آموزش سئو داخلی (سئوی on page) به صورت کامل
عناوین مطالب
Toggleقبل از شروع آموزش سئو داخلی باید بدانید که ساختار این آموزش به گونه ای است که برای موضوعاتی که آموزش داده می شود، تعدادی مقاله مجزا قرار داده شده است تا هم خود آموزش و صحبت راجب مباحث زیر مجموعه سئو داخلی خیلی طولانی نشود و هم شما بتوانید راجب تک تک زیر مجموعه های on page سئو در صورت تمایل به صورت تخصصی تری مطالعه داشته باشید. هر سوال یا چالشی داشتین در بخش نظرات مطرح کنید تا بتونیم راهنمایی لازم رو بهتون ارائه بدیم.
یکی از مهمترین بخش های سئو، سئو داخلی می باشد. برای اینکه بتوانید در نتایج گوگل به یک رتبه خوبی برسید دانستن مفهوم و مراحل آن از واجبات است. عملا بدون سئو آن پیج (on page seo) ، بهینه سازی سایت معنایی ندارد. ویکی دمی در این مقاله به طور کامل و جامع توضیح می دهید که سئو داخلی چیست؟ چه اهمیتی در سئو دارد و یک چک لیست کامل از مراحل و فاکتورهای on page سئو به همراه مهمترین نکات آن را بیان می کند. پس تا انتها با ما همراه باشید.
ویدئوی آموزش سئو داخلی
سئو داخلی چیست؟
اگر تازه به دنیای سئو وارد شده باشید و به دنبال آموزش های مختلف سئو بوده باشید با اصطلاحات بسیار زیادی رو به رو شده اید که یکی از مهمترین اصطلاحات سئو on page است. این موضوع که در این مقاله به صورت کامل می خواهیم به شما آموزش دهیم یک موضوع مادر محسوب می شود و زیر مجموعه های زیادی دارد.
پس اگر می خواهید به صورت عمیق وارد این دنیا شوید همین حالا کاغذ و خودکار خود را بردارید و فاکتور ها و زیر مجموعه هایی که از سئو داخلی به شما معرفی می کنیم را یاداشت کنید و به عنوان مقاله های جدا حتما آنها را در ویکی دمی مطالعه کنید.
سئو داخلی یا سئوی on page همان طور که از اسمش پیداست، به تمامی فعالیت ها و اعمالی که در داخل صفحه ( صفحات وب سایت خود) ، به منظور بهینه سازی برای موتورهای جستجو انجام می شود، گفته میشود. به عبارت دیگر هر اقدامی که درون صفحه انجام دهید تا فهم گوگل را نسبت به موضوع سایت خود افزایش دهید را سئو on page می گویند. حال سوال اینجاست که چه زمانی باید به سراغ آن بروید؟ بعد از اینکه سئو تکنیکال سایت را اجرا کردید؛ به گونه ای که تمام صفحات قابل خزش و ایندکس بودن، آنگاه نوبت به این مرحله می رسد.
همچنین به خاطر داشته باشید قبل از هرگونه سئو خارجی و هر گونه بک لینکی باید این مرحله را طی کنید. چون در غیر اینصورت تمام زحمات سئو off page را هدر خواهید داد. این مرحله بسیار مهم است. چون در این مرحله است که فهم گوگل نسبت به محتوای صفحه شما کامل می شود. فاکتورهای زیادی در آن تاثیر دارند که روز به روز به تعداد آنها اضافه می شود. قبل از بیان فاکتورها به اهمیت آن می پردازیم.
نکته: بدون داشتن سئو داخلی مناسب، وقتی به سراغ سئو خارجی و بک لینک می روید به جای اینکه گوگل به سایت شما اعتبار بدهد، احتمال اینکه به شما مشکوک شود و سخت تر به شما رتبه بدهد بسیار بیشتر است چون از نظر گوگل طبیعی نیست که یک سایت با کیفیت پایین بتواند بک لینک های خوب و با ارزش به دست آورد.
چرا سئو داخلی مهم است؟
ما با سئو داخلی به گوگل می فهمانیم که محتوای ما درباره ی چیست و ارتباط خود را با سرچ کاربر نشان می دهیم. گوگل مدام در حال تغییر الگوریتم های خود است تا بتواند محتوای شما را بهتر درک کند و بفهمد کدام وب سایت به نیاز کاربر پاسخ درست تری میدهد. ما با سئوی درون صفحه گوگل را برای فهم بهتر از محتوای خود راهنمایی میکنیم.
پیشنهاد مطالعه بیشتر: هدف جستجوی کاربر یا سرچ intent چیست
این مقاله به شما کمک می کند تا بفهمید منظور از هدف جستجوی کاربر چیست و چگونه خودتونو واسش بهینه کنید تا درک بهتری از کاربران خودتون به دست بیارید.
