صفحات فروش، محصول و خدماتی که ارائه نمی دهید را مد نظر قرار ندهید.
4.تعیین استراتژی محتوا
در این مرحله شما قرار نیست استراتژی تولید محتوای یک لندینگ پیج یا بلاگ را تدوین کنید. بلکه قرار است تکلیف تولید محتوای سئو شده سایت خودتان را مشخص کنید و ببینید که قرار است چه کارهایی را در جهت سئو محتوا انجام دهیم.
در واقع در این مرحله شما بیشتر این موارد را انجام می دهید:
- تدوین تقویم محتوایی
- ساختار بندی صفحات بر اساس محتوا
- استراتژی لینکسازی در صفحات
- تعیین کلمات کلیدی ثانویه برای کلمات کلیدی اصلی
پیشنهاد ما به شما این است که یک Google Sheet یا Google Docs درست کنید و جدول محتوایی را با تاریخ انتشار در آن قرار بدهید. سپس در ستون های دیگر این جدول لینک های داخلی که می دانید قرار است ایجاد کنید را جلوی هر محتوا قرار بدهید و کلمات کلیدی ثانویه آن را نیز در ستون دیگر بنویسید. اینطوری تکلیف محتوا از اول هم مشخص است و زمان انتشار وقت برای فکر کردن به این موارد تلف نمی شود.
5. ساخت و تولید محتوا
حال وقت آن رسیده است که تولید محتوای سئو شده خودمان را انجام دهیم و اصول سئو در محتوا را اجرا کنیم. اینکه در این مسیر چه کارهایی باید انجام بشود را جلوتر به آن می رسیم. اما در این بخش از آموزش سئو محتوا چند نکته هست که باید حتما آن ها را رعایت کنید. این نکات به شرح زیر می باشند:
- محتوا را فدای اصول سئو در محتوا نکنید و جذابیت محتوا هدف اولتان باشد
- در عین اینکه محتوای جامع و طولانی می نویسید، از اضافه گویی پرهیز کنید
- کلمه کلیدی اگر درست انتخاب شده باشد خودش به اندازه کافی ناخودآگاه تکرار می شود، پس از تکرار بی رویه آن پرهیز کنید
- لینکسازی داخلی یکی اصلی ترین اصول سئو محتوا می باشد و آن را فراموش نکنید (لینک بی ربط هم اضافه نکنید)
- از کلمات کلیدی ثانویه و شکل های درست دیگر کلمه کلیدی هم استفاده کنید
- ساختار بهینه سر تیتر ها (Headings) و زیر تیتر ها (Subheadings) را رعایت کنید و باری به هر جهت تیتربندی نکنید
- هیچ اشکالی ندارد اگر برای راستی آزمایی محتوا نگاهی به رقبا بیندازید اما کپی برداری نکنید
- حواستان به نو و جدید بودن اطلاعاتی که می دهید باشد و از دادن اطلاعات منسوخ شده بپرهیزید
اگر این موارد را در کنار اصول سئو محتوا و هر آن چیزی که در رابطه با سئو داخلی در محتوای مربوطه آن به شما گفتیم را رعایت کنید، به احتمال زیاد رتبه های بالا را کسب خواهید کرد. اگر هم با این موارد رتبه نگرفتید، باید بدانید که یا سئو تکنیکال سایت شما مشکل دارد، یا اینکه رقابت روی کلمه شما زیاد است و باید کمی هم دست به دامان سئو خارجی هم بشوید. درباره هردوی این موارد ما در ویکی دمی مطالبی داریم که می توانید آن ها را نیز مطالعه کنید.
تولید محتوا سئو شده با 5 قدم
برای تولید محتوا سئو شده بد نیست که این 5 قدم را حتما بردارید. این 5 قدم نه تنها به سئوی محتوای شما کمک می کنند، بلکه محتوای شما را به یک محتوای جذاب هم تبدیل می کنند. همراه ما باشید تا این 5 قدم را باهم برداریم.