” اصلی ترین سیگنال مرتبط بودن اطلاعات، زمانی است که محتوا حاوی کلمات کلیدی مشابهی باشد که درعبارت جستجو وجود دارد”
به زبان دیگر اگر میخواهید در نتایج جستجوی کاربران دیده شوید باید تلاش کنید محتوایی که مینویسید حاوی کلمات کلیدی مشابه با عبارت سرچ شده باشد. علاوه بر این باید تجربه کاربری خوبی هم رقم بزنید. مثلا صفحه را فقط پر از کلمات کلیدی نکنید چون گوگل به رفع نیاز کاربر و میزان تعامل وی با محتوا شما اهمیت میدهد و در هنگام رتبه بندی این موارد را لحاظ می کند. پس خیلی مهم است که موارد سئو داخلی را در استراژی یک صفحه در نظر بگیرید.
در زیر تمام موارد برای بهبود سئو on page آورده شده است. اما لازم به ذکر است از یه حدی به بعد که رقابت در بین سایت ها بیشتر میشود، کسی برنده است که این فاکتور ها را حرفه ای تر و با ایده ای خلاقانه تر انجام داده باشد!
فاکتورهای مهم on page سئو
تک تک فاکتورهایی که در این قسمت معرفی میشوند، اهمیت بالایی دارد پس لطفا هنگام پیاده سازی، به سلیقه ی خود از هیچ کدام نگذرید و خودتان اولویت بندی نکنید و تمام موارد را لحاظ کنید.
رعایت بعضی از فاکتور های سئوی on page ساده و بعضی از آنها سخت تر است. پس شما برای موضوعاتی که چالش بیشتری دارد باید حتما زمان بیشتری هم صرف کنید زیرا این موارد نه تنها برای شما بلکه برای رقیب های شما نیز چالش زا است و هر کدام از این موارد می توانند برگ برنده شما باید برای گرفتن رتبه های بهتر.
1- سئو محتوا (content seo)
سئو محتوا یکی از ارکان مهم سئو داخلی است. چون الگوریتم های گوگل محتوای شما را بررسی میکنند تا بفهمند شما راجع به چه موضوعی صحبت میکنید. پس ما باید از طریق محتوای خود الگوریتم های گوگل را مجاب کنیم که محتوای ما مرتبط با سرچ کاربر است. اگر نتوانید آن ها را قانع کنید هر چقدر محتوای کامل و بی نقصی هم داشته باشید بازهم فایده ای ندارد. برای مطالعه کامل و جامع درباره ی سئوی محتوا به صفحه آموزش سئو محتوا مراجعه کنید البته ما در اینجا به طور مختصر به بخشی از موارد آن اشاره میکنیم.
1- E-A-T
E-A-T به معنی تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن می باشد که یکی از تکنیک های سئو داخلی محسوب میشود. گوگل به محتواهایی که به صورت تخصصی به یک موضوع می پردازند و صادقانه سخن می گویند و از آن مهم تر بر اساس مستندات صحبت می کنند، اعتبار بیشتری می دهد. این موضوع را چگونه متوجه می شود؟ با توجه به رفتار کاربران با محتوای شما. اگر کاربر مدت زیادی در صفحه بماند و حتی با صفحه تعامل داشته باشد؛ گوگل متوجه کامل بودن و مرتبط بودن نوشته شما خواهد شد. پس این سه عامل را حتما در محتوای خود به کار بگیرید.
2- خوانایی محتوا
محتوا شما باید خوانا باشد. یعنی اولا به راحتی قابل اسکن باشد و کاربر بتواند سریع مطلبی که به دنبال آن است را در محتوای شما پیدا کند. دوما جملات و پاراگراف ها کوتاه باشند. طولانی بودن پاراگراف کاربر را از خواندن ادامه مطلب منصرف می کند. سوما از بولت یا لیست ها برای توضیح مطالب موردی استفاده شود. تجربه ثابت کرده کاربران این گونه مطالب را بیشتر می پسندد زیرا به راحتی قابل خواندن می باشند. تصویر زیر یک نمونه از محتوای خوانا و لیستی می باشد.
نکته: یکی از اشتباهاتی که بیشتر سایت ها مرتکب می شوند این است که می خواهند همه چیز را در قالب یک آموزش قرار دهند و وقتی در دل یک محتوا یک بحث جدید باز می شود، می خواهند به آن بحث شاخ و برگ دهند و آن را کامل توضیح دهند که این کار اشتباهی است.
اگر به همین مقاله دقت کنید در بیشتر بخش ها به جای اینکه مسیر محتوا عوض شود، یک مقاله مرتبط با آن موضوع به صورت لینک داخلی قرار داده شده تا شما هم به راحتی بتوانید ادامه مقاله را مطالعه کنید و هم در صورت تمایل وارد مقاله معرفی شده بشوید و به صورت تخصصی تری، آن موضوع را مطالعه کنید.
3- کلمات کلیدی
مهمترین بخش در سئو داخلی انتخاب کلمه کلیدی مناسب است. اگر شما به درستی تحقیق کلمه کلیدی انجام ندهید بر چه اساسی می خواهید تایتل، دیسکریپشن، متن محتوا و …را بنویسید؟ پس ابتدا باید بفهمید چه کلماتی مربوط به موضوع شما است و کاربران چه چیزی را سرچ میکنند. همچنین میزان چگالی و تراکم کلمات کلیدی را باید رعایت کنید. منظور از چگالی یعنی استفاده بی رویه از کلمات نداشته باشید، تنوع را در آن ها رعایت کنید. همچنین به صورت پراکنده استفاده کنید یعنی در یک پاراگراف فقط 10 تا کلمه کلیدی نیاورید و در مابقی متن هیچی!!
در on page سئو کلمات کلیدی به قدری مهم و حساس هستند که انتخاب اشتباه در کلمات می تونه ماه ها و حتی سالها شمارو به عقب بندازه پس توصیه می کنم از کنار این موضوع ساده عبور نکنید و حتما مقاله های زیر را مطالعه کنید.
- چه تعداد کلمه کلیدی باید در متن تکرار شود
- استراتژی انتخاب کلمات کلیدی
- کلمه کلیدی lsi چیست؟
- چگالی کلمات کلیدی
- کلمات کلیدی long tail
- TF-IDF چیست؟
4- هدینگ ها
منظور از هدینگ ها همان سرفصل های هستند که شامل: H1, H2,H3 ,…,H6 میشوند. این سرفصل ها اولا باعث بالا رفتن میزان خوانایی مطالب میشود، که تجربه کاربری را بالا میبرد. دوما تگ H1 , H2, H3 از تگ های مهمی هستند که گوگل بسیار به آنها اهمیت میدهد. با استفاده از کلمات کلیدی در این تگ ها فهم گوگل را نسبت به موضوع صفحه بالا ببرید. در تصویر زیر یک ساختار درست از هدینگ ها را مشاهده می نمایید.
نکته مهم سئو داخلی در استفاده از این تگ ها شامل موارد زیر است:
- باید تگ H1 داشته باشید، باید فقط یک تگ H1 داشته باشید و حتما حاوی کلمه کلیدی باشد و در صورت امکان متفاوت از TITLE باشد. لطفا نه یکبار بلکه چندین بار این یک خط را بخوانید!
- تگ H2 حتما داشته باشید، هر تعداد که نیاز است می تواند وجود داشته باشد. حاوی کلمات کلیدی که در تایتل و h1 استفاده نشده،باشد. حتی میتوانید از کلمات lsi در آن استفاده کنید. با تگ های h2 میتوانید میزان اهمیت کلمات کلیدی اصلی را نشان دهید پس اهمیت آنها را دست کم نگیرید.
5- سئوon page در متن
یکی دیگر از فاکتورهای سئو داخلی استفاده از کلمه کلیدی در متن است؛ به این خاطر که گوگل بفهمد ما درباره ی چه چیزی صحبت میکنیم. بهتر است در پاراگراف اول و خط اول کلمه کلیدی را بیان کنیم. از طرف دیگر در اواسط و اواخر مقاله نیز از آن صحبت کنیم تا الگوریتم گوگل اهمیت آن را متوجه شود. البته همانطور که قبل تر بیان کردیم باید تعداد آن به اندازه باشد. در تصویر زیر متن مقدمه همین صفحه را می بینید که از کلمه کلیدی در آن استفاده شده است.
6- استفاده از محتوای بصری
از عکس و فیلم ها در متن های خود استفاده کنید. چون برای کاربر جذاب است و هم به بهبود سئو داخلی کمک میکند. چون می توانید از کلمه کلیدی خود در آن استفاده کنید. بدین شکل که در قسمت عنوان و alt تصویر کلمه کلیدی مرتبط را قرار می دهید. این کار چندتا مزیت دارد؛ هم در سرچ تصاویر و ویدئوها امکان دیده شدن شما وجود دارد. هم از روش دیگر، کلمه کلیدی خود را به گوگل نشان میدهید و در آخر اگر به هردلیلی تصویر شما لود نشد یک متن مرتبط به کاربر نمایش داده میشود.
7- بهینه سازی انکرتکست ها
انکرتکست ها کلماتی هستند که از آن ها برای لینک سازی داخلی و یا خارجی در صفحه استفاده می کنید. انتخاب درست این کلمات مهم است چرا که وظیفه انکرتکست بالا بردن فهم گوگل از آن لینک و صفحه متصل به آن است. از این رو، انکرتکست های مرتبط با صفحات را در محتوای خود انتخاب کرده و از قرار دادن Anchor text های تکراری در صفحه خودداری فرمایید.
2-استفاده از تگ ها برای سئو داخلی
متا تگ های مهم سایت را دریابید. متاتگ ها هم به کاربر و هم به گوگل در جهت فهم صفحه شما کمک میکنند. دو متا مهم که در سئو داخلی مورد توجه است؛ تگ عنوان (title tag) و متا دیسکریپشن (meta description) است.