1. انتخاب یک عنوان زیبا و جذاب
در سئو محتوا عنوان یا تگ تایتل نقش بسیار پررنگی ایفا می کند. اینجا زمانی که ما از عنوان صحبت می کنیم، بیشتر هدفمان عنوانی است که در باکس نتیجه جست و جوی شما نمایش داده می شود. یعنی همان عناوین آبی رنگ صفحه SERP گوگل که لینک صفحه در نتایج جست و جو هم روی آن می آید. اگر افزونه SEO خاصی نداشته باشید، معمولا گوگل همان عنوان صفحه یا تگ H1 را به منظور عنوان صفحه شما متصور می شود اما بهتر است که خودتان این عناوین را با افزونه های سئو تعیین کنید.
شما در مقاله تگ تایتل می توانید درباره این موضوع بیشتر مطالعه کنید. هرچند ما در این بخش از آموزش سئو محتوا هم به یک سری نکات برای جذاب تر شدن و سئویی تر شدن عنوان صفحه اشاره می کنیم. این موارد به شرح زیر می باشند:
- در این تگ تایتل حتما کلمه کلیدی اصلی قرار داده شود که مهمترین کار است
- از اعداد و یا اموجی ها در تگ تایتل استفاده کنید
- عنوان را بیش از 60 کاراکتر ننویسید
- روی هدف مخاطب در عنوان مانور بدهید
- در انتخاب عنوان مخاطب هدف را بشناسید و او را مورد هدف قرار دهید
2. دسته بندی عناوین مورد بحث
سعی کنید اگر قرار است مقاله ای بنویسید، دسته بندی مرتبی داشته باشد تا کاربر موقعی که یک بار از ابتدا تا انتهای متن را به صورت کلی نگاه می کند متوجه شود که، شما به این موضوع در مقاله تان توجه کرده و نگران این هستید که مخاطب سردرگم نشود.
اگر در حال ارائه محصولی خاص هستید، هیچ کس به اندازه خودتان، از کاربری هایی که این کالا دارد، اطلاع ندارد. پس سعی کنید، بین محصول و آنچه که مردم به آن نیاز دارند، ارتباطی ایجاد کنید.
3. لحاظ کردن مقدمه و نتیجه گیری
یک مقاله و یا هر متنی باید یک شروع و یک پایان مشخص داشته باشد. در نوشتن مقدمه بسیار حساس عمل کنید و در نوشتن نتیجه گیری هم طوری باشید که مخاطب را به یک حرکت و انجام کاری در سایت شما وا دارید. هرکاری لازم است بکنید، اما محتوای بدون مقدمه و نتیجه گیری منتشر نکنید که نه از نظر مخاطب جذاب است و نه موتور جست و جو را راضی می کند.
4. محتوای متن
وقتی با یک عنوان خلاقانه و زیبا، متن را شروع می کنید سعی کنید با همان روند به پیش بروید و خلاقیت و جذابیت را در طول متن اصلی نیز رعایت کنید. لازم است نگران این مساله باشید که خواننده متن را تا انتها با شوق بسیاری می خواند و از خواندن آن نیز خسته نمی شود. دز کنار رعایت اصول سئو در محتوا حواستان باشد که چیزی از جذابیت محتوا کم نکنید و مخاطب را فدای موتور جست و جو نکنید. مطمئن باشید که هیچ موتور جست و جویی این را نمی خواهد.
سعی کنید در محتوایی که ایجاد می کنید، از تمام زوایا به آن بپردازید. اضافه گویی نکنید و سعی کنید مطالب مرتبط را استفاده کنید و متن را تا جایی که می توانید پر مغز و طولانی کنید. حواستان باشد که درست است که یکی از اصول سئو در محتوا نوشتن محتوای طولانی است، اما محتوای طولانی یعنی محتوای جامع و نه اینکه درباره هر موضوع بی ربطی در محتوا صحبت کنیم.