متا عنوان
اولین فاکتوری است که هم گوگل و هم کاربر میبینند. باید حاوی کلمه کلیدی باشد تا گوگل متوجه ارتباط آن با سرچ کاربر شود و از طرفی کاربر بفهمد صفحه شما مرتبط با نیاز وی است. یکی از بهترین فرصت ها برای جذب کلیک کاربر می باشد. اگر درست و بهینه نباشد قطعا بهترین فرصت برای افزایش ترافیک را از دست خواهید داد. برای ساخت یک عنوان مناسب، حتما راهنمای ما درباره ی متا عنوان را مطالعه کنید. تصویری زیر نمونه ای از کلمه کلیدی در عنوان است:
متادیسکریپشن
متا دیسکریپشن یکی دیگر از متا تگ های مهم سئو می باشد. متا دیسکریپشن بر گوگل تاثیر مستقیم ندارد اما برای جذب کاربر مهم است و باید از کلمات کلیدی اصلی و فرعی در آن استفاده کنید. متا توضیحات به چند دلیل مهم است چون اولا کلمه کلیدی در بخش توضیحات توسط گوگل بولد میشود و همین امر باعث جلب توجه کاربر میشود. دوما فرصتی است که هم از کلمات کلیدی استفاده کنید و هم به کاربر اطمینان دهید که پاسخ سرچ خود را به صورت کامل در صفحه ی شما می یابد. با اینکار وی را ترغیب به کلیک می کنید و نرخ CTR را بالا می برید. تصویر زیر نمونه ای از کلمه کلیدی در متا توضیحات است.
3- بهینه سازی تصاویر در سئو on page
در یکی از بخش ها از اهمیت تصاویر در سئو on page گفتیم. اما در این بخش از نظر فنی بیان می کنیم که باید چه اقداماتی انجام دهید تا تصاویر شما از نظر سئو داخلی بهینه باشند.
- فرمت و اندازه مناسب انتخاب کنید تا سرعت بارگذاری افزایش یابد. فرمت webp و jpeg برای تصاویر با اندازه های زیر 100 کیلو بایت مناسب است.
- مطمئن شوید تصاویر شما برای موبایل مناسب است. چون امروزه گوگل وضعیت موبایل را به دسکتاپ ارجح تر می داند. پس از بهینه بودن آن برای نسخه موبایل اطمینان حاصل کنید.
- ابعاد تصاویر خود را حتما تعیین کنید با اینکار مرورگر می داند چه فضایی را برای تصویر در نظر بگیرد و اینگونه دیگر منتظر نمی ماند تا کل تصویر لود شود سپس ادامه مطلب را به کاربر نشان دهد. فضای مناسب را در نظر میگیرد و ادامه مطلب را نشان می دهد. با اینکار باعث افزایش تجربه کاربری می شوید. چی از این بهتر!
پیشنهاد مقاله در جهت حرفه ای شدن در سئو تصاویر:
بهترین روش های کاهش حجم تصاویر
مقایسه پلاگین های کاهش حجم تصاویر
4- ساختار وب سایت در سئو داخلی
یکی از فاکتورهای مهم سئو داخلی داشتن یک ساختار بهینه است. یک ساختار خوب دو مزیت دارد: 1- کمک می کند موتور جستجو در بین صفحات به راحتی بخزد. 2- باعث افزایش تجربه کاربری و ماندگاری وی می شود. در ادامه راه های بهینه سازی این بخش را بیان می کنیم:
ایجاد لینک های داخلی
یکی دیگر از پارامترهای سئو آن پیج استفاده از لینک ها داخلی است. چرا؟ چون
- به کاربر کمک میکند
تا اینجا مطلب اگر دقت کرده باشید ما از چند لینک داخلی استفاده کردیم. چون در توضیحات به موضوعاتی اشاره کردیم که شاید شما از آن ها مطلع نباشید و برای ماهم مقدور نیست به صورت جامع در اینجا توضیح دهیم پس با یک لینک داخلی نیاز شما را بر طرف کردیم و تعامل شما را با سایت افزایش دادیم.
- کمک به خزش موتورهای جستجو
موتورهای جستجو از طریق آنها به راحتی صفحات دیگر برای پیدا میکنند. بدین شکل از ایجاد صفحات orphan page جلوگیری میشود.
- انتقال ارزش بین صفحات
مهمتر از آن شما با لینک سازی داخلی ارزش و اعتبار صفحات مهم را به صفحات دیگر منتفل میکنید و این امر باعث بهبود رتبه تک تک صفحات میشود. چی از این بهتر؟! ماهم با سئو آن پیچ به دنبال افزایش رتبه هستیم. نمونه از لینک داخلی ما در کلمه آموزش سئو محتوا را در تصویر زیر مشاهده می کنید:
اگر بتوانید به درستی از لینک های داخلی استفاده کنید، ارزش به نحوی در سایت شما و بین صفحات شما جاری می شود که باعث رشد تعداد زیادی از صفحات سایت شما با هم می شود بدون اینکه شما حتی یک بک لینک هم برای آن صفحات ساخته باشید.
مطالعه مقالات زیر می توانید به شما کمک زیادی کند:
ایجاد لینک های خروجی
لینک خروجی به سایت های معتبر و مهم و مرتبط بدهید آن هم به صورت فالو! بله لینک فالو به سایت معتبر بدهید و با اینکار ارتباطی بین خود و سایت های بزرگتر ایجاد می کنید. با اینکار گوگل حس میکند شما دارید یک مطلب مفید و با کیفیت می نویسید که از سایت های معتبر و بزرگ نقل قول کرده اید یا به عنوان منبع استفاده کرده اید.
تجربه کاربری (UX)
گوگل در رتبه بندی به ux یا همان نحوه تعامل کاربر با محتوای شما اهمیت می دهد. این نحوه تعامل شامل: زمان ماندگاری کاربر در صفحه، عدم بانس ریت و دیگر تعاملات کاربر مانند پلی کردن ویدئو و یا امثال آن می باشد. برای افزایش تجربه کاربری باید اقدامات زیادی انجام شود و گاها باید خودتان با توجه به حوزه کسب و کارتان خلاقیت به خرج دهید. ما در این بخش به برخی از موارد آن اشاره می کنیم.
- از مقدمه و عنوان مناسب در معرض دید کاربر استفاده کنید.
کاربری که از گوگل وارد سایت شما می شود می خواهد سریع به جواب برسد و یا مطمئن شود سایت شما پاسخ نیاز وی را دارد. اگر در این قسمت تنها از عکس اسلایدی استفاده کنید چندان برای کاربر جذاب نیست.
- تعامل کاربر را افزایش دهید.
با ایجاد یک بخش نظرات یا قرار امتیاز در پایان مقاله و اقداماتی این چنینی کاربر را تشویق به انجام یک کاری کنید.
- در مکان های درست از لینک داخلی استفاده کنید.
در واقع نیازی را در کاربر ایجاد کنید و سپس با لینک داخلی آن را رفع کنید با اینکار باعث کاهش بانس ریت می شوید.
اسکیما (Schema)
اسکیما یکی از پر استفاده ترین استراکچردیتا ها است. Schema در اصل یک کد است که می تواند در هر جایی از صفحه قرار بگیرد و صفحه را به موتورهای جستجو معرفی کند تا فهم موتورهای جستحو از آن صفحه و محتوای داخل آن را افزایش دهد. اسکیما در اصل بخشی از سئو تکنیکال است اما سئو داخلی سایت را تیز در بر می گیرد.
از ویژگی های مهم دیگر اسکیما این است که اگر به صورت Rich Snippet نمایش داده شود، می تواند کلیک یا CTR را افزایش دهد و با افزایش ترافیک ارگانیک سایت، به بهبود کیفیت سئو آن کمک کند. همچنین اسکیما می تواند شانس قرار گرفتن سایت شما در Knowledge Graph گوگل و لینک گرفتن از آن را بالا ببرد که این لینک ارزش بسیار بالایی دارد.
Schema انواع محتلفی دارد که می توان از آن ها در سایت ها و محتواهای مختلف استفاده کرد. برای پیدا کردن و استفاده کردن از این اسکیماها، وارد سایت schema.org شده و اسکیما مورد نظر خود و مناسب با سایت را انتخاب نمایید.
سرعت صفحه
سرعت صفحه نیز بخشی از سئو داخلی و سئو تکنیکال است که تاثیر بالایی در رتبه بندی سئو دارد. سرعت صفحه در اصل میزان زمانی است که طول می کشد تا تمام محتوای یک صفحه لود شود. هر چه این زمان بیشتر باشد، سرعت صفحه پایین تر است. این سرعت می تواند تاثیر بسیار زیادی در ماندن کاربر در سایت و یا خروج از آن بگذارد.
با کاهش حجم عکس ها، بهینه سازی فایل های CSS و Javascript، و استفاده از ابزارهای آنالیز سرعت سایت، سرعت صفحات خود را بررسی کرده و با بالا بردن این سرعت، به سئو سایت خود کمک کنید.
ریسپانسیو بودن صفحه
با پیشرفت تکنولوژی روزانه میزان استفاده از تلفن های همراه، تبلت و لپتاپ ها بالاتر می رود. ابعاد صفحات تبلت ها و موبایل ها با هم متفاوت است و حتی موبایل های مختلف نیز ابعاد صفحه گوناگونی دارند. از این رو، هر سایت و صفحات باید به گونه ای طراحی شوند که قابل نمایش به بهترین و درست ترین شکل ممکن در تمام این دستگاه ها باشند.
به این حالت، ریسپانسیو بوده صفحه می گویند. یک صفحه از سایت در صورتی ریسپانسیو است که در محتوای آن و یا بخش های محتلف صفحه، مانند منو، به درستی در دستگاه هایی به غیر از دسکتاپ به درستی نمایش داده نشود. ریسپانسیو نبودن صفحه یک فاکتور منفی در گوگل محسوب می شود که باید از آن اجتناب کنید. هر چه صفحه شما بهتر طراحی شده باشد، شانس بهتری برای کسب رتبه های بالاتر را دارید.
5-ساختار url
ساختار url سایت یکی دیگر از فاکتورهای موثر بر سئو داخلی است. url صفحه باید مرتبط با کلمه کلیدی باشد و بهتر است به زبان انگلیسی و با معنی باشد. شاید بگید کلمه کلیدی من فارسی هست آیا گوگل بازم متوجه میشه؟ بله گوگل، ترجمه میکنه و متوجه میشه اما لطفا فینگلیش ننویسید🤦 چون اون زبان اختراع جدیده که هیچ کس نمیفهمه چیه، چه برسه به ربات گوگل😁
نکاتی که در ساختار url باید لحاظ شود شامل:
- انگلیسی بودن
- کوتاه بودن
- حاوی کلمه کلیدی
- بدون حروف اضافه
- بدون کاراکتر ممنوعه مانند (؟&*)
مثال از url خوب
https://wikidemy.ir/on-page-seo/
مثال از url بد
https://wikidemy.ir/?pageonseoinwikidemy/
در فرایند یادگیری سئو داخلی هر کدام از فاکتور هایی که به شما معرفی می کنیم جنبه های متفاوتی دارد و هر کدام از آنها یک موضوع جدا می باشد که می توانید ساعت ها در مورد ان مطالعه داشته باشید.