5. کلمات کلیدی
قبلا گوگل به سایت هایی که از این کلمات بسیار زیاد استفاده می کردند بهای زیادی می داد. اما در سال های گذشته، برعکس رفتار می کند؛ بدین معنا که اگر از یک کلمه کلیدی به دفعات استفاده کنید، رتبه شما را کاهش می دهد. سعی کنید مرتبط ترین کلمه را انتخاب کرده و استفاده کنید.
سعی کنید در متن و محتوایی که آماده می کنید حتما از کلمات کلیدی به درستی استفاده نمایید و از زیاد استفاده کردن آن هم بپرهیزید. بهتر است کلمات را طوری انتخاب نمایید که احتمال جستجوی کاربر وجود داشته باشد.
توجه کنید که از ابتدا که شما شروع به نگارش می کنید تا به انتها، حواستان به کلید واژه یا کلمات کلیدی باشد؛ سعی کنید در عنوان مقاله و در جمله پایانی نیز از آن استفاده کنید. این نکته، روی برجسته ترشدن شما برای گوگل، تاثیر بسزایی دارد و هدف شما از نوشتن متن کاملا به خواننده اعلام می کند که اصلا موضوع بحث در مورد چیست.
6. تصحیح محتوا برای تولید محتوا سئو شده
و اما رسیدیم به مرحله آخر برای یک تولید محتوای سئو شده. بعد از اینکه کارتان به انتها رسید، آن را از اول تحصیح کنید و اگر در جایی اشکالی وجود دارد، آن را برطرف کنید.
شاید این مورد در اوایل کارتان کمی سخت به نظر برسد. برای مثال اوایل زمانی که محتوایی می نوشتم، نمی توانستم محتوای خودم را ارزیابی کرده و کمبودهای آن را پیدا کنم. فکر می کردم تمام فاکتورهای لازم برای سئو محتوا را رعایت کرده ام. اما اینطور نبود.
آیا مقاله سئو شده تاثیری در جایگاه سایت می گذارد؟
شک نکنید که جواب این سوال بله است. اگر گوگل ببیند شما برای سایتی وقت می گذارید، مطالب آن را به روز می کنید و اصول مقاله نویسی در سئو را رعایت می کنید، حتما پاداشی برای شما در نظر می گیرد. پاداش گوگل برای کسانی که پویا هستند و در حال تلاش، افزایش رتبه در بین نتایج جستجو است. پس هم برای افزایش رتبه ی خود و هم برای آنکه کاربر، سایت شما را به عنوان سایتی که اطلاعات خوبی از آن دریافت می کند به خاطر بسپارد، به این موضوع توجه کافی داشته باشید.
نکته ی دیگری که گفتن آن خالی از لطف نیست، توجه به سئوی خارجی است. سعی کنید علاوه بر اینکه به سئوی داخلی سایتتان اهمیت می دهید، سئوی خارجی را هم در صدر کارهایتان قرار دهید.
هدف از آموزش سئو محتوا چیست؟
محتوا را نباید فقط به دید فاکتور و عاملی برای افزایش رتبه در موتورهای جستجو در نظر بگیرید. به یاد داشته باشید که اگر تنها هدف شما از آموزش سئو محتوا و یا تولید محتوای سئو شده، جذب ترافیک بیشتر باشد، نتایج مطلوبی نخواهید گرفت. علاوه بر اینکه شما باید موتورهای جستجو را راضی نگه دارید (تا با دادن رتبه های بالا به شما پاداش دهند)، باید هدف مهم تری در ذهن داشته باشید و آن، راضی نگه داشتن بازدید کنندگان و مشتریان سایتتان است.
شما باید علاوه بر تولید محتوای مناسب برای سئو و بهینه سازی برای موتورهای جستجو، ارزشی فراتر را به مشتریان خود ارائه دهید و کاری کنید که آنها دوباره به سایتتان بازگردند. زیرا یک محتوای عالی، تاثیر چشمگیری در دیجیتال مارکتینگ، جذب و رضایت کاربر، ایجاد تجربه ای موفق برای کاربران و وفادار ساختن آنها دارد. پس در استراتژی سئو، محتوا را در بالاترین اولویت بگذارید.