در بالا پاسخ سوال سئو داخلی چیست را خیلی خلاصه دادیم اما تا این بخش از مقاله که بخش های پایانی آن است فکر کنم دیگر متوجه شده باشید که سئو داخلی فراتر از آن توضیح کوتاهی بود که در ابتدای مقاله به شما گفتیم. به عنوان مثال همین موضوع آدرس صفحات سایت دارای جوانب زیادی است که در زیر تعدادی از موضوعاتی که شما باید حتما آنها را بدانید را معرفی می کنیم:
آدرس صفحات باید انگلیسی باشد یا فارسی
6-افزایش Ctr
یکی دیگر از اقداماتی که در سئو داخلی باید مورد توجه قرار بگیرد؛ افزایش نرخ کلیک است. چون اولا یک عامل مهم در رتبه بندی توسط گوگل می باشد و دوما باعث افزایش ترافیک سایت می شود. برای افزایش آن:
- در تگ عنوان از سوال استفاده کنید.
تجربه ثابت کرده کاربران بر روی تایتل هایی که به صورت سوالی هستند بیشتر کلیک می کنند. پس اگر منطقی بود و امکانش بود عنوان را سوالی بنویسید.
- حتما از توضیحات متا استفاده کنید.
اگر صفحه ای دارید که این بخش آن را پر نکرده اید برگردید و حتما در آن راجع به محتوای صفحه توضیح دهید. شما با استفاده از این بخش می توانید کاربر را مجاب به کلیک کنید.
- از استرکچردیتا استفاده کنید.
شما با استفاده از آنها نه تنها باعث افزایش فهم گوگل نسبت به محتوا می شوید بلکه اگر داده های شما مانند faq، rating و مانند آن در نتایج گوگل دیده شوند باعث جلب توجه کاربر نسبت به لینک شما میشود و همین امر می تواند قدمی در افزایش نرخ کلیک صفحه شما باشد.
- استفاده از سئو محلی برای افزایش نرخ کلیک.
اگر کسب و کار کوچکی دارید که مختص به یک مکان و محل می باشد حتما از سئو محلی استفاده کنید. یعنی صفحاتی با کلمات کلیدی بر اساس منطقه و محل داشته باشید، بهینه سازی راه های ارتباطی مانند تماس و آدرس در بخش های مختلف سایت. مثلا اطلاعات تماس را در دیسکریپشن قرار دهید.
آموزش نکات مهم در سئو داخلی
در این قسمت مهمترین نکات سئو داخلی را بیان میکنیم که باید در حین بهینه سازی داخلی صفحات مورد توجه قرار دهید.
- مطمئن شوید کلمه کلیدی شما برای صفحات دیگر در نظر گرفته نشده است و اختصاصا برای یک صفحه است.
- تراکم و چگالی کلمه کلیدی را رعایت کنید.
- مشخص کنید محتوا مربوط به کلمه کلیدی باید چطوری باشد. آیا یک صفحه pillar است، صفحه فرزند است؟محتوای همیشه سبز است؟ همچنین با توجه به نیاز و خواسته کاربر باید طولانی باشد یا مختصر، باید چندین موضوع را پوشش یا بر یک موضوع اختصاصی صحبت کند. تمام این موارد را قبل از شروع تعیین کنید.
- ترجیحا کلمه کلیدی را در ابتدای عنوان بیاورید.
- در ALT تصاویر فقط یکبار از کلمه کلیدی استفاده کنید. یعنی اگر ده تا تصویر در یک صفحه داشتید فقط یکبار حق استفاده از کلمه کلیدی اصلی دارید. در بقیه تصاویر متناسب با هدینگ مربوطه قرار دهید.
- طول محتوا بهتر است حداقل 300 کلمه و حداکثر 3000 کلمه باشد.
- حتما یونیک بنویسید، کپی ممنوع!
- نیاز کاربر را درک کنید و در راستای آن محتوا با کیفیت تولید کنید.
- تا جای امکان ساده و روان بنویسید.
- در هر زیر عنوان سعی کنید یکبار کلمه کلیدی را استفاده کنید . حالا چه کلمه کلیدی اصلی، چه فرعی و چه lsi هر کدام که امکان بود را استفاده کنید.
- در لینک سازی های داخلی، انکرتکست های مناسب را انتخاب کنید.
- در لینک خروجی کاری کنید که لینک در پنجره جدید باز شود با اینکار کاربر از صفحه شما خارج نمی شود.
- url های خود را کوتاه و بدون کاراکتر اضافه انتخاب کنید. تا جای امکان حرف اضافه نداشته باشید.