برای مثال، فرض کنید صفحه ای از سایت شما، با عبارت “دانلود کتاب X” بهینه شده باشد و کاربران با جستجوی این عبارت در گوگل، وارد سایت شما شوند. حال، اگر هیچ فایلی جهت دانلود در سایت شما وجود نداشته باشد، آن وقت چه حالی به کاربر دست می دهد؟ آیا کاربران مجددا حاضر هستند با عبارتی دیگر، وارد همان سایت شوند؟
البته که نه! پس بدانید که گوگل نیز تمام تعاملات با سایت شما را زیر نظر می گیرد. اگر کاربران سایت شما را دوست داشته باشند، آن وقت گوگل نیز سایتتان را دوست خواهد داشت و به آن مقام و رتبه می دهد.
بنابراین فقط به فکر تولید محتواهای کوتاه با هدف گرفتن رتبه و کلیک نباشید ، چرا که این محتواهای کوتاه، عاری از هرگونه اطلاعات مفید و کارامد برای کاربران هستند. سایت هایی که محتوای کوتاه و بی ارزش تولید می کنند، احتمال دارد که شامل پنالتی گوگل شوند؛ هم چنین ممکن است این سایت ها بانس ریت بالا و نرخ تبدیل پایین تری داشته باشند.
اگر تنها قادر به یادگیری یکی از بخش های سئو باشیم بدون شک آن بخش، سئو محتوا است؛ زیرا خود آغاز کننده بسیاری از بخش های دیگر سئو است، پس سئو کردن یک محتوا را جدی بگیرید.
ايجاد محتواى موثر، بسيار فراتر و پیچیده تر از قرار دادن چند كلمه ى كليدى ساده در صفحه است! به همين دليل، قرار است امروز به شما چگونگى نوشتن محتوای مناسب برای سئو را آموزش دهیم.
لازمه نوشتن محتوای مناسب برای سئو چیست؟
در آموزش سئو محتوا و تولید محتوای سئو شده، باید همیشه این مراحل را قبل از تولید محتوا در ذهنتان داشته باشید:
- تحقیق کلمات کلیدی: اگر می خواهید از طریق سرچ ترافیک سایت خود را بالا ببرید، قبل از این که شروع به نوشتن کنید، باید تحقیق کلمات کلیدی انجام دهید. با این کار می توانید روی کلماتی تمرکز کنید که مطمئن هستید سرچ زیادی دارند. به عبارت دیگر، راجع به موضوعاتی بنویسید (در حوزه کاری خودتان) که مردم راجع به آن سوال دارند و در اینترنت به دنبال اطلاعات می گردند.
- بهینه سازی کلمات کلیدی: بدانید که کجا و چگونه در محتوایتان از کلمات کلیدی استفاده کنید تا این گونه، از حداکثر قابلیت جستجو استفاده کنید. (برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله “سئو داخلی” ما را در ویکی دمی مطالعه کنید).
- سازماندهی محتوا: محتواهایی که بر روی سایت شما وجود دارد، باید به طور منطقی دسته بندی و سازماندهی شود. با این کار، نه تنها به سئو سایتتان کمک می کنید بلکه، مخاطبان راحت می توانند مقالات مرتبط را پیدا کنند. هر چه آنها بیشتر در سایت شما بمانند، برای سئو شما بهتر است.
- تبلیغ محتوا:با اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی ، می توانید کاری کنید که محتوای شما بیشتر دیده شود. در نتیجه ترافیک بیشتری به سمت سایت شما سرازیر خواهد شد. به یاد داشته باشید که برای این گونه محتواها نیز، هم لینک سازی داخلی و هم لینک سازی خارجی انجام دهید.
نحوه نوشتن محتوای متفاوت و مناسب برای سئو
خبر خوب اين است كه بر خلاف تصور، سئو محتوا، كار چندان پیچیده ای نیست. چرا؟ برای اینکه تجربه ي شما منحصر به فرد و متفاوت از تجربه ي سایر آدم ها در اين كره ي خاكي است! كسي تا به حال جاي شما زندگي نكرده است. يك محتواي خوب، نتیجه ی يك تجربه ي زندگي واقعي است.
يك مثال ساده: مردم به اين علت جذب محتواهاي ویکی دمی می شوند، چون ما تجارب و راهکارهایی که خودمان کشف کرده ایم را در اختیار آنها قرار می دهیم. تجربه ي واقعي يك چيز كاملاً واضح است و نميتوان آن را وانمود كرد.
نكات مهم و كليدي كه بايد هنگام نوشتن محتوای مناسب برای سئو در نظر داشته باشيد این است كه:
- شما متفاوت هستيد
- از آنجايي كه تجاربتان منحصر به فرد است، فقط کافی است سعي كنيد خودتان باشيد.
پس تلاش كنيد در كاري كه داريد راه مي اندازيد، از هيچ اينفلوئنسري تقليد نكنيد (البته ميتوانيد از آنها ياد بگيريد، اين دو مورد را باهم اشتباه نگيريد). كافي است سعي كنيد خودتان باشيد و در اينصورت به طور خودكار، محتواي متفاوتی نسبت بقيه داريد.
خب بيهوده گويي به پايان رسيد! در اينجا قرار است به روش هاي كاربردي و متفاوت براي توليد محتوای سئو شده اشاره كنم.
1. تولید case study با اطلاعات منحصر بفرد
يكي از روش هاي خيلي خوب براي اينكه محتواهايتان عميق تر باشند، استفاده از case study یا آموزش های پروژه محور با اطلاعات منحصر به فرد خودتان است. ابتدا شما می توانید case study را بنویسید و به طور متناوب آن را آپدیت کنید و به منابع معتبر ارجاع دهيد. هركدام از اين متدها، به سئو محتوای سایت شما کمک می کند و آن را يك سطح ارتقا می دهد.
2. استفاده از داستان در متن (داستان سرایی)
داستان هاي مربوط به محتوا، باعث ميشوند كه محتوا به نظر جذاب تر بيايد. اين داستان ها همچنين يك ابزار قدرتمند براي آموزش و متقاعد كردن مخاطب هستند. شما بايد بر اساس محتوايتان، داستان بسازيد. اين بدان معني است که باید همه ي تجربه های خود، در رابطه با پروژه اي كه دارید روی كار آن کا می کنید را روي هم بگذاريد. اگر انسان زنده هستيد پس در ذهنتان داستان هم براي تعريف كردن داريد! فقط كافي است كه آنها را از ذهنتان بيرون بكشيد.
حالا اگر شما با پروژه اي كه راه انداخته ايد آن قدر آشنايي نداشته باشيد كه بتوانيد در راستايش داستان بسازيد چه؟ نگران نباشيد؛ داستان، داستان است. شما ميتوانيد از داستان هايي كه دوستانتان يا مشتريانتان و يا حتي رقبا و هركس ديگري كه برايتان تعريف كرده استفاده كنيد. هر داستان مرتبطي، مي تواند سئو محتوايتان را تقويت كند و باعث تاثيرگذاري بيشترش بشود.
3. استفاده از انواع رسانه ها
من معتقدم كه هرچه بيشتر از رسانه هاي مختلف استفاده كنيد، می توانید بیشتر به سئو محتواي خود کمک کنید. هر كسي بسته به سليقه اش، محتواي مختلفي را نسبت به ديگري در اينترنت مي پسندد. مثلا ممكن است کاربری از یک مقاله استقبال کند و کاربر دیگر از یک ویدئو، در این صورت شما باید هدف کاربر را از ایجاد یک محتوا بدانید
با توجه به اولويت هاي مخاطب هايتان ميتوانيد محتواي منحصر بفرد و عميق تري داشته باشيد. اكثر كسب و كارها هيچ تلاشي براي ضبط ويدئو يا فايل صوتي و غيره نمي كنند. اينكه فقط پشت ميز بنشينيد و يك مقاله بنويسيد، كار سختي نيست! اما اگر بتوانيد یک ويدئو و يا یک فايل صوتی با كيفيت ضبط كنيد، از لحاظ منطقي هم چالش برانگيز است و هم می تواند به سئو محتوای سایت شما کمک کند.