- در پایان حتما یکبار دیگر محتوا و ساختارها بررسی کنید . البته نه بلافاصله بعد از نوشتن متن. یکی دو ساعت بعد بررسی کنید شاید ایده های جذابی برای اضافه کردن به ذهنتان رسید. یا شاید نیاز بود بخش هایی رو حذف کنید.
ایا سئو داخلی سایت به تنهایی کافی است؟
با وجود این که On-page SEO از مهم ترین بخش های سئو سایت است و تاثیر بسیار زیادی در تجربه کاربر و رتبه های سایت دارد، اما نمی تواند به تنهایی برای سایت کافی باشد. سئو مثل یک مثلث است که تمام بخش های بخ طر مستقیم بر یکدیگر تاثیر می گذارند. به عنوان مثال، اگر سئو داخلی سایت فوق العاده باشد اما سئو تکنیکال آن ضعف داشته باشد، به On-page SEO آسیب زده و آن را نیز پایین می کشد.
برای اینکه بتوانید سایت خود را با استفاده از سئو بالا بکشید، باید بر تمام بخش های SEO سئو تمرکز کرده و وبسایت خود را با استفاده از آن ها ارتقا دهید.
خلاصه آموزش سئو داخلی
به طور خلاصه یک آموزش کامل از سئو داخلی سایت در این مقاله برای شما بیان کردیم. گفتیم که منظور از سئو داخلی یعنی هر کاری که درون سایت انجام دهید تا فهم گوگل را راجع به موضوع صفحه و کلمه کلیدی آن، افزایش دهید. همچنین یک چک لیست از عوامل موثر در سئو داخلی بیان کردیم که به صورت خلاصه اینجا نیز بازگو می کنیم:
- سئو محتوا ( content seo)
- استفاده از دو تگ مهم
- بهینه سازی تصاویر
- ساختار وب سایت
- ساختار url
- افزایش نرخ کلیک
مراحل انجام هر یک را در متن به صورت کامل توضیح داده ایم. سئو مبحث گسترده، چالشی و در عین حال لذت بخش است. سعی کنید حتما آموزش سئو را از ابتدا و قدم به قدم دنبال کنید. تا به طور کامل آن را درک کنید. اگر هم خودتان زمان کافی برای یادگیری آن ندارید میتوانید از خدمات سئو ویکی دمی استفاده کنید. اگر مقاله براتون مفید بود لطفا با دوستانتان به اشتراک بگذارید. همچنین اگر سوال یا ابهامی وجود داشت حتما در بخش نظرات برامون بنویسید. ظرف 24 ساعت پاسخ می دهیم⏱
سوالات متداول
منظور از سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی یا سئوی on page، به تمامی فعالیت ها و اعمالی که در داخل صفحه ( صفحات وب سایت خود) ، به منظور بهینه سازی برای موتورهای جستجو انجام می شود، گفته میشود. به عبارت دیگر هر اقدامی که درون صفحه انجام دهید تا فهم گوگل را نسبت به موضوع سایت خود افزایش دهید را سئو on page می گویند.
مهمترین فاکتورهای سئو داخلی کدام اند؟
از مهمترین فاکتورهای داخلی می توان به موارد زیر اشاره کرد: 1- سئو محتوا (content seo) 2-استفاده از تگ ها برای سئو داخلی 3- بهینه سازی تصاویر در سئو on page 4- ساختار وب سایت در سئو داخلی 5-ساختار url 6-افزایش Ctr
30 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
تعداد زیادی از لینک های داخلی سایت مکن مشکل داره. اگر درستشون نکنم موردی پیش میاد؟ خیلی زمان ندارم که واسه این کار بذارم
حسنا جان سلام. بله وجود ایراد در لینک های داخلی سایت باعث میشه که فهم گوگل از سایتتون پایین بیاد و به همین علت ممکنه صفحات به درستی رتبه نگیرن
از کجا می تونم تمام لینک های داخلیم رو یک جا ببینم؟
از سرچ کنسول استفاده کنین. اگر بلد نیستین، مقاله زیر رو بخونین
https://wikidemy.ir/google-search-console/
خیلی ممنونم
خواهش می کنم
خیلی جالبه که با وجود این که سئو داخلی این قدر اهمیت و تاثیر داره باز بعضی سئوکارها بهش بی توجهی می کنن.
سلام وقت بخیر. بله ژینو جان خیلی ها اهمیت سئو داخلی رو دست کم میگیرن.
لازمه حتما عکس هام رو کم حجم کنم؟
سلام. بله محدثه جان. برای بالا بردن سرعت صفحه لازمه. مخصوصا وقتی تعداد عکس ها زیاده
من یه سایت فروشگاهی دارم و میخواستم چند دفعه باید از کلمه کلیدی تو توضیحات محصول استفاده کنم؟
سلام وقتتون بخیر. استاندارد خاصی برای تعداد دفعات استفاده از کلمات وجود نداره و باید به اندازه ای استفاده بشه که پاسخگو سوالات احتمالی کاربر باشه و طبیعی هم جلوه کنه
خیلی ممنونم ازتون
خواهش می کنم.