اصلاً نترسيد، زيرا با استفاده از رسانه های مختلف مي توانيد، رقبايتان را پشت سر بگذارید! ممكن است در ابتداي كار سخت باشد، اما همين كه سيستمتان را راه اندازي كنيد، به مراتب ساده تر ميشود.
4. يك نكته بسیار مهم در سئو محتوا
قبل از سئو کردن محتواهای سایتتان، باید توجه داشته باشید که همه ي محتواها از جمله تصاوير، ويدئو، چارت (جدول) و غيره ميشود بايد 100% منحصر بفرد باشند. با اين كار، ميتوانيد سطح محتوايتان را بالا ببريد و به طور قابل ملاحظه اي باعث متفاوت به نظر رسيدن محتوايتان نسبت به رقبايتان شويد. انواع مديا (رسانه) در محتوا شامل تصوير، گرافيك، نمودار، ويدئو، فايل صوتي، Gif و اينفوگرافيک ها مي شود. حالا مي دانيد كه چطور محتواي متفاوت توليد كنيد.
اما سوالي كه پيش مي ايد اين است كه چطور محتواي سئو شده بهتري نسبت به رقبايتان توليد كنيد؟
چطور محتوایی بهتر از رقبا تولید کنیم؟
پاسخ ساده تر از آن است كه فكر ميكنيد. اگر ميخواهيد رقبايتان را شكست دهيد، به اين موارد توجه كنيد:
براي مثال، اگر رقبايتان با مقالات ٢٠٠٠ كلمه اي رتبه بندي شده اند، شما ميتوانيد با ايجاد يك منبع ١٠,٠٠٠ يا ٢٠,٠٠٠ كلمه اي ارزشتان را ٥ تا ١٠ برابر بالا ببريد.
اگر همه ي نتايج رتبه بندي شده در گوگل، ابزار و يا نرم افزار باشند، پس شما بايد يك ابزار يا يك قطعه نرم افزاری با ارزش ١٠ برابر آن را توليد كنيد.
اگر همه ي نتايج رتبه بندي شده در گوگل، محصول يا صفحات خدماتي باشند، پس شما بايد يك محصول يا صفحه خدماتي با ارزش ١٠ برابر بيشتر همه ي آن نتايج توليد كنيد.
فكر كنم منظورم را متوجه شده باشيد. براي بهتر بودن، بايد محتواي با ارزش تري داشته باشيد. به همين سادگي. هميشه از خودتان بپرسيد كه چطور می توانید با توجه به منابع و زمانی که در اختیار دارید، محتوایی تولید کنید که از رقبایتان بهتر باشد.
حالا شما ميدانيد كه چطور محتوايتان را متفاوت كنيد و سطحش را تا حد ممكن بالا ببريد. اجازه دهيد در اين زمينه چند تكنيك به شما معرفي كنم.
از همین حالا تولید محتوا سئو شده را شروع کنید!
پيشنهاد ميكنم كه فرآیند تولید محتوای سایت خود را هرچه سریع تر آغاز کنید، حتي اگر شما تنها كسي هستید كه اين كار را انجام مي دهد. بايد سيستمتان را هرچه سريع تر (در اوايل شروع كارتان) راه اندازي كنيد؛ چراکه این گونه، زماني كه افراد جدید به تیمتان اضافه می شوند، کارها با سرعت بیشتری پیش می روند.
در زير به افرادي كه براي توليد يك محتواي مناسب برای سئو و تخصصی، نياز داريد اشاره كرده ايم:
- مدير پروژه: كسي كه بر پروژه نظارت مي كند و مطمئن مي شود كه همه کارشان را درست انجام می دهند.
- استراتژي نویس محتوا: كسي است كه در زمينه ي تولید استراتژي محتوا داري نبوغ و هوش بالايي است.
- نویسنده: كسي كه محتوا را مي نويسد.
- طراح گرافيك: كسي است كه همه ي طراحي هاي گرافيكي محتوا را انجام مي دهد. (يادتان باشد هرچه طراح گرافيك شما خاص تر باشد، بهتر است!)
- متخصص موضوع: كسي است كه صحت اطلاعات را تاييد ميكند.
ممکن است شما بخواهید هر یک از این افراد را در اوایل شروع کارتان، استخدام کنید که مشکلی هم ندارد. اگر این افراد استخدام شود، مراحلی که برای تولید محتوا لازم است انجام شود به صورت زیر است:
مرحله ١: تولید محتوا به صورت خلاصه
مرحله ٢: خلاصه محتوا را برای نویسنده خود بفرستید
مرحله٣: كارهاي گرافيكي را به طراح گرافیک خود واگذار كنيد
مرحله ٤: محتوا ا به کارشناس یا متخصص موضوع بدهید تا آن را بخواند (نوشته ها و طرح های گرافیکی)
مرحله ٥: تمامی ویرایش ها را تکمیل کنید
بعد از اينكه همه ي اين مراحل را طي كرديد، تازه زمان بهينه سازي محتوايتان فرا می رسد.
نتیجه گیری: نکته آخر در آموزش سئو محتوا
يادتان باشد فرايند توليد و سئو محتوا با توجه به نوع آن، متفاوت است. براي مثال نوشتن يك مقاله، فرايند توليد محتواي متفاوتي نسبت به توليد يك محتوای صوتي و يا ويديوئی دارد.
پس از بهينه سازي محتوا، ميتوانيد آن را منتشر كنيد. با به کارگیری تکنیک های فوق، می توانید 100% اطمینان داشته باشید که یک محتوای مناسب برای سئو و همچنین مناسب برای کاربران سایتتان نوشته اید.
امیدواریم که از مقاله آموزش سئو محتوا در ویکی دمی لذت برده باشید، اگر نظر یا سوالی راجع به چگونگی نوشتن محتوای مناسب برای سئو داشتید، حتماً در بخش نظرات برایمان بنویسید.
سوالات متداول
طول محتوا چه تاثیری در سئو محتوا دارد؟
نمی توان گفت هر چه محتوا بلندتر باشد، بهتر است؛ باید در نظر داشته باشید که هر مقدار محتوایی که می نویسید برای دریافت نتیجه بهتر باید سئو محتوا روی آن انجام شود.
آیا محتوا نویس گزینه خوبی برای این کار است؟
در اکثر مواقع محتوا نویسان توجهی به سئو محتوا ندارند. اگر سئوکار هستید، می توانید برای مقاله های خود از این افراد کمک بگیرید اما به احتمال زیاد سئو محتوا را باید خودتان انجام دهید.
استفاده از کلمات کلیدی در هدینگ ها چه تاثیری بر سئو محتوا دارد؟
یکی از مواردی که در سئو محتوا باید به آن توجه کنید این است که از کلمات کلیدی در هدینگ ها استفاده کنید تا هم کاربر و هم موتورهای جستجو متوجه موضوع کلی پاراگراف و یا محتوای شما بشوند.
2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام ممنون از مطلب خوبتون، ببخشید در سئو محتوا، آیا استفاده زیاد از کلمه کلیدی در محتوا جریمه داره؟
با سلام، ممنون از نظرتون، بله استفاده زیاد از کلمه کلیدی به اصطلاح keyword stuffing گفته می شود که توسط الگوریتم پاندا شناسایی و باعث جریمه شدن سایت شما می شود. برای اطلاعات کامل تر در مورد این موضوع به مقاله الگوریتم گوگل پاندا مراجعه نمایید.