خیلی جامع و خوب بود ممنونم
حانیه جان سلام. خوشحالیم براتون مفید بوده
سلام. ممنون از مقالتون. می خواستم بدونم کلمه کلیدی هر چند کلمه یک بار تو متن بیاد خوبه؟
سلام. خوشحالیم براتون مفید بوده. بهتره که کلمه کلیدی یک بار در هر 75 تا 100 کلمه تکرار بشه. البته بستگی به محتواتون هم داره و اگر مجبور شدین بیشتر تکرارش کنین. به شرط اینکه غیر طبیعی به نظر نیاد.
5 لینک داخلی برای محتوایی که حدودا 2000 کلمه هست خوبه؟
بله خوبه
ممنونم از مقالتون. سوالی که دارم این هست که چه تعداد لینک داخلی میتونم تو مقالم بذارم و مشکلی پیش نیاد؟ ممنون.
سلام دوست عزیز. جواب این سوال کاملا بسته به تعداد کلمات محتوا داره و قاعدتا هر چه قدر طول محتوا بیشتر باشه می تونین لینک بیشتری داخلش بذارین.
ممنون از ویکی دمی
الان برای من سوال پیش اومده که در سال ۲۰۱۹ که من دارم سئو یاد میگیرم تمرکز اصلی را بر روی onpage بزارم برای یادگیری . یا بر روی offpage
چون در سمینار های مختلفی که دارم شرکت میکنم میگن کم کم سیئو خارجی داره میمیره و سیئو داخلی داره تقویت میشه.
منن اولین مقاله ای هست که در سایت شما میخونم و چون مقاله خیلی خوبی بود اومدم ازتون سوال بپرسن و نظر شما را هم در این مورد بدانم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام دوست عزیز
ببینید امکان نداره که سئو داخلی در سال 2019 جای سئو خارجی رو بگیره
هر چیزی در جایگاه خودش اهمیت داره و این دو موضوع خیلی تداخلی با هم ندارن
سئو خارجی هم به شدت دس خوش تغییراتی شده است که در سال 2019 واقعا دیگه نمیشه با روش های ابتدایی اقدام به ساخت بک لینک کرد
اما هنوز بک لینک یکی از اصلی ترین فاکتور های رتبه بندی تمامی موتور های جستجو است
شما با جدیت تمام در مورد تمامی فاکتور های سئو مطالعه و تحقیق کنید.
ولی خب سئو داخلی واقعا در حال پیچیده تر شدن و مهمتر شدن است و در رعایت تمامی فاکتور ها باید دقت بالایی داشت
خب الان من یه دنیا سوال در مورد همون سایت مپ و robot.txt دارم
شما خیلی خوب توضیح دادین اما نگفتین که سایت مپ را چجوری درست کنم؟؟
میشه راجب هر کدام از موارد توضیحات بیشتری بگین
سلام
بله حتما
برای هر یک از موضوعات مقالات جدایی در دست تولید است که در آینده نزدیک در سایت منتشر میشن
واقعا مقاله خوبی بود
الان این همه ی فاکتور های سئو داخلی است؟
یا این مقاله آپدیت میشه؟
یا شما فقط در مورد این موارد صحبت کردین
و اینکه من میخوام سئو یاد گیرم
ممنون میشم خیلی مختصر راهنماییم کنید
با تشکر فراوان
سلام
این اصلی ترین فاکتور های سئو داخلیه
این مقاله همیشه آپدیت میشه و بهتر هر چند وقت به بار یه سر به این مقاله بزنید
چون این مقاله برای خود ما هم بسیار مهمه
شما اگه میخواهید از صفر سئو یاد بگیرید بهتره که به دسته بندی سئو مراجعه کنید
ممنون از مطلب بسیار خوبتون
واسه من یه سوال به وجود اومده
کسانی که میگن ما با سئو داخلی کلمات رو تقویت کردیم و بدون بک لینک یعنی فقط این کار هارو انجام دادن؟
مثلا برای سایتم از بعضی ها مشورت که گرفتم بهم گفتن که off-page اصلا کار نکردن و فقط روی on-page فعالیت دارند و خود به خود بقیه بهشون لینک میدن و فرایند off-page خودش انجام میشه
سلام
دوست عزیز شما تحت هیچ شرایطی نباید از سئو خارجی چشم پوشی کنید چون تاثیر بسیار بالایی داره و تاثیر خیلی عالی در شرایطیه که شما هر دوی این موارد را داشته باشید یعنی هم سئو داخلی خیلی خوب و همی سئو خارجی خیلی خوب
حال نکته اینجاس که همه میتونن این مواردو انجام بدن اما یه تعدادی از سایت ها نتیجه ی ایده آل می گیرند
این فاکتور هایی که گفتیم خیلی مهمه اما مهم تر اینه که این موارد به چه شکلی انجام بشن
یعنی اگر به بهترین شکل ممکن انجام بشه میتونه تاثیر بسیار قویی ایجاد کنه
فاکتور هایی دیگه در سئو داخلی وجود دارند که در آینده بیشتر در مورد آنها در همین مقاله صحبت خواهیم کرد
اما توصیه میکنم مقاله ۲۰۰ فاکتور سئو را حتما مطالعه کنید چون فاکتور های سئو خاصیت زنجیره ای دارند و هر فاکتور میتونه بر فاکتور دیگه تاثیر مثبت و یا منفی داشته باشه